Ο καιρος
Who's Online
We have 9 guests online
Εργασιακα δικαιωματα Εκπαιδευτικων Π.Ε.
Μεταφραστης
Λεξικο νεοελληνικης
Αναζητηση στο google
Εφημερευοντα Φαρμακεια
Εφημερευοντα νοσοκομεια
Θεατρα με εκπτωση
Κρατικο Πιστοποιητικο Γλωσσομαθειας
Περισσοτερα Αρθρα .....

Αποφάσεις Συλλόγου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε

ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΛΙΜΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Παπαδοπούλου Φρόσω(2109917595/6936162126)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 9/12/2023
Αρ. Πρωτ.: 190

Προς  τα μέλη του Συλλόγου


Προχωράμε ενωμένοι στον αγώνα ενάντια στην εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση.

  • Δεν αλλάζουμε τις συλλογικές μας αποφάσεις.

  • Επιστρέφουμε την εγκύκλιο Κατσαρού – ΥΠΑΙΘΑ ως απαράδεκτη και ανυπόστατη!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ζούμε για μια ακόμη φορά την «ημέρα της μαρμότας» με σκηνοθέτη την κυβέρνηση και πρωταγωνιστές την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ. Χθες βράδυ (8/12), στάλθηκε νέα εγκύκλιος με παλιό και γνωστό περιεχόμενο: εκφοβισμός και απειλές για όσους Συλλόγους Διδασκόντων έχουν ανεβάσει τα «Ενιαία κείμενα» της ΔΟΕ στις πλατφόρμες για την εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση.

Πραγματικά, εμείς έχουμε χάσει τον αριθμό των φασόν εγκυκλίων για αυτό το θέμα. Το ΥΠΑΙΘΑ όμως δείχνει να έχει χάσει τον ύπνο του με τη στάση που κρατάει ο κλάδος!

Ο ΓΓ του ΥΠΑΙΘΑ, Κατσαρός, επαναλαμβάνει τα ίδια με τον πρώην ΓΓ Κόπτση. Καμία πρωτοτυπία, τίποτα καινούργιο. Στόχος τους είναι μήπως και «σπάσουν» κανέναν Σύλλογο Διδασκόντων με το όπλο του φόβου και των απειλών.

Καμία κύρωση δεν μπορεί να υπάρξει για Συλλόγους Διδασκόντων, εκπαιδευτικούς, διευθυντές που ακολουθούν την απόφαση της ΔΟΕ. Το ΥΠΑΙΘΑ και ο Γ.Γ. δεν έχουν καμία δυνατότητα παρέμβασης στο περιεχόμενο που ανεβαίνει στις πλατφόρμες του ΙΕΠ. Καθετί διαφορετικό, από όπου κι αν διαδίδεται, είναι ψέμα!

Είναι τουλάχιστον φαιδρό να πιστεύουν ότι θα τα καταφέρουν. Γνωρίζουν πολύ καλά στο ΥΠΑΙΘΑ αλλά και στην κυβέρνηση ότι ο κλάδος μας αφήνει ανενεργές τις  αντιεκπαιδευτικές διατάξεις της «αξιολόγησης». Αποδεικνύεται περίτρανα πως όταν οι εργαζόμενοι έχουν θέληση και αποφασιστικότητα μπορούν να μετράνε νίκες,  να εμποδίζουν την εφαρμογή αντιλαϊκών νόμων!

Οι φασόν υποδείξεις και απειλές του Υπουργείου Παιδείας δείχνουν ότι ο αγώνας του κλάδου και οι συλλογικές μας αποφάσεις τούς έχουν βάλει δύσκολα. Η κατηγοριοποίηση των σχολείων δεν προχωράει. Η συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου δεν αποδέχεται το αντιεκπαιδευτικό σχέδιο για σχολεία πολλών ταχυτήτων με μαθητές και γονείς πελάτες και εκπαιδευτικούς με σκυμμένο κεφάλι.

Δεν τσιμπάμε, δεν υποχωρούμε, δεν αλλάζουμε τις αποφάσεις μας! Συνεχίζουμε πιο δυναμικά!!

Οδηγός μας η ομόφωνη απόφαση της 92ης Γ.Σ. της ΔΟΕ. Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για όλα τα ζητήματα, για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα!! Ούτε βήμα πίσω!!

  • Άμεσα το ΔΣ της ΔΟΕ πρέπει να συνεδριάσει ώστε να αποφασίσει τα αγωνιστικά του βήματα. Να εκδώσει ανακοίνωση, να ενημερώσει με όλα τα μέσα τους εκπαιδευτικούς, να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις του.

  • Καλούμε τα ΔΣ των ΣΕΠΕ να προχωρήσουν άμεσα σε ενημερωτικές συναντήσεις με τα μέλη τους, σε ανοιχτά Δ.Σ. και έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις για να θωρακιστούν οι συνάδελφοι.

  • Τώρα είναι η ώρα για άμεση, μαζική, αποφασιστική απάντηση στην εφ’ όλης της ύλης επίθεση στη ζωή και τα δικαιώματά μας

  • Όλοι και όλες συσπειρωνόμαστε στα σωματεία μας! Στην πράξη σπάμε την τρομοκρατία!


ΤΟ ΔΣ

Έγγραφο1





 

ΣΥΛΛΟΓΟΣΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε

ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΛΙΜΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

ΠαπαδοπούλουΦρόσω(2109917595/6936162126)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 4/12/2023
Αρ. Πρωτ.: 189

Προς  τα μέλη του Συλλόγου

ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ

Συναδέλφισσες-οι

Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει ο αγώνας για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς μας και υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας!
Μέρα με τη μέρα η κατάσταση γίνεται όλο και πιο δύσκολη για την καθημερινή διαβίωση χιλιάδων συναδέλφων/ισσών. Καθηλωμένοι μισθοί, ακρίβεια, πανάκριβα ενοίκια, μετακίνηση, κόστος για υγεία και εκπαίδευση κ.α. μας έχουν κάνει το βίο αβίωτο. Η οικονομική μας εξαθλίωση έρχεται μαζί με την καθημερινή εργασιακή και παιδαγωγική απαξίωση από τις κυβερνητικές πολιτικές.
Η κοροϊδία της κυβέρνησης για τις τάχα μου αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων δεν εξαπατά κανέναν. Τα 30€ που μας τάζουν έχουν ήδη εξανεμιστεί από ακρίβεια και φορολογία. Το νέο σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού επιβεβαιώνει ότι τα μόνιμα υποζύγια ( μισθωτοί δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, βιοπαλαιστές επαγγελματίες και φτωχοί αγρότες ) θα συνεχίσουν να πληρώνουν το μάρμαρο για να θησαυρίζουν οι λίγοι.
Για όλους αυτούς τους λόγους καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ να προετοιμάσει αγωνιστικές κινητοποιήσεις του κλάδου με προοπτική απεργίας  άμεσα.
Στις 6 του Δεκέμβρη στις 12:30 δεκάδες σωματεία και αρκετές ομοσπονδίες του Δημοσίου προχωρούν σε συγκέντρωση - παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομικών με αιχμή το δώρο Χριστουγέννων.
Θεωρούμε αυτονόητο ότι η θέση όλων των σωματείων και της ομοσπονδίας βρίσκεται εκεί και σε κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία. Αντεπίθεση των εργαζόμενων και διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας δεν γίνεται με καταψήφιση ούτε αποχή από τις κινητοποιήσεις.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                               Η   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Έγγραφο1

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                                                                 ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ     ΦΡΟΣΩ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε

ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΛΙΜΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

ΠαπαδοπούλουΦρόσω(2109917595/6936162126)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 21/11/2023
Αρ. Πρωτ.: 186

Προς  τα μέλη του Συλλόγου


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ!

 

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στα αιτήματα της θεραπευτικής κοινότητας του ΚΕΘΕΑ και ενώνουμε τη φωνή μας στο επείγον αίτημα:

 

ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ!

 

Καλούμε τα μέλη του Συλλόγου μας να υπογράψουν και να διαδώσουν το ψήφισμα το οποίο απευθύνεται στο Υπουργείο Υγείας.

 

Το ψήφισμα εδώ: ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ (δεν χρειάζεται να πληρώσετε)

 

Το υπό κατάθεση νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση κινείται στην πολιτική που εδώ και χρόνια ρίχνει το βάρος στη «μείωση της βλάβης» με σκοπό την εξασφάλιση του λεγόμενου «λειτουργικού χρήστη» και συνιστά τη γραμμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ελληνικών κυβερνήσεων για την απεξάρτηση.

Η χρόνια υποβάθμιση, η υποστελέχωση, η κατάργηση του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ, και η μείωση της χρηματοδότησης των στεγνών προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Τώρα πια όμως πλήττεται όλο το πεδίο της απεξάρτησης στη χώρα μας. Η διοικητική και λογιστική συνένωση όλων σε έναν οργανισμό, μόνο δυσλειτουργίες και χρόνια προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει. Όλοι οι οργανισμοί και όλα τα δημόσια προγράμματα κινδυνεύουν άμεσα με αφανισμό της ταυτότητας, της ιστορίας τους και των θεραπευτικών μεθόδων τους! Οι εγκεκριμένοι οργανισμοί και προγράμματα απεξάρτησης ήδη ελέγχονται και εποπτεύονται διαρκώς από το Υπουργείο Υγείας. Ο υπάρχων θεραπευτικός πλουραλισμός δίνει πολλές δυνατότητες επιλογής μεθόδων απεξάρτησης και η δικτύωση μεταξύ των διαφορετικών δημόσιων προγραμμάτων υφίσταται και λειτουργεί διαχρονικά, όταν υπάρχει ανάγκη.

Ο ισχυρισμός του δελτίου τύπου του Υπουργείου Υγείας «πως σκοπός είναι η εξουδετέρωση του στίγματος και η πλήρη κάλυψη των αναγκών του πληθυσμού» μας γεμίζει ΟΡΓΗ.

Αν πραγματικά αυτός είναι ο σκοπός τότε προτείνουμε στο Υπουργείο, αντί να καταθέσει αυτό το, χωρίς κανένα λόγο, συγκεντρωτικό νομοσχέδιο, να προβεί σε:

- Ενίσχυση των στεγνών θεραπευτικών προγραμμάτων με μόνιμο θεραπευτικό προσωπικό, για να μπορεί να υπάρχει «θεραπευτικό συνεχές».

- Ενίσχυση των δομών με νέους χώρους και υλικοτεχνική υποδομή.

- Εκστρατεία ενημέρωσης σε όλη την κοινωνία για τη μάστιγα των ναρκωτικών από εξειδικευμένο προσωπικό, με συμμετοχή και των συλλόγων οικογένειας του ΚΕΘΕΑ.

Οι εξελίξεις δεν αφορούν μόνον τους/τις θεραπευόμενους/ες και τις οικογένειές τους αλλά όλα τα παιδιά, όλους τους γονείς, όλους τους ανθρώπους, ολόκληρη την κοινωνία, όλους μας.

 

 

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                    Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Έγγραφο1

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                                                                           ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΦΡΟΣΩ



 

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε

ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΛΙΜΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

ΠαπαδοπούλουΦρόσω(2109917595/6936162126)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 4/12/2023
Αρ. Πρωτ.: 188

Προς  τα μέλη του Συλλόγου

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ ΤΗΣ Μ. ΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΓΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥΚΑΙ ΤΗΣ Σ. ΠΟΛΥΚΑΣΠΟΥ, ΓΓ ΤΗΣ ΕΕ ΤΗΣ ΕΔΟΘ,

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΡΙΩΝ ΤΗΣ  «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»  ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΣΕΠΕ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


Καταδικάζουμε την προσαγωγή της Μ. Τασοπούλου, μέλους του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ και της Σ. Πολυκάρπου, ΓΓ της ΕΕ της ΕΔΟΘ, στο Αστυνομικό Τμήμα Πολυγύρου, κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των αρχαιρεσιών του ΣΕΠΕ Χαλκιδικής στις 30/11/2023.

Είναι απαράδεκτο η αστυνομία να μπαίνει σε χώρο σχολείου, να φτάνει ακόμα και μέχρι την κάλπη, σε ώρα διεξαγωγής εκλογών ενός Σωματείου, για να κάνει «συστάσεις» σε δύο συνδικαλίστριες εκπαιδευτικούς για να απομακρυνθούν από το χώρο και τελικά να προχωράει στην προσαγωγή τους.

Τέτοια φαινόμενα είναι βγαλμένα από άλλες εποχές και οδηγούν σε σκοτεινά μονοπάτια τον κλάδο και το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Αποτελούν «βούτυρο στο ψωμί» της κάθε κυβέρνησης, η οποία επιδιώκει να βάλει χέρι στα Σωματεία, να μην κινείται φύλλο και να κυριαρχεί η τρομοκρατία και ο εκφοβισμός στους χώρους δουλειάς, για να μπορεί να περνάει ανενόχλητη τους κάθε λογής αντεργατικούς νόμους.

Το ατόπημα των δύο συνδικαλιστριών ήταν ότι βρέθηκαν στο εκλογικό κέντρο για να στηρίξουν το δικαίωμα δεκάδων συναδέλφων εκπαιδευτικών, μελών του ΣΕΠΕ Χαλκιδικής, γιατί δεν τους δινόταν η δυνατότητα να ψηφίσουν δια ζώσης, επειδή δεν είχαν κάνει σχετική αίτηση προς το ΔΣ 13 ημέρες πριν τη διενέργεια των εκλογών (!). Κάτι το οποίο είναι πρωτάκουστο, παράτυπο και παραβιάζει ακόμα και το Καταστατικό του Σωματείου. Την ίδια ώρα μάλιστα που για όσους ψήφιζαν ηλεκτρονικά δεν υπήρχαν αντίστοιχοι «κόφτες».

Τέτοιες άθλιες πρακτικές δεν έχουν θέση στον κλάδο και είναι καταδικαστέες.




ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                         Η   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗΧΡΙΣΤΙΝΑ                                             ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΦΡΟΣΩ

Έγγραφο1

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε

ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΛΙΜΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

ΠαπαδοπούλουΦρόσω(2109917595/6936162126)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 26/11/2023
Αρ. Πρωτ.: 187

Προς  τα μέλη του Συλλόγου

Συμμετοχή σε σύσκεψη συνδικάτων-ομοσπονδιών-εργατικών κέντρων

Ο Σύλλογός μας συμμετέχει  σε σύσκεψη στην οποία καλούν ένας μεγάλος αριθμός σωματείων, ομοσπονδιών και εργατικών κέντρων τη Δευτέρα 27/11 στις 18:30 μ.μ. στον κινηματογράφο Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21) με σκοπό τον συντονισμό της δράσης μας ενάντια σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε από κοινού οι εργαζόμενοι.

Καλούμε όλα τα σωματεία εκπαιδευτικών ώστε μαζί με τα σωματεία του ιδιωτικού  τομέα, τα Εργατικά Κέντρα, να οργανώσουμε τον αγώνα μας για την αύξηση του εισοδήματός μας, ενάντια στη φοροληστεία και την ακρίβεια που το λεηλατούν, για να παρθούν τώρα μέτρα για την ενίσχυση των νοσοκομείων, της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Δεν γίνεται να μείνουμε θεατές απέναντι στα μεγάλα και πολύ οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι οι εργαζόμενοι.

Η ακρίβεια πλέον ακουμπά όλα τα είδη καθημερινής κατανάλωσης, τα τρόφιμα, την ενέργεια (ρεύμα, φυσικό αέριο, πετρέλαιο, καύσιμα), τα απλησίαστα ενοίκια και τις δόσεις δανείων που συνεχώς αυξάνουν, τα υπέρογκα έξοδα για τροφεία, για αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες που καλύπτουν τις ανάγκες των οικογενειών μας. Οι κουτσουρεμένοι μισθοί με δυσκολία καλύπτουν τις πρώτες μέρες του μήνα. Τα διάφορα “pass”, τα “καλάθια” και οι “μειωμένες τιμές” δεν αποτελούν λύση.

Τα νοσοκομεία είναι στα όρια της συντριβής με κλινικές να βάζουν λουκέτο, χειρουργεία να αναστέλλονται, θεραπείες να αναβάλλονται.

Ως εδώ με την κυβερνητική κοροϊδία

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τα πλεονάσματα, δηλ. για τη βαριά φορολογία που μας επιβάλει,όταν πληρώνουμε το 95% των φόρων και βλέπουμε τα χρήματά μας να πηγαίνουν στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που απολαμβάνουν μια προκλητική φοροασυλία την ίδια στιγμή που μεγαλώνουν την εκμετάλλευση στους χώρους δουλειάς, εντατικοποιούν την εργασία, διατηρούν τους χαμηλούς μισθούς, δεν πληρώνουν υπερωρίες. Σε αυτά έρχεται να προστεθεί και το απαράδεκτο φορολογικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης που επιβαρύνει με νέους φόρους τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς επαγγελματίες οδηγώντας χιλιάδες στο λουκέτο. Μαζί, οι εργαζόμενοι και οι μικροί επαγγελματίες θα δώσουμε τη μάχη ενάντια σε όλες  αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές/

Δεν κάνουμε εκπτώσεις στις ανάγκες μας!

Η κυβέρνηση και η επιχειρηματικοί όμιλοι δεν είναι ανίκητοι

Aυτό έδειξε η μεγάλη επιτυχία της απεργίας στις 21 του Σεπτέμβρη, η δύναμη του συντονισμού και της κοινής δράσης των σωματείων που έριξαν ένα γερό χαστούκι στην κυβέρνηση. Αυτό δείχνουν οι τεράστιες διαδηλώσεις αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης, εναντίωσης στην επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας στο πλευρό του δολοφονικού κράτους του Ισραήλ.

Η αξιοποίηση των στρατιωτικών μας υποδομών, των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων στη χώρα μας τη μετατρέπει σε στόχο αντιποίνων για αυτούς τους σκοπούς, μας ματώνει και οικονομικά αλλά και  για να σφαγιάζεται  ο Παλαιστινιακός κι άλλοι λαοί, και δεν έχουν  να έχουν σχέση με την αμυντική θωράκιση της χώρας.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα για νέες μαζικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Καλούμε τις εργατικές συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους εργαζόμενους σε συντονισμένο αγώνα για:

Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Να δυναμώσει η πάλη για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Επαναφορά των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα στους δημοσίους υπαλλήλους και στους συνταξιούχους.

Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου θέρμανσης καθώς και στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα.

Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στην ενέργεια καθώς και του ΦΠΑ στην ενέργεια και σε όλα τα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα.

Αφορολόγητο όριο 12.000€ προσαυξημένο κατά 3.000€ για κάθε παιδί.

Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

Καμία χρηματοδότηση – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στο μακελειό των λαών στη Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία.

Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, για την προστασία από φυσικές καταστροφές. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς.

Να σταματήσει, εδώ και τώρα, το αίσχος των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών και της μικρής επαγγελματικής στέγης.

Επιδότηση ενοικίου για εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά, τους φοιτητές και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.

Έκτακτη επιχορήγηση στις Σχολικές Επιτροπές για ασφαλή και λειτουργικά σχολεία. Κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς.

Έκτακτη επιχορήγηση για την ομαλή λειτουργία των αθλητικών (π.χ. κολυμβητήρια) και άλλων κοινωνικών υποδομών (π.χ. παιδικοί σταθμοί).



ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                         Η   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗΧΡΙΣΤΙΝΑ                                             ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΦΡΟΣΩ

Έγγραφο1

 

 
More Articles...