Ο καιρος
Who's Online
We have 30 guests online
Εργασιακα δικαιωματα Εκπαιδευτικων Π.Ε.
Μεταφραστης
Λεξικο νεοελληνικης
Αναζητηση στο google
Εφημερευοντα Φαρμακεια
Εφημερευοντα νοσοκομεια
Θεατρα με εκπτωση
Κρατικο Πιστοποιητικο Γλωσσομαθειας
Περισσοτερα Αρθρα .....

Αποφάσεις Διοικητικού Συμβουλίου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε

ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΛΙΜΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Παπαδοπούλου Φρόσω(2109917595/6936162126)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 9/12/2023
Αρ. Πρωτ.: 190

Προς  τα μέλη του Συλλόγου


Προχωράμε ενωμένοι στον αγώνα ενάντια στην εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση.

 • Δεν αλλάζουμε τις συλλογικές μας αποφάσεις.

 • Επιστρέφουμε την εγκύκλιο Κατσαρού – ΥΠΑΙΘΑ ως απαράδεκτη και ανυπόστατη!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ζούμε για μια ακόμη φορά την «ημέρα της μαρμότας» με σκηνοθέτη την κυβέρνηση και πρωταγωνιστές την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ. Χθες βράδυ (8/12), στάλθηκε νέα εγκύκλιος με παλιό και γνωστό περιεχόμενο: εκφοβισμός και απειλές για όσους Συλλόγους Διδασκόντων έχουν ανεβάσει τα «Ενιαία κείμενα» της ΔΟΕ στις πλατφόρμες για την εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση.

Πραγματικά, εμείς έχουμε χάσει τον αριθμό των φασόν εγκυκλίων για αυτό το θέμα. Το ΥΠΑΙΘΑ όμως δείχνει να έχει χάσει τον ύπνο του με τη στάση που κρατάει ο κλάδος!

Ο ΓΓ του ΥΠΑΙΘΑ, Κατσαρός, επαναλαμβάνει τα ίδια με τον πρώην ΓΓ Κόπτση. Καμία πρωτοτυπία, τίποτα καινούργιο. Στόχος τους είναι μήπως και «σπάσουν» κανέναν Σύλλογο Διδασκόντων με το όπλο του φόβου και των απειλών.

Καμία κύρωση δεν μπορεί να υπάρξει για Συλλόγους Διδασκόντων, εκπαιδευτικούς, διευθυντές που ακολουθούν την απόφαση της ΔΟΕ. Το ΥΠΑΙΘΑ και ο Γ.Γ. δεν έχουν καμία δυνατότητα παρέμβασης στο περιεχόμενο που ανεβαίνει στις πλατφόρμες του ΙΕΠ. Καθετί διαφορετικό, από όπου κι αν διαδίδεται, είναι ψέμα!

Είναι τουλάχιστον φαιδρό να πιστεύουν ότι θα τα καταφέρουν. Γνωρίζουν πολύ καλά στο ΥΠΑΙΘΑ αλλά και στην κυβέρνηση ότι ο κλάδος μας αφήνει ανενεργές τις  αντιεκπαιδευτικές διατάξεις της «αξιολόγησης». Αποδεικνύεται περίτρανα πως όταν οι εργαζόμενοι έχουν θέληση και αποφασιστικότητα μπορούν να μετράνε νίκες,  να εμποδίζουν την εφαρμογή αντιλαϊκών νόμων!

Οι φασόν υποδείξεις και απειλές του Υπουργείου Παιδείας δείχνουν ότι ο αγώνας του κλάδου και οι συλλογικές μας αποφάσεις τούς έχουν βάλει δύσκολα. Η κατηγοριοποίηση των σχολείων δεν προχωράει. Η συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου δεν αποδέχεται το αντιεκπαιδευτικό σχέδιο για σχολεία πολλών ταχυτήτων με μαθητές και γονείς πελάτες και εκπαιδευτικούς με σκυμμένο κεφάλι.

Δεν τσιμπάμε, δεν υποχωρούμε, δεν αλλάζουμε τις αποφάσεις μας! Συνεχίζουμε πιο δυναμικά!!

Οδηγός μας η ομόφωνη απόφαση της 92ης Γ.Σ. της ΔΟΕ. Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για όλα τα ζητήματα, για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα!! Ούτε βήμα πίσω!!

 • Άμεσα το ΔΣ της ΔΟΕ πρέπει να συνεδριάσει ώστε να αποφασίσει τα αγωνιστικά του βήματα. Να εκδώσει ανακοίνωση, να ενημερώσει με όλα τα μέσα τους εκπαιδευτικούς, να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις του.

 • Καλούμε τα ΔΣ των ΣΕΠΕ να προχωρήσουν άμεσα σε ενημερωτικές συναντήσεις με τα μέλη τους, σε ανοιχτά Δ.Σ. και έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις για να θωρακιστούν οι συνάδελφοι.

 • Τώρα είναι η ώρα για άμεση, μαζική, αποφασιστική απάντηση στην εφ’ όλης της ύλης επίθεση στη ζωή και τα δικαιώματά μας

 • Όλοι και όλες συσπειρωνόμαστε στα σωματεία μας! Στην πράξη σπάμε την τρομοκρατία!


ΤΟ ΔΣ

Έγγραφο1

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε

ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΛΙΜΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

ΠαπαδοπούλουΦρόσω(2109917595/6936162126)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 4/12/2023
Αρ. Πρωτ.: 189

Προς  τα μέλη του Συλλόγου

ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ

Συναδέλφισσες-οι

Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει ο αγώνας για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς μας και υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας!
Μέρα με τη μέρα η κατάσταση γίνεται όλο και πιο δύσκολη για την καθημερινή διαβίωση χιλιάδων συναδέλφων/ισσών. Καθηλωμένοι μισθοί, ακρίβεια, πανάκριβα ενοίκια, μετακίνηση, κόστος για υγεία και εκπαίδευση κ.α. μας έχουν κάνει το βίο αβίωτο. Η οικονομική μας εξαθλίωση έρχεται μαζί με την καθημερινή εργασιακή και παιδαγωγική απαξίωση από τις κυβερνητικές πολιτικές.
Η κοροϊδία της κυβέρνησης για τις τάχα μου αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων δεν εξαπατά κανέναν. Τα 30€ που μας τάζουν έχουν ήδη εξανεμιστεί από ακρίβεια και φορολογία. Το νέο σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού επιβεβαιώνει ότι τα μόνιμα υποζύγια ( μισθωτοί δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, βιοπαλαιστές επαγγελματίες και φτωχοί αγρότες ) θα συνεχίσουν να πληρώνουν το μάρμαρο για να θησαυρίζουν οι λίγοι.
Για όλους αυτούς τους λόγους καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ να προετοιμάσει αγωνιστικές κινητοποιήσεις του κλάδου με προοπτική απεργίας  άμεσα.
Στις 6 του Δεκέμβρη στις 12:30 δεκάδες σωματεία και αρκετές ομοσπονδίες του Δημοσίου προχωρούν σε συγκέντρωση - παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομικών με αιχμή το δώρο Χριστουγέννων.
Θεωρούμε αυτονόητο ότι η θέση όλων των σωματείων και της ομοσπονδίας βρίσκεται εκεί και σε κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία. Αντεπίθεση των εργαζόμενων και διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας δεν γίνεται με καταψήφιση ούτε αποχή από τις κινητοποιήσεις.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                               Η   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Έγγραφο1

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                                                                 ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ     ΦΡΟΣΩ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε

ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΛΙΜΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

ΠαπαδοπούλουΦρόσω(2109917595/6936162126)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 4/12/2023
Αρ. Πρωτ.: 188

Προς  τα μέλη του Συλλόγου

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ ΤΗΣ Μ. ΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΓΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥΚΑΙ ΤΗΣ Σ. ΠΟΛΥΚΑΣΠΟΥ, ΓΓ ΤΗΣ ΕΕ ΤΗΣ ΕΔΟΘ,

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΡΙΩΝ ΤΗΣ  «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»  ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΣΕΠΕ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


Καταδικάζουμε την προσαγωγή της Μ. Τασοπούλου, μέλους του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ και της Σ. Πολυκάρπου, ΓΓ της ΕΕ της ΕΔΟΘ, στο Αστυνομικό Τμήμα Πολυγύρου, κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των αρχαιρεσιών του ΣΕΠΕ Χαλκιδικής στις 30/11/2023.

Είναι απαράδεκτο η αστυνομία να μπαίνει σε χώρο σχολείου, να φτάνει ακόμα και μέχρι την κάλπη, σε ώρα διεξαγωγής εκλογών ενός Σωματείου, για να κάνει «συστάσεις» σε δύο συνδικαλίστριες εκπαιδευτικούς για να απομακρυνθούν από το χώρο και τελικά να προχωράει στην προσαγωγή τους.

Τέτοια φαινόμενα είναι βγαλμένα από άλλες εποχές και οδηγούν σε σκοτεινά μονοπάτια τον κλάδο και το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Αποτελούν «βούτυρο στο ψωμί» της κάθε κυβέρνησης, η οποία επιδιώκει να βάλει χέρι στα Σωματεία, να μην κινείται φύλλο και να κυριαρχεί η τρομοκρατία και ο εκφοβισμός στους χώρους δουλειάς, για να μπορεί να περνάει ανενόχλητη τους κάθε λογής αντεργατικούς νόμους.

Το ατόπημα των δύο συνδικαλιστριών ήταν ότι βρέθηκαν στο εκλογικό κέντρο για να στηρίξουν το δικαίωμα δεκάδων συναδέλφων εκπαιδευτικών, μελών του ΣΕΠΕ Χαλκιδικής, γιατί δεν τους δινόταν η δυνατότητα να ψηφίσουν δια ζώσης, επειδή δεν είχαν κάνει σχετική αίτηση προς το ΔΣ 13 ημέρες πριν τη διενέργεια των εκλογών (!). Κάτι το οποίο είναι πρωτάκουστο, παράτυπο και παραβιάζει ακόμα και το Καταστατικό του Σωματείου. Την ίδια ώρα μάλιστα που για όσους ψήφιζαν ηλεκτρονικά δεν υπήρχαν αντίστοιχοι «κόφτες».

Τέτοιες άθλιες πρακτικές δεν έχουν θέση στον κλάδο και είναι καταδικαστέες.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                         Η   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗΧΡΙΣΤΙΝΑ                                             ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΦΡΟΣΩ

Έγγραφο1

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε

ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΛΙΜΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

ΠαπαδοπούλουΦρόσω(2109917595/6936162126)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 26/11/2023
Αρ. Πρωτ.: 187

Προς  τα μέλη του Συλλόγου

Συμμετοχή σε σύσκεψη συνδικάτων-ομοσπονδιών-εργατικών κέντρων

Ο Σύλλογός μας συμμετέχει  σε σύσκεψη στην οποία καλούν ένας μεγάλος αριθμός σωματείων, ομοσπονδιών και εργατικών κέντρων τη Δευτέρα 27/11 στις 18:30 μ.μ. στον κινηματογράφο Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21) με σκοπό τον συντονισμό της δράσης μας ενάντια σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε από κοινού οι εργαζόμενοι.

Καλούμε όλα τα σωματεία εκπαιδευτικών ώστε μαζί με τα σωματεία του ιδιωτικού  τομέα, τα Εργατικά Κέντρα, να οργανώσουμε τον αγώνα μας για την αύξηση του εισοδήματός μας, ενάντια στη φοροληστεία και την ακρίβεια που το λεηλατούν, για να παρθούν τώρα μέτρα για την ενίσχυση των νοσοκομείων, της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Δεν γίνεται να μείνουμε θεατές απέναντι στα μεγάλα και πολύ οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι οι εργαζόμενοι.

Η ακρίβεια πλέον ακουμπά όλα τα είδη καθημερινής κατανάλωσης, τα τρόφιμα, την ενέργεια (ρεύμα, φυσικό αέριο, πετρέλαιο, καύσιμα), τα απλησίαστα ενοίκια και τις δόσεις δανείων που συνεχώς αυξάνουν, τα υπέρογκα έξοδα για τροφεία, για αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες που καλύπτουν τις ανάγκες των οικογενειών μας. Οι κουτσουρεμένοι μισθοί με δυσκολία καλύπτουν τις πρώτες μέρες του μήνα. Τα διάφορα “pass”, τα “καλάθια” και οι “μειωμένες τιμές” δεν αποτελούν λύση.

Τα νοσοκομεία είναι στα όρια της συντριβής με κλινικές να βάζουν λουκέτο, χειρουργεία να αναστέλλονται, θεραπείες να αναβάλλονται.

Ως εδώ με την κυβερνητική κοροϊδία

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τα πλεονάσματα, δηλ. για τη βαριά φορολογία που μας επιβάλει,όταν πληρώνουμε το 95% των φόρων και βλέπουμε τα χρήματά μας να πηγαίνουν στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που απολαμβάνουν μια προκλητική φοροασυλία την ίδια στιγμή που μεγαλώνουν την εκμετάλλευση στους χώρους δουλειάς, εντατικοποιούν την εργασία, διατηρούν τους χαμηλούς μισθούς, δεν πληρώνουν υπερωρίες. Σε αυτά έρχεται να προστεθεί και το απαράδεκτο φορολογικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης που επιβαρύνει με νέους φόρους τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς επαγγελματίες οδηγώντας χιλιάδες στο λουκέτο. Μαζί, οι εργαζόμενοι και οι μικροί επαγγελματίες θα δώσουμε τη μάχη ενάντια σε όλες  αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές/

Δεν κάνουμε εκπτώσεις στις ανάγκες μας!

Η κυβέρνηση και η επιχειρηματικοί όμιλοι δεν είναι ανίκητοι

Aυτό έδειξε η μεγάλη επιτυχία της απεργίας στις 21 του Σεπτέμβρη, η δύναμη του συντονισμού και της κοινής δράσης των σωματείων που έριξαν ένα γερό χαστούκι στην κυβέρνηση. Αυτό δείχνουν οι τεράστιες διαδηλώσεις αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης, εναντίωσης στην επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας στο πλευρό του δολοφονικού κράτους του Ισραήλ.

Η αξιοποίηση των στρατιωτικών μας υποδομών, των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων στη χώρα μας τη μετατρέπει σε στόχο αντιποίνων για αυτούς τους σκοπούς, μας ματώνει και οικονομικά αλλά και  για να σφαγιάζεται  ο Παλαιστινιακός κι άλλοι λαοί, και δεν έχουν  να έχουν σχέση με την αμυντική θωράκιση της χώρας.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα για νέες μαζικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Καλούμε τις εργατικές συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους εργαζόμενους σε συντονισμένο αγώνα για:

Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Να δυναμώσει η πάλη για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Επαναφορά των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα στους δημοσίους υπαλλήλους και στους συνταξιούχους.

Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου θέρμανσης καθώς και στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα.

Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στην ενέργεια καθώς και του ΦΠΑ στην ενέργεια και σε όλα τα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα.

Αφορολόγητο όριο 12.000€ προσαυξημένο κατά 3.000€ για κάθε παιδί.

Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

Καμία χρηματοδότηση – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στο μακελειό των λαών στη Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία.

Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, για την προστασία από φυσικές καταστροφές. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς.

Να σταματήσει, εδώ και τώρα, το αίσχος των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών και της μικρής επαγγελματικής στέγης.

Επιδότηση ενοικίου για εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά, τους φοιτητές και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.

Έκτακτη επιχορήγηση στις Σχολικές Επιτροπές για ασφαλή και λειτουργικά σχολεία. Κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς.

Έκτακτη επιχορήγηση για την ομαλή λειτουργία των αθλητικών (π.χ. κολυμβητήρια) και άλλων κοινωνικών υποδομών (π.χ. παιδικοί σταθμοί).ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                         Η   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗΧΡΙΣΤΙΝΑ                                             ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΦΡΟΣΩ

Έγγραφο1

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε

ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΛΙΜΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

ΠαπαδοπούλουΦρόσω(2109917595/6936162126)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 21/11/2023
Αρ. Πρωτ.: 186

Προς  τα μέλη του Συλλόγου


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ!

 

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στα αιτήματα της θεραπευτικής κοινότητας του ΚΕΘΕΑ και ενώνουμε τη φωνή μας στο επείγον αίτημα:

 

ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ!

 

Καλούμε τα μέλη του Συλλόγου μας να υπογράψουν και να διαδώσουν το ψήφισμα το οποίο απευθύνεται στο Υπουργείο Υγείας.

 

Το ψήφισμα εδώ: ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ (δεν χρειάζεται να πληρώσετε)

 

Το υπό κατάθεση νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση κινείται στην πολιτική που εδώ και χρόνια ρίχνει το βάρος στη «μείωση της βλάβης» με σκοπό την εξασφάλιση του λεγόμενου «λειτουργικού χρήστη» και συνιστά τη γραμμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ελληνικών κυβερνήσεων για την απεξάρτηση.

Η χρόνια υποβάθμιση, η υποστελέχωση, η κατάργηση του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ, και η μείωση της χρηματοδότησης των στεγνών προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Τώρα πια όμως πλήττεται όλο το πεδίο της απεξάρτησης στη χώρα μας. Η διοικητική και λογιστική συνένωση όλων σε έναν οργανισμό, μόνο δυσλειτουργίες και χρόνια προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει. Όλοι οι οργανισμοί και όλα τα δημόσια προγράμματα κινδυνεύουν άμεσα με αφανισμό της ταυτότητας, της ιστορίας τους και των θεραπευτικών μεθόδων τους! Οι εγκεκριμένοι οργανισμοί και προγράμματα απεξάρτησης ήδη ελέγχονται και εποπτεύονται διαρκώς από το Υπουργείο Υγείας. Ο υπάρχων θεραπευτικός πλουραλισμός δίνει πολλές δυνατότητες επιλογής μεθόδων απεξάρτησης και η δικτύωση μεταξύ των διαφορετικών δημόσιων προγραμμάτων υφίσταται και λειτουργεί διαχρονικά, όταν υπάρχει ανάγκη.

Ο ισχυρισμός του δελτίου τύπου του Υπουργείου Υγείας «πως σκοπός είναι η εξουδετέρωση του στίγματος και η πλήρη κάλυψη των αναγκών του πληθυσμού» μας γεμίζει ΟΡΓΗ.

Αν πραγματικά αυτός είναι ο σκοπός τότε προτείνουμε στο Υπουργείο, αντί να καταθέσει αυτό το, χωρίς κανένα λόγο, συγκεντρωτικό νομοσχέδιο, να προβεί σε:

- Ενίσχυση των στεγνών θεραπευτικών προγραμμάτων με μόνιμο θεραπευτικό προσωπικό, για να μπορεί να υπάρχει «θεραπευτικό συνεχές».

- Ενίσχυση των δομών με νέους χώρους και υλικοτεχνική υποδομή.

- Εκστρατεία ενημέρωσης σε όλη την κοινωνία για τη μάστιγα των ναρκωτικών από εξειδικευμένο προσωπικό, με συμμετοχή και των συλλόγων οικογένειας του ΚΕΘΕΑ.

Οι εξελίξεις δεν αφορούν μόνον τους/τις θεραπευόμενους/ες και τις οικογένειές τους αλλά όλα τα παιδιά, όλους τους γονείς, όλους τους ανθρώπους, ολόκληρη την κοινωνία, όλους μας.

 

 

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                    Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Έγγραφο1

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                                                                           ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΦΡΟΣΩ 

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΩΝ ΠΕ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ» (ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ, ΑΛΙΜΟΣ)

20/11/2023


Ερωτήσεις-απαντήσεις για την αξιολόγηση

Συναδέλφισσες/οι

Ανακοινώθηκε η νέα εγκύκλιος για την ατομική αξιολόγηση του έτους 2023-24. Οινεοδιόριστες/οι του Συλλόγου μας, όπως και όλων των ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ της χώρας, αρχίζουν να λαμβάνουν προσωπικά email από τις Δ/νσεις  Εκπαίδευσης.

Πιθανά τις επόμενες μέρες θα κληθούν να ανεβάσουν τα «προσόντα» τους στην πλατφόρμα, να ορίσουν  συνάντηση με την/τον αξιολογητή/τρια (σε εξωδιδακτικό χρόνο) για να καθοριστούν οι δυο διδακτικές ώρες που θα μπει για να παρακολουθήσει το μάθημά τους.

Την περσινή χρονιά δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοίνεοδιόριστοι/ες, μόνιμοι/ες,αναπληρωτές/τριες σε όλη την Ελλάδα υπέγραψανμαζικά Απεργία/Αποχή και μαζί με τους Συλλόγους Διδασκόντων, τους ΣυλλόγουςΠ.Ε. μπλόκαραν τις επισκέψεις των αξιολογητών στα σχολεία συμμετέχοντας όπουχρειάστηκε και στις στάσεις εργασίας που κηρύσσουν κάθε μήνα ΔΟΕ καιΠΟΣΕΕΠΕΑ και συγκεκριμενοποιεί ο Σύλλογός μας για ναχρησιμοποιεί κάθε συνάδελφος/ισσα όσες ώρες στάση εργασίας χρειάζεται.

Θα μας βρουν απέναντι συλλογικά, μαζικά, μαχητικά! Κανένας και καμία μόνη!

Βήματα για την αποτροπή της ατομικής αξιολόγησης

Βήμα 1ο:Δηλώνω απεργία-αποχή (εάν δεν το έχω ήδη κάνει) υπογράφοντας την αντίστοιχη δήλωση της ΔΟΕ ή της ΠΟΣΕΠΕΕΑ (για το ΕΕΠ και το ΕΒΠ) την οποία καταθέτω με αριθμό πρωτοκόλλου στα εισερχόμενα του σχολείου. Τη δήλωση τη βρίσκω εδώ.

Βήμα 2ο:Αν λάβω email από τον/την αξιολογητή/τρια, απαντώ:

1ος τρόπος απάντησης

«Με την παρούσα (αριθμός πρωτοκόλλου ……) δηλώνω ότι

συμμετέχω στην απεργία-αποχή που έχει προκηρύξει η ΔΟΕ (ή ΠΟΣΕΕΠΕΑ για ΕΒΠ – ΕΕΠ),από κάθε ενέργεια που συνδέεται με το σύστημα αξιολόγησης, το οποίο προωθείται εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και πιο συγκεκριμένα από τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο 4823/21 και καθώς και από την Υπουργική Απόφαση 9950/ΓΔ5 ΦΕΚ 388/27-1-2023 «Ρύθμιση ειδικότερων και λεπτομερειακών θεμάτων σχετικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και τη διαδικασία διενέργειάς της».

Ο/Η εκπαιδευτικός

Ονοματεπώνυμο: ………………………..…………

Ειδικότητα:………………………………..……………

Σχολείο: ……………………………………………….…

2ος τρόπος απάντησης

«Σας ενημερώνω ότι συμμετέχω στην απεργία-αποχήπου έχει κηρύξει η ΔΟΕ(ή ΠΟΣΕΕΠΕΑ για ΕΒΠ – ΕΕΠ)»

Ο/Η εκπαιδευτικός

Ονοματεπώνυμο: ………………………..…………

Ειδικότητα:………………………………..……………

Σχολείο: ……………………………………………….…


Δε γράφω τίποτα επιπλέον ως απάντηση κι εδώ σταματάει η επικοινωνία με τον/την αξιολογητή/τρια.

 • Στέλνω το μήνυμα από το μέιλ του σχολείουή το κοινοποιώ στο στο Σχολείο και στον Σύλλογο ( This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it )

 • Μπορώ να δηλώσω Απεργία Αποχή, όποια στιγμή το αποφασίσω.

 • Ακόμα και αν έχω μπει στην αξιολόγηση μπορώ να δηλώσω Απεργία – Αποχή και να διακόψωτηδιαδικασία.

 • Δεν μπαίνω στην ειδική πλατφόρμα αξιολόγησης. Δε συμπληρώνω τονηλεκτρονικό φάκελο. Δε δίνω στοιχεία και «πάτημα» στον αξιολογητή για ναεντείνει τις πιέσεις και να αποστέλλει προσωπικά μηνύματα για τη συνέχιση της διαδικασίας.

 • Ακόμα και αν το έχω ήδη μπει στην πλατφόρμα μπορώ να δηλώσω Απεργία – Αποχή ξεκινώντας από το Βήμα 1ο.

Απαντήσεις σε ερωτήματα

 • Είναι νόμιμηη Απεργία-Αποχή και οι επαναλαμβανόμενεςστάσεις εργασίας;

Η αποχή των εκπαιδευτικών από συγκεκριμένα καθήκοντα προβλέπεται από τις διατάξειςτου ν.1264/1982, όπως αυτές έχουν ερμηνευτεί από τα αρμόδια Δικαστήρια (όλωςενδεικτικώς Δ.Εφ. 486/1995 κ.α.) και συνιστά απολύτως νόμιμη, συνταγματικάκατοχυρωμένη μορφή συνδικαλιστικής δράσης, αναγνωριζόμενη ως μορφή απεργίαςη οποία καλύπτει τους συμμετέχοντες από κάθε πειθαρχική ευθύνη. Σας έχει αποσταλείκαι σας επισυνάπτουμε ξανά και τη σχετική γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου της Δ.Ο.Ε.Το ίδιο ισχύει και για τις στάσεις εργασίας, που είναι μορφή απεργίας και κατακτημένοόπλο στα χέρια των εργαζομένων καθώς και συνταγματικά κατοχυρωμένο.

 • Πότε κάνουμε Απεργία – Αποχή  και πότε στάση εργασίας;

Η απεργία – αποχή της ΔΟΕ και της ΠΟΣΕΠΕΕΑ καλύπτει σε όλες τις φάσεις τους/τις συναδέλφους από όλα τα εξωδιδακτικά καθήκοντα που σχετίζονται με την ατομικήαξιολόγηση (δηλ. μας καλύπτει να μην τα κάνουμε), όπως: από τη συνάντηση με τον/την Σύμβουλο Εκπαίδευσης, την ενημέρωση της Ψηφιακής Πλατφόρμας, τον ηλεκτρονικόφάκελο, την υποβολή έκθεσης ατομικής αυτοαξιολόγησης κλπ.

Όταν συμμετέχουμε στηνΑπεργία- Αποχή βρισκόμαστε στο σχολείο μας και παρέχουμε το πλήρες εκπαιδευτικό μας έργο ως συνήθως, απέχουμε μόνο από τις προαναφερθείσες διαδικασίες αξιολόγησης.

Στάση εργασίας δηλώνουμε ότανο/η Σύμβουλος καταφθάσει στο σχολείο μας για να μπει στηντάξη και  να παρακολουθήσει τη διδασκαλία μας. Σεοποιαδήποτε άλλη επαφή με τον αξιολογητή, μας καλύπτει η Α/Α.

 • Πώς αντιδρούμε αν ο/η Σύμβουλος παρ΄όλα αυτά έρθει στο μάθημά μας;

Ο/Η Σύμβουλος υποχρεώνεται να ενημερώσει το σχολείο για το ραντεβού και το σχολείο να ενημερώσει τον/την υπό αξιολόγηση εκπαιδευτικό για την επικείμενη επίσκεψη. ΤοΔ.Σ. του «Θουκυδίδη», αν ενημερωθούμε, θα προσαρμόσουμε την 3ωρη στάση εργασίας της ΔΟΕ στις ώρες που χρειάζεται ο/η εκπαιδευτικός.

 • Τι θα κάνουμε με τα παιδιά και ιδιαίτερα με τα νήπια τις ώρες της στάσης εργασίας;

Στο Δημοτικό, αν χρειαστεί, θα τα κρατήσουν άλλοι συνάδελφοι. Στο Νηπιαγωγείο θα τα κρατήσουμε στο προαύλιο και θα δηλώσουμε στάση εργασίας.

 • Έχουμε μόνο δύο φορές δικαίωμα να αρνηθούμε την ατομική αξιολόγηση; Στην συνέχειαυπάρχει περίπτωση να κριθούμε ανεπαρκείς και να απολυθούμε;

Η συμμετοχή στην Απεργία-Αποχή, δε συνεπάγεται αρνητική αξιολόγηση. Ο/ΗΣύμβουλος, θα σημειώσει ότι δεν πραγματοποιήθηκε αξιολόγηση λόγω συμμετοχής στην Απεργία-Αποχή, όχι ότι ο/η αξιολογούμενος/η έλαβε αρνητική αξιολόγηση.

Ο Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας αναφέρεται στην περίπτωση που πραγματοποιηθεί η Αξιολόγηση και το αποτέλεσμά της είναι αρνητικό. Είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα.

 • Να κάνουμε τη διαδικασία, παρά τις αντιρρήσεις μας, ώστε να μονιμοποιηθούμε και να ξεμπερδεύουμε; Αρκετά μείναμε σαν αναπληρωτές/αναπληρώτριες και δόκιμες/οι.

Δυστυχώς, δεν είναι έτσι γιατί και να ολοκληρωθεί η Α΄ φάση (Α1) δε θα εκδοθούν οι διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης. Χρειάζεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία (Α2 και Β).Πρόκειται συνεπώς για κοροϊδία και ξεκάθαρο εκβιασμό.

Η υλοποίηση των αντιεκπαιδευτικών σχεδιασμών δε θα έχει σαν αποτέλεσμα να γίνουν μόνιμοι οι

δόκιμοι, αλλά να γίνουμε τελικά όλοι, δόκιμοι, εις το διηνεκές γιατί η διαδικασίαθα επαναλαμβάνεται κάθε 2 και 4 χρόνια αντίστοιχα!

Κανείς λοιπόν να μην παραπλανηθεί απότα ωραία λόγια και τις υποσχέσεις του ΥΠΑΙΘ «έλα μωρέ, τυπικό είναι, να τελειώνουμε». Αν υλοποιηθούν αυτά τα σχέδια, τότε θα αρχίσουν άλλες πιέσεις «μα καλά, είναι δυνατόν να είναι όλοι άριστοι;»Τελικά αν περάσει η αξιολόγηση δε θα υπάρχει μονιμότητα για κανέναν εκπαιδευτικό, έχει αποδειχτεί στις χώρες που εφαρμόστηκε.

 • Αν συμμετέχουμε στην Απεργία – Αποχή και στις στάσεις και δεν αξιολογηθούμε μπορεί να μας γίνει παρακράτηση μισθού ή να μην πάρούμε ΜΚ;

Παρακράτηση μισθού θα γίνει μόνο σε όσους/ες χρειαστεί να κάνουν στάση εργασίας.Παρακράτηση μισθού στην Απεργία – Αποχή δεν μπορεί να γίνει γιατί ο/η συνάδελφος είναι στο σχολείο και εργάζεται κανονικά,απέχει μόνο από τις διαδικασίες της αξιολόγησης.  Τα ΜΚ μας τα παίρνουμεκανονικά, όταν συμπληρώνουμε τα αντίστοιχα χρόνια, δεν μπορεί κανείς να μας ταστερήσει.

 • Η πλειοψηφία του Συλλόγου Διδασκόντων δεν κάνει απεργία-αποχή. Έχουμε τοδικαίωμα να δηλώσουμε απεργία-αποχή;

Ακόμα και ένας/μία συνάδελφος μπορεί να δηλώσει Απεργία - Αποχή, όπως ακριβώς και απεργία.

Δεν υπέγραψα έγκαιρα τη δήλωση απεργίας-αποχής και τώρα έχει πρωτοκολληθεί από τους υπόλοιπους/ες.

Μπορούμε να υπογράψομε οποιαδήποτε στιγμή τη δήλωση απεργίας-αποχής και ναπρωτοκολληθεί με την ημερομηνία της ημέρας που υπογράψαμε.

 • Θα μπούμε στο στόχαστρο, όταν τελικά περάσει η αξιολόγηση;

Με τη δύναμη του συλλογικού αγώνα μας, έχουμε καταφέρει να ρίξουμε στοκενό τόσες και τόσες προσπάθειες να περάσει η αξιολόγηση. Η συνδικαλιστική δράση δεν αποτελεί κριτήριο αξιολόγησης, ούτε καν τυπικά με βάση την σχετική Υπουργική Απόφαση. Κάτι τέτοιο, θα ισοδυναμούσε με τυπική παραβίαση τουσυνταγματικού δικαιώματος της Απεργίας. Με το ίδιο σκεπτικό, στην επόμενη φάσηαξιολόγησης, ένας/μία εκπαιδευτικός θα μπορεί να αξιολογηθεί αρνητικά, επειδή πήρε μέρος ακόμα και σε μία 24ωρη Απεργία! Το δικαίωμά μας να αγωνιζόμαστε και η ελεύθερησυνδικαλιστική δράση είναι κατακτημένα με σκληρούς αγώνες και δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να τα αμφισβητήσει ή να τα απαξιώσει!

ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

 

ΤΟ ΔΣ

Έγγραφο1

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε

ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΛΙΜΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

ΠαπαδοπούλουΦρόσω(2109917595/6936162126)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 21/11/2023
Αρ. Πρωτ.: 185

Προς  τα μέλη του Συλλόγου

ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ  ΣΕΠΕ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»  ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  ΚΑΙ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ελληνικού-Αργυρούπολης -Αλίμου «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ», καλεί όλα τα μέλη του σε ΕκλογοαπολογιστικήΓενική Συνέλευσηστο 6ο ΔημοτικόΣχολείο Αργυρούπολης,(Κυκλάδων 7), τηΔευτέρα  4 Δεκεμβρίου2023 στις 6.30μ.μ. και σε Εκλογές για την ανάδειξηνέου Δ.Σ. και Εξελεγκτικής Επιτροπής την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου από τις 9.00 π.μ. – 5.30 μ.μ. Η θητείατων οργάνων του Σωματείου μας είναι διετής. Καλούμε σε μαζική συμμετοχή όλα τα μέλη τουΣυλλόγου μας τόσο στη Γ.Σ. όσο και στις εκλογές για νέο Δ.Σ., για να έχουμε και τα επόμενα δύοχρόνια ένα Σωματείο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του αγώνα μας!

 1. ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

(Δευτέρα 4/12)

Στη Γενική μας Συνέλευση 4/12 θα συζητηθεί η δράση του Συλλόγου μαςκαι θα αποφασιστεί το πλαίσιο πάλης μας για τα επόμενα δύο χρόνια.

Η Ημερήσια Διάταξη τηςΓ.Σ. είναι:

 • Εκλογή Προεδρείου και Εφορευτικής Επιτροπής.

 • Οικονομικός απολογισμός και ψήφισή του.

 • Απολογισμός απερχόμενου Δ.Σ. Συλλόγου - Κριτική πεπραγμένων.

 • Θέσεις, τοποθετήσεις εκπροσώπων παρατάξεων και μεμονωμένων υποψηφίων.

 • Προτάσεις μελών για τη νέα συνδικαλιστική χρονιά - Ψήφισή τους

 • Ψηφίσματα.


2)ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ Δ.Σ. ΚΑΙ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (Τετάρτη 6/12)

Το Δ.Σ. έχει λάβει όλα τα μέτρα, ώστε τα μέλη του να διευκολυνθούν να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία. Για τούτο τα εκλογικά τμήματα είναι δύο και ο χρόνος λειτουργίας τους επαρκής, ώστε να καλυφθούν όλα τα ωράρια των συναδέλφων/σσών:

 1. Ένα στη Θεατρική Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» - στο 5ο Δ.Σ. Αργυρούπολης (Ολυμπίας 5), για τα Σχολεία και Νηπιαγωγεία Ελληνικού και Αργυρούπολης.

 2. Ένα στη Θεατρική Σκηνή «Κάρολος Κουν»,(Υψηλάντου και Θησείου), στον Άλιμο για τα Σχολεία και Νηπιαγωγεία του Αλίμου.


ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ: ΚΑΘΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ/ΙΣΣΑ  ΨΗΦΙΖΕΙ  ΜΟΝΟ  ΣΤΟ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΑΘ ΌΛΗΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ 9.00 π.μ. ΕΩΣ 5.30 μ.μ.

Όσοι εργάζονται στο Ολοήμερο προτείνεται να έρχονται το πρωί και αντίστροφα για όσους εργάζονται στο πρωινό ωράριο. Οι συνάδελφοι-ισσες που εργάζονται στα  κοντινά στα εκλογικά κέντρα σχολεία, προτείνεται να έρχονται να ψηφίζουν στα κενά τους, για την αποφυγή συνωστισμού ή καθυστερήσεων.


Ψηφίζουμε με ταυτότητα ή άλλο δημόσιο έγγραφο.

Μέλη του Συλλόγου μας είναι ή μπορούν να γίνουν όσοι εκπαιδευτικοί εργάζονται σταΔημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία του Συλλόγου μας, με οποιαδήποτε ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΣΧΕΣΗ(μόνιμοι, αποσπασμένοι, μεταταγμένοι, συμβασιούχοι αναπληρωτές).
Απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει κάποιος μέλος του Συλλόγου είναι να πληρώσει τησυνδρομή του μέχρι και  τη μέρα των εκλογών. Παράκληση να τακτοποιηθούνέγκαιρα οι συνδρομές με τον τρόπο που έχει υποδείξει το Δ.Σ.
Η συνδρομή είναι για τους μόνιμους 25 € (22€ για τη ΔΟΕ και 3€ για τον Σύλλογο). Ενώ για τουςαναπληρωτές πλήρους ωραρίου 15 € και μειωμένου ωραρίου 7 €, (οι συνδρομές των αναπληρωτών καταβάλλονται εξ ολοκλήρου στη ΔΟΕ, ο Σύλλογος με απόφασή του δεν κρατάει τίποτα από τους αναπληρωτέςσυναδέλφους/σσες).
Δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας – σαν παρατάξεις ή μεμονωμένοι υποψήφιοι - έχουν όλατα μέλη του Συλλόγου. Τα ψηφοδέλτια θα σταλούν στο Δ.Σ. ως την Πέμπτη 30/11 το μεσημέριστο email του Συλλόγου ή στην Πρόεδρο (Αγγελονίδη Χριστινα).


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Παίρνουμε μαζικά μέρος στη Γενική Συνέλευση και στις εκλογές για την ανάδειξη του νέουΔ.Σ. του Συλλόγου μας. Ο Σύλλογός μας  είναι το δικό μας όπλοαπέναντι στην αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική. Με τη μαζική συμμετοχή μας στιςσυλλογικές διαδικασίες του τον υπερασπιζόμαστε, στεκόμαστε απέναντι σε κάθεαντισυνδικαλιστικό νόμο, που θέλει να αποδυναμώσει τη δράση των σωματείων, (ν. 4808/2021 Χατζηδάκη).
Με τη μαζική συμμετοχή μας στη ζωή και δράση του Συλλόγου μας απαντάμε δυναμικάστην αντιεκπαιδευτική πολιτική που θέλει το δημόσιο σχολείο επιχείρηση, τον εκπαιδευτικό διαμεσολαβητή, τον μαθητή αμόρφωτο και τον γονιό πελάτ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                    Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Έγγραφο1

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                                                                           ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΦΡΟΣΩ
 

ΣΥΛΛΟΓΟΣΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε

ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΛΙΜΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

ΠαπαδοπούλουΦρόσω(2109917595/6936162126)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 15/11/2023
Αρ. Πρωτ.: 184

Προς  τα μέλη του Συλλόγου

1973 – 2023: 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.


Τιμάμε την επέτειο με νέους αγώνες για ζωή με δικαιώματα για τον λαό μας και τους λαούς όλου του κόσμου.

Να μάθουν οι μαθητές μας για τον ηρωισμό των αγωνιζόμενων φοιτητών, παράδειγμα προς μίμηση στους αγώνες της εποχής μας.

Συμμετέχουμε στη μεγάλη πορεία του Πολυτεχνείου

Φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του λαού και της νεολαίας στο Πολυτεχνείο, το Νοέμβρη του 1973. 50 χρόνια από την κορυφαία εκδήλωση του φοιτητικού και γενικότερου αντιδικτατορικού κινήματος.


Τιμάμε τους νεκρούς του Πολυτεχνείου! Στεκόμαστε με σεβασμό μπροστά στους χιλιάδες

φοιτητές, εργάτες και μαθητές της Αθήνας που αγωνίστηκαν για τρεις μέρες με ηρωισμό, με

αυτοθυσία, με πρωτόγνωρη αυτενέργεια ενάντια στη στρατιωτική δικτατορία. Ο ξεσηκωμός του

αποτέλεσε την κορύφωση του αντιδικτατορικού αγώνα, τη φλόγα του οποίου Πολυτεχνείου

κράτησαν αναμμένη όλα τα προηγούμενα χρόνια οι χιλιάδες αγωνιστές στις φυλακές, στις

εξορίες, στα βασανιστήρια και τα μπουντρούμια της ΕΑΤ – ΕΣΑ. H επέτειος των 50 χρόνων από

το Πολυτεχνείο πραγματοποιείται τη στιγμή που στην Παλαιστίνη διαπράττεται ένα ακόμα

ιμπεριαλιστικό έγκλημα, που απειλεί με γενικότερη πολεμική ανάφλεξη όλη την περιοχή»

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό, που το κράτος του Ισραήλ τον δολοφονεί εδώ και δεκαετίες, με εκατόμβες νεκρών, με την κατοχή παλαιστινιακών εδαφών, με πογκρόμ, απαρτχάιντ και αποκλεισμούς, με φυλακίσεις και βασανισμούς. Τις επιπτώσεις αυτής της βάρβαρης πολιτικής τις βιώνει και ο ισραηλινός λαός, που και αυτός υποφέρει από το ίδιο κράτος του Ισραήλ, που σέρνεται συνεχώς  σε πολεμικές συγκρούσεις, σε σφαγές γειτονικών λαών.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα του Παλαιστινιακού λαού που παλεύει για τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής, για ανεξάρτητο, ενιαίο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, για να επιστρέψουν οι πρόσφυγες και να απελευθερωθούν οι πολιτικοί κρατούμενοι από τις ισραηλινές φυλακές.

Το σύνθημα που γράφτηκε στις πύλες του Πολυτεχνείου "Έξω αι ΗΠΑ - Έξω το ΝΑΤΟ" συνεχίζει να φωτίζει την πάλη του λαού και της νεολαίας ενάντια στη βάρβαρη πολιτική του συστήματος που γεννά τους πολέμους και την προσφυγιά.

Το σύνθημα "Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία" μας διδάσκει ότι πρέπει να κάνουμε υπόθεση του δικού μας αγώνα την υπεράσπιση της ζωής, των δικαιωμάτων, της Δημόσιας Παιδεία.

Τα συνθήματα του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα στους αγώνες ενάντια στα διαρκή εγκλήματα σε βάρος της ζωής του λαού, ενάντια στην πολιτική όλων των κυβερνήσεων που θυσιάζουν τις ζωές μας για τα κέρδη, που θεωρούν τις ανάγκες μας κόστος, ενάντια στην πολύπλευρη καταστολή και τους νόμους που περιορίζουν τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Στο Πολυτεχνείο συναντήθηκαν οι αγώνες των φοιτητών και των εργατών και γράφτηκε ιστορία. Εκεί είναι η δύναμή μας. Στην οργάνωση, στη συμπόρευση των νέων με το εργατικό κίνημα. Όλοι οι εργαζόμενοι, οι φοιτητές και οι μαθητές πρέπει να υψώσουμε το ανάστημά μας σε αυτή την πολιτική που όπως τότε, 50 χρόνια πριν, έτσι και σήμερα θεωρεί τις ανάγκες μας κόστος και να παλέψουμε μαζί:

 • Για την αποδέσμευση της χώρας μας από τις ενώσεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και ΕΕ. Να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Δυναμώνουμε τον αγώνα για τη φιλία, αλληλεγγύη και ειρήνη των λαών,  το τσάκισμα του εθνικισμού - φασισμού.

 • Για ολόπλευρη μόρφωση, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, κόντρα στην υποβάθμισή της και την παραπέρα εμπορευματοποίησή της.

 • Για μόνιμη και σταθερή δουλειά με την υπογραφή κλαδικών συμβάσεων εργασίας που να ανταποκρίνονται στο σήμερα καθώς και μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

 • Για την ενίσχυση και τη μαζικότητα του οργανωμένου κινήματος  μέσα από τα Συνδικάτα και τους Συλλόγους μέσα από δημοκρατικές και συλλογικές  διαδικασίες».

Καλούμε τους συναδέλφους:

Να αναδείξουν σε κάθε σχολείο τα ιστορικά συμπεράσματα, αλλά και το σύγχρονο μήνυμα του Πολυτεχνείου!

Να συμμετάσχουν μαζικά στον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου και στην αντιιμπεριαλιστική πορεία της 17ης Νοέμβρη προς την αμερικάνικη πρεσβεία.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                            ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΦΡΟΣΩ
Έγγραφο1
 

ΣΥΛΛΟΓΟΣΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε

ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΛΙΜΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

ΠαπαδοπούλουΦρόσω(2109917595/6936162126)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 12/11/2023
Αρ. Πρωτ.: 183

Προς  τα μέλη του Συλλόγου

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΙΤΗ 14/11 18:00 ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!

Καταγγέλλουμε τις ανιστόρητες και απαράδεκτες επιθέσεις που δέχτηκε ο Kλάδος των εκπαιδευτικών από το Υπουργείο Παιδείας, τα ΜΜΕ και το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για την αλληλεγγύη χιλιάδων εκπαιδευτικών και μαθητών απέναντι στον λαό της Παλαιστίνης.

Καταλαβαίνουμε τη δύσκολη θέση της κυβέρνησης και του ίδιου του Υπουργού Παιδείας να πείσουν τους χιλιάδεςεκπαιδευτικούς και τη νεολαία για την απαράδεκτη στάση που κρατάνεαπέναντι στη γενοκτονία που διεξάγεται στη Λωρίδα της Γάζας, στο διαχρονικό έγκλημα της παράνομης κατοχής των παλαιστινιακών εδαφών, στη διαρκή εξόντωση αμάχων και παιδιών.Είναι σε δύσκολη θέση, γιατί υπάρχει ομόθυμηστήριξη του ελληνικού λαού στον παλαιστινιακό αλλά και τον ισραηλινό λαό που πληρώνουν βαρύ τίμημα. Ο ελληνικός λαός απαιτεί να μπει ένα τέλος στη σφαγή με την ικανοποίηση του δίκαιουαιτήματος για τη δημιουργία κράτους στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ.

 • Απαιτούμε εδώ και τώρα ο Υπουργός να πάρει πίσω τις απαράδεκτες δηλώσεις που προσβάλλουν όλο τον Κλάδο.

 • Καλούμε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ προκειμένου να υπερασπίσει την τιμή και την υπόληψη των χιλιάδων εκπαιδευτικών προστατεύοντας τους από κάθε στοχοποίηση, να προχωρήσει άμεσα σε εξώδικη διαμαρτυρία, αξιοποιώντας κάθε νόμιμο μέσο.

 • Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση με ανάρτηση πανό έξω από τη Βουλή την Τρίτη 14/11 στις 18.00.

 • Συνεχίζουμε μαζί, μαθητές, γονείς, όλοι οι εργαζόμενοι, τις δράσεις και εκδηλώσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                            Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 


ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ                 ΦΡΟΣΩ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

 

Έγγραφο1 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε

ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΛΙΜΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

ΠαπαδοπούλουΦρόσω(2109917595/6936162126)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 8/11/2023
Αρ. Πρωτ.: 181

Προς  τα μέλη του Συλλόγου

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε την ουσιαστική μόρφωση των μαθητών μας, υπερασπιζόμαστε τα εργασιακά μας δικαιώματα και τον παιδαγωγικό μας ρόλο

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗΣΤΙΣ 6.30μ.μ. στο ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟNOVOTEL. ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΣΕΠΕ ΚΑΙ ΕΛΜΕ. ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ!

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ «ο Θουκυδίδης»ανταποκρίνεται στο κάλεσμα για Παννατική σύσκεψη που καλεί η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ), με σκοπό τη συζήτηση για την οργάνωση της πάλης για όλα τα κρίσιμα ζητήματα του επόμενου διαστήματος.

Οι εκπαιδευτικοί τα τελευταία χρόνια δίνουμε έναν δυναμικό και μαζικό αγώνα για να αποτρέψουμε τα σχέδια όλων των κυβερνήσεων για εμπορευματοποίηση της μόρφωσης, κατηγοριοποίηση των σχολείων και υποταγή των εκπαιδευτικών. Από την αρχή της φετινής χρονιάς έχουμε ανοίξει όλα τα μεγάλα ζητήματα της μόρφωσης των μαθητών, της ασφάλειας και υγιεινής στα σχολεία, της χρηματοδότησης των σχολείων, της κάλυψης των χιλιάδων κενών εκπαιδευτικών και της μονιμοποίησης όλων των αναπληρωτών.

Τώρα είναι η ώρα να βγούμε ακόμα πιο μαζικά, πιο αποφαστικά στον δρόμο του αγώνα.

 • Οι εκπαιδευτικοί στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού για Πατρίδα και Ελευθερία, ενάντια στην πολύχρονη κατοχή από το Ισραήλ. Καταγγέλλουμε οποιαδήποτε εμπλοκή της Ελλάδας στη σφαγή των Παλαιστινίων. Παλεύουμε για την ειρήνη και την αδελφοσύνη των λαών, μεταδίδουμε στους μαθητές μας αυτές τις αξίες! Διεκδικούμε λεφτά για την παιδεία και την υγεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία.

 • Οργανώνουμε την πάλη μας για αξιοπρεπείς μισθούς, για αυξήσεις 20% και επιστροφή 13ου και 14ου μισθού, για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που εξασφαλίζει τα δικαιώματά μας. Δεν πάει άλλο η κατάσταση με την ακρίβεια, το αυξημένο κόστος ζωής και διαβίωσης.

 • Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στη λεγόμενη «αξιολόγηση», υλοποιούμε συντονισμένα όσες προωθητικές αποφάσεις έχει πάρει ο κλάδος για την αποτροπή της. Στεκόμαστε απέναντι στο σχολείο της αγοράς, στην κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών.

 • Διεκδικούμε την ακώλυτη μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων του 20-21-22.

 • Παλεύουμε για το μεγάλο ζήτημα του ωραρίου των Νηπιαγωγών και των εκπαιδευτικών στα ολιγοθέσια δημοτικά.

 • Διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, κάλυψη όλων των κενών με βάση τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων για εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων και της Ειδικής Αγωγής. Απαιτούμε να ληφθούν επιτέλους μέτρα στήριξης για όλους τους εκπαιδευτικούς, προετοιμαζόμαστε ώστε η κυβέρνηση να μην τολμήσει να εφαρμόσει τα σχέδια για γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ!

Για όλα τα παραπάνω ζητήματα προχωράμε αγωνιστικά και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας.

 1. Στις 15/11 προχωράμε σε Παναττική συγκέντρωση στο διοικητικό εφετείο Αθηνών που εκδικάζονται οι δύο προσφυγές της ΔΟΕ σχετικά με την ανάκληση της πράξης μονιμοποίησης των εκπαιδευτικών στην Α΄ Αθήνας. Προκηρύσσουμε στάση εργασίας 8:00 με 11:30 και δίνουμε ραντεβού στις 8:30 στο σταθμό του Μετρό στην Πανόρμου.

 2. Παίρνουμε πολύμορφες πρωτοβουλίες και συμμετέχουμε στην πορεία του Πολυτεχνείου μαζί με τα συνδικάτα.

 3. Συνεχίζουμε τις πολύμορφες πρωτοβουλίες υπέρ της αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και κατά της ελληνικής εμπλοκής.

 4. Συνεχίζουμε τις πρωτοβουλίες ενημέρωσης, στήριξης και αλληλεγγύης των εκπαιδευτικών για την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση.

 5. Προετοιμάζουμε απεργιακή κινητοποίηση στα τέλη του Νοέμβρη ή τις αρχές του Δεκέμβρη με αιχμή την υπογραφή Σ.Σ.Ε, τους μισθούς και τους αντιεκπαιδευτικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης. Απαιτούμε από τα Δ.Σ των ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

 6. Συνεχίζουμε τον συντονισμό δράσης ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ με νέα σύσκεψη το επόμενο διάστημα.

 7. Προχωράμε σε νέες καλά προετοιμασμένες Γ.Σ. των ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ και οργανώνουμε την μαζική συμμετοχή στις εκλογές των σωματείων μας για νέα Δ.Σ.

Καλούμε όλα τα σωματεία να πάρουν μέρος με τις αποφάσεις τους στη σύσκεψη συντονισμού της δράσης μας. Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας και διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, κάνοντας τα σωματεία μας πιο μαζικά, πιο δυναμικά!


ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                            Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Έγγραφο1


ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ                                                 ΦΡΟΣΩ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε

ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΛΙΜΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

ΠαπαδοπούλουΦρόσω(2109917595/6936162126)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 8/11/2023
Αρ. Πρωτ.: 180

Προς  τα μέλη του Συλλόγου

ΨΗΦΙΣΜΑ

Ανιστόρητες και επικίνδυνες οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Κ. Πιερρακάκη

Ο υπουργός Παιδείας, κ. Πιερρακάκης, μετά τη συνάντησή του με το προεδρείο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδας, προχώρησε σε μια απίστευτη δήλωση, με αφορμή τη μεγαλειώδη κινητοποίηση μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικών στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες πόλεις στις 6/11. Ταύτισε τον αγώνα υπέρ του Παλαιστινιακού λαού που δολοφονείται από το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, την ΟΛΜΕ και χιλιάδες εκπαιδευτικούς με τον «αντισημιτισμό». Μίλησε για τυφλό φανατισμό και ποδηγέτηση της ελεύθερης σκέψης των μαθητών. Ντράπηκε και ντροπή!

Έφτασε μάλιστα στο σημείο να δηλώνει ότι ο ρόλος του σχολείου … «δεν είναι να διακρίνει τα θύματα της τρομοκρατίας ή ενός πολέμου σε αθώους ή ένοχους»!!! Πραγματικά απαράδεκτες και ανιστόρητες απόψεις που ανοίγουν επικίνδυνους δρόμους για την ίδια την ιστορική αλήθεια που έχουμε χρέος να διδάσκουμε στους μαθητές μας.

Είναι κατανοητή η δύσκολη θέση της κυβέρνησης και του ιδίου, να πείσουν τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους αλλά και τη νεολαία για την απαράδεκτη στάση που κρατάει η κυβέρνηση απέναντι στη γενοκτονία που διεξάγεται στη Λωρίδα της Γάζας, στο διαχρονικό έγκλημα της παράνομης κατοχής των παλαιστινιακών εδαφών, της διαρκούς εξόντωσης αμάχων και παιδιών. Δυσκολεύονται να πείσουν για τις τεράστιες ευθύνες της εμπλοκής της χώρας μας στον πόλεμο, στη μετατροπή της Ελλάδας σε ορμητήριο πολέμου, στην απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης στο ψήφισμα του ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός. Είναι σε δύσκολη θέση γιατί υπάρχει ομόθυμη στήριξη του ελληνικού λαού στον παλαιστινιακό αλλά και τον ισραηλινό λαό, που πληρώνει και αυτός βαρύ τίμημα, στην απαίτηση να μπει ένα τέλος στη σφαγή με την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος για τη δημιουργία κράτους στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ.

Όμως ο Υπουργός Παιδείας ξεπέρασε κάθε όριο!

Με τις δηλώσεις του προσβάλλει τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς και μαθητές, που με τον πολύμορφο αγώνα τους μαζί με τον ελληνικό λαό, εδώ και μέρες, εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό λαό. Προσβάλλει τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που εδώ και χρόνια δίνουμε μάχη μέσα στις τάξεις, σε πολύ δύσκολες συνθήκες, για να αποτρέψουμε ρατσιστικές συμπεριφορές και να διαπαιδαγωγήσουμε τους μαθητές μας να απομονώνουν ιδεολογίες φυλετικού μίσους.

Όλη την προηγούμενη δεκαετία, συνάδελφοι στοχοποιήθηκαν, δέχθηκαν επιθέσεις, αλλά πάντα έμπαιναν μπροστά προκειμένου το σχολείο να είναι ανοιχτό σε κάθε μαθητή, ανεξάρτητα από το φύλο, την καταγωγή ή το θρήσκευμα. Έμπαιναν απέναντι στο δηλητήριο του φασισμού και του ναζισμού. Προσβάλλει τους μαθητές, οι οποίοι δεν ποδηγετούνται, έχουν σκέψη, βούληση και δικαίωμα να εκφράζουν την αλληλεγγύη τους με όποια μορφή πάλης αυτοί επιλέγουν.

Αλήθεια, η επίκληση του Υπουργού σε ένα σχολείο που δεν ξεχωρίζει τους μαθητές με βάση την καταγωγή και το θρήσκευμα, πόσο υποκριτικη είναι, όταν αφήνει χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες χωρίς την κατάλληλη στήριξη, στοιβάζοντάς τους μέσα σε τμήματα χωρίς καμία προετοιμασία και γνώση της ελληνικής γλώσσας, αποκλείοντάς τους συνειδητά από την εκπαιδευτική διαδικασία.

Ο Υπουργός Παιδείας για το μόνο που ενδιαφέρεται είναι να στηρίξει την απαράδεκτη στάση της ελληνικής κυβέρνησης που στηρίζει τη σφαγή στην Παλαιστίνη. Η δική μας έγνοια είναι οι χιλιάδες μαθητές μας που μας κοιτούν κάθε ώρα, κάθε λεπτό στα μάτια και ζητάνε απαντήσεις στα μεγάλα “γιατί”.

Γιατί το 2023 βομβαρδίζονται νοσοκομεία, σχολεία, ασθενοφόρα, εκκλησίες; Γιατί έχουν πεθάνει πάνω από 4.000 παιδιά; Γιατί εδώ και δεκαετίες χιλιάδες παιδιά στη Λωρίδα της Γάζας αποκλείονται από το σχολείο, φυλακίζονται, βασανίζονται;

Αυτές τις απαντήσεις προσπαθούμε να τις δίνουμε κάθε μέρα στη σχολική τάξη, στον δρόμο, στην κινητοποίηση, εκεί που ζουν και αναπνέουν οι μαθητές μας. Αυτή η σχέση εμπιστοσύνης έχει χτιστεί στην ελληνική κοινωνία εδώ και δεκαετίες, σε πολύ δυσκολότερες συνθήκες από τις σημερινές και δεν μπορεί να την διαταράξει κανένας περαστικός από το υπουργείο Παιδείας.

 • Απαιτούμε εδώ και τώρα, ο Υπουργός να αποσύρει τις απαράδεκτες δηλώσεις που προσβάλλουν όλο τον κλάδο.

 • Άμεσα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ, προκειμένου να υπερασπίσει την τιμή και την υπόληψη των χιλιάδων εκπαιδευτικών και να προστατεύει από κάθε στοχοποίηση να προχωρήσει σε κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς προς τον Υπουργό Παιδείας για τις άθλιες, απαράδεκτες και συκοφαντικές δηλώσεις του.

 • Τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ, ΔΟΕ, οι ΣΕΠΕ, η ΟΙΕΛΕ να προσυπογράψουν την μηνυτήρια αναφορά. Να υπάρξει ένα κύμα καταδίκης της στάσης του Υπουργού Παιδείας.

 • Την Τρίτη 14/11 στις 6 το απόγευμα προχωράμε σε μαζική κινητοποίηση με ανάρτηση γιγανοπανό έξω από τη Βουλή.

Με την Παλαιστίνη ως λευτεριά! Αυτή είναι της ιστορίας η σωστή πλευρά!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                            Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Έγγραφο1


ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ                                                 ΦΡΟΣΩ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Βάνια  Ξιφαρά

(210 9913100 / 6944334752)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 3/11/2023
Αρ. Πρωτ.: 180

Προς τα Μέλη του Συλλόγου

«Ξεσηκωμός! Να σταματήσει τώρα η σφαγή!

Όλοι 5 Νοέμβρη στο Σύνταγμα στις 11 π.μ. στη συγκέντρωση των συνδικάτων και μαζικών φορέων της Αττικής, στη συναυλία και πορεία στην Ισραηλινή Πρεσβεία!

Κανείς δεν μπορεί να σιωπά όταν στη Γάζα οι νεκροί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς ξεπερνούν τους 8000, ανάμεσά τους πάνω από 3000 παιδιά.

Κανείς δεν μπορεί να σιωπά όταν στη Γάζα κάθε 10 λεπτά σκοτώνεται και ένα παιδάκι.

Κανείς δεν μπορεί να σιωπά όταν στη Γάζα οι τραυματίες ξεπερνούν τις 15.000 χωρίς να έχουν την αναγκαία περίθαλψη εξαιτίας του ασφυκτικού αποκλεισμού του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ.

Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων και του λαού της Ελλάδας στα συλλαλητήρια και η καθημερινή πολύμορφη δράση για Λευτεριά στη Παλαιστίνη έχουν τοποθετήσει το λαό μας στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Οι δράσεις μας συναντιούνται με τις δράσεις των λαών όλου του κόσμου. Ο καθένας μας ξεχωριστά λέει στο λαό της Παλαιστίνης:

ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟΙ

Οι ώρες είναι κρίσιμες και επικίνδυνες....

Η Ελληνική Κυβέρνηση είναι ένοχη γιατί στηρίζει με όλους τους τρόπους το δολοφονικό χέρι του Ισραήλ, μαζί και με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις του Νατοϊκού τόξου.  Αποτέλεσε μνημείο ντροπής η αποχή από τη ψηφοφορία του ΟΗΕ για τη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Μαζικά -αγωνιστικά:

Παλεύουμε ενάντια στην εμπλοκή της  χώρας μας στη σφαγή και στο μακελειό.

Να σταματήσει να είναι ορμητήριο πολέμου και στόχος αντιποίνων.

Καμία υποστήριξη στην Κυβέρνηση Νετανιάχου και στο κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ.

Καμία διευκόλυνση με βάσεις και άλλες υποδομές να μη δώσει η χώρα μας σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ισραήλ. Να φύγουν τώρα τα γεράκια του πολέμου από τη Σούδα και την Ελευσίνα. Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα "Ψαρά".

Να σταματήσει κάθε οικονομική – πολιτική – στρατιωτική συνεργασία με το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ.

Τώρα αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                            Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Έγγραφο1


ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ                                            ΦΡΟΣΩ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε

ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΛΙΜΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

ΠαπαδοπούλουΦρόσω(2109917595/6936162126)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 2/11/2023
Αρ. Πρωτ.: 179

Προς  τα μέλη του Συλλόγου

ΠΑΜΕ ΘΕΑΤΡΟ  ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ " ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΕ ΛΕΝΕ"  της Σοφία Αδαμίδου


ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023

στις 18:00.

στο ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΡΟ ΧΟΡΝ

Αμερικής  10, Αθήνα

του Γιάννη Τσίρου

Σε σκηνοθεσία -Διασκευή & Δραματουργική επεξεργασία: Γιώργου Παπαγεωργίου

Ζωντανά επί σκηνής οι μουσικοί : Αντώνης και Θοδωρής Ξηντάρης

Παίζουν : Κάτια Γκουλιώνη, (Σωτηρία), Ιωάννα Μονέδα, (νοσοκόμα).


Τιμή εισιτηρίου θεάτρου 14 ευρώΤα εισιτήρια θα προαγοραστούν.

Δηλώνουμε θέσεις και πληρώνουμε στα μέλη του Δ.Σ. το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 13/11/23. 

 

Η παράσταση-αφήγημα με στιγμές και αναμνήσεις από τη ζωή της Σωτηρίας Μπέλλου, της σπουδαίας γυναικείας μορφής του λαϊκού και ρεμπέτικου τραγουδιού, συνεχίζει για 2ο χρόνο στο θέατρο Μικρό Χορν.

Το έργο

Βράδυ. Η Σωτηρία βρίσκεται στο νοσοκομείο λίγο πριν την εγχείρηση που θα της στερήσει τη φωνή. Η ζωή της θα περάσει σαν ταινία μπροστά από τα μάτια της. Οι δικοί της άνθρωποι, η οικογένειά της, ο άντρας της, τα πάθη της. Άνθρωποι που αγάπησε και την αγάπησαν κι άλλοι που την πίκραναν ή την στήριξαν όταν πρωτοξεκίνησε. Η Σοφία Βέμπο που χωρίς να το γνωρίζει τη μύησε στο τραγούδι, Ο Βασίλης Τσιτσάνης που της άνοιξε το δρόμο, ο Παπαϊωάννου που αγάπησε βαθιά. Φτάνει μέχρι τον Ανδριόπουλο και τον Σαββόπουλο που την έφεραν πιο κοντά στις νεότερες γενιές.

Αυτό το βράδυ η Σωτηρία θα «βουτήξει» σε μια ζωή που επηρεάστηκε σημαντικά από συνθήκες και γεγονότα μιας ολόκληρης εποχής.ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                            Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Έγγραφο1

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ                                                 ΦΡΟΣΩ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε

ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΛΙΜΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

ΠαπαδοπούλουΦρόσω(2109917595/6936162126)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 1/11/2023
Αρ. Πρωτ.: 178

Προς  τα μέλη του Συλλόγου

Επιστράτευσαν μέχρι και τον Πρωθυπουργό για να τρομοκρατήσει τους εκπαιδευτικούς. Τα σχέδιά τους δε θα περάσουν!

Πιο δυνατά – πιο αποφασιστικά απαντάμε υλοποιώντας τις συλλογικές μας αποφάσεις ενάντια στην κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το νέο αυταρχικό παραλήρημα της κυβέρνησης, μέσω του Πρωθυπουργού αυτή τη φορά από το… facebook, δείχνει πως ο κλάδος, συνεχίζει να ρίχνει στο «καναβάτσο» τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘΑ για την κατηγοριοποίηση των σχολείων και των εκπαιδευτικών μέσω της λεγόμενης «αξιολόγησης».

Αναμασώντας τις «φασόν» απειλές που χρησιμοποιούσε πέρσι ο τότε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, προσπαθεί να τρομοκρατήσει το σύνολο των εκπαιδευτικών που αυτή τη στιγμή δε συναίνει στα αντιεκπαιδευτικά σχέδια της κυβέρνησης γράφοντας πως «η παράλειψη ανταπόκρισης σε αυτό το καθήκον, είτε από τους αξιολογητές είτε από τους αξιολογούμενους, εφεξής θα συνιστά ειδικό πειθαρχικό παράπτωμα με επιπτώσεις στην εξέλιξη του/της εκπαιδευτικού, αλλά και με στέρηση αποδοχών ενός μήνα».

Προφανώς δεν τον έχουν ενημερώσει πως τις επίμαχες κυρώσεις, τις έχουν κάνει κουρελόχαρτο οι εκπαιδευτικοί με την αποφασιστική τους στάση και την συμμετοχή τους στην απεργία αποχή που κήρυξαν πέρσι οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες ΔΟΕ και ΟΛΜΕ. Προφανώς και όσα έγραψε είναι στη σφαίρα της απειλής αφού ΔΕΝ συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα η συμμετοχή σε μια συλλογική μορφή πάλης, όπως τέτοια είναι και η απεργία – αποχή ή στάσεις εργασίας. Καμία παράλειψη καθήκοντος, λοιπόν, δεν υπάρχει. Ας αφήσουν τα ψέματα.

Οι συνεχόμενες δηλώσεις και αναφορές για την εφαρμογή της αξιολόγησης που φτάνουν στα όρια της ανοιχτής τρομοκρατίας δείχνει τα αδιέξοδα της κυβέρνησης και του Υπουργείου. Μπορεί στα λόγια να δηλώνει ο Υπουργός πως «η αξιολόγηση είναι γραμμένη σε πέτρα» στην πράξη όμως αποδεικνύεται πως πέτρινη είναι η θέλησή μας να μπλοκάρουμε την απαράδεκτη και βαθιά αντιπαιδαγωγική - αντιεπιστημονική διαδικασία! Το μαρτυρά τα μεγάλα ποσοστά και φέτος της απεργίας – αποχής στην οποία συμμετέχουν ακόμα περισσότεροι συνάδελφοι ιδίως μετά και την ομόφωνη απόφαση της 92ης Γενικής Συνέλευσης της ΔΟΕ, αλλά και της απόφασης της ΟΛΜΕ.

Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω από την απόφασή μας.

Δηλώνουμε ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ από κάθε διαδικασία και κάθε βήμα που σχετίζεται με την ατομική αξιολόγηση στα κείμενα που έχουν στείλει ΔΟΕ και ΟΛΜΕ. Υλοποιούμε την απόφαση για ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ όταν ο αξιολογητής ορίσει τις δυο παρακολουθήσεις του μαθήματος.

Το σκιάχτρο των ποινών και των διώξεων που επιχειρούν να σηκώσουν το ΥΠΑΙΘΑ και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός δείχνει ένα μόνο πράγμα: ότι ο αγώνας μας κερδίζει έδαφος, ότι τα ζόρια τους είναι μεγάλα! Ας τα κάνουμε ακόμα μεγαλύτερα. Μπορούμε!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                            Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Έγγραφο1

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ                                                            ΦΡΟΣΩ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
 

ΣΥΛΛΟΓΟΣΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε

ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΛΙΜΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

ΠαπαδοπούλουΦρόσω(2109917595/6936162126)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 23/10/2023
Αρ. Πρωτ.: 177

Προς  τα μέλη του Συλλόγου

ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

ΟΛΟΙ-ΕΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/10 ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ(ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΥΜΟΛΠΙΔΩΝ),ΣΤΙΣ 7.30 ΜΜ

Η εξόντωση του παλαιστινιακού λαού από το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ συνεχίζεται, με τη στήριξη των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Σήμερα,  22/10,  βομβαρδίστηκε και σχολείο του Ο.Η.Ε.

Οι δολοφονικοί βομβαρδισμοί του κατοχικού ισραηλινού στρατού στην ασφυκτικά αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας, σε συνδυασμό με νέες αιματηρές επιθέσεις του κατοχικού στρατού στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, συνεχίζονται ασταμάτητα, κλιμακώνοντας το νέο έγκλημα του ισραηλινού κράτους εναντίον των Παλαιστινίων. Οι νεκροί άμαχοι ανέρχονται σε χιλιάδες, ανάμεσά τους πάνω από 1600 παιδιά.

Ο κίνδυνος ακόμα μεγαλύτερων σφαγών αλλά και γενίκευσης του πολέμου είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτός.

Σε αυτές τις συνθήκες, η κυβέρνηση της ΝΔ βάζει το λαό κυριολεκτικά στο στόμα του λύκου εμπλέκοντας τη χώρα μας ανοιχτά στον πόλεμο, συντασσόμενη με Ισραήλ – ΗΠΑ - ΝΑΤΟ.Μετά την αποστολή των φρεγατών στην Ανατολική Μεσόγειο και την ενεργοποίηση της βάσης της Σούδας, σήμερα προσγειώθηκαν οι πρώτοι Αμερικάνοι στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα-μεταφορικά αεροσκάφη  και έπεται συνέχεια. Ένα πραγματικό ορμητήριο πολέμου για τη Μέση Ανατολή, με απρόβλεπτες συνέπειες για όλους τους λαούς της περιοχής.

Η πατρίδα μας δεν μπορεί να είναι ορμητήριο πολεμικών δολοφονικών σχεδίων, ούτε στόχος αντιποίνων. Οι ματωμένες μπίζνες οικονομικών συμφερόντων και οι ανταγωνισμοί τους για το μοίρασμα της πίτας δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα και τις ανάγκες του λαού.

 • Να σταματήσει τώρα η αξιοποίηση της στρατιωτικής βάσης της Ελευσίνας.

 • Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα "Ψαρά". Να παύσει κάθε διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.

 • Να σταματήσει κάθε οικονομική – πολιτική – στρατιωτική συνεργασία με το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ.

 • Αμεσα ίδρυση παλαιστινιακού κράτους στα όρια του 1967, με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 


ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ                                                            ΦΡΟΣΩ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Έγγραφο1
 

ΣΥΛΛΟΓΟΣΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε

ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΛΙΜΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

ΠαπαδοπούλουΦρόσω(2109917595/6936162126)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 22/10/2023
Αρ. Πρωτ.: 176

Προς  τα μέλη του Συλλόγου


ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΜΕΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2023-2024 ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ .

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ελληνικού-Αργυρούπολης,Αλίμου«Ο Θουκυδίδης» καλεί όλους τους συναδέλφου-ισσες που εργάζονται στα σχολεία του Συλλόγου μας να καταβάλουν τη συνδρομή τους για τη συνδικαλιστική χρονιά 2023-24. Μέλη του Συλλόγου μας είναι ή μπορούν να γίνουν όσοι εκπαιδευτικοί εργάζονται στα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία του Συλλόγου μας, με οποιαδήποτε ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΣΧΕΣΗ (μόνιμοι, αποσπασμένοι, μεταταγμένοι, συμβασιούχοι αναπληρωτές, ωρομίσθιοι).

Απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει κάποιος μέλος του Συλλόγου είναι να πληρώσει τη συνδρομή του.Η συνδρομή είναι για τους μόνιμους 25 € (22 δίνονται στη ΔΟΕ και 3 μένουν στον Σύλλογο), ενώ για τους αναπληρωτές πλήρους ωραρίου 15 € και μειωμένου ωραρίου 7 ευρώ .Και τα 15 και τα 7 αντίστοιχα πάνε στη ΔΟΕ. Ο Σύλλογος δεν κρατάει τίποτα στο ταμείο του από τους αναπληρωτές συναδέλφους, δείχνοντας την αλληλεγγύη του για τις δυσκολίες που βιώνουν, λόγω της πολύχρονης ανεργίας, ελαστικής εργασίας και περιπλάνησης.  Η συνδρομή προς τον Σύλλογό μας μπορεί να καταβληθεί με δύο τρόπους:

Α. Απευθείας στον Σύλλογο (σε μέλος του Δ.Σ. ή σε συνάδελφο του σχολείου του που θα αναλάβει να συγκεντρώσει όλες τις συνδρομές και να τις παραδώσει στο Δ.Σ.). Στο Σύλλογο απευθείας πληρώνουν οι Αναπληρωτές-τριες και οι αποσπασμένοι   συναδέλφισσες-οι που πληρώνονται από άλλο ΠΥΣΠΕ.

Β. Μέσω του εκκαθαριστή (μόνο για τους διορισμένους-ες). Υπογράφεται η αντίστοιχη κατάσταση με  τον  ΑΦΜ και τον  ΑΜ , όσων συναδέλφων-ισσών ανήκουν στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Με ευθύνη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας θα επικαιροποιηθεί το Μητρώο Μελών του Σωματείου και θα συγκεντρωθούν οι συνδρομές, ώστε τα μέλη του Συλλόγου μας να είναι οικονομικά τακτοποιημένα, καθώς αυτή είναι βασική καταστατική υποχρέωσή μας που επιβεβαιώνει ότι φέρουμε τον τίτλο του μέλους του Σωματείου.

Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε κανένας συνάδελφος και καμία συναδέλφισσα δεν πρέπει να μείνει μόνος/η, έξω από τον Σύλλογό μας. Συλλογικά, συσπειρωμένοι στα εκπαιδευτικά σωματεία μας, έχουμε πετύχει σημαντικές κατακτήσεις, μικρές και μεγάλες νίκες. Το μοναδικό μας όπλο στην πολύπλευρη επίθεση που δεχόμαστε είναι το Σωματείο μας, ο Σύλλογός μας «ο Θουκυδίδης» που βρίσκεται συνεχώς μπροστά στους αγώνες του λαού μας και του κλάδου μας και δίπλα σε κάθε σχολείο και συνάδελφο/ισσα, γι’ αυτό και το υπερασπιζόμαστε.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                            Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Έγγραφο1

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ                                                            ΦΡΟΣΩ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
 

ΣΥΛΛΟΓΟΣΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε

ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΛΙΜΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

ΠαπαδοπούλουΦρόσω(2109917595/6936162126)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 19/10/2023
Αρ. Πρωτ.: 175

Προς  τα μέλη του Συλλόγου


Ο Αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση συνεχίζεται.

Επισυνάπτουμε τις Δηλώσεις για Απεργία-Αποχή

Συναδέλφισσες-οι

Ο Αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση συνεχίζεται. Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας ενημερώνει ξανά όλα τα μέλη του ότι προχωράμε με όπλο την ομόφωνη απόφαση της 92ης ΓΣ του Κλάδου, τον Ιούνη του 2023. Επαναλαμβάνουμε ότι είναι σε ισχύ τόσο η προκηρυγμένη από τη ΔΟΕ απεργία-αποχή από την ατομική αξιολόγηση όσο και η απεργία-αποχή από τους μέντορες-συντονιστές του εκπαιδευτικού έργου. Καλούμε όλους τους συναδέλφους:

Α) Να υπογράψουν απεργία- αποχή από την ατομική αξιολόγηση όσοι δεν την υπέγραψαν πέρυσι ή άλλαξαν σχολείο (μόνιμοι και αναπληρωτές) και οι ειδικότητες σε κάθε σχολείο.

Β) Να υπογράψουν απεργία αποχή από Μέντορες – Συντονιστές και πάλι όσοι δεν την υπέγραψαν πέρυσι ή άλλαξαν σχολείο και οι ειδικότητες σε κάθε σχολείο.

Γ) Να υιοθετήσουν τα ενιαία κείμενα στην προβλεπόμενη ειδική συνεδρίαση για τον λεγόμενο προγραμματισμό που σχετίζεται με την αξιολόγηση σχολικής μονάδας όλοι οι Σύλλογοι Διδασκόντων όλων των Δημοτικών και Νηπιαγωγείων του Συλλόγου μας.

Τα ενιαία κείμενα έχουν σταλεί στα σχολεία και ξαναστέλνουμε τη δήλωση για την απεργία-αποχή και για μέντορες-συντονιστές. Για κάθε ζήτημα απευθυνόμαστε στο Δ.Σ.,ενημερώνουμε για κάθε επικοινωνία των Συμβούλων Εκπαίδευσης-αξιολογητών με συναδέλφους . Συλλογικά για άλλη μια φορά θα αποτρέψουμε την αξιολόγηση.

Επισυνάπτουμε τις δύο δηλώσεις: 1. Για συντονιστές-μέντορες 2. Για την απεργία –αποχή από την ατομική αξιολόγηση.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                            Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Έγγραφο1

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ                                                            ΦΡΟΣΩ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Δήλωση  για Μέντορες-Συντονιστές

Σήμερα, ________________2023, οι κάτωθι υπογεγραμμένοι εκπαιδευτικοί του ______ Δημοτικού Σχολείου _______________, δηλώνουμε δια της παρούσας, ότι συμμετέχουμε στην προκηρυχθείσα εκ μέρους της Δ.Ο.Ε. από 7-10-2022 απεργία – αποχή. Συγκεκριμένα, δυνάμει της ως άνω προκηρυχθείσας απεργίας, απέχουμε:

(α) από κάθε καθήκον, που σχετίζεται με τον ορισμό (άρ.3 της υπ’ αρ. Φ12/102913/ΓΔ4 «Ενδοσχολικός Συντονιστής» Υπουργικής Απόφασης), την άσκηση καθηκόντων και αρμοδιοτήτων εκ μέρους των Ενδοσχολικών Συντονιστών (όπως αυτά περιγράφονται στο άρθρο 2 της ως άνω αποφάσεως) και εν γένει από κάθε διαδικασία, δραστηριότητα, αρμοδιότητα ή έργο, που συνδέεται ή σχετίζεται ή απορρέει από την ως άνω Υπουργική Απόφαση.

(β) από κάθε καθήκον, που σχετίζεται με τον ορισμό (άρ.3 της υπ’ αρ. Φ12/102919/ΓΔ4 «Παιδαγωγικός Σύμβουλος – Μέντορας στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» Υπουργικής Απόφασης), την άσκηση καθηκόντων και αρμοδιοτήτων εκ μέρους των Παιδαγωγικών Συμβούλων – Μεντόρων (όπως αυτά περιγράφονται στο άρθρο 2 της ως άνω αποφάσεως) και εν γένει από κάθε διαδικασία, δραστηριότητα, αρμοδιότητα ή έργο, που συνδέεται ή σχετίζεται ή απορρέει με την ως άνω Υπουργική Απόφαση.

Σημειώνεται, ότι η ως άνω απεργία- αποχή των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που εκπροσωπεί η Δ.Ο.Ε., από συγκεκριμένες ενέργειες, προβλέπεται από τις διατάξεις του ν.1264/1982, όπως αυτές έχουν ερμηνευτεί από τα αρμόδια Δικαστήρια (όλως ενδεικτικώς Δ.Εφ. 486/1995 κ.α.) και συνιστά απολύτως νόμιμη μορφή συνδικαλιστικής δράσης, αναγνωριζόμενη ως μορφή απεργίας. Η δε συμμετοχή μας στην εν λόγω απεργία αποτελεί νόμιμο δικαίωμα έκαστου εξ ημών, που απορρέει από την συνταγματικά κατοχυρωμένη συνδικαλιστική ελευθερία κάθε εργαζόμενου.

Οι εκπαιδευτικοί του _________ Δημοτικού Σχολείου __________
ΔΗΛΩΣΗ για Απεργία-Αποχή από ατομική αξιολόγηση

Με την παρούσα δηλώνουμε ότι συμμετέχουμε στην απεργία- αποχή που έχει προκηρύξει η Δ.Ο.Ε., από κάθε ενέργεια που συνδέεται με το σύστημα αξιολόγησης, το οποίο προωθείται εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και πιο συγκεκριμένα από τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο 4823/21 και καθώς και από την Υπουργική Απόφαση 9950/ΓΔ5 ΦΕΚ 388/27-1-2023 «Ρύθμιση ειδικότερων και λεπτομερειακών θεμάτων σχετικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και τη διαδικασία διενέργειάς της» και σχετίζονται με όλα τα εξωδιδακτικά καθήκοντα σχετικά με την ατομική αξιολόγηση (συναντήσεις με Συμβούλους Εκπαίδευσης, ενημέρωση ατομικού φακέλου, κατάθεση έκθεσης αυτοαξιολόγησης κ.τ.λ.).

 

 ΣΥΛΛΟΓΟΣΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε

ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΛΙΜΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

ΠαπαδοπούλουΦρόσω(2109917595/6936162126)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 16/10/2023
Αρ. Πρωτ.: 174

Προς  τα μέλη του ΣυλλόγουΑΤΟΜΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΤΟΙΧΟ ΣΤΟΥΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΕΣ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,


Το ΠΥΣΠΕ της Δ’ Αθήνας ξεκίνησε σήμερα να στέλνει τα πρώτα μηνύματα στους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που διορίστηκαν το 2021, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αξιολόγησής τους!

Η μάχη συνεχίζεται!

 • Υπογράφουμε (αν δεν το έχουμε κάνει ήδη) μαζικά το ειδικό έντυπο για «Απεργία – Αποχή» από όλα τα εξωδιδακτικά καθήκοντα που σχετίζονται με την ατομική αξιολόγηση

Η απεργία – αποχή της Δ.Ο.Ε. καλύπτει σε όλες τις φάσεις τους συναδέλφους από όλα τα εξωδιδακτικά καθήκοντα που σχετίζονται με την ατομική αξιολόγηση όπως από τη συνάντηση με τον αξιολογητή, την υπογραφή συμβολαίου, την ενημέρωση του ατομικού μας φακέλου  στην Ψηφιακή Πλατφόρμα, την κατάθεση έκθεσης ατομικής αυτοαξιολόγησης κλπ.

 • Δεν εισερχόμαστε για εγγραφή στο Ψηφιακό Μητρώο και δεν αναρτούμε ηλεκτρονικό φάκελο.

 • Δεν απαντάμε στο μήνυμα που μας ήρθε από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην ειδική πλατφόρμα αξιολόγησης, διότι έτσι ενεργοποιείται η ατομική “αξιολογική” διαδικασία, δίνονται τα στοιχεία μας στον αξιολογητή  και το πιθανότερο είναι να δεχτούμε άμεσα μήνυμα από αυτόν που υποτίθεται μας καθοδηγεί για τα “βήματα”, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία.

 • Το επόμενο διάστημα ο/η αξιολογητής θα καλέσουν σε συνάντηση με mail ή τηλεφωνικά. Δηλώνουμε ότι συμμετέχουμε στην απεργία- αποχή από την ατομική αξιολόγηση με δήλωση που έχει κατατεθεί στο πρωτόκολλο του σχολείου μας και δεν πηγαίνουμε στη συνάντηση.

 • Σας καλούμε να ενημερώνετε τον Σύλλογο είτε με email είτε επικοινωνώντας με τα μέλη του ΔΣ, όταν η/ο αξιολογητής επικοινωνήσει με το σχολείο σας, με τους ίδιους, με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό μήνυμα, viber, τηλέφωνο κλπ.) ή αν ενημερώσει ότι θα έρθει στο σχολείο σας για μια πρώτη συνάντηση.


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,


Ψηλά το κεφάλι! Έχουμε τη δύναμη να τα καταφέρουμε! Συσπειρωμένοι στο σωματείο μας συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για το Σχολείο που αξίζει στους μαθητές και τις μαθήτριές μας!!! Εμείς έχουμε το δίκιο και θα τα καταφέρουμε!


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                            Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Έγγραφο1

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ                                                            ΦΡΟΣΩ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ


 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΩΝ ΠΕ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»    17/10/2023

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ! OΛOI ΣTH ΣYΓKENTPΩΣH TETAPTH 18 OKTΩBPH ΣTIΣ 19.00 ΣTO ΣYNTAΓMA KAI ΠOPEIA ΣTHN ΠPEΣBEIA TOY IΣPAHΛ.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε

ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΛΙΜΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

ΠαπαδοπούλουΦρόσω(2109917595/6936162126)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 16/10/2023
Αρ. Πρωτ.: 174

Προς  τα μέλη του Συλλόγου

ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ ΣΕ ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ;


ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 22ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

στις 11.00 ραντεβού

στην είσοδο του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης στην Ηλιούπολη,


Λεωφόρος Αντύπα Μαρίνου 134 & Βενιζέλου Σοφοκλή 100Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Σας προσκαλούμε σε μία ιδιαίτερη επετειακή ξενάγηση στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στην Ηλιούπολη. Με τη βοήθεια του δημοσιογράφου και βασικούοργανωτή του μουσείουκου. Περικλή Καπετανόπουλου θα έχουμε τη δυνατότητα να περιηγηθούμε ανάμεσα στις προθήκες και στα πλούσια  εκθέματά του, αναβιώνοντας τα πρόσωπα και τα γεγονότα που σημάδεψαν το Έπος του ’40 αλλά και την Εθνική μας Αντίσταση.

Διάρκεια ξενάγησης: Περίπου δύο ώρεςΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                            Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Έγγραφο1

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ                                                            ΦΡΟΣΩ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε

ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΛΙΜΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

ΠαπαδοπούλουΦρόσω(2109917595/6936162126)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 15/10/2023
Αρ. Πρωτ.: 173

Προς  τα μέλη του Συλλόγου

Ψήφισμα

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

Όταν τα αστέρια μετράς πριν κοιμηθείς, να σκέφτεσαι τους άλλους.
Εκείνους που δεν έχουνε πού να πλαγιάσουν.
Όταν ελεύθερα μιλάς, να σκέφτεσαι τους άλλους.
Εκείνους που δεν τους αφήνουν να μιλήσουν…”

Μαχμούντ Νταρουίς, εθνικός ποιητής Παλαιστίνης

Οι εκπαιδευτικοί εκφράζουμε την σταθερή και αταλάντευτη αλληλεγγύη μας στον πολύχρονο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού ενάντια στην συνεχιζόμενη, βάρβαρη και δολοφονική Ισραηλινή κατοχή. Στηρίζουμε ανεπιφύλακτα τον αγώνα του λαού της Παλαιστίνης για Πατρίδα και Ελευθερία!

Εδώ και 75 χρόνια το κράτος δολοφόνος του Ισραήλ, με την ανοιχτή στήριξη των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ δολοφονεί έναν ολόκληρο λαό.

 • Έχει εισβάλλει στην γη των Παλαιστίνιων και έχει υπό κατοχή τα 3/4 των εδαφών τους, προχωρά σε εποικισμούς και ερήμωση ολόκληρων πόλεων.

 • Η δολοφονική μηχανή του Ισραήλ καθημερινά δολοφονεί αθώους, άμαχους και μικρά παιδιά οδηγεί στην απόγνωση και την απελπισία ανθρώπινες ψυχές.

Μόνο τα τελευταία 18 χρόνια έχει δολοφονήσει 150.000 ανθρώπους, εκ των οποίων 33.000 μικρά παιδιά.

 • Πάνω από 2.500.000 Παλαιστίνιοι ζουν υπό καθεστώς μόνιμου αποκλεισμού, σε μια ανθρώπινη φυλακή στη Λωρίδα της Γάζας.

 • Μέσα στα 375 τετραγωνικά χιλιόμετρα της Γάζας επικρατούν απάνθρωπες συνθήκες, χωρίς τροφή, ρεύμα, νερό, φάρμακα.

 • Τείχος απαρτχάιντ δημιουργήθηκε μετά τη δεύτερη «Ιντιφάντα» (2000), με μήκος 708 χλμ., το οποίο βρίσκεται κατά 85% μέσα στη Δυτική Όχθη, κόβοντας στα δύο χωράφια, σπίτια, περιουσίες και τις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων Παλαιστινίων.

Οι συγκλονιστικές εικόνες της ηρωικής αντίστασης του Παλαιστινιακού λαού, οι εικόνες άοπλων και μικρών παιδιών που τα βάζουν με πάνοπλους στρατιώτες και τεθωρακισμένα άρματα εμπνέουν και συγκινούν καθέναν που θέλει να λέγεται άνθρωπος.

Ο ελληνικός λαός και τα σωματεία των εκπαιδευτικών έχουμε εκφράσει την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό πολλές φορές κατά το παρελθόν, με τις πρωτοβουλίες ενάντια στον αποκλεισμό, για την ανέγερση σχολείων, με την πρωτοβουλία «ένα τετράδιο για τα παιδιά της Παλαιστίνης». Το ίδιο κάνουμε και τώρα.

Όσο η αντιδραστική κυβέρνηση του Ισραήλ θα συνεχίζει το πογκρόμ κατά των Παλαιστινίων αυτά τα γεγονότα που βιώνουμε αυτές τις μέρες, οι αιματηρές συγκρούσεις θα είναι αναπόφευκτες.

Καταγγέλλουμε την υποκρισία, τα δύο μέτρα και δύο σταθμά, τους -για χρόνια- Πόντιους Πιλάτους, που «ανακάλυψαν» μόλις πριν λίγες μέρες ότι στην Παλαιστίνη γίνεται πόλεμος. Όλοι αυτοί τόσα χρόνια εθελοτυφλούσαν, στηρίζοντας την δολοφονική μηχανή του Ισραήλ που καθημερινά δολοφονούσε, φυλάκιζε και βασάνιζε εκατομμύρια Παλαιστινίους. Όλοι αυτοί στήριζαν και στηρίζουν ένα κράτος-Δολοφόνο, που έστελνε στην φυλακή μικρά παιδιά και σήμερα βομβαρδίζει, ισοπεδώνει, δολοφονεί αδιακρίτως μια ολόκληρη χώρα, έναν ολόκληρο λαό.

Το ίδιο κάνει και η Ελληνική Κυβέρνηση της ΝΔ, που συνεχίζοντας την διαχρονική συνεργασία όλων των Ελληνικών Κυβερνήσεων με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, τώρα στηρίζει έμπρακτα το σφαγιασμό 2 εκατομμυρίων παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, στέλνοντας φρεγάτα του ελληνικού ναυτικού αλλά και παρέχοντας σειρά διευκολύνσεων στην πολεμική μηχανή των ΗΠΑ και του Ισραήλ. Γι΄ αυτό και η ομόφωνη απόφαση της Βουλής από το 2015 για την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης μένει στα συρτάρια με ευθύνη ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ προς μεγάλη ικανοποίηση των ΑμερικανοΝΑΤΟικών συμμάχων τους.

Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Όσοι πραγματικά πιστεύουν στην ειρήνη, για να μην την πληρώνει τελικά ο ίδιος ο λαός, οι ίδιοι οι λαοί της περιοχής, ο παλαιστινιακός λαός, ο ισραηλινός λαός, οι υπόλοιποι λαοί της περιοχής τους σχεδιασμούς και τις επιδιώξεις των ισχυρών χρειάζεται να παλέψουν για ένα πραγματικά ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ με άμεση αποχώρηση όλων των κατοχικών στρατευμάτων του Ισραήλ από τα παλαιστινιακά εδάφη.

Οι λαοί στεκόμαστε στην σωστή πλευρά της ιστορίας, ενάντια στην ισραηλινή κατοχή και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, στεκόμαστε στο πλευρό του αγωνιζόμενου λαού της Παλαιστίνης.

 • Αγωνιζόμαστε για την ειρήνη και την αδελφοσύνη των λαών, με τερματισμό της Ισραηλινής κατοχής, Παλαιστίνη ελεύθερη και ανεξάρτητη στα σύνορα του ‘67, με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ.

 • Επιστροφή όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ. Με άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

 • Καμία συμμετοχή-Καμία στήριξη της Ελλάδας στον σφαγιασμό του παλαιστινιακού λαού.

 • Να αποσυρθεί η Φρεγάτα ΨΑΡΑ από την περιοχή.

 • Να παύσει κάθε διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Να σταματήσει κάθε οικονομική-πολιτική-στρατιωτική συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ


Έγγραφο1

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                      Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                                                   ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΦΡΟΣΩ