Ο καιρος
Who's Online
We have 8 guests online
Εργασιακα δικαιωματα Εκπαιδευτικων Π.Ε.
Μεταφραστης
Λεξικο νεοελληνικης
Αναζητηση στο google
Εφημερευοντα Φαρμακεια
Εφημερευοντα νοσοκομεια
Θεατρα με εκπτωση
Κρατικο Πιστοποιητικο Γλωσσομαθειας
Περισσοτερα Αρθρα .....

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.:Χριστίνα-Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Παπαδοπούλου Φρόσω  (2109917595/6936162126)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it


Αργ/ρούπολη, 1/3/2023
Αρ. Πρωτ.: 120

Προς τα μέλη του Συλλόγου


ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

Εκφράζουμε τη βαθιά  θλίψη μας για τους αδικοχαμένους συνανθρώπους μας - κυρίως νεολαία - στο πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών. Εκφράζουμε την οργή μας γιατί το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη θα μπορούσε να μην έχει συμβεί αν είχαν ληφθεί σοβαρά υπόψη οι προειδοποιήσεις  των εργαζομένων ότι ο κατακερματισμός, η ιδιωτικοποίηση, και η υποχρηματοδότηση των σιδηροδρόμων δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να συμβεί κάποιο σοβαρό δυστύχημα.

Καμία κυβέρνηση δεν άκουσε τους εργαζόμενους, αντίθετα εδώ και χρόνια συστηματικά λοιδωρούνται και ξεχαρβαλώνονται όλοι οι σημαντικοί για τη διαβίωση του λαού δημόσιοι οργανισμοί και επιχειρήσεις, στις μεταφορές, στην ενέργεια, στο νερό, στην υγεία, στην παιδεία.

Οι εκπαιδευτικοί είμαστε με τη ζωή και την υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών. Να είναι προσβάσιμα και να παρέχονται με ασφάλεια σε όλο το λαό.

Για αυτό ενώνουμε τη φωνή μας στο αίτημα  για επαναφορά στο δημόσιο, ασφαλείς  και φτηνές σιδηροδρομικές μεταφορές, ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που θεωρεί την ανθρώπινη ζωή κόστος.


Ας μην προσπαθήσουν να ρίξουν το ανάθεμα και την ευθύνη στον τελευταίο τροχό της άμαξας, στους σταθμάρχες. Όσοι σταθμάρχες και να καταδικαστούν, οι αιτίες θα παραμένουν έτοιμες να δημιουργήσουν την επόμενη τραγωδία.

Βρισκόμαστε σε συντονισμό με τα υπόλοιπα εργατικά σωματεία. Οι πρώτες ανάγκες είναι σε αίμα για τους/τις πολυτραυματίες και καλούμε τα μέλη του συλλόγου μας να συνδράμουμε στις μονάδες αιμοδοσίας των νοσοκομείων.

Καλούμε τους Συναδέλφους-ισσες να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση που οργανώνεται με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Πειραιά την Πέμπτη 2 Μάρτη στις 6 το απόγευμα, έξω από τα γραφεία της Hellenic Train (Συγγρού 41)».

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                                                                    ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ     ΦΡΟΣΩ

Έγγραφο1