Ο καιρος
Who's Online
We have 18 guests online
Εργασιακα δικαιωματα Εκπαιδευτικων Π.Ε.
Μεταφραστης
Λεξικο νεοελληνικης
Αναζητηση στο google
Εφημερευοντα Φαρμακεια
Εφημερευοντα νοσοκομεια
Θεατρα με εκπτωση
Κρατικο Πιστοποιητικο Γλωσσομαθειας
Περισσοτερα Αρθρα .....

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θουκυδίδης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.:Χριστίνα-Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Παπαδοπούλου Φρόσω  (2109917595/6936162126)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργ/ρούπολη, 9/3/2023
Αρ. Πρωτ.: 124

Προς τα μέλη του Συλλόγου

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΛΛΑΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 12 ΜΜ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ – ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ!

ΤΟ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ,ΔΕ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ!

Τα θύματα αυτής της πολιτικής, οι φωνές των νεκρών ακούγονται πιο δυνατά από εκατομμύρια στόματα νέων ανθρώπων, εργαζομένων, γονιών!

Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα με βάση την εποχή μας, καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας».

«Δεν φταίει η κακιά η (χ)ώρα! Ένοχος είναι το κράτος των λίγων, η πολιτική της εμπορευματοποίησης που υποβιβάζει την ανθρώπινη ζωή και τη ζυγίζει στη σχέση κόστος-όφελος, όπου κόστος είναι η ζωή του λαού και όφελος τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Αυτό το κράτος αγνοεί επιδεικτικά τις αγωνιώδεις  προφητικές καταγγελίες  συνδικαλιστών  και σωματείων των μεταφορών λίγες μόνο μέρες πριν το έγκλημα. Βγάζει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργίες που απαιτούν μέτρα ασφάλειας του επιβατικού κοινού, προσλήψεις, εκπαίδευση, μέτρα για την αντιμετώπιση του "ανθρώπινου λάθους".. Το κέρδος είναι η αιτία που οι επιχειρηματικοί όμιλοι αδυνατίζουν την ασφάλεια και τα μέτρα προστασίας, το κέρδος είναι αιτία που η πανδημία έγινε ευκαιρία για λίγους, το κέρδος είναι η αιτία που στο όνομα του οι εργοδότες έχουν καταρρίψει τα στοιχειώδη μέτρα για την Υγεία και Ασφάλεια στους χώρους δουλειάς. Οι προϋπολογισμοί του κράτους αγνοούν επιδεικτικά τις λαικές ανάγκες. Δίνουν ελάχιστα για στοιχειώδεις υποδομές.Γι’ αυτό πλημμυρίζουν τα σχολεία με την πρώτη βροχή, «σκάνε» καυστήρες και σκοτώνουν μαθητές, πέφτουν οι σοβάδες στα κεφάλια των μαθητών, τρέμουμε στη σκέψη να έρθουν «σκηνές Τουρκίας» στον πρώτο δυνατό σεισμό!

Τα υποκριτικά κροκοδείλια δάκρυα τους, οι προσχηματικές παραιτήσεις, τα δημόσια "συγνώμη" δε συγκινούν κανέναν.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο πολλοί-ες, ακόμα πιο αποφασισμένοι-ες!

Είναι ο μόνος τρόπος για να μη συγκαλυφθούν οι ευθύνες, ο μόνος τρόπος για να αποδοθεί πραγματική δικαιοσύνη!

Οι καθημερινές κινητοποιήσεις, οι διαμαρτυρίες σε χώρους δουλειάς, σχολεία, πανεπιστήμια, στις γειτονιές  να δυναμώσουν.

 • Παλεύουμε για σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μαζικές μεταφορές κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

 • Παλεύουμε για την ενίσχυση του Δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας

 • Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας. Έλεγχος εδώ και τώρα αντισεισμικής θωράκισης σε σχολεία, σχολές, νοσοκομεία, χώρους δουλειάς.

 • Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.

 • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες πολιτικής προστασίας

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                         Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                                                                    ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΦΡΟΣΩ

Έγγραφο1


 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.:Χριστίνα-Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Παπαδοπούλου Φρόσω  (2109917595/6936162126)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it


Αργ/ρούπολη, 4/3/2023
Αρ. Πρωτ.: 123

Προς τα μέλη του Συλλόγου

Το έγκλημα στα Τέμπη δε θα ξεχαστεί!

Με την οργή να ξεχειλίζει απ’ άκρη σε άκρη της χώρας, συνεχίζουμε με πολύμορφες κινητοποιήσεις. Όλοι/ες την Κυριακή 5/3 στις 11πμ στο Σύνταγμα και το απόγευμα στις κατά τόπους κινητοποιήσεις!

Συμμετέχουμε μαζικά στο Συλλαλητήριο Μαθητών, Φοιτητών, Εκπ/κών

την Τετάρτη 8/3 ,στις 1μμ στην πλατεία Κλαυθμώνος

(στάση εργασίας ΑΔΕΔΥαπό τις 12:00μμ μέχρι τη λήξη της εργασίας)

Συναδέλφισσες,οι

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ  «ο Θουκυδίδης ,εκφράζοντας την οργή των μελών του Σωματείου μας και όλου του λαού, καλεί σε μαζική συμμετοχή στις πολύμορφες κινητοποιήσεις που οργανώνονται σε όλη τη χώρα και σε κάθε πόλη και γειτονιά!

Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, ιδιαίτερα τη νεολαία που συμμετείχαν στις ως τώρα κινητοποιήσεις και καλούμε σε ένταση και συνέχεια του αγώνα. Το έγκλημα στα Τέμπη δε θα ξεχαστεί! Απαιτούμε και αγωνιζόμαστε να αποκαλυφθούν οι πραγματικές αιτίες της τραγωδίας που ζει ο λαός μας, να αποκαλυφθούν  οι πραγματικοί ένοχοι των  εγκληματικών πολιτικών του αστικού κράτους.Όσοι και όσες διαχρονικά φρόντισαν να μην υπάρχει καμία σύγχρονη υποδομή ασφαλείας,  σε μια εποχή τρομερής εξέλιξης της επιστήμης και της τεχνολογίας. Που υποθηκεύουν τη ζωή μας στο βωμό του κατακερματισμού,των ιδιωτικοποιήσεων,της ανυπαρξίας ελέγχου,της αποψίλωσης των Δημοσίων οργανισμών, βορά στα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων  και του κράτους τους!

Ζητάμε την τιμωρία όλων των ενόχων.

Για άλλη μια φορά βγαίνουμε στους δρόμους και αγωνιζόμαστε  για να πάψουν πια τέτοιες τραγωδίες, να μην έχουμε  άλλα θύματα!

Οι εκπαιδευτικοί είμαστε από την πρώτη στιγμή στον αγώνα, για να βρουν τα όνειρα των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας εκδίκηση! Αυτό είναι το χρέος μας και με τη συμμετοχή μας θα το εκπληρώνουμε συνεχώς!

Τα Σωματεία στη Hellenic Train κηρύσσουν νέα 48ωρη απεργία το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Μάρτη ( Σωματείο Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού, η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης) και απευθύνουν  κάλεσμα σε όλα τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους μαζικούς φορείς της Αττικής να δώσουν το «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση της Κυριακής, στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα

Καλούμεόλες-ους τους εκπαιδευτικούς σε μαζική συμμετοχήτην Κυριακή 5/3 στις 11πμ στο Σύνταγμα.Κλιμακώνουμε τις επόμενες μέρες με νέες κινητοποιήσεις. Την Τετάρτη 8/3, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας,  συμμετέχουμε στο νέο Συλλαλητήριο Μαθητών, Φοιτητών, Εκπαιδευτικών στις 12 πμκάνοντας χρήση και της στάσης εργασίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Όλες και Όλοι στον αγώνα για να σταματήσουμε τα εγκλήματα σε βάρος της ζωής μας και της ζωής των παιδιών μας!
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                         Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                                                                    ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΦΡΟΣΩ

Έγγραφο1

  

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.:Χριστίνα-Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Παπαδοπούλου Φρόσω  (2109917595/6936162126)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it


Αργ/ρούπολη, 2/3/2023
Αρ. Πρωτ.: 122

Προς τα μέλη του Συλλόγου

ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ  ΠΑΙΔΟΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ  «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»

Ο   ΣΕΠΕ «Ο Θουκυδίδης», δηλώνουμε  καθαρά και αποφασισμένα ότι το νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ που μετατρέπει το παιδοογκολογικό κέντρο Παίδων «Η Αγία Σοφία» και « Α. Κυριακού» σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με την επωνυμία «Ογκολογικό Κέντρο Παίδων “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη –ΕΛΠΙΔΑ”» ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ!
Η υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα υγείας είναι πρώτα απ’ όλα υπόθεση δική μας.
Η πανδημία απέδειξε περίτρανα πως η πολιτική που θέλει την Υγεία εμπόρευμα αδιαφορεί πλήρως για την υγεία μας. Οι κυβερνήσεις εξασφαλίζουν κέρδη στους ομίλους που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας. Αυτόδείχνουν και οι αριθμοί που δημοσιοποιούνται κατά καιρούς. Ιδιαίτερα στην πανδημία τα κέρδη των εταιρει- ων στον τομέα της υγείας ξεπέρασαν κάθε προσδοκία των επιχειρηματιών. Αντίθετα, τα δημόσια νοσοκομεία και οιεργαζόμενοι σε αυτά στέναξαν στην προσπάθεια να ανταπεξέλθουν στις μεγάλες ανάγκες που δημιουργήθηκαν με τον Covid.
Όμως, και πριν από την πανδημία η κατάσταση ήταν εφιαλτική για κάθε ασθενή που πήγαινε στο νοσοκομείο για περίθαλψη. Το ίδιο ισχύει και για τα παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας που συγκεντρώνονται μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα. Η περίθαλψη παιδιών ήταν ήδη πολύ δύσκολη, οι προηγούμενες κυβερνήσεις με τον έναν ή άλλοντρόπο άνοιξαν το δρόμο για την μετατροπή ολόκληρων νοσοκομείων ή τμημάτων σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ), επιτρέποντας σε επιχειρηματίες να γεμίζουν τις τσέπες τους με τον πόνο μας.
Όταν μια κυβέρνηση ιδιωτικοποιεί την περίθαλψη παιδιών, που αποτελούν το μέλλον μιας χώρας δείχνεικαθαρά το μίσος της απέναντι στον άνθρωπο, φαίνεται καθαρά η σαπίλα του συστήματος που ζούμε. Στο παιδίμε καρκίνο οι επιχειρηματίες της Υγείας βλέπουν έναν πελάτη.
Στην Ελλάδα κάθε χρόνο υπολογίζεται ότι διαγιγνώσκονται με καρκίνο 330 παιδιά έως 16 ετών. Το 2020 o ετήσιοςαριθμός νέων περιστατικών σε παιδιά ηλικίας κάτω των 15 ετών ήταν 16 ανά 100.000 άτομα και οι συχνότεροι τύποι παιδικών καρκίνων στην Ελλάδα είναι λευχαιμίες, καρκίνοι εγκεφάλου - κεντρικού νευρικού συστήματος,
τα μη-Hodgkin λεμφώματα, οι νεφρικοί όγκοι και το λέμφωμα Hodgkin (Παγκόσμιο Παρατηρητήριο Καρκίνου). Ηεκδήλωση του παιδικού καρκίνου συσχετίζεται (ή αποδίδεται ευθέως) με συγκεκριμένους περιβαλλοντικούςπαράγοντες ή συνήθειες του τρόπου ζωής. Με την πολιτική που επιβαρύνει το περιβάλλον και μας εξαναγκάζει σε κακή ποιότητα ζωής, επενδύσεις σαν την παραπάνω λογίζονται ως πολύ κερδοφόρες.
Ως Σύλλογος εκπαιδευτικών  καλούμε όλους- ες στις κινητοποιήσεις του υγειονομικού προσωπικού και των συλλόγων γονέων .

Όχι στο σχέδιο νόμου για την ιδιωτικοποίηση του  Παιδοογκολογικού του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων «H Αγία Σοφία».

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                         Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                                                                    ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ     ΦΡΟΣΩ

Έγγραφο1

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.:Χριστίνα-Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Παπαδοπούλου Φρόσω  (2109917595/6936162126)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it


Αργ/ρούπολη, 1/3/2023
Αρ. Πρωτ.: 121

Προς τα μέλη του Συλλόγου

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

Πέμπτη 9/3 στις 6.30μμ στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αργ/λης (Κυκλάδων 7)

Συμμετέχουμε μαζικά για να έχει δικαίωμα ψήφου η πρόεδρος του Συλλόγου μας στην Ολομέλεια Προέδρων στις 13/3.

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ! ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΜΟΡΦΩΝΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

στις 15 του Φλεβάρη ένα ποτάμι  απεργών εκπαιδευτικών ξεχύθηκε σε όλη την Ελλάδα κι ενώθηκε με τους αγωνιζόμενους καλλιτέχνες, με τους μαθητές μας και τους γονείς τους, με τα εργατικά σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με τις Ενώσεις Γονέων και την ΑΣΓΜΕ, δίνοντάς μας κουράγιο και δύναμη με την παρουσία τους. Στις 15 του Φλεβάρη είχαμε μια από τις μεγαλύτερες απεργίες των τελευταίων ετών στον Κλάδο και μαζικά συλλαλητήρια σε 40 πόλεις.


Οι εκπαιδευτικοί είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι! Θα νικήσουμε!

Συλλογικά, απαντάμε στον εκβιασμό και στην επιχείρηση τρομοκράτησης! Όλοι μαζί σπάμε τον φόβο, οργανώνουμε την πάλη μας και θα νικήσουμε! Παρά τα όσα λέει κυβέρνηση – Υπ. Παιδείας και αναπαράγονται στα ΜΜΕ, καμία αξιολόγηση δε θα περάσει και πάλι. Δε θα το επιτρέψουμε εμείς! Το επόμενο διάστημα κλιμακώνουμε τον αγώνα μας! Η μάχη αυτή θα είναι και πάλι νικηφόρα γιατί θα τη δώσουμε με οργάνωση και συσπείρωση στους Συλλόγου μας!

Όλες/οι στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας στις 9/3, ώστε να έχει απαρτία (θεωρείται 3η επαναληπτική), για να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις. Στη Γ.Σ. θα συζητήσουμε για την:

 1. Κλιμάκωση του αγώνα μας ενάντια στην ατομική αξιολόγηση και στις προωθούμενες αντιδραστικές αλλαγές στη δομή και το περιεχόμενο του σχολείου (νέα απεργία του Κλάδου, απεργία-αποχή και στάσεις εργασίας, αγώνας για μονιμοποίηση νεοδιόριστων και αναπληρωτών…)

 2. Πρόταση για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους εκπαιδευτικούς με αιχμή τα οικονομικά – μισθολογικά ζητήματα και την κατοχύρωση εργασιακών δικαιωμάτων (αυξήσεις στους μισθούς μας, 13ος, 14ο μισθός…νομοθετική κατοχύρωση ωραρίου Νηπιαγωγών, εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με των μονίμων…).

(1η ΓΣ :3/3,  2η :7/3 και 3η :9/3)

ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΟΤΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗ Γ.Σ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ Η Γ.Σ. ΑΠΑΡΤΙΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ 13/3!

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Έγγραφο1 Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                                                                                                                ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ     ΦΡΟΣΩ


 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.:Χριστίνα-Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Παπαδοπούλου Φρόσω  (2109917595/6936162126)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it


Αργ/ρούπολη, 1/3/2023
Αρ. Πρωτ.: 120

Προς τα μέλη του Συλλόγου


ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

Εκφράζουμε τη βαθιά  θλίψη μας για τους αδικοχαμένους συνανθρώπους μας - κυρίως νεολαία - στο πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών. Εκφράζουμε την οργή μας γιατί το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη θα μπορούσε να μην έχει συμβεί αν είχαν ληφθεί σοβαρά υπόψη οι προειδοποιήσεις  των εργαζομένων ότι ο κατακερματισμός, η ιδιωτικοποίηση, και η υποχρηματοδότηση των σιδηροδρόμων δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να συμβεί κάποιο σοβαρό δυστύχημα.

Καμία κυβέρνηση δεν άκουσε τους εργαζόμενους, αντίθετα εδώ και χρόνια συστηματικά λοιδωρούνται και ξεχαρβαλώνονται όλοι οι σημαντικοί για τη διαβίωση του λαού δημόσιοι οργανισμοί και επιχειρήσεις, στις μεταφορές, στην ενέργεια, στο νερό, στην υγεία, στην παιδεία.

Οι εκπαιδευτικοί είμαστε με τη ζωή και την υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών. Να είναι προσβάσιμα και να παρέχονται με ασφάλεια σε όλο το λαό.

Για αυτό ενώνουμε τη φωνή μας στο αίτημα  για επαναφορά στο δημόσιο, ασφαλείς  και φτηνές σιδηροδρομικές μεταφορές, ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που θεωρεί την ανθρώπινη ζωή κόστος.


Ας μην προσπαθήσουν να ρίξουν το ανάθεμα και την ευθύνη στον τελευταίο τροχό της άμαξας, στους σταθμάρχες. Όσοι σταθμάρχες και να καταδικαστούν, οι αιτίες θα παραμένουν έτοιμες να δημιουργήσουν την επόμενη τραγωδία.

Βρισκόμαστε σε συντονισμό με τα υπόλοιπα εργατικά σωματεία. Οι πρώτες ανάγκες είναι σε αίμα για τους/τις πολυτραυματίες και καλούμε τα μέλη του συλλόγου μας να συνδράμουμε στις μονάδες αιμοδοσίας των νοσοκομείων.

Καλούμε τους Συναδέλφους-ισσες να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση που οργανώνεται με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Πειραιά την Πέμπτη 2 Μάρτη στις 6 το απόγευμα, έξω από τα γραφεία της Hellenic Train (Συγγρού 41)».

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                                                                    ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ     ΦΡΟΣΩ

Έγγραφο1

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.:Χριστίνα-Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Παπαδοπούλου Φρόσω  (2109917595/6936162126)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it


Αργ/ρούπολη, 21/2/2023
Αρ. Πρωτ.: 119

Προς τα μέλη του Συλλόγου

ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ-ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ  ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΣ

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ:    6Ο ΔΣ ΑΡΓ/ΗΣ,ΚΩΦΩΝ,ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΥΣΗΣ

3Ο ΚΑΙ 13Ο ΝΗΠ/Α ΑΡΓ/ΛΗΣ

ΞΙΦΑΡΑ ΒΑΝΙΑ:                  1Ο ,2Ο ,3Ο ΚΑΙ 7Ο ΔΣ ΑΛΙΜΟΥ

1Ο ,2Ο ,3Ο ,5Ο ΚΑΙ 9Ο ΝΗΠ/Α  ΑΛΙΜΟΥ

ΖΙΩΓΑ ΣΟΦΙΑ:                     1Ο ΚΑΙ 4Ο ΔΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

1Ο ,4Ο ,5Ο ΝΗΠ/Α ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

ΖΕΛΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ:                2Ο ΔΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΙ 6Ο ΔΣ ΑΛΙΜΟΥ

2Ο ,6Ο ΝΗΠ/Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΙ 11Ο ΝΗΠ/Ο ΑΛΙΜΟΥ

ΕΚΙΖΟΓΛΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ:        4Ο ΚΑΙ 7Ο ΔΣ ΑΡΓ/ΛΗΣ

4Ο ΚΑΙ 6Ο ΝΗΠ/Α ΑΡΓ/ΛΗΣ

ΛΩΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ:              1Ο ,3Ο ΔΣ ΑΡΓ/ΛΗΣ ΚΑΙ 5Ο ,9Ο ΔΣ ΑΛΙΜΟΥ

5Ο ΝΗΠ/Ο ΑΡΓ/ΛΗΣ,  7Ο ,8Ο ΚΑΙ 10Ο ΝΗΠ/Α ΑΛΙΜΟΥ

ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ:    2Ο ΚΑΙ 5Ο ΔΣ ΑΡΓ/ΛΗΣ

2Ο ,7Ο ,10Ο ΝΗΠ/Α  ΑΡΓ/ΛΗΣ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ  ΦΡΟΣΩ:  3Ο ΔΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΙ 11Ο ΔΣ ΑΡΓ/ΛΗΣ

3Ο ΝΗΠ/Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ,6Ο ΑΛΙΜΟΥ ΚΑΙ 11Ο ΑΡΓ/ΛΗΣ

ΒΟΥΡΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ:     8Ο ΔΣ ΑΡΓ/ΛΗΣ ΚΑΙ 4Ο ΔΣ ΑΛΙΜΟΥ

1Ο ,9Ο ,15Ο ΝΗΠ/Α   ΑΡΓ/ΛΗΣ  ΚΑΙ 4Ο ΑΛΙΜΟΥ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                                                                    ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ     ΦΡΟΣΩ

Έγγραφο1

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.:Χριστίνα-Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Παπαδοπούλου Φρόσω  (2109917595/6936162126)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it


Αργ/ρούπολη, 19/2/2023
Αρ. Πρωτ.: 118

Προς τα μέλη του Συλλόγου

Απεργία  15/2 - Συνεχίζουμε τον αγώνα μαζί και δυνατοί!

Οι Εκπαιδευτικοί, αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι ενωμένοι θα νικήσουμε!!!

(ΘΕΜΑΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ: ΑΠΕΡΓΙΑ 15/2, ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ, ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ,ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ)

1. Χαιρετίζουμε τους δεκάδες χιλιάδες απεργούς εκπαιδευτικούς. Κυριολεκτικά σήμερα, πλημμύρισαν οι δρόμοι σε όλη τη χώρα με συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια μαχητικά, γεμάτα παλμό .

Τα μεγάλα ποσοστά, που αγγίζουν τη συμμετοχή της απεργίας του Οκτώβρη του 2021, επιβεβαιώνουν το δίκιο του αγώνα μας. Στις 15/2, για άλλη μια φορά, διατρανώσαμε ότι δεν πάει άλλο με το υποβαθμισμένο σχολείο, τις απαρχαιωμένες σχολικές υποδομές, την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση, τους τσακισμένους μισθούς και την εργασιακή ανασφάλεια, τα αναλυτικά προγράμματα των εφήμερων δεξιοτήτων και τη λειτουργία των σχολείων με όρους επιχείρησης.

Θα συνεχίσουμε, μέχρι τέλους, την πάλη ενάντια στο κατηγοριοποιημένο σχολείο που προσπαθούν εδώ και 40 χρόνια να φέρουν όλες μαζί και εναλλάξ οι κυβερνήσεις, με βάση τις κατευθύνσεις ΕΕ και ΟΟΣΑ.

Από κοινού με τους γονείς, τους μαθητές μας, τους καλλιτέχνες, εκατοντάδες πρωτοβάθμια σωματεία, σπάσαμε τον φόβο. Σήμερα μίλησαν οι πολλοί! Μίλησε το δίκιο μας!

Συνεχίζουμε αταλάντευτα την πάλη για ένα σχολείο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, που θα παρέχει ουσιαστική ολόπλευρη μόρφωση σε ΟΛΑ τα παιδιά, χωρίς διαχωρισμούς και αποκλεισμούς!

Προχωράμε με την αισιοδοξία της σημερινής μαζικής απεργίας. Έχουμε χρέος και ευθύνη, απέναντι στον παιδαγωγικό μας ρόλο, τους γονείς και τους μαθητές μας!

2. Συμμετέχουμε στη μεγάλη συναυλία του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου και του Πανελλήνιου Σωματείου Ελλήνων Τραγουδιστών απ’εναντι από τοΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ –REX,στη Σανταρόζα, τη Δευτέρα 20/2 στις 16:00

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «ο Θουκυδίδης», χαιρετίζει τις πολύμορφες δραστηριότητες, απεργίες, συλλαλητήρια, συναυλίες, καταλήψεις κρατικών θεάτρων και καλλιτεχνικών σχολών των καλλιτεχνών. Στηρίζει τον δίκαιο και ανυποχώρητο αγώνα τους ενάντια στο ΠΔ 85/22 και την ανακοινωμένη υποβάθμιση των σπουδών τους και καταγγέλλει την επίθεση στα μισθολογικά και εργασιακά τους δικαιώματα.

Εμείς οι εκπαιδευτικοί στη μαζική σε όγκο και δυναμική σε παλμό  απεργιακή κινητοποίηση της 15ης Φλεβάρη συναντηθήκαμε στο δρόμο του αγώνα με τους καλλιτέχνες που διαδήλωναν και  διεκδικούσαν και εκείνοι την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Είναι ανάγκη  αυτή τη χρονική στιγμή να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας, να γίνουμε μια γροθιά με τους καλλιτέχνες γιατί η υποβάθμιση του πολιτισμού είναι ζήτημα παιδείας,  αφορά την εκπαίδευση αλλά και ολόκληρη την κοινωνία.


3. Εκφράζουμε την πολύμορφη στήριξη και αλληλεγγύη μας στην απεργία των υγειονομικών στις 22/2 με ψηφίσματα, κοινές δράσεις, συμμετοχή και χαιρετισμούς των σωματείων μας στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν.

4.  Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους δοκιμαζόμενους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας με όλα τα μέσα.Όλοι οι Σύλλογοι Διδασκόντων συνεχίζουμε να συγκεντρώνουμε βοήθεια για τις πληγείσες περιοχές.

Η απεργία στις 15 του Φλεβάρη ήταν η αρχή. Όλοι στον αγώνα και τις κινητοποιήσεις, όλοι στις νέες Γενικές Συνελεύσεις, όλοι στην απεργία – απόχη

Μαζί και δυνατοί, με τους μαζικούς αγώνες μας θα τα καταφέρουμε!!ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                   Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                                              ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ     ΦΡΟΣΩ

 

Έγγραφο1

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Παπαδοπούλου Φρόσω  (2109917595/6936162126)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it


Αργ/υρούπολη, 19/2/2023
Αρ. Πρωτ.: 117

Προς τα μέλη του Συλλόγου

Οι νεοδιόριστοι/ες δεν είναι εργαζόμενοι/ες Β’ κατηγορίας!

Ουσιαστικές επιμορφώσεις

και όχι fast-trak «παραμορφώσεις» και φιέστες κοροϊδίας!


Συναδέλφισσες, -οι

Μεγάλη είναι η αναστάτωση και η αγανάκτηση χιλιάδων νεοδιόριστων συναδέλφων που αυτές τις ημέρες λαμβάνουν μέιλ οποιαδήποτε ώρα της ημέρας… και της νύχτας (!) από τους επιμορφωτές του ΙΕΠ για τον προγραμματισμό του Προγράμματος Εισαγωγικής Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών και ΕΕΠ-ΕΒΠ που διοργανώνει το ΙΕΠ στα πλαίσια προγράμματος του ΕΣΠΑ.

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τη διαδικασία οργάνωσης και ενημέρωσης των εκπαιδευτικών, αλλά και το περιεχόμενό της, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί γελοία, αν δεν ήταν εξοργιστική...

Κατ’ αρχάς σημειώνουμε:

 • Η διαδικασία δεν έχει καμία σχέση με τη μονιμοποίηση των νεοδιορίστων, ούτε με την «ατομική αξιολόγηση», όπως κάποιοι καλοθελητές διαδίδουν.

 • Η διαδικασία δεν έχει καμία σχέση ούτε, βέβαια, με την απόδοση ΜΚ και τον μισθό.

Αφορά την υποχρεωτική παρακολούθηση, προκειμένου ο εκπαιδευτικός να έχει στον υπηρεσιακό του βίο τη δυνανότητα υπηρεσιακής εξέλιξης, πέρα από τον εισαγωγικό βαθμό, δηλαδή να γίνει, εάν το επιθυμεί, στέλεχος εκπαίδευσης.

 • Η περίπτωση κάποιος να μη συμμετέχει δεν επιφέρει κάποια ποινή.

Μεταθέτει τον χρόνο παρακολούθησης για άλλη στιγμή.

Συναδέλφισσες, -οι

Δε φτάνει που η Κυβέρνηση έχει καταστήσει τους νεοδιορίστους κυριολεκτικά «ομήρους» και αρνείται να προχωρήσει στη μονιμοποίησή τους, δε φτάνει που επιχειρεί να τους χρησιμοποιήσει με ανήθικο τρόπο, για να περάσει τα αντιπαιδαγωγικά και αντιεκπαιδευτικά σχέδιά της μέσω της λεγόμενης «ατομικής αξιολόγησης», νομίζει ότι θα τους μετατρέψει και σε άβουλους πειθήνιους εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα. Ότι θα είναι διαθέσιμοι όποτε και όπως θέλουν. Τους δηλώνουμε καθαρά, τα σχέδιά σας δε θα περάσουν Στα σχολεία μας δεν υπάρχουν εργαζόμενοι β΄ κατηγορίας, χωρίς δικαιώματα. Δεν αντέχουμε άλλη «αναβάθμιση και βελτίωση».

Οι χιλιάδες νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί, έχουν δώσει έναν τεράστιο αγώνα όλα τα προηγούμενα χρόνια, για να δουλέψουν και να στηρίξουν το δημόσιο σχολείο, με προσωπικό και οικονομικό κόστος, εξαιτίας των νόμων όλων των Κυβερνήσεων, δουλεύοντας σε κάθε γωνιά της χώρας. Τώρα υποχρεώνονται να γίνουν ξανά «μπαλάκι» στα χέρια του ΙΕΠ και του Υπουργείου. Να προσαρμόσουν τις ζωές και τις υποχρεώσεις τους μέσα στη μέση της χρονιάς. Και όλα αυτά για να παρακολουθήσουν -αν και εκπαιδευτικοί της τάξης και της καθημερινής προσπάθειας για χρόνια στα σχολεία- τηλε-ενημερώσεις και τηλε-διαλέξεις αμφιβόλου χρησιμότητας και ποιότητας, πολλές από τις οποίες δεν έχουν να συμβάλλουν σε τίποτα στην καθημερινή μαθησιακή διαδικασία και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στις τάξεις.

Προγραμματισμός άρπα-κόλλα, τροποποιήσεις-παρατάσεις στα ΦΕΚ λόγω αργοπορίας, απλά για να «ολοκληρωθεί» η επιμόρφωση στα χρονικά όρια του ΕΣΠΑ, μέχρι το τέλος του έτους και να θεωρηθεί ότι πραγματοποιήθηκε... Μηνύματα στα viber, στα μέιλ και αποστολή προγραμμάτων που «υποχρεώνουν» τους επιμορφούμενους/ες να παρακολουθήσουν τις συνεδρίες εκτός διδακτικού και εργασιακού ωραρίου, Σαββατοκύριακα, σε ημέρες αργίας, την Καθαρά Δευτέρα,τη Μεγάλη Εβδομάδα κ.ο.κ. Μάλιστα ορισμένοι επιμορφωτές έχουν ξεπεράσει εντελώς τα όρια, φτιάχνουν ομάδες viber με τους επιμορφούμενους/ες -χωρίς καμία συγκατάθεση-, στέλνουν μηνύματα σε άσχετες ώρες, λες και απευθύνονται σε φίλους τους!

Κάποιοι, συγκαλούν μέσα στο Σαββατοκύριακο πρόβες συναντήσεων με τους/τις επιμορφούμενους/ες, τους αναθέτουν ύλη προς μελέτη για το πρώτο μάθημα και τους/τις καλούν να έχουν μόνιμα ανοιχτές κάμερες, για να ελέγχουν την παρουσία τους!

Τους ενημέρωσαν ότι υποχρεούνται σε εργασίες και διάφορες εξεταστικές διαδικασίες με τις οποίες θα κριθούν αν παρακολούθησαν επιτυχώς την επιμόρφωση. Και απευθύνονται σε συναδέλφισσες και συναδέλφους μας που ήδη εργάζονται ως αναπληρωτές/τριες και ως νεοδιόριστοι/ες, και οι οποίοι/ες μπορεί να εργάζονται και περισσότερα χρόνια από τους ίδιους τους/τις επιμορφωτές/τριες τους.

Το πρόβλημα μας αφορά όλες και όλους! Δεν είναι μεμονωμένο και τυχαίο περιστατικό αλλά εικόνα του δυστοπικού παρόντος και του ακόμη πιο δυστοπικού μέλλοντος που ετοιμάζουν για όλες και όλους.

Αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο!!

Εδώ και τώρα απαιτούμε:

 • Να αποσυρθεί η υπουργική απόφαση 143616/Ε3/2022 για την εισαγωγική επιμόρφωση

 • Οι επιμορφώσεις των εκπαιδευτικών να γίνονται περιοδικά, λαμβάνοντας υπόψη τα σύγχρονα προβλήματα και τις ανάγκες της εκπαιδευτικής πράξης, με απαλλαγή από τα διδακτικά καθήκοντα.

 • Η συγκεκριμένη επιμόρφωση να γίνει δια ζώσης και εντός του εργασιακού ωραρίου των εκπαιδευτικών. Διαφορετικά να πραγματοποιηθεί στο τέλος της σχολικής χρονιάς ή στην αρχή της επόμενης. καθήκοντα (π.χ. μεταξύ 15-21 Ιουνίου, 1-10 Σεπτεμβρίου), με την επιστημονική ευθύνη των Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων

 • Να απαλλαγούν από τη συγκεκριμένη επιμόρφωση όσοι έχουν παρακολουθήσει παλαιότερα αντίστοιχη με την ίδια θεματική.

 • Η ενημέρωση των εκπαιδευτικών να γίνεται έγκαιρα μέσω της υπηρεσιακής οδού. Να σταματήσει εδώ και τώρα η βάναυση παραβίαση του εργασιακού ωραρίου, οι συνεχείς οχλήσεις και πιέσεις, η παραπληροφόρηση και οι ηθικοί εκβιασμοί προς τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες.

 

Γενικότερα: Επαναλειτουργία της διετούς μετεκπαίδευσης (διδασκαλείων) με νέο πλαίσιο (αυτόνομες μονάδες στο πλαίσιο της λειτουργίας των Παιδαγωγικών Τμημάτων των Πανεπιστημίων) και απαλλαγή από τα διδακτικά καθήκοντα για όλους/όλες τους/τις εκπαιδευτικούς της Π.Ε. (δασκάλους/ες–νηπιαγωγούς–ειδικότητες).

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                  Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                                       ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ     ΦΡΟΣΩ

 

Έγγραφο1

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Παπαδοπούλου Φρόσω  (2109917595/6936162126)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it


Αργυρούπολη, 14/2/2023
Αρ. Πρωτ.: 116

Προς τα μέλη του ΣυλλόγουΣύσκεψη συντονισμού Συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ, 15/2, μετά τις πανεκπαιδευτικές διαδηλώσεις, γραφεία ΔΟΕ, Ξενοφώντος 15α.

O Σύλλογός μας «ο Θουκυδίδης», συμμετέχει   στην πανελλαδική σύσκεψη συντονισμού, την Τετάρτη 15/2, αμέσως μετά το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο  (14.00) στα γραφεία της ΔΟΕ (Ξενοφώντος 15α) με το πλαίσιο δράσης και αποφάσεις μας, για να οργανώσουμε την κλιμάκωση και παραπέρα δράση της πάλη μας ενάντια στην αξιολόγηση και συνολικά την αντιεκπαιδευτική πολιτική.

Για τους συναδέλφους της επαρχίας, εκπροσώπους σωματείων, που θα πάρουν απόφαση συμμετοχής στη σύσκεψη και δεν μπορούν να μετακινηθούν στην Αθήνα,  υπάρχει πρόβλεψη διαδικτυακής σύνδεσης και παρέμβασης στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://us02web.zoom.us/j/83914781228?pwd=Ump1UkRSMG4wVEFtbHV1aG5wT1lIUT09ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                   Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                                              ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ     ΦΡΟΣΩ

Έγγραφο1

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Παπαδοπούλου Φρόσω  (2109917595/6936162126)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it


Αργυρούπολη, 14/2/2023
Αρ. Πρωτ.: 115

Προς τα μέλη του Συλλόγου


Αλληλεγγύη στους λαούς Τουρκίας και Συρίας!

Συγκέντρωση τώρα υλικής βοήθειας για όλους τους σεισμοπαθείς!


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Με οδύνη παρακολουθούμε τη βιβλική καταστροφή με τους χιλιάδες νεκρούς στην Τουρκία αλλά και τη Συρία μετά τους αλλεπάλληλους ισχυρούς σεισμούς και τα κτήρια να καταρρέουν το ένα μετά το άλλο! Δεκάδες χιλιάδες είναι επίσης οι τραυματίες και οι άστεγοι μέσα σε συνθήκες ψύχους.

Οργανώνουμε τώρα την Αλληλεγγύη στον δοκιμαζόμενο λαό της Τουρκίας. Έχουμε την πικρή πείρα από τις μεγάλες τραγωδίες και καταστροφές στην Ελλάδα, όπου όμως η αλληλεγγύη, η οργάνωση και η δράση των συνδικάτων και του λαού αποτέλεσε ασπίδα προστασίας και ουσιαστικής βοήθειας στα θύματα των καταστροφών, ότι μόνο ο λαός σώζει τον λαό. Κανείς μόνος!

Ο Σύλλογός μας «ο Θουκυδίδης» πάντα ανταποκρινόταν στις έκτακτες ανάγκες του λαού μας και των λαών όλου του κόσμου.

Παράλληλα με την αλληλεγγύη μας στον λαό της Τουρκίας εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και στον λαό της Συρίας, που συνεχίζει να βιώνει την μακροχρόνια επέμβαση των ιμπεριαλιστών και το δολοφονικό εμπάργκο. Απαιτούμε να αρθούν όλα τα εμπόδια στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στον λαό της Συρίας!

Δείχνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας!

Συγκεντρώνουμε άμεσα υλικά πρώτης ανάγκης για τα θύματα του σεισμού. Συγκεκριμένα:

Κουβέρτες Γάλα σε σκόνη Πάνες ενηλίκων/μωρών, Σερβιέτες Απορρυπαντικά ρούχων Ορούς – Γάζες - Χανζαπλάστ

Είδη ατομικής υγιεινής

Καλούμε τους συναδέλφους των σχολείων  να παραδίδουν τη βοήθεια απ’ ευθείας στα γραφεία του  Σωματείου Συνταξιούχων Γλυφάδας-Αργυρούπολης-Ελληνικού, που θα είναι ανοιχτά για παραλαβή βοήθειας 9 πμ έως 10.30 πμ , από Δευτέρα έως Παρασκευή. Διεύθυνση: Ιθώμης 32 (σύνορα Γλυφάδας-Ελληνικού).Αν υπάρχει πρόβλημα,θα βοηθήσει το ΔΣ ή και το ένα σχολείο το άλλο.Έχουμε συνεννοηθεί  να φύγει από εκεί  η βοήθεια.

Η συνολική βοήθεια που θα μαζευτεί θα παραδοθεί είτε στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας . Στόχος είναι να φτάσει σίγουρα η βοήθεια στον προορισμό της!

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, πρέπει να κινηθούμε γρήγορα. Οι σεισμόπληκτοι των δυο χωρών  τώρα μας χρειάζονται.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                             Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                                                                        ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΦΡΟΣΩ

Έγγραφο1