ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»

ΠόλυΣύριγγα (2100022215-6973223771)

Αργυρούπολη, 23/9/2022

Προς τα μέλη του Συλλόγου

ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΥΠΑΙΘ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΑΜΕΣΑ!
ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΕ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 26/9 ΣΤΙΣ 12:30, ΟΠΟΥ ΣΤΙΣ 13.15 ΘΑ ΕΚΔΙΚΑΣΤΕΙ ΗΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΥΠΑΙΔ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΜΕΝΤΟΡΕΣ ΚΛΠ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΟΕ ΓΙΑ ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΠΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΑ.

Παράλληλα καλούμε όλους/ες τους/τις συναδέλφους σε όλα τα σχολεία να υπογράψουν καθολικά την Απεργία Αποχή από Μέντορες και ΕνδοσχολικούςΣυντονιστές και να τη στείλουν άμεσα στον Σύλλογο!

Το Υπ. Παιδείας, αδυνατώντας να αντιπαρατεθεί στην εκπαιδευτική και παιδαγωγική ουσία της κριτικής σε σχέση με τους δήθεν καινοτόμους θεσμούς των μεντόρων και των ενδοσχολικών συντονιστών, ακολουθεί, για μια ακόμα φορά, τον δρόμο των δικαστικών προσφυγών και διώξεων.

Αν και αναμενόμενη, είναι απαράδεκτη η στάση του Υπουργείου Παιδείας να οδηγεί την ΔΟΕ για μια ακόμα φορά στις αίθουσες των δικαστηρίων με διαδικασίες fast track που ξεπερνούν κάθε νοσηρή φαντασία. Με το εξώδικο να φτάνει στα γραφεία της ΔΟΕ στις 11:30 και τη δίκη να ξεκινάει στις 13:00!! Μετά τις χθεσινές προσφυγές της κυβέρνησης ενάντιων των απεργιακών αγώνων στα Μέσα σταθερής τροχιάς, στο εργαζόμενους του ΕΟΔΥ και του ξενοδοχείου «Τιτάνια» έρχεται η σειρά του δικού μας κλάδου.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Δεν έχουμε καμία αυταπάτη σε σχέση με την απόφαση του δικαστηρίου. Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρόκειται να αποδεχτούμε τον κυβερνητικό αυταρχισμό, τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις και τις προειλημμένες δικαστικές αποφάσεις ως μια κανονικότητα.

Όση λάσπη και αν ρίχνει το Υπουργείο Παιδείας, όσα ψέματα και αν χρησιμοποιεί για να συκοφαντήσει τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που δίνουν  καθημερινή μάχη για τη  μόρφωση των μαθητών, που κρατάνε όρθια τα σχολεία χωρίς καμία στήριξη Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΔΕ ΛΕΡΩΝΟΝΤΑΙ. Μέσα στα σχολεία μας, μέσα στις τάξεις, οι γονείς και οι μαθητές μας γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει, κρίνουν με βάση την πείρα τους.

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας, συσπειρωνόμαστε στα σωματεία μας, συλλογικά αντιστεκόμαστε στη υποβάθμιση του παιδαγωγικού μας έργου, την απαξίωση των συλλόγων διδασκόντων, την κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών.

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 26/9 ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ στις 12.30. ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΝΑ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟ Δ.Σ. ΚΗΡΥΣΣΕΙ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 2-5ώρες στο ΩΡΑΡΙΟΚΑΘΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΜΕΤΑΞΥ 11.30 π.μ. και 17.30 μ.μ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.