Ο καιρος
Who's Online
We have 9 guests online
Εργασιακα δικαιωματα Εκπαιδευτικων Π.Ε.
Μεταφραστης
Λεξικο νεοελληνικης
Αναζητηση στο google
Εφημερευοντα Φαρμακεια
Εφημερευοντα νοσοκομεια
Θεατρα με εκπτωση
Κρατικο Πιστοποιητικο Γλωσσομαθειας
Περισσοτερα Αρθρα .....

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

ΠόλυΣύριγγα (2100022215-6973223771)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 5/10/2025
Αρ. Πρωτ.: 75


Προς τα μέλη του Συλλόγου


ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ-ΟΛΟΙ,ΕΣ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ 7/10

Την Παρασκευή, 7 του Οκτώβρη επαναλαμβάνεται στο Εφετείο η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» δύο χρόνια μετά την πρωτόδικη καταδίκη του φασιστικού μορφώματος.Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κηρύσσει Στάση Εργασίας από την αρχή της βάρδιας έως τις 11:00πμ και μας καλεί να λάβουμε μέρος στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο Εφετείο Αθηνών, ώρα 9:00πμ.

Την ίδια μέρα ακριβώς πριν από 2 χρόνια έξω από το Εφετείο χιλιάδες λαού διαδήλωναν, φωνάζοντας με μια φωνή να κλειστούν στη φυλακή οι δολοφόνοι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής. Ήταν μια μεγάλη συγκέντρωση του αντιφασιστικού κινήματοςστην οποία συναντήθηκαν εργατικά σωματεία, φοιτητές/φοιτήτριες , οι γονείς και οι φίλοι/φίλες του Παύλου, οι μετανάστες αλιεργάτες που δέχτηκαν τις δολοφονικές επιθέσεις, όπως και πλήθος κόσμου.

Την απόφαση να καταδικαστούν ως εγκληματίες πανηγύρισε η συντριπτική πλειοψηφία του λαού, ωστόσο γνωρίζουμε πως δεν έχουμε ξεμπερδέψει ακόμα.

Η δίκη σε πρώτο βαθμό κράτησε πεντέμισι χρόνια(με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων), ενώ κανείς/καμιά  μας δεν έχει ξεχάσει την προκλητική πρόταση της εισαγγελέως για την αθώωσή τους.Δεν ξεχνάμε επίσης  ότι με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο και παρά την απόδειξη της ενοχής ως εγκληματική οργάνωση που διέπραξε δολοφονίες, όλοι τους έπεσαν στα "μαλακά" και αρκετοί από αυτούς μάλιστα  αποφυλακίστηκαν πριν καν χρονίσουν στη φυλακή.

Με την ανοχή μάλιστα της έδρας και της Αστυνομίας, στις 30/9 που συνεδρίαζε το Εφετείο, διάφορα φασιστοειδή αλώνιζαν στην αίθουσα, χαιρετούσαν φασιστικά και επιδείκνυαν προκλητικά προεκλογικά τρικάκια όπως του ναζιστή εγκληματία Κασιδιάρη, την ίδια στιγμή που το υπόλοιπο ακροατήριο και η Μάγδα Φύσσα δεν μπορούσαν να κάνουν βήμα περικυκλωμένοι-ες από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ένα πράγμα να χωνέψουν καλά στο μυαλό τους. Σήμερα που μας καλούν να προσαρμοστούμε για να μην πεθάνουμε ή να υποταχτούμε για να ζήσουμε, πιο συλλογικά και πιο οργανωμένα παλεύουμε για να φουσκώσει ένα πανελλαδικό ποτάμι αγώνα κι ενιαία και συντονισμένα να υπερασπίσουμε και να διεκδικήσουμε ανάσες, τη ζωή και το δίκιο μας.

Ειδικά οι εκπαιδευτικοί που έχουμε το ιδιαίτερο καθήκον της διαπαιδαγώγησης και της επαφής της νεολαίας με τη σωστή πλευρά της ιστορίας,  θα κάνουμε ό, τι περνάει από το χέρι μας για να μην περάσει το δηλητήριο του φασισμού στη συνείδηση και τα μυαλά της. Θα αξιοποιήσουμε όλες τις μορφές μαθήματος για να μάθουν οι μαθήτριες-ές μας τις θηριωδίες που έχουν διαπράξει τα φασιστικά καθεστώτα, τον αγώνα που ανέπτυξε οργανωμένα ο ελληνικός λαός για να απελευθερωθεί την περίοδο της κατοχής και το ρόλο που έπαιξε η φασιστική, εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής την περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης από το 2012 και μετά.

Σας καλούμε να δώσουμε μαζικά το "παρών" έξω από το Εφετείο την Παρασκευή 7 Οκτώβρη στις 9 π.μ.. Είναι απαίτηση του λαού μας να μείνουν για πάντα στη φυλακή. Τα υπόλοιπα θα τα γράψει η ιστορία.



ΤΟ Δ.Σ.


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                            Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Έγγραφο1

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ                                                 ΠΟΛΥ ΣΥΡΙΓΓΑ