Ο καιρος
Who's Online
We have 8 guests online
Εργασιακα δικαιωματα Εκπαιδευτικων Π.Ε.
Μεταφραστης
Λεξικο νεοελληνικης
Αναζητηση στο google
Εφημερευοντα Φαρμακεια
Εφημερευοντα νοσοκομεια
Θεατρα με εκπτωση
Κρατικο Πιστοποιητικο Γλωσσομαθειας
Περισσοτερα Αρθρα .....

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.:Χριστίνα-Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Παπαδοπούλου Φρόσω  (2109917595/6936162126)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργ/ρούπολη, 1/6/2023
Αρ. Πρωτ.: 148

Προς τα μέλη του Συλλόγου

Για τους μόνιμους διορισμούς που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας


Την Τετάρτη 24/5/2023 ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας 3.449μόνιμοιδιορισμοί εκπαιδευτικών. Ευχόμαστε σε όλους τους συναδέλφους καιτις συναδέλφισσες καλή τοποθέτηση και καλή σταδιοδρομία αν και οιπερισσότεροι/ες δουλεύουν ως αναπληρωτές

/ριες εδώ και χρόνια στα δημόσιασχολεία.

Οι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια είναι αποτέλεσμα των αγώνων του κλάδου για μόνιμηκαισταθερήεργασία, για κάλυψη των τεράστιων κενών στα σχολεία με μόνιμους εκπαιδευτικούς, κάτι που αποτελεί πρωτίστως παιδαγωγικό ζήτημα.

Κανένα από τα κόμματα που κυβέρνησαν από το 2010 και μετά δεν έχει  τοδικαίωμα να πανηγυρίζει, ούτε να παρουσιάζει παρουσιάζει τουςδιορισμούςστηνεκπαίδευση ως χάρη. ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ επέβαλαν στη δημόσιαεκπαίδευση καθεστώς 10ετους αδιοριστίας και ταυτόχρονα διόγκωσαν τοναριθμό των συμβασιούχων που σήμερα αγγίζει το 30% του συνόλου τωνεκπαιδευτικών.

Οι διορισμοί των τελευταίων ετών είναι πραγματικά σταγόνα στον ωκεανό των πραγματικών αναγκών στα σχολεία. Μόνο τη φετινή σχολική χρονιά(2022 – 2023) ο αριθμός των αναπληρωτών άγγιξε τους 50.000. Οι φετινοίμόνιμοι διορισμοί, από τους οποίους αποκλείεται όλο το λεκανοπέδιο τηνΑττικής, δεν καλύπτουν ούτε καν το 100% των φετινών συνταξιοδοτήσεων!!

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση της Ν.Δ. επιχειρεί να αξιοποιήσει με τον πιο χυδαίο τρόπο τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς για να προωθήσει την  αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση, συνδέοντάς την με τη μονιμοποίησή τους, με την αποδοχή της «ατομικήςαξιολόγησης».


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

  • Το επόμενο διάστημα χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας για την κάλυψηόλων των κενών στα σχολεία με μόνιμους διορισμούς, για μονιμοποίησηόλων των αναπληρωτών/τριών, για μείωση του αριθμού μαθητών στις τάξεις,για αυξήσεις στους μισθούς μας, ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια.

  • Χρειάζεται να κλιμακωθεί ο αγώνας ενάντια στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση και η απαίτηση για άμεση μονιμοποίηση όλων τωννεοδιόριστων εκπαιδευτικών.

  • Με ενότητα όλων των εκπαιδευτικών, με αποφασιστική συσπείρωση στασωματεία μας και μέτωπο απέναντι στην όποια επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνησημπορούμε να επιβάλουμε το δίκιο μας και να αποτρέψουμε την επίθεση που  θα ενταθεί.


Υ.Γ. Συνιστούμε στον αιρετό της ΔΑΚΕ Π.Ε. στο ΚΥΣΠΕ να δείξει λίγο αυτοσυγκράτηση, γιατί το περιεχόμενο των ανακοινώσεών του παραπέμπει  περισσότερο σε γραφείου τύπου του Υπουργείου παρά σε εκπρόσωπο εργαζομένων.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                               Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Έγγραφο1

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                                                                             ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΦΡΟΣΩ