Αποφάσεις Συλλόγου

Αργυρούπολη, 7/2/2023

Προς τα μέλη του Συλλόγου

ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ : ΠΕΜΠΤΗ 10/2 , ΣΤΙΣ 7 ΜΜ ΣΤΟ 6Ο ΔΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ (ΚΥΚΛΑΔΩΝ 7)

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ. ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΣΤΙΣ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ.

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.ΟΛΟΙ-ΕΣ ΜΑΖΙ ΣΠΑΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ, ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!!!!

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                                                   ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΦΡΟΣΩ

Αργυρούπολη, 5/2/2023

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Θέματα: 1) ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ – ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ

2)ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 9/2

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι.

Αύριο, Δευτέρα 6 του Φλεβάρη, τα σχολεία είναι κλειστά για τα παιδιά και για τους/τις εκπαιδευτικούς, λόγω κακοκαιρίας.

1. Δεν πάμε στα σχολείο για τηλεκπαίδευση.

2. Δεν κάνουμε τηλεκπαίδευση από το σπίτι μας.

Καλούμε τα μέλη μας να καταγγέλλουν πιέσεις, απ' όπου κι αν προέρχονται, διεξαγωγής τηλεκπαίδευσης από τις οικίες τους ή από τις σχολικές μονάδες.

Ο Σύλλογός μας καλύπτει τα μέλη του και συνδικαλιστικά και νομικά.

Ενημερώνουμε τους μαθητές και τους γονείς τους πως δε θα διεξαχθούν τα μαθήματα εξαιτίας της αδυναμίας πρόσβασης μας στην σχολική μονάδα. Η ενημέρωση γίνεται είτε από την διεύθυνση του σχολείου  είτε από την/τον εκπαιδευτικό της κάθε τάξης.

Προστατεύουμε τη σωματική μας ακεραιότητα, δεν αφήνουμε να γίνει η τηλεκπαίδευση το «φάρμακο» διά πάσα νόσο .

2) ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών, η τακτική μας Γενική Συνέλευση,που ήταν να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 7/2, μετατίθεται την Πέμπτη 9/2 ,στο 6ο ΔΣ Αργυρούπολης-Κυκλάδων 7, στις 7μμ.

Αργυρούπολη, 24/1/2023

Προς τα μέλη του Συλλόγου

Στηρίζουμε την Κινητοποίηση του Π.Ε.Σ.Υ.Θ. στο Υπ. Παιδείας την Παρασκευή 27/1/2023 στις 14:30.

Το Δ.Σ. κηρύσσει 1-4 ώρες στάση εργασίας στο ωράριο κάθε συναδέλφου για
διευκόλυνση συμμετοχής στην Κινητοποίηση.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας «Ο Θουκυδίδης» στηρίζει την Κινητοποίηση που καλεί ο
ΠΕΣΥΘ στο Υπ. Παιδείας , αλλά και τα δίκαια αιτήματά του.
Είναι γνωστό ότι η καλλιτεχνική παιδεία παίζει σημαντικότατο ρόλο στην ολόπλευρη
ανάπτυξη των παιδιών και γι’ αυτό πρέπει να είναι μόνιμοι οι συνάδελφοι και αυτών τωνκλάδων, ανάμεσά τους και οι θεατρολόγοι, ώστε να μπορούν να προσφέρουν στα παιδιά τηνανάλογη παιδεία.
Με βάση τα παραπάνω, καλούμε στην κινητοποίηση 27/1 και απαιτούμε:
- Μαζικούς μόνιμους διορισμούς με βάση τα πραγματικά κενά στα σχολεία και
οργανικές θέσεις για όλες τις ειδικότητες. Αναβάθμιση των καλλιτεχνικών
μαθημάτων στο σχολείο. Ανάπτυξη συστήματος δημόσιας και δωρεάν καλλιτεχνικής
εκπαίδευσης από τα σχολικά χρόνια ως και το Πανεπιστήμιο.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                   Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Αργυρούπολη, 31/1/2023

Προς τα μέλη του Συλλόγου

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ» συνυπογράφει το παρακάτω κείμενο των Συλλόγων Π.Ε. προς το Δ.Σ. της ΔΟΕ:

ΣΤΟΝ ́ ́ΠΟΛΕΜΟ ́ ́ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΗΡΥΞΕ ΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ!
Κοινό κάλεσμα Συλλόγων Π.Ε. προς το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για να κηρύξει άμεσα απεργία – αποχή και κάθε άλλη μορφή αγώνα (στάσεις εργασία, συλλαλητήρια , απεργιακή κινητοποίηση κ.ά. ) απέναντι στην εφαρμογή της αντεκπαιδευτικής «ατομικής αξιολόγησης».

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.
Το Υπουργείο Παιδείας επισπεύδει τη διαδικασία έναρξης της ατομικής «αξιολόγησης» των εκπαιδευτικών και μάλιστα πρώτα των νεοδιόριστων, όπως ήδη έχει ανακοινωθεί. Στις 27-1-2023 δημοσιεύτηκε και σχετική Υπουργική Απόφαση Αριθμ.9950/ΓΔ5, αναφορικά με τα κριτήρια της
«ατομικής αξιολόγησης» και τις διαδικασίες μέσα από τις οποίες θα υλοποιηθούν τα σχέδια του ΥΠΑΙΘ.
Η κυβέρνηση προσπαθεί να εξαπατήσει εκπαιδευτικούς και γονείς ότι, μέσω της αξιολόγησης, ́κόπτεται ́ ́ για την αναβάθμιση της ποιότητας στην εκπαί -δευση. Η πολιτική της σημερινής, όπωςκαι όλων των προηγούμενων κυβερ- νήσεων, έχει «αξιολογηθεί» όλα αυτά χρόνια και έχει κριθεί ως «μη ικανοποι -ητική». Μέσω της λεγόμενης «αξιολόγησης» η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ επιδιώκουν την κατηγοριοποίηση των σχολείων και τωνεκπαιδευτικών, την προώθηση του«αυτόνομου» σχολείου, που θα εξαρτάται από τους χορηγούς, την υποταγή και τη φίμωση τωνεκπαιδευτικών.
Πρόκειται για άθλιο εμπαιγμό τη στιγμή που τα σχολεία λειτουργούν με δεκάδες κενά σε εκπαιδευτικόπροσωπικό, ειδικά στην ειδική αγωγή, που δεν έχουν ληφθεί μέτρα για τα μαθησιακά, κοινωνικά καιψυχοσυναισθηματικά προβλήματα των μαθητών, τα οποία έχουν οξυνθεί ιδιαίτερα τα τελευταία
χρόνια, που τα σχολεία είναι παρατημένα, με υποχρηματοδότηση, με τη ΔΕΗ να κόβει το ρεύμα, με άθλιες υποδομές να καταρρέουν (γεγονός που οδήγησε και στον τραγικό θάνατο του μαθητή μας στις Σέρρες), που κλείνουν σχολεία λόγω έξωσης, που δεκάδες πλημμυρίζουν με το πρώτο μπουρίνι.
Η επίσημη έναρξη της λεγόμενης «αξιολόγησης» των εκπαιδευτικών πρέπει να βρει όλο τον κλάδο σε θέση μάχης! Είναι αιτία πολέμου για όλους τους συναδέλφους! Έχουμε τη δύναμη να τους χαλάσουμε για άλλη μια φορά τα σχέδια, όπως κάναμε και στην προσπάθεια κατηγοριοποίησης τωνσχολείων. Ο φόβος και η τρομοκρατία που επιχειρεί το ΥΠΑΙΘ δε θα περάσουν. Ο αγώνας που δίνουν οι εκπαιδευτικοί είναι αγώνας για την υπεράσπιση των μορφωτικώνδικαιωμάτωντωνμαθητώνμας.

Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, καλούμε το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.να σηκώσει το γάντι απέναντι στην επίθεση της κυβέρνησης και να αφουγκραστεί την αγωνία των χιλιάδων εκπαιδευτικών που δίνουν καθημερινά τη μάχη της μόρφωσης των μαθητών. Να αφουγκραστεί ιδιαίτερα τους χιλιάδες νεοδιόριστους που εδώ και 15 χρόνια γυρίζουν όλη την Ελλάδα, για να στελεχώσουν τα δημόσια σχολεία και σήμερα γίνονται όμηροι στα σχέ-

διατουΥΠΑΙΘ.
ΣυνάδελφοικαισυναδέλφισσεςτουΔ.Σ.τηςΔ.Ο.Ε.,
η συντριπτική πλειοψηφία του Κλάδου με κάθε αφορμή έχει δηλώσει την κάθετη αντίθεσή της με το αντιδραστικό περιεχόμενο της αξιολόγησης (εσωτερική – εξωτερική και ατομική). Όχι από φόβο, ούτε από αδράνεια, όπως λένε τα διάφορα παπαγαλάκια, αλλά γιατί στρέφεται ενάντια στο δημόσιο σχολείο και τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. οφείλει άμεσα και χωρίς καμία αναβολή να μπει μπροστά στον αγώνα ενάντια στην εφαρμογή της «αξιολόγησης». Οφείλει να καλύψει όλους τους εκπαιδευτικούς με όλα τα μέσα, να κλείσει το δρόμο στους αξιολογητές. Να αποφασίσει ΑΜΕΣΑ και ΧΩΡΙΣ άλλη καθυστέρηση:
1. Απεργία – αποχή από κάθε διαδικασία που σχετίζεται με την «αξιολόγηση», όπωςπροβλέπεται από τον νόμο 4823/21 και την Υ.Α. Αριθμ.9950/ΓΔ5, όπως απεργία – αποχή από τις διαδικασίες της «εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης».
2. Όλα τα αναγκαία μέτρα που θα λειτουργήσουν επικουρικά στην οργάνωση του αγώνα π.χ. στάσεις εργασίας και απεργιακή κινητο- ποίηση.
3. Κάλεσμα για πανελλαδική κινητοποίηση σε όλες τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης με αίτημα την άμεση μονιμοποίηση των νεοδιόριστων και την έκδοση όλων των διαπιστωτικών πράξεων από τα ΠΥΣΠΕ, με ταυτόχρονη αξιοποίηση όλων νομικών μέσων (π.χ. εξώδικα, προσφυγή σταδιοικητικά δικαστήρια όπου έχουν γίνει ανακλήσεις, όπως έχουμε ζητήσει για την Α ́ Αθήνας), προκειμένου να πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση.
4. Να εκδώσει ενημερωτικό γράμμα προς τους γονείς, που θα ενημε -ρώνει για τους πραγματικούς στόχους της κυβέρνησης.
5. Να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ενημέρωση και τη συσπείρωση του Κλάδου με συσκέψεις, συνελεύσεις, κινητοποιήσεις, συνεντεύξεις τύπου.
Η Δ.Ο.Ε. ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ!
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ! ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΝΙΚΗΤΕΣ!
ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΣΠΙΔΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ! ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ – ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ!!
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας «ο θουκυδίδης », εκτός του ότι συνυπογράφει το παραπάνω κείμενο των Συλλόγων Π.Ε. προς το Δ.Σ. της ΔΟΕ, θα πάρει παράλληλα όλα τα αναγκαία οργανωτικά μέτρα και θα προβεί σε κάθε αναγκαία αγωνιστική δράση ενάντια στην εφαρμογή της ατομικής αξιολόγησης και για υπογραφή ΣΣΕ. Όλοι μαζί ενωμένοι θα νικήσουμε και πάλι!
Καλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους στη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του Συλλόγου μας την Τρίτη 7/2 στις 7μμ στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης (Κυκλάδων 7).

Αργυρούπολη, 31/1/2023

ΤΑΚΤΙΚΗ  ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ
ΤΡΙΤΗ 7 ΦΛΕΒΑΡΗ, ΣΤΙΣ 7μμ ΣΤΟ 6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ (Κυκλάδων 7)
ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΕ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ,ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΑΜΟΡΦΩΣΙΑΣ!
ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ(ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ) ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΤΑΣΗ! ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ  ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ!
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ!
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΟΡΩΝ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η κυβέρνηση λίγο πριν από τη λήξη της θητείας της αποφάσισε να επισπεύσει τις διαδικασίεςγια την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, επιχειρώντας μάλιστα να χρησιμοποιήσει ωςπολιορκητικό κριό τους νεοδιόριστους συναδέλφους μας! Στρώνει το χαλί για την επόμενηκυβέρνηση, υπακούοντας στις κατευθύνσεις και δεσμεύσεις τους σε ΕΕ, ΟΟΣΑ, επιχειρηματικούς ομίλους. Λογαριάζει όμως χωρίς εμάς, τους πάνω από 150.000 εκπαιδευτικούς!
Συλλογικά, απαντάμε στον εκβιασμό και στην επιχείρηση τρομοκράτησης! Όλοι μαζί σπάμε τον φόβο, οργανώνουμε την πάλη μας και θα νικήσουμε! Παρά τα όσα λέει κυβέρνηση - ΥΠΑΙΔ και αναπαράγονται στα ΜΜΕ, καμία αξιολόγηση δε θα περάσει και πάλι, δε θα το επιτρέψουμε εμείς!
Ετοιμαζόμαστε για άλλη μια μάχη, της οποίας η νικηφόρα έκβαση εξαρτάται από τη δική μας οργανωμένη αντίσταση και τη συσπείρωση στους Συλλόγους μας, στα Σωματεία μας!
Όλες/οι στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας στις 7/2, για να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις, να απαιτήσουμε η ΔΟΕ να κηρύξει τώρα απεργία αποχή.

Στη Γ.Σ. θα γίνει:
1) Ενημέρωση και οργάνωση του αγώνα ενάντια στην ατομική αξιολόγηση (απεργιακή κινητοποίηση - απεργία αποχή – στάσεις εργασίας – αγώνας για τη μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων άμεσα...).
2) Προχωράμε στη  διεκδίκηση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους εκπαιδευτικούς με αιχμή τα οικονομικά – μισθολογικά ζητήματα και την κατοχύρωση εργασιακών δικαιωμάτων (αυξήσεις στους μισθούς μας, 13ος, 14ο μισθός, νομοθετική κατοχύρωση ωραρίου Νηπιαγωγών, εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με των μονίμων...).

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

1.  ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ

2.ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ

3.ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

4. ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ

5. ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗ Γ.Σ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ
ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ!

More Articles...