ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»

Πόλυ Σύριγγα (210 0022215-6973223771)

Αργυρούπολη, 11/5/2022

Προς τα Μέλη του Συλλόγου

Συλλαλητήριο ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις βάσεις στις 12 Μάη, στα Προπύλαια, στις 7 μ.μ.

Απαιτούμε άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς  πολέμους και ανταγωνισμούς.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση της ΝΔ τρέχει να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή την κατάπτυστη Συμφωνία για τις βάσεις, που μετατρέπει την Ελλάδα σε ένα απέραντο αμερικανο  ΝΑΤΟικό ορμητήριο. Η λεγόμενη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (ΣΑΑΣ/MDCA) αναβαθμίζει τις ήδη υπάρχουσες αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και υποδομές, στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, στο Στεφανοβίκειο, στο Λιτόχωρο, στη Λάρισα. Ταυτόχρονα δίνει τη δυνατότητα ανά πάσα στιγμή να χρησιμοποιείται για τα ευρωατλαντικά συμφέροντα και σχεδιασμούς οποιαδήποτε στρατιωτική και πολιτική υποδομή, μετατρέποντας τη χώρα μας σε στόχο αντιποίνων. Η πληθώρα αμερικανικών και γαλλικών πολεμικών σκαφών που περιπολούν στις ελληνικές θάλασσες με συνοδεία του ελληνικού πολεμικού ναυτικού αποτελούν πολύ ανησυχητικές εξελίξεις.

Την ίδια στιγμή,  ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται με δραματικές συνέπειες για τους λαούς ολόκληρης της Ευρώπης. Ο ανταγωνισμός ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ από την μία, και της Ρωσίας από την άλλη που εισέβαλλε στην Ουκρανία και πολιορκεί μεγάλες πόλεις μας πλήττει όλους/ όλες. Ο οικονομικός πόλεμος για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και δρόμων μεταφοράς  βυθίζει ολοένα και περισσότερο τον κόσμο στη φτώχεια, επιτείνει τις συνέπειες της πανδημίας και της διαρκούς επίθεσης του κεφαλαίου στους εργαζόμενους όλων των χωρών για να υπερβεί την κρίση του.

Μπροστά σε αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Διεκδικούμε ακόμη πιο μαζικά και μαχητικά:

Να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.
Να κλείσουν άμεσα οι βάσεις στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, στο Στεφανοβίκειο και στη Λάρισα, νακλείσουν άμεσα όλες οι ευρωατλαντικές υποδομές, να μη χρησιμοποιηθεί καμιά για τις επιχειρήσεις στηνΟυκρανία.
Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους με οποιαδήποτε μορφή και πρόσχημα!

Κάτω τα  θηριώδη εξοπλιστικά προγράμματα- λεφτά για τις ανάγκες μας σε ενέργεια, υγεία, παιδεία και αξιοπρεπή εργασία.

Παίρνουμε μαζικά μέρος στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται   αύριο  12 Μάη στην Αθήνα το απόγευμα ενάντια στην Ελληνοαμερικάνικη Συμφωνία για τις Βάσεις στα Προπύλαια.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                            Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ                                                 ΠΟΛΥ ΣΥΡΙΓΓΑ