ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»

Πόλυ Σύριγγα (210 0022215-6973223771)

Αργυρούπολη, 11/5/2022

Προς τα Μέλη του Συλλόγου

Άρση της υποχρεωτικής διετούς παραμονής των νεοδιόριστων στον τόπο διορισμού.- κατάθεση τροπολογίας

Συναδέλφισσες-οι,

σας ενημερώνουμε ότι έγινε κατάθεση τροπολογίας από ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ για το θέμα των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών που προσυπογράφει και ο Σύλλογός μας, με την οποία ζητάμε
άρση της υποχρεωτικής διετούς παραμονής των νεοδιόριστων στον τόπο διορισμού.

Με το άρθρο 62 του Ν. 4589/2019 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το άρθρο 42 του Ν. 4722/2020 επί κυβέρνησης Ν.Δ. οι νεοδιόριστες-οι εκπαιδευτικοί «υποχρεούνται να παραμείνουν στην περιοχή διορισμού τους για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο σχολικών ετών και οποιαδήποτε υπηρεσιακή μεταβολή που επιφέρει μεταβολή της τοποθέτησης αυτής, όπως απόσπαση ή μετάθεση, βάση γενικής ή ειδικής διάταξης κατά το ως άνω χρονικό διάστημα, δεν επιτρέπεται».
Επειδή η παραπάνω διάταξη έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς που διορίστηκαν το καλοκαίρι του 2021 σε περιοχές που  βρίσκονται μακριά από τον μόνιμο τόπο κατοικίας τους

Επειδή ζούμε σε μια περίοδο που το κόστος διαβίωσης είναι τεράστιο, η ακρίβεια σε βασικά είδη συνεχίζεται και οι μετακινήσεις έχουν γίνει δυσβάσταχτες για όλες-ους,
Επειδή  οι νεοδιόριστες-οι εκπαιδευτικοί έχουν δουλέψει για πολλά χρόνια ως αναπληρώτριες-ές και έχουν γυρίσει όλη την Ελλάδα με προσωπικό και οικονομικό κόστος για να καλύψουν τα κενά στα σχολεία της χώρας, μακριά από τη μόνιμη κατοικία τους και την οικογένειά τους
Επειδή, όταν έγιναν οι τελευταίοι διορισμοί, δε δόθηκαν, ούτε καλύφθηκαν όλα τα κενά στα σχολεία

Εδώ και τώρα απαιτούμε νομοθετική ρύθμιση για το θέμα αυτό από την κυβέρνηση και η παραπάνω διάταξη να αντικατασταθεί από την εξής: Οι νεοδιοριζόμενοι μετά την υπηρέτηση τουλάχιστον ενός (1) έτους στην περιοχή διορισμού τους θεμελιώνουν δικαίωμα μετάθεσης και απόσπασης σε άλλο Π.Υ.Σ.Π.Ε. ή Π.Υ.Σ.Δ.Ε όπως  και οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                            Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ                                                 ΠΟΛΥ ΣΥΡΙΓΓΑ