Ο καιρος
Who's Online
We have 8 guests online
Εργασιακα δικαιωματα Εκπαιδευτικων Π.Ε.
Μεταφραστης
Λεξικο νεοελληνικης
Αναζητηση στο google
Εφημερευοντα Φαρμακεια
Εφημερευοντα νοσοκομεια
Θεατρα με εκπτωση
Κρατικο Πιστοποιητικο Γλωσσομαθειας
Περισσοτερα Αρθρα .....

Ενημέρωση Συναδέλφων 


 

ΨΗΦΟΙ για Δ.Σ 2013

ΕΔΡΕΣ

2013

ΨΗΦΟΙ Ιούνιος2012

Αντιπρ. ΔΟΕ

ΨΗΦΟΙ

για Δ.Σ 2011

ΕΔΡΕΣ

2011

ΨΗΦΙΣΑΝ

462

464

472

ΑΚΥΡΑ ΛΕΥΚΑ

24

22

42

ΕΓΚΥΡΑ

438

432

430

Α.Σ.Ε

(ψηφοδ. που στηρίζει το ΠΑΜΕ) 

155

3

142

132

3

Ε.Α.Σ

113

2

96

97

2

ΔΗ.ΣΥ (ΠΑΣΚ) 

74

2

67

78

2

ΔΑΚΕ

70

2

94

81

2

ΥΠΕΡΒΑΣΗ

26

0

34

0

0

ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ.

1. ΚΑΜΑΡΙΝΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ                             (ΑΣΕ-ΠΑΜΕ)

2. ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                          (ΑΣΕ-ΠΑΜΕ)

3. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ)     (ΑΣΕ-ΠΑΜΕ)

4. ΒΟΥΡΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ                           (ΕΑΣ)

5. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                   (ΕΑΣ)

6. ΜΠΑΓΑΤΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ                        (ΔΗ.ΣΥ)

7. ΖΕΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                 (ΔΗ.ΣΥ)

8. ΛΩΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ                         (ΔΑΚΕ)

9. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ               (ΔΑΚΕ)

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ

1. ΞΙΦΑΡΑ ΒΑΝΙΑ                                     (ΑΣΕ-ΠΑΜΕ)

2. ΠΕΤΡΟΥΛΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑ (ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ)           (ΑΣΕ-ΠΑΜΕ)

3. ΡΗΓΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ                                  (ΑΣΕ-ΠΑΜΕ)

4. ΜΠΕΛΙΑ ΕΛΕΝΗ                                    (ΕΑΣ)

5. ΣΥΡΙΓΓΑ-ΜΑΝΩΛΗ ΠΟΛΥ                        (ΕΑΣ)

6. ΕΚΙΖΟΓΛΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ                             (ΔΗΣΥ)

7. ΠΑΠΑΓΑΤΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ              (ΔΗΣΥ)

8. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ             (ΔΑΚΕ)

9. ΝΤΑΛΑΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΌΔΩΡΟΣ                     (ΔΑΚΕ)

ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ

1. ΒΕΡΒΕΡΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ (ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΛΕΝΗ) (ΑΣΕ-ΠΑΜΕ)

2. ΤΣΑΓΚΑΡΗΣ ΗΛΙΑΣ                                    (ΕΑΣ)

3. ΚΑΡΑΝΤΖΗ ΣΟΝΙΑ                                      (ΔΗΣΥ)

Last Updated (Wednesday, 18 December 2013 20:40)

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

ΠΛΗΡΟΦ: Καμαρινού Κυριακή (2109813942,6976404853)

Αγγελονίδη Χριστίνα(2109922610,6945385686)                        
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 13-09- 2013
Αρ. Πρωτ.:122

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

 

Την Παρασκευή, 13/9/2013, πραγματοποιήθηκε μαχητική κινητοποίηση των Συλλόγων Π.Ε.(για την πραγματοποίηση της οποίας πρωτοστάτησε και ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ), της Δ.Ο.Ε.,  της ΑΣΓΜΕ  και Ενώσεων Γονέων στην περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής. Η αντιπροσωπεία από τους παραπάνω συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη κ. Γκίνη και του έθεσε τα θέματα :

 1. Το Ολοήμερο και η εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘ : ζητήσαμε να δεσμευτεί ότι θα την αποσύρει.
 2. Ο αριθμός των μαθητών στην τάξη : διατυπώσαμε το αίτημα για 20 μαθητές ανά τάξη και του ζητήσαμε τουλάχιστον να δεσμευτεί ότι δε θα ξεπεραστεί πουθενά ο αριθμός 25.
 3. Τον ρωτήσαμε πώς σκοπεύουν να λειτουργήσουν τα Ειδικά Σχολεία χωρίς εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό και τι σημαίνει η αναγκαστική μετακίνηση των εκπαιδευτικών των Τμημάτων Ένταξης σε αυτά, βάσει νέας εγκυκλίου.
 1. Απαιτήσαμε να μας δοθούν ακριβή στοιχεία για τον αριθμό των κενών αλλά και όσων θεωρεί η υπηρεσία ως υπεράριθμους.

Δε δεσμεύτηκε σε τίποτα. Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο δήλωσε ότι η

 • εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘ θα εφαρμοστεί σε επίπεδο Περιφέρειας . Στην ουσία δηλαδή για 1282 δημοτικά δε θα υπάρχει ολοήμερο πρόγραμμα, όπως το γνωρίζαμε
 • άφησε να εννοηθεί ότι θα υλοποιήσει την κατεύθυνση για 28ρια τμήματα σε δημοτικά και νηπιαγωγεία, με ό, τι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης και τις συνθήκες διαβίωσης στις σχολικές αίθουσες μαθητών και εκπαιδευτικών
 • δε διέψευσε την αναγκαστική μετακίνηση των δασκάλων των Τμημάτων Ένταξης, αλλά ούτε δεσμεύτηκε ότι θα  παρθούν ουσιαστικά μέτρα για τη στελέχωση των Ειδικών σχολείων , που όχι απλώς υπολειτουργούν, απλώς δε λειτουργούν.
 • αμφισβήτησε τα στοιχεία που του παραθέσαμε για τα εκατοντάδες κενά, είπε ότι δεν υπάρχουν κενά παρά μόνο στις ειδικότητες, ότι δεν υπάρχουν ανάγκες όπως τις εμφανίζουμε και ότι αυτά που εμφανίζονταν ως ανάγκες τα προηγούμενα χρόνια ήταν «τρόποι βολέματος». Δηλώσεις που προκάλεσαν οργή και ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ!

 

Αν δεν κινητοποιηθούμε αποφασιστικά, θα τα περάσουν όλα. Η στόχευση είναι ξεκάθαρη-το «νέο σχολείο» της αγοράς, της ημιμάθειας, της κινητικότητας εκπαιδευτικών και μαθητών, του σμπαραλιάσματος των εργασιακών σχέσεων, της διαθεσιμότητας και των απολύσεων. Μόνο ο οργανωμένος μαζικός αγώνας εκπαιδευτικών και γονιών μπορεί να τους σταματήσει.

Συνεχίζουμε !!!Όλοι και όλες τη Δευτέρα, 16/9, στις στάσεις εργασίας και την απεργιακή συγκέντρωση της ΟΛΜΕ, στα Προπύλαια στις 12.00

Όλοι στην απεργία στις 18 και 19 Σεπτέμβρη και στις απεργιακές Γενικές Συνελεύσεις στις 19 Σεπτέμβρη.

Το Δ.Σ

 

ekloges6-6

ekloges6-6-1

Last Updated (Tuesday, 11 June 2013 13:41)

 

Σ Χ Ε Δ Ι Ο

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ.

Σύστημα αξιολόγησης των υπαλλήλων και των οργανικών μονάδων του Κράτους, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) πρώτου και δεύτερου βαθμού και άλλων φορέων του Δημοσίου Τομέα

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Έχοντας υπόψη:

 1. Τις διατάξεις:

α. Των άρθρων 7 παράγραφοι 3 και 4  και 19 του ν. 4024/2011 (Α’ 226) «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο – βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015».

β. Του άρθρου 90 του Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα, όπως κωδικοποιήθηκε με το άρθρο πρώτο του π.δ. 63/2005 (Α’ 98).

 1. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις του παρόντος διατάγματος δεν προκαλείται πρόσθετη επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού.

 

 1. Την υπ. αριθμ. ………………….. γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας,

με πρόταση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, αποφασίζουμε :

Last Updated (Thursday, 22 November 2012 12:11)

Read more...

 


Last Updated (Friday, 23 November 2012 07:28)

 

Πραγματικό σφαγείο για τους δημοσίους υπαλλήλους δημιουργεί η κυβέρνηση με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που αφορούν στην δημόσια διοίκηση. Το λεγόμενο σχήμα της κινητικότητας με τις υποχρεωτικές μετατάξεις και μεταφορές του προσωπικού, πέραν του ότι επιχειρεί μια ριζική αναδιάρθρωση του δημοσίου τομέα μέσω του εξαναγκασμού και με την απειλή της ανεργίας, στην πραγματικότητα υποκρύπτει μαζικές απολύσεις υπαλλήλων που μέχρι σήμερα καλύπτονταν από την συνταγματική κατοχύρωση της μονιμότητας ή εργάζονταν με σχέσεις εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου. Το «ταμπού» των απολύσεων που ζήταγε η τρόικα να σπάσει, σπάει και μάλιστα δραστικά και σε μεγάλη έκταση. Η μονιμότητα καταργείται μέσω της μαζικής κατάργησης οργανικών θέσεων και η διαθεσιμότητα αποτελεί το φύλλο συκής πίσω από το οποίο κρύβεται το χαρτί της απόλυσης. Πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπολογίζουν πως μέσα στο 2013 πάνω από 40.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα με τα νέα μέτρα παρά το γεγονός ότι η μνημονιακή υποχρέωση αναφέρει μόνο 25.000 υπαλλήλους. Όσοι από αυτούς δεν μεταταχθούν ή δεν μεταφερθούν σε άλλες υπηρεσίες, το πολυνομοσχέδιο αναφέρει ρητά ότι θα απολυθούν με την λήξη της διαθεσιμότητας που διαρκεί ένα χρόνο

Ταυτόχρονα, αλλάζει άρδην το πειθαρχικό δίκαιο στο Δημόσιο,  το οποίο πλέον θα αποτελεί μια ανεξέλεγκτα αιωρούμενη δαμόκλειο σπάθη πάνω από τα κεφάλια των υπαλλήλων. Εισάγεται σε μαζική βάση το μέτρο της αργίας και το εργασιακό περιβάλλον λαμβάνει μεσαιωνικό χαρακτήρα. Το τεκμήριο της αθωότητας ουσιαστικά καταργείται, ανοίγει διάπλατα η πόρτα για πολιτικές διώξεις ενώ ο υπάλληλος θα βρίσκεται υπό έλεγχο και με την απειλή της αργίας για την ζωή που διάγει και τις πράξεις στις οποίες προβαίνει ακόμη κι εκτός εργασίας. Συγκεκριμένα θα τίθεται σε αργία ο υπάλληλος που επιθυμεί ένα διαφορετικό Σύνταγμα από το σημερινό ή έχει άλλη γνώμη για το πολίτευμα και την έννοια της Πατρίδας όπως κι εκείνος που διώκεται πειθαρχικά με την κατηγορία της αναξιοπρεπούς συμπεριφορά εντός ή εκτός υπηρεσίας.

Αναλυτικά το πολυνομοσχέδιο για τις μετατάξεις και μεταφορές, την διαθεσιμότητα και τις απολύσεις, το νέο πειθαρχικό δίκαιο και την αργία καθώς και την κατάργηση οργανικών θέσεων Προβλέπει:

 

 

Α. ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ

 

 1. Επιτρέπονται οι μετατάξεις μονίμων υπαλλήλων και υπαλλήλων με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ) σε όλο το μήκος και το πλάτος του Δημοσίου.
 2. Στα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) του Δημοσίου επιτρέπεται η μεταφορά υπαλλήλων: α) Λόγω μεταβολής αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών β) για την καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού γ) εφόσον μετά από αξιολόγηση προκύπτει ότι στο συγκεκριμένο ΝΠΙΔ υπάρχει πλεονάζον προσωπικό.
 3. Οι ΙΔΑΧ μπορούν να μεταφέρονται και σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ).
 4. Μετά την πράξη μεταφοράς ή μετάταξης του υπαλλήλου μπορεί να καταργείται η οργανική θέση που αυτός κατείχε στον προηγούμενο φορέα που εργαζόταν.

 

 

 

 

 

ΜΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΘΕΣΗ ΜΕΤΑΤΑΣΣΟΜΕΝΟΥ Ή ΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥ:

α) Ο μόνιμος υπάλληλος που δεν θα εμφανιστεί στη θέση που μετατάχθηκε θεωρείται ότι διαπράττει σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα και τιμωρείται τουλάχιστον με ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ.

β) Αυτός που βρίσκεται σε διαθεσιμότητα και δεν εμφανίζεται στη θέση που μετατάχθηκε η μεταφέρθηκε ΑΠΟΛΥΕΤΑΙ.

γ) Ο ΙΔΑΧ που δεν εμφανίζεται στη νέα του θέση ΑΠΟΛΥΕΤΑΙ.

 

 

 

Β. ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

 1. Οι μόνιμοι υπάλληλοι σε όλο το δημόσιο που καταργούνται οι οργανικές τους θέσεις βγαίνουν σε διαθεσιμότητα.
 2. Οι υπάλληλοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα: α) Μετατάσσονται εκουσίως (με τη θέλησή τους). β) Μετατάσσονται ή μεταφέρονται υποχρεωτικώς. γ) Τοποθετούνται προσωρινά σε οποιοδήποτε φορέα του δημοσίου για κάλυψη προσωρινών αναγκών. δ) Υπάγονται σε ειδικά προγράμματα επανεκπαίδευσης ή επανακατάρτισης.
 3. Η διαθεσιμότητα διαρκεί ένα χρόνο και ο υπάλληλος παίρνει το 75% του βασικού του μισθού.
 4. Οι μονιμοι και οι ΙΔΑΧ υπάλληλοι που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα  εφόσον δεν μεταταχθούν ή μεταφερθούν ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ μόλις λήξει ο χρόνος διαθεσιμότητας.

 

 

Γ. ΑΡΓΙΑ

 1. Τίθενται σε αργία όσοι υπάλληλοι:

α) Έχουν καταδικαστεί σε πρώτο ή σε δεύτερο βαθμό έχουν καταδικαστεί σε φυλάκιση και όσοι έχουν τεθεί ή θα τεθούν σε προσωρινή κράτηση ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ.

 

β) Οι υπάλληλοι για τους οποίους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για: κακούργημα, κλοπή, υπεξαίρεση, απάτη, εκβίαση, πλαστογραφία, δωροδοκία, καταπίεση, απιστία, έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή οικονομική εκμετάλλευση της γενετήσιας ζωής.

 

γ) Για πειθαρχικά παραπτώματα όπως:

 

 • Άρνηση αναγνώρισης συντάγματος και έλλειψη αφοσίωσης στην πατρίδα και στο Πολίτευμα.
 • Παράβαση καθήκοντος
 • Αποκόμιση οικονομικού οφέλους ή ανταλλάγματος υπέρ του ιδίου ή όπερ τρίτου κατά την άσκηση των καθηκόντων ή εξ αφορμής αυτών.
 • Αναξιοπρεπή συμπεριφορά εντός ή εκτός υπηρεσίας
 • Σοβαρή απείθεια
 • Αδικαιολόγητη αποχή από την εκτέλεση των καθηκόντων
 • Χρησιμοποίηση ιδιότητας ή πληροφοριών λόγω της ιδιότητας προς όφελος του ιδίου ή τρίτων.
 • Άρνηση συνεργασίας με τις Ανεξάρτητες Αρχές, τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και τις υπηρεσίες Ελέγχου στο Δημόσιο.
 • Φθορά από ασυνήθιστη χρήση ή εγκατάλειψη ή παράνομη χρήση πράγματος που ανήκει στην υπηρεσία.
 • Παράλειψη από τα πειθαρχικά όργανα δίωξης και τιμωρίας πειθαρχικών παραπτωμάτων
 • Μη τήρηση του ωραρίου
 • Ανάρμοστη συμπεριφορά προς τους πολίτες, αδικαιολόγητη μη εξυπηρέτηση του πολίτη, μη έγκαιρη διεκπεραίωση υποθέσεων, άρνηση συνεργασίας με τα ΚΕΠ, μη ανάρτηση ή πλημμελής ανάρτηση αποφάσεων στο διαδίκτυο, μη εφαρμογή απλουστευτικών διαδικασιών και αντιγραφειοκρατικών διατάξεων.

 

δ) Η αργία λήγει αν εκλείψει ο λόγος για τον οποίο ο υπάλληλος τέθηκε σε αργία

 

ε) Ο υπάλληλος που τίθεται σε αργία λαμβάνει κατά τη διάρκεια αυτής το 75% των νόμιμων αποδοχών του.

 

στ) Εννοείται πως όσοι καταδικαστούν τελεσίδικα σε οριστική παύση ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ.

 

Δ. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ

 

1. Από την έναρξη της ισχύος ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ καταργούνται οι οργανικές θέσεις:

 

α) Χάνουν τις οργανικές τους θέσεις (οι οποίες καταργούνται) και βγαίνουν σε διαθεσιμότητα οι υπάλληλοι υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ) και με ειδικότητα Διοικητικού, Διοικητικού- Λογιστικού, Διοικητικού- Οικονομικού και Διοικητικών Γραμματέων, οι οποίοι  δεν έχουν προσληφθεί με διαγωνισμό ΑΣΕΠ ή άλλη αξιόπιστη διαδικασία πρόσληψης σύμφωνα με προκαθορισμένα και αντικειμενικά κριτήρια.

Αυτές οι οργανικές θέσεις θα καταργηθούν και οι υπάλληλοι που τις κατέχουν θα βγουν σε διαθεσιμότητα εφόσον: ο αριθμός των υπαλλήλων αυτών: α) είναι μεγαλύτερος των δέκα (10) ανά φορέα και β) ανέρχεται σε ποσοστό μικρότερο του 30% του συνολικού αριθμού των υπαλλήλων των παραπάνω κλάδων και ειδικοτήτων (Διοικητικού, Διοικητικού- Λογιστικού, Διοικητικού- Οικονομικού και Διοικητικών Γραμματέων) που υπηρετούν στον οικείο φορέα.

 

β) Από την εφαρμογή της διάταξης αυτής εξαιρούνται οι φορείς κοινωνικής ασφάλισης, τα νοσοκομεία και η Γενική Γραμματεία Πολιτισμού του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού.

2. Με την δημοσίευση του νόμου οι Διευθύνσεις Προσωπικού των φορέων οφείλουν μέσα σε διάστημα 3 ημερών να στείλουν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τον κατάλογο με τους υπαλλήλους που: α) τίθενται σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης της οργανικής τους θέσης, β) τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία. Σε διάστημα δέκα ημερών οφείλουν να στείλουν στο Υπουργείο α) τον αριθμό των οργανικών θέσεων που καταργούνται, καθώς και αντίγραφα των ατομικών διοικητικών πράξεων με τα οποία υπάλληλοι τίθενται σε διαθεσιμότητα β) τις πράξεις με τις οποίες τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία υπάλληλοι, Η μη αποστολή των στοιχείων αυτών εντός της ανωτέρω προθεσμίας αποτελεί σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα.

Last Updated (Thursday, 22 November 2012 12:00)

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΗΣ Δ.Ε.Η.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη σημερινή βάρβαρη επίθεση των δυνάμεων καταστολής κατά των εργαζομένων στο μηχανογραφικό κέντρο της Δ.Ε.Η. και τις συλλήψεις συνδικαλιστών.

Η σκόπιμη και συνειδητή απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου «Προστασίας του Πολίτη» να συλλάβει τον Πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και πολλούς εργαζομένους, αποτελεί πρόκληση για την κοινωνία και τον ελληνικό λαό.

Απέναντι στην πολιτική της επιβολής των βάρβαρων μέτρων, με τη βοήθεια των κατασταλτικών μηχανισμών, δηλώνουμε:

 • Καταγγέλλουμε τις πρακτικές της αντισυνδικαλιστικής εκστρατείας και επίθεσης που έχουν στόχο την αποδυνάμωση κάθε οργανωμένης δυναμικής αντίστασης από τα συνδικάτα.
 • Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων της ΔΕΗ.
 • Η μαζική, δυναμική συμμετοχή, των εκπαιδευτικών, στη Γενική Απεργία της 1ης του Δεκέμβρη θα είναι η απάντησή μας στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Last Updated (Sunday, 27 November 2011 10:11)

 

Last Updated (Friday, 25 November 2011 13:17)

 

ΑΠΟΦΑΣΗ

ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΤΗΝ 1Η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Το ΔΣ της ΔΟΕ, αφού έλαβε υπόψη:

 • Τα μηνύματα που έστειλαν με τη συμμετοχή τους στην 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 19-20/10/2011, οι εκπαιδευτικοί της βάσης
 • Την άσχημη κατάσταση στα σχολεία, με τα εκατοντάδες κενά, τις ελλείψεις βιβλίων, τις σχολικές επιτροπές χωρίς χρήματα για τις λειτουργικές τους δαπάνες και τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς απλήρωτους για 2 μήνες.
 • Τις σχεδιαζόμένες απολύσεις 30.000 εργαζομένων στον ευρύτερο και το στενό Δημόσιο Τομέα, μέσα από τον αντεργατικό θεσμό της εργασιακής εφεδρείας.
 • Τη νέα οριζόντια αφαίμαξη των εισοδημάτων, ακόμα καιγια όσους ζουν κάτω από το επίσημο όριο της φτώχειας, όπως είναι οι άνεργοι. Εκεί οδηγείη καθιέρωση του αφορολογήτου ορίου στα 5.000 ευρώ, από τον Ιανουάριο του 2011.
 • Τη νέα δραματική μείωση των μισθών των Δημοσίων Υπαλλήλων κατά (20% - 40%), που οδηγεί στη φτώχεια τους εργαζομένους. Υπενθυμίσουμε ότι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι έχουν ήδη χάσει έως και 40% των αποδοχών τους.
 • Τη νέα μείωση κατά 20% για κύριες συντάξεις άνω των 1.200 ευρώ, καθώς και οριζόντια περικοπή των συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ (κατά 40%), σε δικαιούχουςηλικίας κάτω των 55 ετών. Οι δραματικές αυτές μειώσεις, ειδικά στη δεύτερη περίπτωση, αγγίζουν χιλιάδες εργαζόμενες με ανήλικα παιδιά, τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες που καλούνται πλέον να ζήσουν με «συντάξεις- φιλοδώρημα».
 • Τη νέα δραματική μείωση του εφάπαξ (τουλάχιστον κατά 20% και αναδρομική ισχύ), γεγονός που αποτελεί «αρπαγή» των εισφορών που κατέβαλλαν οι εργαζόμενοι για 35 -και πλέον- συνεχή χρόνια υπηρεσίας.

Θεωρεί ότι η ανάγκη συστράτευσης των δυνάμεων της εργασίας είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Η αναγκαιότητα συγκρότησης ενός πανεκπαιδευτικού - πανυπαλληλικού - πανεργατικού μετώπου είναι μονόδρομος. Ο κόσμος της εργασίας οφείλει να δώσει την απάντηση μέσα από τους καθημερινούς αγώνες του.

Το ΔΣ της ΔΟΕ με διεκδικητικό πλαίσιο αιτημάτων, το πλαίσιο που αποφάσισε η 80η ΓΣ του κλάδου, απαιτεί:

Last Updated (Sunday, 11 December 2011 22:14)

Read more...

 

Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Αθήνα 9.11.2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση, αφού εκτίμησε και τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις, σε εφαρμογή της απόφασης του Γενικού Συμβουλίου (2/11/2011), αποφάσισε να κηρύξει τρίωρη Στάση Εργασίας στο Δημόσιο, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, την Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011, από τις 12:00 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου, με σκοπό την πραγματοποίηση Συλλαλητηρίων Διαμαρτυρίας,  στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, με αιχμή την αποτροπή των απολύσεων που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο στο Δημόσιο και της διάλυσης των Δημοσίων Υπηρεσιών.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο δηλώνουμε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στην εφαρμοζόμενη μνημονιακή πολιτική, η οποία -παρά το γεγονός ότι το κυβερνητικό σχήμα αλλάζει- εξακολουθεί να εφαρμόζεται και να διευρύνεται, πλήττοντας τον κόσμο της εργασίας, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους νέους, τα ευρύτερα λαϊκά και μεσαία κοινωνικά στρώματα.

Ήδη έχουν μπει σε εφαρμογή και υλοποιούνται τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος  και του Πολυνομοσχεδίου, που προβλέπουν την απόλυση 30.000 Δημοσίων Υπαλλήλων (σε πρώτη φάση) και την εφαρμογή του νέου μισθολογίου, το οποίο σε συνδυασμό με τα νέα δυσβάσταχτα φορολογικά μέτρα και τα χαράτσια, οδηγεί σε πλήρη εξαθλίωση των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, συμπορευόμενοι με όλους, όσοι πλήττονται από αυτή την πολιτική της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας, που επιβάλλεται από τα κέντρα εξουσίας και την Τρόικα σε συνεργασία με τα ελληνικά κυβερνητικά σχήματα -ανεξαρτήτως συνθέσεως και κομματικής προελεύσεως- θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με στόχο την ανατροπή αυτής της πολιτικής και όλων όσων την στηρίζουν.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στις Συγκεντρώσεις Διαμαρτυρίας-Συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011, στην Αθήνα, στην πλατεία Κλαυθμώνος και ώρα 13:00 και στη Θεσσαλονίκη, στο άγαλμα του Βενιζέλου, την ίδια ώρα.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

Last Updated (Sunday, 13 November 2011 18:33)

 

Ανακοίνωση

Συνάδελφοι,

Το τεράστιο ποτάμι οργής του κόσμου της εργασίας, οι εκατοντάδες χιλιάδες απεργοί - διαδηλωτές των μεγαλύτερων συγκεντρώσεων σε όγκο, παλμό και αγανάκτηση που έγιναν τα τελευταία χρόνια στη χώρα, έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα ενωτικού αγώνα όλων των εργαζόμενων, ενάντια στις ανάλγητες πολιτικές κυβέρνησης, Ε.Ε. και Τρόικας. Αγώνα που πρέπει να έχει προσανατολισμό την ανατροπή όλων των αντικοινωνικών πολιτικών αλλά και αυτών που τις εφαρμόζουν, μετατρέποντας σε κόλαση τη ζωή μας και υποθηκεύοντας το μέλλον της νέας γενιάς.

Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών - των χειρότερα αμειβόμενων δημοσίων υπαλλήλων - παρά τις τεράστιες δυσκολίες και τα οικονομικά προβλήματα ήταν ανεπανάληπτη. Τα τεράστια ανοιχτά ζητήματα στην εκπαίδευση μαζί με τις ανάλγητες πολιτικές συρρίκνωσης και λιτότητας αποτέλεσαν τη θρυαλλίδα της εκπαιδευτικής έκρηξης.

Ο αγώνας όμως πρέπει να συνεχιστεί με κάθε τρόπο και μορφή και για να έχει επιτυχία χρειάζεται την ενεργητική συμμετοχή όλων. Κανείς δεν περισσεύει αυτές τις κρίσιμες στιγμές για την εκπαίδευση και τον τόπο. Σε αυτά τα πλαίσια και με στόχο τη δημιουργία του πλατύτερου δυνατού μετώπου καλούμε την Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ να αναλάβει το συντονισμό όλων των εργαζόμενων σε αγώνα διαρκείας μέχρι την τελική νίκη. Ταυτόχρονα το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. βρίσκεται σε επικοινωνία με την Ο.Λ.Μ.Ε. για τη συνέχιση σε κοινές πρωτοβουλίες και δράσεις του μετώπου εκπαίδευσης.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ

Last Updated (Sunday, 23 October 2011 19:52)

 

Το ΔΣ της ΔΟΕ χαιρετίζει τις εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους που συμμετείχαν στη 48ωρη απεργία και στις διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Ο λαός μας, με τη μαζική συμμετοχή στην απεργία και στη διαδήλωση, έστειλε περήφανη, εργατική, ταξική απάντηση στην κυβέρνηση, στην Τρόικα, στην πλουτοκρατία.

Ταυτόχρονα, το ΔΣ της ΔΟΕ καταγγέλλει την οργανωμένη, δολοφονική επίθεση εναντίον της διαδήλωσης του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα, που ήταν και επίθεση σε όλους τους εργαζόμενους που μετείχαν στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο στις 20/10/11, από παρακρατικούς μηχανισμούς, που κρύβονται κάτω από την «κουκούλα», στους οποίους συνυπάρχουν αναρχοφασιστοειδή, ακροδεξιοί, χούλιγκανς από τους συνδέσμους των ποδοσφαιρικών ομάδων.

Δεν τα κατάφεραν! Απωθήθηκαν από την περιφρούρηση της διαδήλωσης, παρά το γεγονός ότι εκτόξευσαν εναντίον της μολότοφ, πέτρες και μάρμαρα, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, δακρυγόνα, δηλαδή όπλα που έχουν στα χέρια τους οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του κράτους!

Πρόκειται για οργανωμένη δολοφονική επίθεση που στόχο έχει να φοβίσει τους εργαζόμενους να σκύψουν το κεφάλι και να δεχτούν τον εργασιακό μεσαίωνα που θέλουν να τους επιβάλουν κυβέρνηση, ΕΕ, πλουτοκρατία.

Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ο επικίνδυνος, προβοκατόρικος ρόλος των κουκουλοφόρων στο κίνημα. Το θέμα δεν έχει να κάνει με ορισμένα νέα παιδιά που παρασύρονται μέσα στην «κουκούλα». Το θέμα έχει να κάνει με την οργανωμένη δράση παρακρατικών μηχανισμών, με σκοπό το τσάκισμα του εργατικού-λαϊκού κινήματος. Μέσα τους δραστηριοποιούνται, υπηρεσίες και ασφαλίτες, έτοιμοι για κάθε προβοκάτσια και αποπροσανατολισμό.

Η περιφρούρηση του εργατικού κινήματος μας αφορά όλους! Αποτελεί υποχρέωση κάθε συνδικάτου, κάθε Ομοσπονδίας, κάθε πολιτικής και συνδικαλιστικής δύναμης να καταδικάσει τον προβοκατόρικο ρόλο της «κουκούλας». Κάθε δύναμη κρίνεται από την στάση που κρατάει στο ζήτημα αυτό.

Το Δ.Σ. της ΔΟΕ εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του νεκρού οικοδόμου συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ Δημήτρη Κοτζαρίδη που έπεσε στον αγώνα για το δίκιο της τάξης του. Ταυτόχρονα εκφράζει τη συμπαράστασή του στους πάνω από 80 τραυματίες διαδηλωτές του ΠΑΜΕ που χτυπήθηκαν κατά την ώρα της διαδήλωσης.

Από τη Δ.Ο.Ε.

Last Updated (Sunday, 23 October 2011 19:50)

 
.

Last Updated (Sunday, 16 October 2011 20:54)

 

Last Updated (Sunday, 16 October 2011 20:49)

 

 


 

 

ΘΕΜΑ: «Διοργάνωση σεμιναρίων σε μη εργάσιμες ημέρες»

Με αφορμή ερωτήματα συναδέλφων, για συμμετοχή τους σε σεμινάρια που διοργανώνονται, εκτός του εργασιακού ωραρίου των εκπαιδευτικών, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. δηλώνει για άλλη μια φορά τα εξής:

 • Οι Σχολικοί Σύμβουλοι, εφόσον πράγματι έχουν ως στόχο την ουσιαστική επιμόρφωση των συναδέλφων, μπορούν να πραγματοποιούν τα σεμινάρια σε εργάσιμες ημέρες και ώρες με βάση την ισχύουσα νομοθεσία ώστε να μην παραβιάζονται τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.
 • Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι υποχρεωμένοι σε καμία περίπτωση να παρακολουθούν σεμινάρια που πραγματοποιούνται, εκτός του εργασιακού τους ωραρίου.

Last Updated (Sunday, 16 October 2011 20:45)

 

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η Κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στην ψήφιση του νέου βάρβαρου Πολυνομοσχεδίου με συνοπτικές διαδικασίες από τη Βουλή. Με βάση τη σημερινή ημερήσια διάταξη της Βουλής, το Πολυνομοσχέδιο θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί έως τις 20 Οκτωβρίου 2011.

 

Μετά τις παραπάνω εξελίξεις, η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. συνεδρίασε εκτάκτως και κατ’ εξουσιοδότηση του Γενικού της Συμβουλίου αποφάσισε τη διεύρυνση της ήδη προγραμματισμένης 24ωρης Γενικής Απεργίας, σε 48ωρη Γενική Απεργία, την Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011.

 

Καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011, στις 11:00 π.μ., στο Πεδίον του Άρεως –απ’ όπου θα ξεκινήσει πορεία για τη Βουλή- και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011, στις 11:00 π.μ. στο Σύνταγμα.

 

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Last Updated (Sunday, 16 October 2011 20:37)

 

 

 

Αθήνα 14/10/2011

 

Προς

M.M.E. (Συντάκτες Εκπ/κού ρεπορτάζ)

ΚΟΙΝ: Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

σε κοινή συνέντευξη τύπου ΔΟΕ –ΟΛΜΕ στις 17-10-2011

 

 

Τα Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε. σας καλούν στην κοινή συνέντευξη τύπου, που θα δώσουν τη Δευτέρα 17 του Οκτώβρη 2011, ώρα 13:00 στα γραφεία της Δ.Ο.Ε. (Ξενοφώντος 15α , Σύνταγμα, 3ος όροφος), με θέματα:

 • Ενιαίο Μισθολόγιο – οι αποδοχές των Εκπαιδευτικών.
 • Οι κινητοποιήσεις των δυο κλάδων.
 • Η κατάσταση στα Σχολεία σήμερα.

Τα Δ.Σ.

Δ.Ο.Ε.                                                               Ο.Λ.Μ.Ε.

Last Updated (Sunday, 16 October 2011 20:34)

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Είναι φανερό πλέον ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει την πλήρη υποβάθμιση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας και των λειτουργών της.

Αφού άφησε τα Δημόσια Σχολεία χωρίς βιβλία και τις σχολικές επιτροπές χωρίς χρηματοδότηση, αφού συρρίκνωσε τις δαπάνες για την παιδεία στο ιστορικά χαμηλότερο ποσοστό τώρα αφήνει και τους εκπαιδευτικούς χωρίς μισθούς.

Η ανάλγητη ανατροπή εργασιακών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, η διάλυση του κοινωνικού κράτους και η ληστρική φοροεπιδρομή στα «συνήθη υποζύγια», οδηγούν τις ζωές των εργαζομένων σε συνθήκες μεσαίωνα.

Η εκπαίδευση στην Ελλάδα συνθλίβεται από τις δραματικές περικοπές μιας πρωτόγνωρης μείωσης των δημόσιων δαπανών για την παιδεία, που θα φτάσουν τα επόμενα χρόνια μόλις στο 2,23% του ΑΕΠ και ουσιαστικά θα καταργήσουν το δημόσιο σχολείο.

Είναι πλέον φανερό ότι ο μοναδικός δρόμος είναι η ανατροπή αυτής της πολιτικής που ασκεί η κυβέρνηση με τις επιταγές της Τρόικας και στην κατεύθυνση αυτή θα συγκεντρώσουμε όλες μας τις δυνάμεις.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σήμερα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τους χειρότερους εφιάλτες μας καθώς η κυβέρνηση με το νέο πολυνομοσχέδιο ξεθεμελιώνει τα πάντα στο δημόσιο.

Το νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο μειώνει τις αποδοχές μας έως και 40% μετατρέποντας το μισθό σε προνοιακό επίδομα και οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους κάτω από το επίπεδο φτώχειας. Μηνιαίες αποδοχές των 660 € για τους νέους συναδέλφους, 1000 € μετά από 12 χρόνια αλλά και 1340 € μετά από 30 χρόνια υπηρεσίας μόνο ως ντροπή και αίσχος μπορούν να χαρακτηριστούν.

Σε όλα αυτά πρέπει να προσθέσουμε την αναδρομική περικοπή του εφάπαξ κατά 20%, την περικοπή των επικουρικών συνάξεων κατά 50%, τους φραγμούς στη βαθμολογική εξέλιξη που θέτει το νέο σχέδιο βαθμολογίου αλλά και την πρόβλεψη για εργασιακή εφεδρεία και απολύσεις καθώς και τη μείωση του αφορολογήτου στις 5.000 €.

Η κυβέρνηση κήρυξε τον πόλεμο στους εργαζόμενους και πρέπει να βρει απέναντί της την οργή και την αγανάκτηση όλων μας.

 

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με βάση το διεκδικητικό πλαίσιο της 80ης Γενικής Συνέλευσης του κλάδου και με κυρίαρχα αιτήματα τη μη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου αλλά και την ανατροπή όλων των αντιλαϊκών μέτρων που αποφάσισε η κυβέρνηση με τις εντολές της Ε.Κ.Τ. της Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. και αφού είναι κοινή διαπίστωση ότι η Δημόσια Εκπαίδευση και οι λειτουργοί της στην Ελλάδα βρίσκονται «υπό διωγμόν»

αποφάσισε:

 1. Η εβδομάδα 17-21/10/2011 ορίζεται ως εβδομάδα δράσης και απεργιακών κινητοποιήσεων συγκεκριμένα:
 • Δευτέρα 17/10 Συνέντευξη τύπου στην Αθήνα από το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και ταυτόχρονα συνεντεύξεις τύπου από τα κατά τόπους Δ.Σ. σε όλη την Ελλάδα.
 • Τρίτη 18/10 Παραστάσεις διαμαρτυρίας και συμβολικές καταλήψεις στα κτήρια της διοίκησης της εκπαίδευσης από τα Δ.Σ. των Συλλόγων όλης της Ελλάδας, στο Λεκανοπέδιο κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας από το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.και τα Δ.Σ. των Συλλόγων του Λεκανοπεδίου. Για τη διευκόλυνση συμμετοχής όλων των συναδέλφων κηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας.
 • Τετάρτη 19/10 και Πέμπτη 20/10 48ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση και πραγματοποίηση συλλαλητηρίων.
 1. Πραγματοποίηση έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων σε όλους τους Συλλόγους για τη χάραξη της παραπέρα αγωνιστικής πορείας του κλάδου. Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εισηγείται στις Γενικές Συνελεύσεις τη συνέχιση του αγώνα με κινητοποιήσεις διαρκείας, με τη μορφή των πενθήμερων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων (όπως το 2006) αμέσως μετά τη 48ωρη απεργία της 19ης και 20ης του Οκτώβρη.
 2. Πραγματοποίηση Ολομέλειας Προέδρων σε ημερομηνία που θα οριστεί ανάλογα με τις εξελίξεις.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Τώρα είναι η ώρα να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας με τη συμμετοχή μας στις Γενικές Συνελεύσεις. Είναι η ώρα όλοι μαζί ενωμένοι να αποφασίσουμε για το μέλλον μας.

Η απάντησή μας, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, στην ολοκληρωτική επίθεση που δεχόμαστε δεν μπορεί παρά να είναι ενιαία, δυναμική και μαζική για την ανατροπή όχι μόνο των πολιτικών λιτότητας και εξαθλίωσης αλλά και αυτών που τις εκφράζουν.

Να ανατραπεί τώρα αυτή η πολιτική και η κυβέρνηση που την εφαρμόζει.

Να μην περάσει το πολυνομοσχέδιο της εξαθλίωσης.

Αγώνας για την ανατροπή της βαρβαρότητας, αγώνας ανυποχώρητος μέχρι την τελική νίκη.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Last Updated (Thursday, 13 October 2011 19:39)

 

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι το προγραμματισμένο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για την Πέμπτη, 13/10/2011 μεταφέρεται την Τετάρτη, 12/10/2011 στις 14.00 για Προπύλαια.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΔΟΕ

Last Updated (Tuesday, 11 October 2011 19:09)