Ο καιρος
Who's Online
We have 7 guests online
Εργασιακα δικαιωματα Εκπαιδευτικων Π.Ε.
Μεταφραστης
Λεξικο νεοελληνικης
Αναζητηση στο google
Εφημερευοντα Φαρμακεια
Εφημερευοντα νοσοκομεια
Θεατρα με εκπτωση
Κρατικο Πιστοποιητικο Γλωσσομαθειας
Περισσοτερα Αρθρα .....

Αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων

Αποτελέσματα εκλογών για την ανάδειξη  νέου ΔΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΩΝ ΠΕ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»            2/12/2015

ΕΚΛΟΓΕΣ

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

2015 ΓΙΑ ΔΣ

ΜΑΗΣ 2015

84Η Γ.Σ. ΔΟΕ

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2013

ΓΙΑ ΔΣ

ψήφισαν

426

441

462

Άκυρα – Λευκά

22

20

24.

Έγκυρα

404

421

438

Α.Σ.Ε (Π.Α.Μ.Ε)

142 και 3     έδρες

151 και 2 αντιπρόσωποι

155 ψήφους  και 3 έδρες

E.A.Σ

92 και 2 έδρες

115 και 1 αντιπρόσωπος

113 ψήφους και 2 έδρες

ΔΑΚΕ

88 και 2 έδρες

94 και 1 αντιπρόσωπος

70 ψήφους  και 2 έδες

ΔΗ.ΣΥ

82 και 2 έδρες

61 και  -  αντιπρόσωπος

74 ψήφους και 2 έδρες

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αναλυτικά κατά ψηφοδέλτιο εκλέγονται στο ΔΣ του Συλλόγου

(Α.Σ.Ε. ) Το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ

Τακτικοί : Αγγελονίδη Χριστίνα,  Λαμπροπούλου  Σοφία ,  Ξιφαρά  Βάνια

Αναπληρωματικοί: , Ρήγας Θανάσης ,  Ταχτσίδου Εύα,   Κέζιου Χριστίνα

Ε.Α.Σ. Τακτικοί :   Μπελιά  Ελένη ,  Νικολοπούλου  Ροζίνα

Αναπληρωματικά: Σύριγγα Πόλυ , Βαρυτιμιάδης Θεόδωρος

ΔΑΚΕ Τακτικοί:    Λώλης  Κων/νος,   Παυλόπουλος Κων/νος

Αναπληρωματικά :Εξάρχου  Λίντια,  Καλογερόπουλος Αναστάσιος

ΔΗ.ΣΥ Τακτικοί : Μπαγατέλας  Δημήτρης ,  Ζέλιος Γιώργος

Αναπληρωματικοί: Εκίζογλου Γιάννης, Ριζικιανός Γιάννης

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΣΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡ.ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Last Updated (Thursday, 03 December 2015 08:34)

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ» Αρ. Πρωτ 44  3/6/2014

 

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ (3/6/2014)

Η μαζική προσέλευση των συναδέλφων στη Συνέλευση- που σημειωτέον ήταν η πρώτη χωρίς άδεια στο πλαίσιο του αυταρχισμού και περιορισμού των συνδικαλιστικών μας ελευθεριών- αποτελεί ελπιδοφόρο μήνυμα για την αποφασιστικότητα και μαχητικότητα των εκπαιδευτικών του Συλλόγου μας να αντισταθούν και να αγωνιστούν ενάντια στην Αυτοαξιολόγηση-Αξιολόγηση και την επερχόμενη θύελλα μέτρων που μας ετοιμάζουν. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ!

 1. 1. ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ 83ης Γ.Σ ΔΟΕ

-         Το Ν/Σ για την Ειδική Αγωγή ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ! Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν αναβαθμισμένη Ειδική αγωγή. Καμιά επιχειρηματική δράση στο χώρο της Ε.Α-της πρώιμης διάγνωσης, παρέμβασης και αποκατάστασης. Μόνιμοι διορισμοί για την στελέχωση της Ειδικής Αγωγής.

-         Κατάργηση των Ν.4093/2012 (υποπαρ Ζ3) και 4057/13 για τις διώξεις Δημ. Υπαλλήλων (ποινική δίωξη= αυτοδίκαιη αργία) και ΑΠΟΣΥΡΣΗ  της εγκυκλίου Φ277/412/14476/Δ2-19/11/2012  που καταργεί το «τεκμήριο αθωότητας». Να απαγορευτεί η δυνατότητα επιστράτευσης (Πράξη Νομοθ. Περιεχομένου). 

-         Επικαιροποίηση της περυσινής απόφασης για μείωση της συνδρομής.

 1. 2. ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ Η.Δ ΤΗΣ Γ.Σ

-         Καμιά σύμπτυξη-συγχώνευση-κατάργηση σχολείων και τμημάτων. Μαζικοί διορισμοί για την κάλυψη όλων των κενών. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.  

-         15 νήπια-προνήπια ανά νηπιαγωγό και δάσκαλο/λα Α και Β τάξης. 20 μαθητές/τριες ανά δάσκαλο και καθηγητή στις υπόλοιπες τάξεις. Εξασφάλιση ασφαλούς μεταφοράς για όλα τα παιδιά. Κατοχύρωση ωραρίου της Νηπιαγωγού

-         Να μην εφαρμοστεί ο θεσμός της Τράπεζας θεμάτων, οι προαγωγικές εξετάσεις να είναι στην αποκλειστική ευθύνη της σχολικής μονάδας και των εκπαιδευτικών.

 1. 3. ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΚΕΙΜΕΝΟ-ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΚΘΕΣΕΩΝ Α.Ε.Ε

«Οι εκπαιδευτικοί του ………………………… αντιμετωπίζουμε,  στην καθημερινή προσπάθεια για τη  διαπαιδαγώγηση και τη μόρφωση των μαθητών μας, πολλά και οξυμμένα προβλήματα που αφορούν  συνολικά το πλαίσιο λειτουργίας της  εκπαίδευσης.

Είναι προφανές ότι η αξιολόγηση και οι σχετικές διαδικασίες της, π.χ. απαντήσεις σε ερωτηματολόγια, βαθμολόγηση δεικτών κ.λπ., μάλιστα με εντολή (!), δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στην ανάδειξη και κυρίως στη λύση των προβλημάτων της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών.

Για τα προβλήματα του σχολείου και συνολικά της εκπαίδευσης, που είναι αποτέλεσμα της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, καταγεγραμμένα και γνωστά στο Υπουργείο Παιδείας, οι εκπαιδευτικοί είτε ως άτομα είτε ως σύλλογος είτε μέσα από το Σύλλογο, είτε από κοινού με τους γονείς, έχουμε καταθέσει, προφορικά ή γραπτά, τις απόψεις μας και τα αιτήματά μας στη διοίκηση και στο Υπουργείο Παιδείας χωρίς καμία ανταπόκριση.

Κοινή διαπίστωση είναι ότι τα σχολεία λειτουργούν χάρη στο φιλότιμο, στην προσπάθεια και την προσφορά των εκπαιδευτικών που, εκτός από τα διδακτικά καθήκοντα, αναλαμβάνουν και διεκπεραιώνουν πλήθος άλλων εργασιών και δραστηριοτήτων.

Οι εκπαιδευτικοί και ο σύλλογος διδασκόντων θα συνεχίσουν, όπως έκαναν μέχρι τώρα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, να συμβάλλουν στη λειτουργία του σχολείου και ταυτόχρονα, μέσα από το σωματείο, ν’ αγωνίζονται για ένα σχολείο Δημόσιο Δωρεάν για όλους, χωρίς φραγμούς και διακρίσεις.

Ο σύλλογος διδασκόντων του ……………………., συνεπής με την προηγούμενη απόφασή του να μην ορίσει ομάδες εργασίας αυτοαξιολόγησης και με βάση τις αποφάσεις Συλλόγου και ΔΟΕ, αποφασίζει, σχετικά με την  «Έκθεση της γενικής εκτίμησης της σχολικής μονάδας», την «Έκθεση αξιολόγησης» και τα «Σχέδια δράσης», ότι  δεν μπορεί να εγκρίνει οποιαδήποτε εισήγηση-έκθεση στο πλαίσιο της αυτοαξιολόγησης».

 1. 4. ΨΗΦΙΣΜΑ-ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ.

«Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στις απολυμένες καθαρίστριες του Υπ. Οικονομικών και στον πολύμηνο αγώνα τους για την αποκατάστασή τους και την επαναπρόσληψή τους. Παρά την δικαίωσή τους απ΄ τα ελληνικά δικαστήρια, οι εργαζόμενες καθαρίστριες παραμένουν σε αγωνιστική κινητοποίηση, διότι η συγκυβέρνηση αρνείται να εφαρμόσει τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Θεωρούμε απαράδεκτη την τακτική της κυβέρνησης να κάνει πράξη αυτό που σε δημοκρατικά πολιτεύματα είναι αυτονόητο, την εφαρμογή των διακαστικών αποφάσεων που δικαιώνουν τις καθαρίστριες και απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψή τους».

 

Ο πρόεδρος της Γ. Σ-  Θ. Βαρυτιμιάδης.           Η Γραμματέας της Γ. Σ - Α. Ζαχαριά.

ds_2014

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Καμαρινού Κυριακή (2109824068 / 6976404853)

Λώλης Κωνσταντίνος(2109610234 / 6944395369)                        
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 31- 03 - 2014
Αρ. Πρωτ.: 34

Προς:    ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΔΟΕ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Τη Δευτέρα, 31/3, πραγματοποιήθηκε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις για την επιβολή της λεγόμενης Αυτοαξιολόγησης.

Η συνέλευση ήταν από τις μαζικότερες των τελευταίων ετών! Η ενημέρωση και ο προβληματισμός που αναπτύχθηκε αφορούσε ολόκληρο το φάσμα τις επιβολής των αναδιαρθρώσεων της Δημόσιας Διοίκησης, μέρος των οποίων αποτελούν  η εφαρμογή του «Νέου Σχολείου» και η Αξιολόγηση . Μετά τη συζήτηση, τα βήματα που καλούμαστε και πάλι να κάνουμε

ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΑ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ είναι:

 • Οι Σύλλογοι Διδασκόντων οι οποίοι δεν έχουν κάνει ακόμη συνεδρίαση που να καταλήγει στο Πρακτικό μη αποδοχής, να το κάνουν άμεσα. ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΝΑ ΣΤΑΛΕΙ ΣΤΟ Δ.Σ. ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΥΠΩΘΕΙ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ!
 • Οι διευθυντές των σχολείων να μην προχωρήσουν ακόμη σε καμιά διαδικασία ανάθεσης, μέχρι το τέλος της εβδομάδας και νέες ανακοινώσεις από τη ΔΟΕ. ΠΡΟΣΟΧΗ-η ανάθεση είναι αναγκαστική πράξη, δεν αφορά Πρακτικό Συλλόγου Διδασκόντων!!!
 • ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ,ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ.
 • την Παρασκευή, 4 Απριλίου και συγκεντρωνόμαστε στις 12.00΄στο Υπουργείο. Για τη μεταφορά ο Σύλλογος θα βάλει λεωφορείο, το οποίο θα ξεκινήσει από το Δημαρχείο Αργυρούπολης στις 11.30 π.μ.
 • την Τετάρτη, 9 Απριλίου, στην Πανεργατική/πανϋπαλληλική  ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ
 • ΑΠΟΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΣΤΙΣ 4/4 - 5/4- 6/4.

ds_2014

 

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αργυρούπολης –Ελληνικού-Αλίμου

«Ο Θουκυδίδης»                                                                  10/12/2013

ΨΗΦΙΣΜΑ  ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ  ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΉ ΘΑΝΑΣΗ ΚΟΥΡΚΟΥΛΑ

 

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Ο Θουκυδίδης» εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον αγωνιστή , αντιφασίστα Θανάση Κούρκουλα, ο οποίος δικάζεται στις 16 Δεκεμβρίου 2013 από το Δ΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών , μετά από προκλητική και ανυπόστατη μήνυση της «Επιτροπής κατοίκων Αγίου Παντελεήμονα»- γνωστής υποστηρίκτριας της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

 

Ο μηνυτής τον κατηγορεί πως καθοδηγούσε ομάδα ροπαλοφόρων που του επιτέθηκε το βράδυ της Κυριακής, 25 Μαΐου το 2009. Πρόκειται για μια πέρα ως πέρα συκοφαντική δίωξη, καθώς ούτε ο Κούρκουλας ήταν παρών στο αναφερόμενο από το μηνυτή περιστατικό , ούτε στη σχετική δικογραφία υπήρχε άλλη μαρτυρία.

 

Η δίκη αποτελεί μέρος της βιομηχανίας διώξεων , που έστησε η Χρυσή Αυγή κατά οργανώσεων και προσώπων.

 

Για όλους αυτούς τους λόγους η δίωξη αφορά κάθε δύναμη του κινήματος, κάθε προοδευτικό άνθρωπο.

 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ, 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013, ΣΤΙΣ 9Π.Μ ΣΤΟ Δ΄ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ (ΚΤΉΡΙΟ 9)

 

 

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»

 

 

 

ΨΗΦΙΣΜΑ (ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ) ΤΗΣ Γ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠ/ΚΩΝ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ» ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ Δ/ΝΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ .

Η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών που καταδίκασε σε φυλάκιση 5 μηνών τα μέλη της 27ης Σχολικής Επιτροπής Γλυφάδας, για τον τραυματισμό μαθητή από πτώση ανεμιστήρα οροφής σε σχολείο, είναι ένας ακόμη κρίκος στην προσπάθεια να ενοχοποιηθούν οι εκπαιδευτικοί, για όλα τα στραβά και ανάποδα που διαδραματίζονται στα σχολεία της πατρίδας μας, την ώρα που αυτοί επιτελούν κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες το έργο τους.

Ο Διευθυντής, υποδεικνύεται ως ο βασικός υπεύθυνος για τη συντήρηση των εγκαταστάσεων του σχολείου, τη στιγμή που δεν έχει ούτε τα απαιτούμενα κονδύλια, ούτε τις απαραίτητες τεχνικές γνώσεις ενώ ταυτόχρονα οι υπηρεσίες των Δήμων αδυνατούν να ανταποκριθούν έστω και στοιχειωδώς στις υποχρεώσεις τους.

Επιπρόσθετα, η αγωγή που κατέθεσε πρόσφατα ο γονέας απαιτώντας μεγάλο χρηματικό ποσό από το συνάδελφο, συμπληρώνει το εφιαλτικό τοπίο της ενοχοποίησης των εκπαιδευτικών και αναδεικνύει την αδήριτη ανάγκη για άμεση κατάργηση των άδικων νομοθετικών ρυθμίσεων Ν.4093/12 και 4057/12, που καταργούν το τεκμήριο της αθωότητας.

 • Εκφράζουμε, για μια ακόμη φορά,  τη συμπαράστασή τη συμπαράστασή μας στο συνάδελφο.
 • Ξεκαθαρίζει ότι την ευθύνη για τη συντήρηση των σχολικών κτηρίων έχουν οι Ο.Τ.Α., στους οποίους άλλωστε ανήκουν,  και όχι οι Διευθυντές των σχολείων.
 • Απαιτούμε την άμεση καταβολή των απαραίτητων πιστώσεων για την ομαλή λειτουργία των σχολείων.
 • Απαιτούμε  τη νομική κάλυψη των εκπαιδευτικών από την υπηρεσία τους, για περιστατικά που πραγματοποιούνται σε ώρα άσκησης καθήκοντος.

6/6/2013

 

Last Updated (Sunday, 23 June 2013 18:12)

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ Γ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΄Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ΄

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Η κυβέρνηση μετά την απόφαση της για την επιστράτευση 85.000 εκπαιδευτικών, «σκληραίνει» τη στάση της για την επιβολή του δόγματος «νόμος και τάξη». Στοχεύουν με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Από τη μία χτυπούν όποιον κλάδο αγωνίζεται, όποιον σηκώνει κεφάλι ενάντια στα βάρβαρα αντιλαϊκά, αντιεκπαιδευτικά μέτρα. Από την άλλη στο νέο σχολείο της αγοράς που ετοιμάζουν, θέλουν το δάσκαλο με σκυφτό το κεφάλι, υποταγμένο, χωρίς δικαιώματα να φοβάται και τη σκιά του να μη διανοείται καν ότι μπορεί να συγκρουστεί με τις εκάστοτε επιλογές της κυβέρνησης.

Επίσης, η «προληπτική» αυτή επιστράτευση, πριν αποφασιστεί η απεργία, είναι ακραία αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική απόφαση, που στόχο έχει και τη στέρηση και απαγόρευση του κατακτημένου με αγώνες δικαιώματος των εργαζομένων να διεκδικούν και να αγωνίζονται. Έρχεται σε συνέχεια των αποφάσεων για την επίταξη των ναυτεργατών, των εργαζόμενων στους Δήμους και στις σταθερές συγκοινωνίες.

Η κυβέρνηση κάνει επίδειξη δύναμης και προσπαθεί να τσακίσει την αξιοπρέπεια του επιταγμένου κλάδου των εκπαιδευτικών. Ο κατήφορος της δεν έχει τελειωμό, ενώ την επίθεση συνδράμουν οι διοικήσεις εκπαίδευσης στο όνομα της τυπικότητας και της αυστηρής τήρησης της νομιμότητας. Επιβάλλουν την υποχρεωτική παρουσία στα εξεταστικά κέντρα ή σε όμορα σχολεία από τις 8 μέχρι τις 2. Κρατούν τους συναδέλφους δηλαδή, εσώκλειστους σε χώρους λίγων τετραγωνικών, χωρίς κανένα αντικείμενο εργασίας. Κι όλα αυτά τη στιγμή που στα σχολεία τους εκκρεμούν όλες οι διοικητικές εργασίες του τέλους της σχολικής χρονιάς αλλά και οι ενδοσχολικές εξετάσεις, παρεμποδίζοντας τη λειτουργία των σχολείων την οποία επικαλούνται.

Περνάνε βαριές αλυσίδες στο κίνημα,

σπέρνουν το φόβο και την υποταγή.

Απαντάμε δυναμικά, σπάμε την τρομοκρατία με ενότητα και αλληλεγγύη.

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ

Η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός δεν θα περάσουν.

Να σταματήσει η υποχρεωτική παραμονή των εκπαιδευτικών σε σχολεία που δεν υπηρετούν.                          6/6/13

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ                6/6/13

 

Η Γ.Σ των εκπαιδευτικών Π.Ε. Αργυρούπολης-Αλίμου-Ελληνικού «Ο Θουκυδίδης» καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον αυταρχισμό και την καταστολή της τουρκικής κυβέρνησης Ερντογάν εναντίον των διαδηλώσεων στην Κωνσταντινούπολη και σε άλλες πόλεις της Τουρκίας, ο απολογισμός της οποίας είναι να υπάρχει αδιευκρίνιστος αριθμός νεκρών και τραυματιών.

Καταδικάζουμε την απροκάλυπτη επίθεση στα γραφεία του Κ.Κ. Τουρκίας και το πολιτιστικό κέντρο «Ναζίμ Χικμέτ»

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η κρατική βία και ο αυταρχισμός αποτελούν την άλλη όψη του νομίσματος της ταξικής εκμετάλλευσης, της ισοπέδωσης των εργατικών δικαιωμάτων, καθώς και της συμμετοχής στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Μ΄ αυτούς τους τρόπους εξασφαλίζουν τόσο στην Τουρκία, όσο και στα άλλα καπιταλιστικά κράτη, την ανάπτυξη προς όφελος των μονοπωλίων, με τους λαούς κάτω από το ζυγό τους.

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ Γ.Σ

 

ΨΗΦΙΣΜΑ 

ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 

ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»

6/6/13

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ.

Συνάδελφοι - ισσες  αναπληρωτές,

Τις τελευταίες μέρες πολύς λόγος έγινε από πολλούς για την επικείμενη απόλυση μας. Είναι γεγονός πως πάνω από 10.000 αναπληρωτές από τις 30 Ιουνίου θα είμαστε άνεργοι χωρίς την ελπίδα επαναπρόσληψης μας. Οι όποιες προσλήψεις έχουν εξαγγελθεί για την επόμενη χρονιά θα αφορούν κυρίως ΕΣΠΑ, θα σημάνουν την περαιτέρω επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων όσων δουλεύουν, την παραπέρα ελαστικοποίηση  τους. Καμία εμπιστοσύνη δεν πρέπει να δείξουμε  στα διάφορα «παπαγαλάκια» που προσπαθούν να φέρουν σε αντιπαράθεση τους νέους εργαζόμενους με τους παλιούς και να νομιμοποιήσουν την αξιολόγηση και τις απολύσεις.

Το θέμα για εμάς είναι πως φτάσαμε έως εδώ και τι πρέπει να κάνουμε για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας στη δουλειά.  Γιατί από πολλούς θεωρήθηκε μόνο το επιπλέον 2ωρο ως η αιχμή του δόρατος. Δεν είναι όμως μόνο  αυτό. Είναι το σχολείο που θέλουν να φτιάξουν, το «σχολείο της αγοράς»  όπου οι μαθητές θα στοιβάζονται σε μια αίθουσα ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα, θα κατηγοριοποιούνται και θα μαθαίνουν διαφορετικά πράγματα από σχολείο σε σχολείο, και με εκπαιδευτικούς που θα πρέπει να υπακούν στις εντολές της κυβέρνησης, θα φέρνουν χορηγούς σαν πλασιέ των επιχειρηματιών, διαφορετικά θα χαρακτηρίζονται ανεπαρκείς. Ένα σχολείο που δεν έχει θέση η μόνιμη και σταθερή δουλειά, αλλά οι ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Όλα αυτά δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, είναι κατεύθυνση της ΕΕ. Η υλοποίηση τους έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια από όλες τις Κυβερνήσεις του Ευρωμονόδρομου. Αυτό είναι το νέο σχολείο-επιχείρηση,  ένα σχολείο πιο άμεσα υποταγμένο στην ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, που θα διαστρεβλώνει την ιστορική και επιστημονική αλήθεια, που θα σακατεύει νεανικά μυαλά.

Κανένας, δεν είναι άμοιρος ευθυνών! Πρώτα από όλα η σημερινή και όλες οι προηγούμενες Κυβερνήσεις αλλά και όσες πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις αποδέχτηκαν τη λογική του «μικρότερου κακού» και δεν υιοθέτησαν το αίτημα για μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Σε όλη αυτή την κατάσταση συνάδελφοι, εμείς πρέπει να αντιτάξουμε τις ανάγκες τις δικές μας και των μαθητών μας. Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Τίποτα  λιγότερο. Όσες  φορές κάναμε πίσω από αυτό το αίτημα είχαμε  μόνο ήττες.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 • Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση!
 • Μόνιμοι, μαζικοί διορισμοί τώρα για όλες τις ειδικότητες, με βάση τις σύγχρονες, πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης και 20 μαθητές ανά τμήμα.
 • Να παρθεί πίσω η επιστράτευση των εκπαιδευτικών!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας

στο Υπουργείο Παιδείας την Τρίτη  18 Ιούνη και ώρα 13:30.

Το προεδρείο της Γ.Σ.

 

ΑΠΟΦΑΣΗ

ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ

Α. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ - ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ

Έχουμε αποφασίσει πολλές φορές (και σήμερα ) τα εξής μέτρα για το μπλοκάρισμα της αξιολόγησης:

¨   Μπλοκάρουμε με όρους συλλογικών αποφάσεων και όρους κινήματος την οποιαδήποτε απόπειρα εφαρμογής της αξιολόγησης και την ακυρώνουμε στην πράξη με αποφάσεις Δ.Σ., Γενικών Συνελεύσεων και Επιτροπών Αγώνα.

¨   Έξω οι αξιολογητές από τα συνδικάτα και τα σωματεία. Στη βάση αυτή ΘΕΩΡΟΎΜΕ ΟΤΙ Η ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΗ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ) ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΕΣ .

¨   Να διαγραφούν από τους Συλλόγους οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, οι Διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης των νομών και οι Σχολικοί Σύμβουλοι, οι οποίοι είναι τα «πρώτα βιολιά» και ήδη «έχουν πιάσει δουλειά».

¨   Δε συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε διαδικασία που σχετίζεται με την εφαρμογή της αξιολόγησης (σεμινάρια, αυτοαξιολόγηση, κατάθεση φακέλου…). Δε δεχόμαστε τους αξιολογητές στην τάξη, δε συνεργαζόμαστε μαζί τους.

Β. ΝΕΕΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Διεκδικούμε: 

¨   Κατάργηση του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα, του Καθηκοντολογίου, των Π.Δ. 200 και 201.

¨   Κατάργηση των Ν. 4093/2012 και ειδικότερα της υποπαραγράφου Ζ3, του 4057/13 και της εγκυκλίου  (Φ277/412/14476/Δ2 στις 19/11/2012).

¨   Να αποσυρθεί άμεσα η συγκεκριμένη απαράδεκτη και επικίνδυνη εγκύκλιος, με την οποία επί της ουσίας επιβάλλεται πειθαρχική ποινή πριν την εκδίκαση και την οριστική καταδίκη του Δ.Υ. καταργώντας στην ουσία και αυτό το "τεκμήριο της αθωώτητας".

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

α. Δαπάνες για την Παιδεία

Διεκδικούμε: 

¨   Να απαγορευτεί κάθε επιχειρηματική δράση στην Παιδεία.

¨   Να εξασφαλιστεί ενιαία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους.

¨   Να γίνουν μαζικοί διορισμοί μόνο μόνιμων εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού για την κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης.

¨   Να εξασφαλιστεί σύγχρονη κτηριακή και υλικοτεχνική υποδομή, με βάση τους 15 μαθητές ανά τμήμα για τα νηπιαγωγεία, Α και Β τάξη και 20 στις υπόλοιπες.

¨   Να δοθεί έκτακτο κονδύλι από το Γ.Κ.Π. για τις ανάγκες σίτισης των υποσιτισμένων παιδιών.

¨   Να δοθεί έκτακτο κονδύλι από το Γ.Κ.Π. για όλες τις ανάγκες των σχολείων. Μηδενικό ΦΠΑ στους λογαριασμούς και τις δαπάνες των σχολικών επιτροπών. Δωρεάν πετρέλαιο, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο στα σχολεία.

¨   Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών και των εκπαιδευτικών για πληρωμή λειτουργικών εξόδων, τραπεζοκόμων και καθαριότητας, εκπαιδευτικών εκδρομών, βιβλίων.. και για μεταφορά μαθητών. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των φοιτητών για σίτιση-στέγαση-μεταφορές-αναλώσιμα.

β. Οικονομικά εκπαιδευτικών

Διεκδικούμε:

¨   Όχι στο νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο-βαθμολόγιο στο δημόσιο. Να καταργηθεί ο νόμος 4024/2011.

¨   Να παρθούν πίσω όλα τα αντιλαϊκά πακέτα μέτρων των τελευταίων χρόνων. Πάλη για αύξηση στο μισθό που να καλύπτει ένα μέρος από τις τεράστιες απώλειες των τελευταίων χρόνων.

¨   Σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα για όλους. Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση (ωρομισθίων-αναπληρωτών) χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καταβολή όλων των δεδουλευμένων εδώ και τώρα.

¨   Γνήσιες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

¨   Καμία σύνδεση μισθού-αποδοτικότητας. Όχι στην αξιολόγηση-σφαγείο.

¨   Αφορολόγητο όριο 40.000 € για το ζευγάρι προσαυξανόμενο κατά 5000 € για κάθε παιδί.

¨   Κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών και αύξηση των εργοδοτικών εισφορών.

¨   Στήριξη των ανέργων με επίδομα ανεργίας στο 80% του μισθού, για όσο διάστημα είναι άνεργοι.

¨   Απαλλαγή από φόρους για κάθε ωρομίσθιο και αναπληρωτή. Δωρεάν στέγαση και εισιτήριο για όλα τα μεταφορικά μέσα για όλους τους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς.

¨   Επίδομα θέρμανσης σε όλους τους ωρομίσθιους και αναπληρωτές. Ειδικά για τις παραμεθόριες περιοχές, επίδομα παραμεθορίου και στους ωρομίσθιους.

¨   Μηνιαίο επίδομα 600 € για όσους φοιτητές δεν τα βγάζουν πέρα.

¨   Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης.

¨   Μέτρα στήριξης των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Δ. ΩΡΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  

Διεκδικούμε:

¨   Μείωση του ωραρίου των εκπ/κών Π.Ε. στο επίπεδο που ήταν το ωράριο των εκπαιδευτικών Δ.Ε.

¨   Διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των πραγματικών κενών με τμήματα 15 νήπια προνήπια και μαθητές Α και Β τάξης και 20 μαθητές στις υπόλοιπες τάξεις.

 • Ø Ε. ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ.

Καταδικάζουμε τη γενικότερη  αντιλαϊκή αντιεκπαιδευτική πολιτική, που υποβαθμίζει παραπέρα και την Π.Α. και απαιτούμε:

¨   Όχι στη σχολειοποίηση-εντατικοποίηση της Π.Α. Όχι στο "νέο" νηπιαγωγείο. Θέλουμε Π.Α. που να απαντά ολοκληρωμένα στην ψυχοσωματική και νοητική ανάπτυξη των παιδιών αυτής της ηλικίας καθώς και στην κοινωνικοποίησή τους. Καθιέρωση ενιαίας αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής για όλα τα παιδιά, στα Δημόσια Νηπιαγωγεία, με την αποκλειστική εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας. Όχι στην αποκέντρωση Παιδείας, Υγείας, Πρόνοιας – κατάργηση των νόμων 2218 και 2240 και του Καλλικράτη. Απαγόρευση κάθε επιχειρηματικής δράσης στον ευαίσθητο χώρο της Π.Α. και σε όλη την εκπαίδευση. Ενιαίο 12χρονο βασικό υποχρεωτικό σχολείο για όλα τα παιδιά. Δημόσιες επαγγελματικές σχολές μετά το 12χρονο. Ενιαία ανώτατη εκπαίδευση.

¨   Άμεση εξασφάλιση της αναγκαίας κατάλληλης υποδομής για την Π.Α. σε κτηριακό, παιδαγωγικό, εποπτικό και υλικοτεχνικό επίπεδο. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών και των νηπιαγωγών για τη λειτουργία του δημόσιου Νηπιαγωγείου.

¨   Νομοθετική κατοχύρωση του ωραρίου της/του Νηπιαγωγού με βάση το αίτημα: Μείωση του ωραρίου των εκπαιδευτικών Π.Ε. στο επίπεδο που ήταν το ωράριο των εκπαιδευτικών Δ.Ε. πριν την αύξηση. Άρα καμία επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των Νηπιαγωγείων, πέραν του 8:15΄ π.μ. – 12:15΄ μ.μ. για τα κλασικά και 8:00΄ – 15:45΄ για τα ολοήμερα. Να μην εφαρμοστεί η πρωινή ζώνη 7 π.μ. – 8 π.μ. Να μην εφαρμοστεί το Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στην Π.Α.

¨   15 παιδιά ανά τμήμα. Ίδρυση τάξεων ένταξης νηπίων ανά συγκρότημα και όσων ειδικών Νηπιαγωγείων χρειάζονται, για να απορροφηθούν όλα τα νήπια – προνήπια με ειδικές ανάγκες. Κατάργηση του νόμου 4115/13 και του άρθρου 39 που διαλύει τη δημόσια Ειδική Αγωγή.

¨   Πλήρη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων νηπιαγωγών (αναπληρωτών) χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Μαζικοί διορισμοί Νηπιαγωγών για την κάλυψη όλων των πραγματικών κενών με μοναδικό κριτήριο το πτυχίο. Κατάργηση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. Κατάργηση του θεσμού του αναπληρωτή νηπιαγωγού και κάθε μορφής ελαστικής εργασίας. Διορισμός μόνιμου βοηθητικού προσωπικού (τραπεζοκόμων, καθαριστριών).

¨   Όχι στο νέο σχολείο της αγοράς και της ημιμάθειας. Όχι στο "νέο" νηπιαγωγείο. Καμία αξιολόγηση. Καμία καταγοριοποίηση σχολείων-εκπαιδευτικών-μαθητών. Καμία απόλυση! Μπλοκάρισμα της αξιολόγησης στην πράξη με όρους μαζικού κινήματος (αποφάσεις Γ.Σ., Συλλόγων Εκπαιδευτικών, Συλλόγων Διδασκόντων...). 

¨   Κατάργηση του νόμου 4024/2011 για το νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο. Μισθός που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες. Πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια δουλειάς ή στα 55 για τη γυναίκα και στα 60 για τον άντρα. Επίδομα Προϊσταμένων Νηπ/γείων ίσο με υποδιευθυντή δημοτικού.

 

ΣΤ. ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Εκπ/κοί, γονείς, αναπηρικό κίνημα, ειδικό επιστημονικό προσωπικό να συναντηθούν στον αγώνα για:

¨   Να καταργηθεί  ο Ν.4115/2013  της σφαγής της Δημόσιας Δωρεάν Ε.Α. και όλοι οι προηγούμενοι που κινούνταν στην ίδια κατεύθυνση.

¨   Καθιέρωση της Ε.Α. ως υποχρεωτικής και αποκλειστικά Δημόσιας και Δωρεάν, με αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας, από την ηλικία των 3 χρόνων, με λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων, ώστε οι οικογένειες των ΑμΕΑ και των παιδιών με Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες να μη χρειάζεται να καταβάλουν ούτε € για τη διάγνωση, αξιολόγηση, συμβουλευτική και  αντιμετώπιση των προβλημάτων των παιδιών τους.

¨   Να χρηματοδοτηθεί γενναία ο ευαίσθητος αυτός χώρος και να δημιουργηθούν όλες οι αναγκαίες υποδομές, ώστε όλα τα παιδιά με Ειδικές Ανάγκες να φοιτούν στη Δημόσια Ε.Α. και εκπαίδευση.

¨   Να μονιμοποιηθούν τώρα όλοι οι συμβασιούχοι στο χώρο της Ε.Α. (εκπαιδευτικοί, ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό) και να γίνουν όλοι οι αναγκαίοι μόνιμοι διορισμοί.

¨   Να αλλάξει τώρα με Προεδρικό Διάταγμα η διάταξη του Ν.3699/2008 όπου οι διδακτορικοί/μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών προηγούνται του βασικού τίτλου σπουδών στην Ειδική Αγωγή και της προϋπηρεσίας.

¨   Τα χρήματα του ΕΣΠΑ για την Ε.Α. να δοθούν για να ενισχυθούν τα Ειδικά Σχολεία και όχι για να κλείσουν.

Ζ. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

Απαιτούμε:

¨   Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα για όλους.

¨   Απαγόρευση κάθε επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της υγείας. 

¨   Να έχει όλος ο πληθυσμός βιβλιάριο υγείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις. 

¨   Καμιά πληρωμή ή συμμετοχή στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εργαστηριακές εξετάσεις, νοσήλια και θεραπείες, νοσηλεία σε νοσοκομεία. 

Η. ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΛΜΕ – ΔΟΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ETUCE 

Διεκδικούμε:

¨   Την άμεση αποχώρηση των ΔΟΕ από την ETUCE.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ 2013-2014

 

Με βάση το πολιτικό μας σκεπτικό, το τι κίνημα θέλουμε και το πλαίσιο αιτημάτων μας για καθένα από τα παραπάνω θέματα, συνεχίζουμε την πάλη μας με εναλλασσόμενες μορφές πάλης, χωρίς να αποκλείουμε καμία, επιλέγουμε όμως αυτή που κάθε φορά δημιουργεί συνθήκες για ενότητα και συμμαχία με όλη την εργατική τάξη, για αποτροπή της αντιλαϊκής θύελλας, για να περάσει το κίνημα στην αντεπίθεση, ώστε να διεκδικήσουμε ζωή, μόρφωση και δουλειά με πλήρη δικαιώματα. 

Το προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

ΠΛΗΡΟΦ: Καμαρινού Κυριακή (2109813942,6976404853)

Αγγελονίδη Χριστίνα(2109922610,6945385686)                        
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it  

Αργυρούπολη, 7- 12 - 2012
Αρ. Πρωτ.: 59

ΠΡΟΣ:    ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΨΗΦΙΣΜΑ της Γενικής Συνέλλευσης , στις 29/11, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Βρισκόμαστε στις αρχές του Δεκέμβρη και ακόμη ‘εκκρεμεί’ η ικανοποίηση των περισσότερων αιτημάτων παράλληλης στήριξης. Η μεταφορά των μαθητών των ειδικών σχολείων συνεχίζει να είναι θεσμικά στον αέρα, αφού κράτος, περιφέρεια και δήμοι αδιαφορούν για το μεγάλο αυτό θέμα και μετατοπίζουν ο ένας την ευθύνη στον άλλο.

Το υπουργείο Παιδείας με νέο πολυνομοσχέδιο, που τέθηκε ήδη σε διαβούλευση, δίνει το τελικό χτύπημα στη Δημόσια Ειδική Αγωγή (Ε.Α.) εγκαινιάζοντας καινούριους Καιάδες για τους μαθητές με αναπηρία, αφού ουσιαστικά κλείνουν τα ειδικά σχολεία (ΣΜΕΑΕ) και τα παιδιά με ειδικές ανάγκες «ενσωματώνονται» στα γενικά σχολεία, χωρίς την κατάλληλη υποδομή και ειδικό προσωπικό. Καταργείται η Διεύθυνση Ειδικής αγωγής.

Από τους πρώτους φορείς που συγχωνεύτηκαν την προηγούμενη χρονιά οι 21 ήταν ιδρύματα και νομικά πρόσωπα που σχετίζονται με την ειδική αγωγή.

Οι μειωμένες χρηματοδοτήσεις για την εκπαίδευση, η ακαταλληλότητα των σχολικών κτηρίων, οι ανύπαρκτοι διορισμοί της φετινής χρονιάς, η «αποψίλωση» των ΚΕΔΔΥ από τον απαραίτητο αριθμό προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, για να μπορέσουν να παράξουν έργο αντίστοιχο των αναγκών των περιοχών που καλύπτουν, τα 25αρια τμήματα που με ζήλο προάγει το υπουργείο παιδείας, οι καταργήσεις, υποβιβασμοί και συγχωνεύσεις γενικών και ειδικών σχολείων, η ακύρωση της μεταφοράς μαθητών των ειδικών σχολείων, δημιουργούν ένα εκρηκτικά επικίνδυνο τοπίο για την ασφάλεια πρωτίστως των μαθητών. Αυτή η πολιτική και τα μέτρα, έχουν σαν στόχο οι γονείς ΞΑΝΑπληρώνουν από την τσέπη τους την εκπαίδευση των παιδιών τους ή και την παράλληληξ στήριξη και το κράτος απαλλάσσεται από τις υποχρεώσεις του.

Δηλώνουμε ότι δε θα επιτρέψουμε να περάσει αυτός ο αντιπαιδαγωικός αυτός Καιάδας.

 • Να μη βρεθεί μαθητής με ειδικές ανάγκες εκτός του δημόσιου και δωρεάν σχολείου.
 • Να γίνουν τώρα μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση και πρωτίστως στην ειδική αγωγή.
 • Να καλυφτεί ΤΩΡΑ το σύνολο των αιτημάτων για δημόσια παράλληλη στήριξη των μαθητών με ειδικές ανάγκες στα σχολεία μας.
 • Να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα (15 μαθητές σε νηπιαγωγείο, Α. και Β δημοτικού, 20 μαθητές στις μεγαλύτερες τάξεις).
 • Να καλυφτούν από το κρατικό προϋπολογισμό με έκτακτο κονδύλι οι θεραπείες των μαθητών που οι γονείς τους είναι ανασφάλιστοι.
 • Δωρεάν σχολικές μεταφορές, πρώτα απ΄ όλα στα ειδικά σχολεία 
 • Να αποσυρθεί το «νέο» ν/σ Ε.Α.
 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

ΠΛΗΡΟΦ: ΚαμαρινούΚυριακή(2109813942,6976404853)

Αγγελονίδη Χριστίνα(2109922610,6945385686)                        
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 6-12 - 2012
Αρ. Πρωτ.: 58

1.Μέλη Συλλόγου,

2.ΔΟΕ

ΨΗΦΙΣΜΑ Γενικής Συνέλλευσης του Συλλόγου, στις 29/11/ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ (επικαιροποίηση θέσεων)

Στόχος της κυβέρνησης, Ε.Ε.-ΔΝΤ είναι να γίνουν 150 χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο μέχρι το 2015, 15 χιλιάδες απολύσεις  μέσα στο 2012. Η αξιολόγησή τους είναι ο φερετζές του ταξικού σχολείου και των απολύσεων.

Με την αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών στοχεύουν στην κατηγοριοποίηση των σχολείων  και στη λειτουργία τους με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, που επιβάλλουν ΟΟΣΑ και ΕΕ., στην υπηρεσιακή και μισθολογική καθήλωση των εκπαιδευτικών και στο πιάσιμο του στόχου των απολύσεων.

Προβάλλουν την ιδέα της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας για να κάμψουν τις αντιστάσεις των εκπαιδευτικών και να  πείσουν ότι το όλο εγχείρημα συνδέεται με την βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Οι πραγματικοί τους στόχοι φαίνονται στα έντυπα αυτοαξιολόγησης: η κατηγοριοποίηση σχολείων, η χρηματοδότηση ανάλογα με τους δείκτες αξιολόγησης, το κλείσιμο σχολικών μονάδων και η εισαγωγή χορηγών. Αντίστοιχη είναι και η διαδικασία της δικής μας αυτοαξιολόγησης που αποτελεί σύνδεση του μισθού-αξιολόγησης και απολύσεις.

 

Πρέπει να σημάνει συναγερμός. Να μην περάσει η αυτοαξιολόγηση και αξιολόγηση σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών. Να ματαιώσουμε τις «επιμορφώσεις».

 

Καμία αυταπάτη δεν έχουμε για το ρόλο της ΔΟΕ. Ο γραφειοκρατικός, κυβερνητικός και κρατικοδίαιτος συνδικαλισμός προχωρά ένα βήμα παραπέρα : προτείνει ΚΑΙ τρόπους στο Υπουργείο για να γίνει πιο εύκολα αποδεκτή η αξιολόγηση από τους εκπαιδευτικούς, θέτοντας τις «προϋποθέσεις επιτυχίας» για την αποδοχή της αξιολόγησης από τη βάση των εκπαιδευτικών. Στην ανακοίνωσή τους υποδεικνύουν την αναγκαιότητα ενός κλίματος συναίνεσης και αποδοχής της αξιολόγησης «τόσο από την πλευρά των αξιολογητών, όσο και των αξιολογούμενων» (5/3/2012). Δηλαδή, όχι μόνο συμπράττουν με τους διαχρονικούς στόχους κυβερνήσεων, Ε.Ε και ΟΟΣΑ για την αξιολόγηση σχολείων και  εκπαιδευτικών, αλλά κόπτονται να εξασφαλίσουν τρόπους ώστε αυτή να έχει την αποδοχή των εκπαιδευτικών, να εφαρμοστεί και να πετύχει.

 • Ø Καταγγέλλουμε τη στάση του γραφειοκρατικού, κυβερνητικού συνδικαλισμού στο ΔΣ της ΔΟΕ και καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων να ορθώσουν πύργο ατίθασο αντίστασης σε κάθε  σχολείο για να μην περάσει η αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών.
 • Ø Να ακυρωθούν τα επιμορφωτικά σεμινάρια της αξιολόγησης. Κανένας εκπαιδευτικός στις «επιμορφώσεις» της σφαγής. Κανένας συνάδελφος μέντορας - αξιολογητής. Διαγραφή από τους συλλόγους όσων στελεχών εκπαίδευσης και διευθυντών συμμετάσχουν ως αξιολογητές σε διαδικασία αξιολόγησης σχολείων και εκπαιδευτικών. Κανείς αξιολογητής στην τάξη. 

  

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

ΠΛΗΡΟΦ: Καμαρινού Κυριακή(2109813942,6976404853)

Αγγελονίδη Χριστίνα(2109922610,6945385686)                        
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΛΕΥΣΗΣ, στις 29/11,

ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ 

Αργυρούπολη, 6-12 - 2012
Αρ. Πρωτ.: 57

1.Μέλη Συλλόγου,

2.ΔΟΕ

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ αποτελεί μια φασιστική, αντιδημοκρατική οργάνωση-συμμορία ιδεολογικών και πολιτικών απογόνων του ναζισμού. Όχι μόνο δεν είναι αντισυστημική, όπως θέλει δήθεν να παρουσιάζεται, αλλά είναι γέννημα - θρέμμα του καπιταλιστικού συστήματος. Αξιοποιείται από το αστικό πολιτικό σύστημα, για να συσκοτίσει τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων που βασανίζουν την εργατική λαϊκή οικογένεια, να στρέψει τον έναν εργάτη απέναντι στον άλλο με στόχο την ενίσχυση του συστήματος.

Η δράση τέτοιων οργανώσεων πραγματοποιείται όταν το αστικό πολιτικό σύστημα δυσκολεύεται να ενσωματώσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια που γεννάει η όξυνση των λαϊκών προβλημάτων. Τότε αναλαμβάνουν πιο ενεργό δράση τέτοιες φασιστικές οργανώσεις σαν τη Χρυσή Αυγή, που σπέρνουν το μίσος ανάμεσα στους εργάτες, αναγορεύοντας σαν εχθρό τον εργάτη που έχει άλλο χρώμα, θρησκεία, πατρίδα.

Κρύβουν με αυτόν τον τρόπο το μίσος που τρέφουν συνολικά για όλους τους εργάτες Έλληνες και μετανάστες και  μετατρέπονται σε μεσάζοντες των αφεντικών που θέλουν πάμφθηνη την εργατική δύναμη. Αυτό το ρόλο τον παίζει πολύ καλά η Χρυσή Αυγή με τα γραφεία ευρέσεων εργασίας που έχει φτιάξει για να στέλνει στους επιχειρηματίες φθηνούς, ανασφάλιστους εργάτες που διαθέτουν το "προσόν" να είναι ‘Έλληνες(!).

Κάθε μέρα που περνάει αποκαλύπτεται ο ρόλος τους στα μάτια των εργαζομένων. Και εμείς οι εκπαιδευτικοί πρέπει να παλέψουμε για την ολόπλευρη αποκάλυψη του βρώμικου ρόλου τους, ιδιαίτερα απέναντι στη νέα γενιά , στο μυαλό της οποίας στοχεύουν χύνοντας το φασιστικό τους δηλητήριο.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να απομονώσουν τέτοιες φασιστικές οργανώσεις που με τρομοκρατικές επιθέσεις και αντικομουνιστική υστερία  επιχειρούν να γονατίσουν συνολικά τους εργαζόμενους.. Που μισούν θανάσιμα τον ταξικά προσανατολισμένο αγώνα. Μην ξεχνάμε ότι τέτοιου είδους φασιστικές δυνάμεις δρουν από κοινού με παρακρατικούς, κουκουλοφόρους κλπ, ενάντια στις λαϊκές κινητοποιήσεις.

Να τους σταματήσουμε. Να τους ξεσκεπάσουμε στη «βιομηχανία» ενοχοποίησης και κατασκευής "ευάλωτων" στόχων. Σήμερα είναι ο μετανάστης, αύριο ο δημόσιος υπάλληλος, μεθαύριο ο μικροπωλητής... αρκεί να μη φταίει ποτέ ο βιομήχανος, ο εφοπλιστής, ο επιχειρηματίας. Είναι δεδομένο ότι κάπου σε αυτή τη λίστα είμαστε όλοι.

Η δύναμή μας βρίσκεται στην οργάνωσή μας στα σωματεία και στις γειτονιές, στην αλληλεγγύη στους εργαζόμενους ανεξαρτήτως εθνικής ταυτότητας και στη γνώση  ότι όταν αποφασίσει ο λαός να πάρει την κατάσταση στα χέρια του δεν μπορεί να τον σταματήσουν ούτε οι εργοδότες και το κράτος τους, ούτε οι παρακρατικές φασιστικές ομάδες.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

ΠΛΗΡΟΦ: Καμαρινού Κυριακή(2109813942,6976404853)

Αγγελονίδη Χριστίνα(2109922610,6945385686)                        
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 6-12 - 2012
Αρ. Πρωτ.: 56

1.Μέλη Συλλόγου,

2.ΔΟΕ

3. Δήμοι: Αλίμου-Αργυρούπολης-Ελληνικού

ΨΗΦΙΣΜΑ Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου  ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

Η κατάσταση στην Προσχολική Αγωγή, μπορεί να κωδικοποιηθεί στα παρακάτω::

 • Ø Πάνω από 60.000 προνήπια και πολλά νήπια βρίσκονται έξω από τη δημόσια Προσχολική Αγωγή κάθε χρόνο.
 • Ø Δε γίνεται καμία προσπάθεια από τις κυβερνήσεις, το Υπουργείο και τους δήμους για εξασφάλιση χώρων ή κτηρίων για ίδρυση και στέγαση νέων Νηπιαγωγείων ή τμημάτων τους, ώστε να καλυτερέψει η κατάσταση.
 • Ø Προετοιμάζεται το έδαφος για να  εφαρμοστεί το Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ) και στο Νηπιαγωγείο, με ωράριο 8 π.μ. - 2 μ.μ. για όλα τα νήπια, αρχής γενομένης από τα κλασσικά Νηπιαγωγεία. Κάτι τέτοιο εντατικοποιεί πλήρως το Νηπιαγωγείο, στο πλαίσιο του νέου σχολείου και ταυτόχρονα εγκυμονεί περαιτέρω κινδύνους για το μη θεσμοθετημένο ωράριο των Νηπιαγωγών.
 • Ø Η παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων των Νηπιαγωγών και η υποβάθμιση της δουλειάς τους είναι συνεχής. Την εντείνουν ακόμη περισσότερο:

- η εντατικοποίηση της δουλειάς της Νηπιαγωγού, λόγω παραπέρα σχολειοποίησης-εντατικοποίησης της Π.Α. κατά την  εφαρμογή του νέου αναλυτικού προγράμματος.

- η μεγάλη μείωση λειτουργικών δαπανών, η οποία αφορά την  οικονομική αφαίμαξη της δημόσιας εκπαίδευσης και αντανακλάται ιδιαίτερα στην Προσχολική Αγωγή, η υποχρηματοδότηση της οποίας ήταν σχεδόν κανόνας.

-η τεράστιες  ελλείψεις σε βοηθητικό προσωπικό και νηπιαγωγούς της παράλληλης στήριξης.

Καταδικάζουμε τη γενικότερη  αντιλαϊκή αντιεκπαιδευτική πολιτική, που υποβαθμίζει παραπέρα και την Π.Α. και απαιτούμε:

¨                      Όχι στη σχολειοποίηση-εντατικοποίηση της Προσχολικής Αγωγής. Θέλουμε Προσχολική Αγωγή που να απαντά ολοκληρωμένα στην ψυχοσωματική και νοητική ανάπτυξη των παιδιών αυτής της ηλικίας, καθώς και στην κοινωνικοποίησή τους.

¨                      Καθιέρωση ενιαίας αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής για όλα τα παιδιά, στα Δημόσια Νηπιαγωγεία, με την αποκλειστική εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας.

¨                      Απαγόρευση κάθε επιχειρηματικής δράσης στον ευαίσθητο χώρο της Π.Α. και σε όλη την εκπαίδευση.

¨                      Ίδρυση και λειτουργία νέων νηπιαγωγείων στην περιοχή μας για την κάλυψη όλων των αναγκών. Απαιτείται άμεσα η ίδρυση τουλάχιτον δύο νέων νηπιαγωγείων στην περιοχή μας (1 στον Άλιμο και 1 στην Αργυρούπολη)

¨                      Άμεση εξασφάλιση της αναγκαίας κατάλληλης υποδομής για την Προσχολική Αγωγή σε κτηριακό, παιδαγωγικό, εποπτικό και υλικοτεχνικό επίπεδο.

¨                      Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών και των νηπιαγωγών για τη λειτουργία του δημόσιου Νηπιαγωγείου.

¨                      Νομοθετική κατοχύρωση του ωραρίου της/του Νηπιαγωγού με βάση το αίτημα : Εξίσωση του ωραρίου όλων των εκπαιδευτικών Προσχολικής Αγωγής  με το ωράριο των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Καμία επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των Νηπιαγωγείων, πέραν του 8:15΄ π.μ. – 12:15΄ μ.μ. για τα κλασικά και 8:00΄ – 15:45΄ για τα ολοήμερα. Να μην εφαρμοστεί η πρωινή ζώνη 7 π.μ. – 8 π.μ. Να μην εφαρμοστεί το Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στα Νηπιαγωγεία.

¨                      15 παιδιά ανά τμήμα. Ίδρυση τμημάτων ένταξης νηπίων ανά συγκρότημα και όσων ειδικών Νηπιαγωγείων χρειάζονται, για να απορροφηθούν όλα τα νήπια – προνήπια με ειδικές ανάγκες.

¨                      Πλήρη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων νηπιαγωγών (αναπληρωτών) χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

¨                      Μαζικοί διορισμοί Νηπιαγωγών για την κάλυψη όλων των πραγματικών κενών με μοναδικό κριτήριο το πτυχίο. Κατάργηση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

¨                      Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας. Διορισμός μόνιμου βοηθητικού προσωπικού (τραπεζοκόμων, καθαριστριών).

¨                      Όχι στο νέο σχολείο της αγοράς και της ημιμάθειας. Καμία αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών.

¨                      Ενιαίο 12χρονο βασικό υποχρεωτικό σχολείο για όλα τα παιδιά. Δημόσιες επαγγελματικές σχολές μετά το 12χρονο. Ενιαία ανώτατη εκπαίδευση.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

ΠΛΗΡΟΦ: Καμαρινού Κυριακή (2109813942,6976404853)

Αγγελονίδη Χριστίνα(2109922610,6945385686)                        
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 6-12 - 2012
Αρ. Πρωτ.: 55

1.Μέλη Συλλόγου,

2.ΔΟΕ

3. Δήμοι: Αλίμου-Αργυρούπολης-Ελληνικού

ΨΗΦΙΣΜΑ της Γ.Σ του Συλλόγου μας, στις29/11, ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΔΕΗ – ΝΕΡΟΥ – ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ - ΟΤΕ. 

Απαλλαγή πληρωμής σχολείων σε λογαριασμούς ΔΕΗ, νερού, φυσικού αερίου, ΟΤΕ. Δωρεάν νερό, ρεύμα, τηλέφωνο/τηλεπικοινωνίες και πετρέλαιο στα σχολεία.

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ» απαιτεί ΟΜΟΦΩΝΑ τα εξής:

 • Οι σχολικές επιτροπές να αποδεσμευτούν και να απαλλαγούν από την πληρωμή των λογαριασμών σε νερό, ρεύμα, φυσικό αέριο, τηλεπικοινωνίες. Δωρεάν νερό, ρεύμα, τηλέφωνο / τηλεπικοινωνίες και πετρέλαιο στα σχολεία.
 • Έκτακτη οικονομική ενίσχυση των σχολικών επιτροπών. Κατάργηση του ΦΠΑ για τις σχολικές επιτροπές.
 • Τα χρέη τους διαγράφονται αναδρομικά. Οι Δήμοι να αναλάβουν την κάλυψη αυτών των δαπανών των σχολείων, για τις οποίες απαιτείται 100% πλήρης κρατική χρηματοδότηση.
 • Δε δεχόμαστε καμιά στάση πληρωμών από το κράτος για τα σχολεία. Να υπάρξει άμεσα έκτακτη επιχορήγηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.
 • Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών.
 • Αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 15% του κρατικού προϋπολογισμού.