Ο καιρος
Who's Online
We have 11 guests online
Εργασιακα δικαιωματα Εκπαιδευτικων Π.Ε.
Μεταφραστης
Λεξικο νεοελληνικης
Αναζητηση στο google
Εφημερευοντα Φαρμακεια
Εφημερευοντα νοσοκομεια
Θεατρα με εκπτωση
Κρατικο Πιστοποιητικο Γλωσσομαθειας
Περισσοτερα Αρθρα .....

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

ΠόλυΣύριγγα (2100022215-6973223771)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 11/9/2022
Αρ. Πρωτ.: 62

Προς τα μέλη του Συλλόγου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

(ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ POLIFIMOS)

Η δημοτική αρχή του Δήμου Ελληνικου-Αργυρούπολης υπόγραψε στις 12/7 και θα υλοποιήσει μνημόνιο συνεργασίας-πιλοτικό πρόγραμμα για  περιστατικά σχολικού εκφοβισμού με την ονομασία «POLIFIMOS»,στο οποίο συμμετέχουν το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και η ιδιωτική εταιρεία SIBA Soft.

Θα δημιουργηθεί δηλαδή ηλεκτρονική πλατφόρμα για να γίνονται καταγγελίες για περιστατικά σχολικού εκφοβισμού και μέσω αυτής θα ενημερώνονται το αστυνομικό τμήμα της περιοχής και οι υπηρεσίες του Δήμου,μακριά κι έξω από τις σχολικές μονάδες-κατ’εξοχήν αρμόδιες γι’αυτά τα ζητήματα .

Τα φαινόμενα του σχολικού εκφοβισμού είναι υπαρκτά .  Έχουν  ρίζα  κοινωνική και δεν λύνονται με την καταστολή, αλλά με την πρόληψη. Οφείλουμε όλοι να σκύψουμε σοβαρά και με ευαισθησία πάνω από αυτό το θέμα,  φωτίζοντας τα πραγματικά αιτία και όχι προωθώντας τον χαφιεδισμό,την καταστολή  και την προσήλωση  στο δόγμα «νόμος και τάξη».

Οι φορείς των εκπαιδευτικών και των γονέων έχουν συγκεκριμένα αιτήματα που διεκδικούν σχετικά με τα θέματα αυτά και έχουν να κάνουν με  δεκαπεντάρια τμήματα, πρόσληψη εκπαιδευτικών και  ειδικοτήτων, μονίμων ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών όλες τις μέρες, καθαριστριών με μόνιμη και σταθερή δουλειά, για τις διαρκείς αυξανόμενες ανάγκες των σχολείων, σχολικούς φύλακες  κλπ, ενίσχυση της συμμετοχής των παιδιών σε πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες, την καλλιέργεια ομαδικότητας και συνεργατικότητας.

Η δημοτική αρχή καταδεικνύεται για άλλη μια φορά  «πρωτοπόρα» στις συνεργασίες με ιδιωτικές εταιρείες-χορηγούς για ιδιαίτερα ευαίσθητα θέματα, με το αζημίωτο βέβαια. (η συγκεκριμένη εταιρεία θα έχει πρόσβαση μέσω του λογισμικού και στα προσωπικά δεδομένα των μαθητών).

Ζητάμε να αποσυρθεί το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε μέσα στο καλοκαίρι η δημοτική αρχή. Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές/μαθητρίες, μαζί με το λαό  της πόλης , οργανώνουμε τον αγώνα μας για δωρεάν  παιδεία σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες!
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                            Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Έγγραφο1

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ                                                                 ΠΟΛΥ ΣΥΡΙΓΓΑ