Ο καιρος
Who's Online
We have 15 guests online
Εργασιακα δικαιωματα Εκπαιδευτικων Π.Ε.
Μεταφραστης
Λεξικο νεοελληνικης
Αναζητηση στο google
Εφημερευοντα Φαρμακεια
Εφημερευοντα νοσοκομεια
Θεατρα με εκπτωση
Κρατικο Πιστοποιητικο Γλωσσομαθειας
Περισσοτερα Αρθρα .....

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θουκυδίδης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.:Χριστίνα-Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Παπαδοπούλου Φρόσω  (2109917595/6936162126)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργ/ρούπολη, 31/3/2023
Αρ. Πρωτ.: 133

Προς τα μέλη του Συλλόγου

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας! Δεν ξεχνάμε ποιοι φταίνε για το έγκλημα στα Τέμπη!Δε θα είμαστε εμείς και οι μαθητές μας τα επόμενα θύματα!Εδώ και τώρα ασφαλείς και σύγχρονες υποδομές στα σχολεία!

Τα πρόσφατα θλιβερά γεγονότα, που ακολούθησαν αυτά που συνέβησαν πριν λίγο καιρό με το σεισμό στην Τουρκία και τη Συρία αναδεικνύουν ότι ο αγώνας για να μην έχουμε και άλλα τέτοια δυστυχήματα πρέπει να δυναμώσει ακόμη περισσότερο.

Η διαχρονική ευθύνη όλων των κυβερνήσεων για τα ζητήματα της ασφάλειας και της θωράκισης στα σχολεία κινούνται στις ίδιες ράγες που οδήγησαν με μαθηματική ακρίβεια στο έγκλημα στα Τέμπη. Είναι η λογική ότι προχωράει μόνο ό,τι φέρνει κέρδη και αφήνεται στο έλεος της τύχης ό,τι απαιτεί μεγάλο κόστος.

Μια απλή ματιά στη σημερινή κατάσταση στα σχολεία αρκεί για να δει κανείς ότι απέχουμε πολύ από μια κατάσταση που διασφαλίζει την ασφάλεια των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των άλλων εργαζομένων στην εκπαίδευση. Ταβάνια που πέφτουν, σχολεία που πλημμυρίζουν, αίθουσες κλουβιά, κανένας αντισεισμικός έλεγχος.

Ακόμη και η υπάρχουσα νομοθεσία (υγεία και ασφάλεια εργαζομένων, κανονισμοί πυροπροστασίας, αντισεισμικής προστασίας, ειδικές προβλέψεις για σχολικές μονάδες κ.λπ.) δεν εφαρμόζονται ουσιαστικά και ο έλεγχος εφαρμογής τους από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους είναι ελλιπής. Κενά στην ίδια τη νομοθεσία συμβάλλουν στην ελλιπή εφαρμογή της.

Εδώ και μια 20ετία τουλάχιστον γίνονται συνεχείς προσπάθειες από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και επιχειρηματικούς-κατασκευαστικούς ομίλους, για την πλήρη εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της μελέτης, κατασκευής αλλά και της χρήσης των Σχολείων και άλλων δημοσίων κτηρίων. Ταυτόχρονα υποβαθμίστηκε η παρέμβαση του κράτους (την περίοδο του 2ου μνημονίου) στην κατασκευή σχολικών κτιρίων συγχωνεύοντας τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων με άλλους οργανισμούς που αφορούν όλα τα δημόσια κτίρια  δημιουργώντας τον οργανισμό ΚΤ.ΥΠ.

Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά όπως:

 • η δραματική περικοπή των κρατικών κονδυλίων που δίνονται στην ΚΤ.ΥΠ. για τη Σχολική Στέγη -πάνω από 70% τα τελευταία χρόνια.

 • η μεθοδευμένη αποψίλωση του φορέα από μηχανικούς (μετατάχθηκαν τα 2/3) αμέσως μετά την απένταξη από το Υπερταμείο στις αρχές του 2018.

 • ενδεικτική είναι και η απόφαση του Υπουργείου Υποδομών να διαθέτει πάνω από 50 εκατομμύρια Ευρώ από το 2017 και μετά για αναθέσεις δεκάδων μελετών σχολείων σε ιδιώτες!

Διεκδικούμε:

 • Να ελεγχθούν έγκαιρα όλα τα σχολικά κτίρια. Χρειάζεται να μπει πρόγραμμα ξεκινώντας από τα πιο παλιά κτίρια.

 • Να πραγματοποιηθούν ουσιαστικοί έλεγχοι και όχι μόνο οπτικοί, από τις αρμόδιες επιτροπές της ΚΤΥΠ σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες των Δήμων και να παρασχεθούν πιστοποιητικά καταλληλότητας για όλα τα σχολικά κτίρια. Ο ουσιαστικός ενδελεχής έλεγχος όλων των σχολικών μονάδων να γίνει άμεσα σε όλα τα επίπεδα (στατική επάρκεια – προσεισμικός έλεγχος – έξοδοι διαφυγής – πυρασφάλεια – ασφαλής ηλεκτρολογική εγκατάσταση – επάρκεια σε προαύλια και χώρους συγκέντρωσης).

 • Σημαντική αύξηση των κρατικών κονδυλίων για τη Σχολική Στέγη, προκειμένου να καλυφθούν και οι δραματικές περικοπές της περιόδου των μνημονίων που ξεπέρασαν το 70% !!

 • ΑΜΕΣΗ ενίσχυση της Κτ.Υπ. σε μηχανικούς διαφόρων ειδικοτήτων, ώστε ο έλεγχος καταλληλότητας και η απαλλοτρίωση οικοπέδων, η μελέτη, η δημοπράτηση, η επίβλεψη κατασκευής, ο εξοπλισμός και οι έλεγχοι να γίνονται εξ ολοκλήρου από τον φορέα.

 • Τη μόνιμη αντισεισμική θωράκιση των σχολείων μας και μέτρα ετοιμότητας εκπαιδευτικών και μαθητών καθώς και σταθερούς περιοδικούς προσεισμικούς ελέγχους σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά κτίρια.

 • Να χρηματοδοτηθούν μελέτες για όλα τα σχολικά κτίρια, που θα περιλαμβάνουν 2 στάδια:

Α.    Μελέτη Αποτίμησης Στατικής και Αντισεισμικής Επάρκειας Φέροντα Οργανισμού (Φ.Ο.).

Β.     Μελέτες Ενισχύσεων αν ο υπάρχων Φ.Ο. κριθεί ανεπαρκής.

 • Μετά τις μελέτες να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή των ενισχύσεων και των απαιτούμενων συντηρήσεων και επισκευών, που θα προκύψουν. Αυτό σημαίνει αποκάλυψη του Φ.Ο. (γκρέμισμα τοίχων, πατωμάτων κτλ) – ενίσχυση του Φ.Ο. και μετά ξαναχτίσιμο του κτιρίου

 • .Να γίνει συγκεκριμένος σχεδιασμός που θα ανακοινωθεί επισήμως - πρόγραμμα για ανέγερση νέων σχολικών κτιρίων. Να δρομολογηθούν σύγχρονα αντισεισμικά κτιριακά συγκροτήματα. ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ πρέπει να είναι κατασκευασμένα σύμφωνα με τους τελευταίους αντισεισμικούς κανονισμούς (2003 επικαιροποιημένος).

 • Να μειωθεί ο μέγιστος αριθμός μαθητών ανά τμήμα.Το κράτος να έχει την ευθύνη και την εποπτεία για τους    ελέγχους και τις επισκευές στα σχολεία.

 • Να κατοχυρωθεί θεσμικά η ΚΤΥΠ ως ο κατεξοχήν αρμόδιος τεχνικός κατασκευαστικός φορέας του κράτους για τις δημόσιες κτιριακές υποδομές με προτεραιότητα στις υποδομές Παιδείας, να χρηματοδοτηθεί και να θωρακιστεί η λειτουργία της με προσλήψεις μόνιμου ειδικευμένου προσωπικού μηχανικών όλων των ειδικοτήτων, προκειμένου να είναι εφικτή η επαρκής και ολοκληρωμένη άσκηση των αρμοδιοτήτων της.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΦΡΟΣΩ

Έγγραφο1
 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.:Χριστίνα-Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Παπαδοπούλου Φρόσω  (2109917595/6936162126)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργ/ρούπολη, 30/3/2023
Αρ. Πρωτ.: 132

Προς τα μέλη του Συλλόγου

ΤΡΙΤΗ, 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 14.00

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ, ΟΛΑ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΔΔΕ ΚΑΙ ΔΠΕ Δ΄ ΑΘΗΝΑΣ


ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ.ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΚΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η μάχη κατά της αξιολόγησης συνεχίζεται και ήδη μετρά σημαντικές νίκες καθώς, στις περιοχές που ξεκίνησε η διαδικασία, η πλειοψηφία των νεοδιόριστων συναδέλφων συντάσσεται με τις αποφάσεις του κλάδου συμμετέχοντας στην απεργία-αποχή και στις στάσεις εργασίας της Ομοσπονδίας. Οι απειλές και ο εκφοβισμός από τα στελέχη του Υπουργείου Παιδείας και την Κυβέρνηση δεν έχουν «πιάσει τόπο». Η κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών, που επιτάσσει η πολιτική κατεύθυνση ΕΕ - ΟΟΣΑ  και υπηρετούν κυβερνήσεις, κόμματα του κεφαλαίου, ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Όπως αποδεικνύεται και από τους πρόσφατους μεγάλους αγώνες η οργανωμένη δράση και η συλλογική μας στάση είναι το ισχυρότερο όπλο μας απέναντι στην Κυβέρνηση την τωρινή αλλά και αυτές που θά ΄ρθουν. Η εποχή του «πάμε κι όπου βγει»  έχει  περάσει ανεπιστρεπτί. Μέσα από τα σωματεία μας συνεχίζουμε τις δράσεις κατά της Αξιολόγησης, δίνουμε απάντηση σε όσους επιχειρούν να ρίξουν την ευθύνη στην πλάτη μας για να κρύψουν τη δική τους για την τραγική κατάσταση στα σχολεία.

Συνεχίζουμε μαχητικά, οργανωμένα και μαζικά! Υπογράφουμε μαζικά, όσοι ακόμα δεν το έχουμε κάνει, τη δήλωση συμμετοχής στην απεργία – αποχή από την Ατομική Αξιολόγηση, ενημερώνουμε το ΔΣ αν επικοινωνήσει μαζί μας αξιολογητής και συμμετέχουμε στις στάσεις εργασίας για να μην μπει αξιολογητής στις τάξεις μας!

Το δίκιο είναι με το μέρος μας και η νίκη δική μας και των μαθητών μας!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΦΡΟΣΩ


Έγγραφο1
 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.:Χριστίνα-Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Παπαδοπούλου Φρόσω  (2109917595/6936162126)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργ/ρούπολη, 29/3/2023
Αρ. Πρωτ.: 131

Προς τα μέλη του Συλλόγου


Σύσταση νέων οργανικών θέσεων και για τους συναδέλφους εικαστικών μαθημάτων. Στηρίζουμε το δίκαιο αίτημά τους και καλούμε στην Κινητοποίηση την Παρασκευή 31 Μαρτίου στις 14.30 στο Υπ. Παιδείας.

ΤΟ ΔΣ ΚΗΡΥΣΣΕΙ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ 31/3, ΑΠΟ ΤΙΣ 1.15 ΜΜ ΕΩΣ ΤΙΣ 4 ΜΜ
Ο Σύλλογός μας «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ», με βάση τις θέσεις του, στηρίζει το δίκαιο αίτηματης Ένωσης Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων (ΕΝ.ΕΚ.Ε.Μ.) για τη σύσταση νέωνοργανικών θέσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, αίτημα που έχει απευθύνει και ο Σύλλογόςμας τόσο για τους Εικαστικούς συναδέλφους όσο και για τους συναδέλφους όλων των άλλων ειδικοτήτων.
Δυστυχώς το ΥΠΑΙΘ δεν ικανοποίησε το δίκαιο αίτημα των εικαστικών συναδέλφων,παρόλο που ζήτησε από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να καταγράψουν τις προτάσεις τους σε σχέση με τη σύσταση νέων οργανικών θέσεων και παρόλο που στη συντριπτική τους πλειοψηφία – και εκτός μεμονωμένων περιπτώσεων – οι Διευθύνσεις (όπως μας πληροφορείκαι η ΕΝΕΚΕΜ) πρότειναν τη σύσταση ενός ικανού αριθμού οργανικών. Η έλλειψη οργανικών θέσεων έχει σοβαρές συνέπειες στη ζωή των συναδέλφων εικαστικών και όχι μόνο. Άλλοι συνάδελφοί-ισσες μας παραμένουν εγκλωβισμένοι-ες μακριά από τους τόπους κατοικίας τους χωρίς τη δυνατότητα μετάθεσης, άλλοι αδιόριστοι έπειτα από χρόνια εργασίας και προσφοράς ως αναπληρωτές-τριες και άλλοι άνεργοι, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει στις πολύ δύσκολες συνθήκες ζωής που βιώνουμε.
Μαζί με την ΕΝΕΚΕΜ και τους συναδέλφους μας εικαστικούς, διεκδικούμε:
Την άμεση σύσταση των οργανικών θέσεων που απαιτούνται στην Πρωτοβάθμια
Εκπαίδευση, με βάση και την καταγραφή των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.
Τη συμπερίληψη των νέων οργανικών κενών που θα προκύψουν στις αιτήσεις μετάθεσης του τρέχοντος διδακτικού έτους.
Να πάψουν να ανατίθενται τα μαθήματα ειδικοτήτων, ώστε να επιτευχθεί το μέγιστο
παιδαγωγικό όφελος και να πάψει η αδικία που υφίστανται οι συνάδελφοί μας που είναι οι καθ ̓ ύλην αρμόδιοι να τα διδάξουν.
Καλούμε τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος, τους ΣΕΠΕ, Επιστημονικούς Φορείς και τιςΕνώσεις Γονέων να στηρίξουν τα δίκαια αυτά αιτήματα.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΦΡΟΣΩ

Έγγραφο1 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.:Χριστίνα-Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Παπαδοπούλου Φρόσω  (2109917595/6936162126)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργ/ρούπολη, 28/3/2023
Αρ. Πρωτ.: 130

Προς τα μέλη του Συλλόγου
Με πρόσχημα την προστασία του περιαστικού πρασίνου, χωρίς διάλογο με τα σχολεία, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης αποφάσισε την τοποθέτηση καμερών παρακολούθησης σε σχολεία του Δήμου.Να σταματήσει κάθε διαδικασία διαγωνισμού!

Όχι κάμερες στα  σχολεία!


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι


Η διοίκηση του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης αποφάσισε εν κρυπτώ την προμήθεια και τοποθέτηση καμερών στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης και στο ΕΠΑΛ Αργυρούπολης, οι οποίες μάλιστα θα λειτουργούν σε 24ωρη βάση, για να προστατεύουν τις θερμικές κάμερες που με τη σειρά τους θα παρακολουθούν το περιαστικό (!) πράσινο του Οικογενειακού Πάρκου Αργυρούπολης και του Πάρκου Αφροδίτης...


Με μέσο ένα χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα για τις δασικές πυρκαγιές (!), τέσσερα πάρκα και δύο σχολεία θα εποπτεύονται από θερμικές και οπτικές κάμερες σε 24ωρη βάση.


Τον ηλεκτρονικό «Πολύφημο» -που έρχεται, δήθεν, για να αντιμετωπίσει τον σχολικό εκφοβισμό- συμπληρώνουν τώρα οι κάμερες παρακολούθησης. Χρήματα πεταμένα (210.000,00 € !) σε αγορές καμερών και λογισμικών παρακολούθησης την ώρα που τα σχολεία μας χρειάζονται ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, σχολικούς φύλακες.

Με αυτή την πράξη η Δημοτική Αρχή, ανεξάρτητα από προθέσεις, ανοίγει τον δρόμο για πολύ επικίνδυνες πρακτικές παρακολούθησης και καταστολής της ελευθερίας της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας. Επωμίζεται τεράστια ευθύνη για τις συνέπειες που θα έχει μια πιθανή στοχοποίηση μαθητών, των γονέων τους, αλλά και των εκπαιδευτικών.

Περαιτέρω, η συμπεριφορά κάθε ανθρώπου, πόσο μάλλον των μαθητών και των μαθητριών, επηρεάζεται, όταν γνωρίζουν ότι τους καταγράφει μια οποιαδήποτε τύπου κάμερα. Ο ψυχικός και συναισθηματικός κόσμος των μαθητών και των μαθητριών αλλάζει και μόνο στην ιδέα ότι παρακολουθούνται, όταν στο χώρο υπάρχουν τα μάτια «του Μεγάλου Αδελφού», οι κάμερες παρακολούθησης.

Το σχολείο είναι χώρος μέσα στον οποίο διαμορφώνεται η προσωπικότητα και η συνείδηση των μαθητών και των μαθητριών. Αυτή η διαμόρφωση γίνεται πολύπλευρα και αφορά τόσο στη μαθησιακή διαδικασία όσο και στην αλληλεπίδραση των μαθητών και των μαθητριών με τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές τους από τη σχολική τάξη μέχρι το προαύλιο. Η ύπαρξη ακόμα και «άδειων κουτιών» κάμερας παρακολούθησης αποτελεί ωμή παρέμβαση στη ζωή των μαθητών και των μαθητριών ενός σχολείου οι οποίοι βρίσκονται σε ευαίσθητες μικρές ηλικίες. Παρέμβαση στην κουβέντα τους, στις παρέες τους και συνολικά στη συμπεριφορά τους. Είναι παιδαγωγικά και επιστημονικά απαράδεκτο να «διδάσκονται» τα παιδιά ότι είναι φυσιολογικό να παρακολουθούνται και αυτό να έχει συνέπειες στη στάση τους, στο πώς κινούνται και εκφράζονται.


Η Δημοτική Αρχή θα έπρεπε να ασχοληθεί με τις άμεσες ανάγκες που υπάρχουν για να χτιστούν νέα σχολικά κτήρια, με ευθύνη του κράτους, σε όμορφους και άνετους χώρους και προαύλια. Θα έπρεπε να πρωτοστατήσει, για να γίνει ενδελεχής αντισεισμικός έλεγχος των σχολείων, να διεκδικήσει από το κράτος μέτρα για την καθαριότητα στη διάρκεια της λειτουργίας τους και τη φύλαξη των σχολείων με μόνιμο προσωπικό, με εξασφαλισμένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Μετά το τέλος των μαθημάτων οι αύλειοι χώροι να αποδίδονται και πάλι στα παιδιά για ελεύθερες / δωρεάν δραστηριότητες αθλητισμού, για αθλοπαιδιές, να αποτελούν ζωντανές κυψέλες νεανικής δημιουργίας στον ελεύθερο χρόνο τους.Όπως φαίνεται, όμως, για τη δημοτική αρχή, όπως και για το υπουργείο Παιδείας, η ουσιαστική κάλυψη των αναγκών των παιδιών σε ένα σύγχρονο και ασφαλές σχολικό περιβάλλον αποτελεί κόστος.


Κι εμείς αναρωτιόμαστε: υπάρχουν τελικά χρήματα μόνο για κάμερες;

Η κάλυψη των επιτακτικών αναγκών είναι ζήτημα διεκδίκησης! Όμως σε αυτό τον αγώνα η Δημοτική Αρχή έχει επιλέξει άλλο μετερίζι!

Καλούμε την εκπαιδευτική κοινότητα και το λαό συνολικά να μην υποκύψει στα εκβιαστικά διλήμματα που υποστηρίζουν ότι τα παιδιά μας, οι συνάδελφοί μας, οι γονείς θα πρέπει δήθεν να συμβιβαστούν, εννοείται «για το καλό τους», με την παρακολούθηση και την καταγραφή της σχολικής ζωής.


Καλούμε τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, να αντισταθούν και να αντιπαλέψουν αυτό το αυταρχικό μέσο χειραγώγησης.


Να σταματήσει κάθε διαδικασία διαγωνισμού!


ΕΞΩ ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!


 • Το Δ.Σ. του Θουκυδίδη υποστηρίζει το Σύλλογο Διδασκόντων 2ου Δημοτικού Σχολείου Αργυρούπολης σε κάθε νόμιμη ενέργειά του κατά της τοποθέτησης καμερών στο σχολείο.

 • Συντονιζόμαστε με την ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας, την Ένωση Γονέων και τον Σύλλογο Γονέων-Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Αργυρούπολης και του ΕΠΑΛ Αργυρούπολης, για να αποτρέψουμε τις κάμερες στα σχολεία.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΦΡΟΣΩ


Έγγραφο1

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.:Χριστίνα-Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Παπαδοπούλου Φρόσω  (2109917595/6936162126)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργ/ρούπολη, 27/3/2023
Αρ. Πρωτ.: 129

Προς τα μέλη του Συλλόγου

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΗΣ-ΤΡΙΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ.

Κλείνουμε τις πόρτες των σχολείων!

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

ορίστηκαν οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης (ΣΕ) (αξιολογητές – επιθεωρητές) κοινών ειδικοτήτων για Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια, που είναι 52 για όλη την Αττική και 7 για την Δ΄ Αθήνας (2 Αγγλικών, 1 Γαλλικών, 1 Γερμανικών, 1 Μουσικής,1 Πληροφορικής, 1 Φυσικής Αγωγής), ενώ επίκειται να τοποθετηθούν και οι ΣΕ για Δασκάλους και Νηπιαγωγούς.

Συσπειρωμένοι στα σωματεία μας θα μπλοκάρουμε για πολλοστή φορά τη λεγόμενη «αξιολόγηση», κάνοντας ξεκάθαρο σε όλους τους τόνους ότι απορρίπτουμε τα σχέδιά τους για ένα σχολείο «αποκεντρωμένο» και κατηγοριοποιημένο, με διαφορετική υλικοτεχνική υποδομή, εκπαιδευτικό προσωπικό, ακόμα και πρόγραμμα σπουδών. Ένα σχολείο «αυτόνομο», δηλαδή εξαρτημένο σχολείο από την τσέπη των γονιών, έρμαιο των χορηγών και της επιχειρηματικής δράσης. Ένα σχολείο της ακόμα βαθύτερης ταξικής κατηγοριοποίησης και της πρόωρης επαγγελματικής επιλογής. Ένα σχολείο που ο εκπαιδευτικός θα είναι με σκυμμένο το κεφάλι και κλειστό το στόμα, που ο Σύλλογος Διδασκόντων θα είναι πλήρως απαξιωμένος και χωρίς ρόλο. ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Στο πλαίσιο αυτό:

-   Υπογράφουμε μαζικά το ειδικό έντυπο για «Απεργία – Αποχή» από όλα τα εξωδιδακτικά καθήκοντα που σχετίζονται με την ατομική αξιολόγηση (κι έτσι δεν πραγματοποιούμε συνάντηση με Σύμβουλο Εκπαίδευσης, δεν ενημερώνουμε την Ψηφιακή Πλαφτόρμα, δεν καταθέτουμε έκθεση αυτοαξιολόγησης… κ.λπ.).

-   Κάνουμε χρήση της Στάσης Εργασίας που κηρύσσει συνεχώς το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε και θα εξειδικεύει ο Σύλλογός μας «o Θουκυδίδης» για κάθε σχολείο και συνάδελφο-ισσα, για να μην μπει Αξιολογητής στις τάξεις μας.

- Καλούμε τους συναδέλφους να ενημερώσουν τον Σύλλογό μας, όταν αξιολογητής επικοινωνήσει με το σχολείο τους.


ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ ΘΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΜΑΘΗΤΩΝ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΦΡΟΣΩ


Έγγραφο1

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.:Χριστίνα-Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Παπαδοπούλου Φρόσω  (2109917595/6936162126)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργ/ρούπολη, 20/3/2023
Αρ. Πρωτ.: 128

Προς τα μέλη του Συλλόγου


Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΥΓΚΑΛΥΦΘΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ!

Σύσκεψη Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, Συνδικάτων και άλλων μαζικών φορέων , Τετάρτη 22 Μάρτη,  7μμ στο Σπόρτιγκ.

Χαιρετίζουμε τους δεκάδες χιλιάδες απεργούς σε όλη τη χώρα, τους χιλιάδες φοιτητές, μαθητές, αγρότες, τις γυναίκες που με τη μαζική συμμετοχή τους στις απεργιακές συγκεντρώσεις, κατέκλυσαν τους δρόμους και τις πλατείες κάθε πόλης της χώρας. Στην Αθήνα η τεράστια απεργιακή πορεία των συνδικάτων, εκτεινόταν από την Πανεπιστημίου στο ύψος του Ρεξ, μέχρι τα γραφεία της Hellenic Train στην Συγγρού.

Σήμερα συμπληρώνονται 16 μέρες από το έγκλημα στα Τέμπη που 57 άνθρωποι, εργαζόμενοι, νέα παιδιά δε γύρισαν στις οικογένειες τους. Το σύνθημα «το έγκλημα αυτό δε ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή» δε σβήνει. Αντιθέτως ακούγεται πιο δυνατά από δεκάδες χιλιάδες στόματα σε όλη τη χώρα!

Είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους επιχειρούν να βάλουν το έγκλημα στον πάγο, να αποτινάξουν από πάνω τους κάθε ευθύνη, να μετατρέψουν το έγκλημα σε μια ατομική αβλεψία. Δε θα «βγει λάδι» το κράτος των λίγων που βασιλεύει ο Θεός του κέρδους, που αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους και τις ανάγκες τους, ως κόστος.

Δε μας ταιριάζει μια ζωή που η προστασία της αποτελεί βαρίδι για το κράτος και τους επιχειρηματικούς ομίλους. Δε θα επιτρέψουμε να θρηνήσουμε άλλα θύματα σε τρένα, λεωφορεία, σε σχολικά κτίρια. Οι ζωές μαθητών και εκπαιδευτικών έχουν αξία! Έτσι ξέρουμε να μετράμε εμείς κι όχι με βάση τα κέρδη τους!

Δε σταματάμε!  Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά, πιο δυναμικά! Επόμενο αγωνιστικό ραντεβού στη σύσκεψη Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, Συνδικάτων και άλλων μαζικών φορέων που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Μάρτη, στις 7μμ στο κλειστό γήπεδο του Σπόρτιγκ.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΦΡΟΣΩ

 

Έγγραφο1

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.:Χριστίνα-Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Παπαδοπούλου Φρόσω  (2109917595/6936162126)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργ/ρούπολη, 19/3/2023
Αρ. Πρωτ.: 127

Προς τα μέλη του Συλλόγου

ΟΛΟΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!

Δε σταματάμε! Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά, πιο δυναμικά!

Όχι στην παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του νερού .Να αποσυρθεί το απαράδεκτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης

Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση ένα εγκληματικό νομοσχέδιο που βαθαίνει την πορεία εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης του νερού.

Με το νομοσχέδιο της μετατροπής της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων και τη διεύρυνση του αντικειμένου της με αρμοδιότητες επί των υπηρεσιών ύδατος και της διαχείρισης αστικών αποβλήτων η κυβέρνηση προωθεί  τη μεγαλύτερη επιχειρηματική δράση στο νερό κατά τα πρότυπα της ενέργειας, των σιδηροδρόμων κ.ά.

Η κυβέρνηση επιδιώκει την άρση των όποιων προστατευτικών μέτρων για να προχωρήσουν απρόσκοπτα οι επενδύσεις και σε αυτόν τον τόσο ευαίσθητο για την ίδια τη ζωή τομέα, με το κράτος να έχει ρόλο «επόπτη» και «εγγυητή» της επιχειρηματικής δράσης. Τις συνέπειες αυτή της αντιλαϊκής πολιτικής τις μετρήσαμε ήδη με το έγκλημα στα Τέμπη.

Οι συνέπειες για το λαό θα είναι μεγάλες αφού από τη μια θα χρυσοπληρώσει την αύξηση της τιμής του νερού και από την άλλη η ποιότητα του νερού και οι επιπτώσεις του στη δημόσια υγεία θα βρίσκονται πάντα υπό τη δαμόκλεια σπάθη των επιχειρηματικών κερδών που θυσιάζουν τα μέτρα υγείας και ασφάλειας στο βωμό του κόστους – κέρδους. Την ίδια στιγμή η πρόσβαση του λαού στο δίκτυο θα είναι στα χέρια των επιχειρηματικών ομίλων που δε θα διστάζουν να κόβουν το νερό σε φτωχά νοικοκυριά με χρέη όπως κάνει η ΕΥΔΑΠ ΑΕ και η ΕΥΑΘ ΑΕ σήμερα. Δεν πέρασαν παρά λίγες ημέρες όπου τα συνδικάτα απέτρεψαν μια τέτοια εξέλιξη σε ένα φτωχό νοικοκυριό της Αθήνας.

Αυτή είναι άλλωστε η πρόσφατη εμπειρία σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο, όπου το νερό λειτουργεί ως εμπόρευμα και σε συνδυασμό με την κλιματική αλλαγή, οι λαοί σε πολλές χώρες της Ευρώπης είπαν στην κυριολεξία το νερό – νεράκι!

Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα

Λέμε όχι στην παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του νερού. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης.


Διεκδικούμε:

 • Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης

 • Έξω οι εργολάβοι, κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο νερό και τη διαχείρισή του

 • Φτηνό και ποιοτικό νερό. Άμεση μείωση όλων των τιμολογίων, κυρίως σε ανέργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους.

 • Καμία διακοπή νερού για χρέη σε εργατικές και λαϊκές οικογένειες


ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΦΡΟΣΩ

Έγγραφο1

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.:Χριστίνα-Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Παπαδοπούλου Φρόσω  (2109917595/6936162126)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργ/ρούπολη, 11/3/2023
Αρ. Πρωτ.: 126

Προς τα μέλη του Συλλόγου


ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΑΓΩΝΑ!

Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές σε όλη τη χώρα και Κλιμακώνουμε την πάλη μας μαζί με γονείς, μαθητές, φοιτητές, όλους τους εργαζόμενους!

ΠΕΜΠΤΗ 16/3 ΝΕΑ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΝΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΏΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ – ΜΑΘΗΤΩΝ!

ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΟΥΜΕ «ΗΤΑΝ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ» δε θα συγκαλυφθεί!

ΕΝΟΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ ΠΟΥ - ΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ Ε.Ε. - ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ, ΥΓΕΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ!

ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ: Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ – Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ!

Οργανωμένοι στα Σωματεία μας, διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τη νέα γενιά. Συνεχίζουμε τον αγώνα για την προστασία της ζωής, της υγείας και της μόρφωσης για όλο τον λαό. Συνεχίζουμε ακόμα πιο πολλοί ακόμα πιο αποφασισμένοι! Δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της διεκδίκησης!

Σ Υ Μ Μ Ε Τ Ε Χ Ο Υ Μ Ε   Μ Α Ζ Ι Κ Α :

- ΚΥΡΙΑΚΗ 12/3 ΣΤΙΣ 12μ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

- ΠΕΜΠΤΗ 16/3 ΝΕΑ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ -ΠΑΝΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ.

- Υπογράφουμε και στα υπόλοιπα σχολεία μας μαζικά τη Δήλωση Συμμετοχής στην Απεργία Αποχή από την ατομική αξιολόγηση και συμμετέχουμε στις στάσεις εργασίας της ΔΟΕ και του Συλλόγου μας, ώστε να μην πραγματοποιηθούν οι προβλεπόμενες διδασκαλίες.

- Στέλνουμε παντού την επιστολή της ΔΟΕ  προς τους γονείς.

- Θα καλέσουμε άμεσα σε Σύσκεψη τις Ενώσεις, τους Συλλόγους Γονέων και γονείς.

- Απαιτούμε το ΔΣ της ΔΟΕ να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για υπογραφή ΣΣΕ με βάση την πρόταση που έχουμε καταθέσει ΣΥΛΛΟΓΟΙ Π.Ε. κι ΕΛΜΕ.ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                         Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                                                                    ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ     ΦΡΟΣΩ

Έγγραφο1
 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.:Χριστίνα-Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Παπαδοπούλου Φρόσω  (2109917595/6936162126)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργ/ρούπολη, 10/3/2023
Αρ. Πρωτ.: 125

Προς τα μέλη του Συλλόγου

Να δοθεί τώρα άσυλο στον Chico Nseci


Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αλίμου - Αργυρούπολης - Ελληνικού  «Ο Θουκυδίδης» εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στον αγώνα που διεξάγει ο Chico Nseci με σκοπό την απόκτηση Ασύλου Διεθνούς Προστασίας. Η πρόσφατη απορριπτική απόφαση από την Υπηρεσία Ασύλου στο καθ’ όλα δίκαιο αίτημά του για να αναγνωριστεί ως πρόσφυγας συνιστά κατάφορη αδικία καθώς πληροί χωρίς καμία αμφιβολία όλες τις προϋποθέσεις υπαγωγής του σε Προσφυγικό Καθεστώς Διεθνούς Προστασίας.


Η πρώτη Οδύσσεια του Chico ξεκινάει ήδη από την ηλικία των 10 ετών με τη σφαγή της οικογένειάς του στον Κονγκό. Συνεχίζεται με τον ίδιο ως ορφανό ανήλικο να επιβιώνει επαιτώντας στο Μαρόκο ενώ στέκεται «τυχερός» για δεύτερη φορά καθώς διασώζεται από ιταλικό εμπορικό πλοίο μετά το ναυάγιο του σαπιοκάραβου στο οποίο επέβαινε κατά την προσπάθειά του να φτάσει από τη Λιβύη στην Ευρώπη. Ο Chico καταφέρνει τελικά να προσεγγίσει την Ελλάδα μέσω Τουρκίας σε ηλικία 17 ετών. Από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Κω μεταφέρεται και φιλοξενείται σε Ξενώνα Ασυνόδευτων Ανηλίκων στον Πειραιά μέχρι την ενηλικίωσή του. Μέσα σε τρία χρόνια καταφέρνει να μάθει την ελληνική γλώσσα, να λάβει απολυτήριο «λίαν καλώς» από το 1ο ΕΠΑΛ Πειραιά με κατεύθυνση ηλεκτρολογία αλλά και να βρει δουλειά σε εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο διασφαλίζοντας μία αξιοπρεπή και αυτόνομη διαβίωση παρά την εξοργιστική απόφαση για οριστική παύση του προγράμματος ΕΣΤΙΑ τον Δεκέμβριο του 2022.


Απόφαση η οποία σηματοδότησε έναν ακόμη ξεριζωμό για χιλιάδες οικογένειες προσφύγων.


Η δεύτερη Οδύσσεια ξεκινάει όταν προ λίγων μηνών, με μία απαράδεκτη, ακατανόητη και αντιφατική ως προς το σκεπτικό απόφαση το αίτημα ασύλου του Chico απορρίπτεται! Ενώ αναγνωρίζονται στο σώμα της απόφασης οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν σε μια χώρα όπως το Κονγκό της οποίας ο άμαχος πληθυσμός σπαράσσεται από ένοπλες συγκρούσεις, τυφλή βία, παραβιάσεις και καταπατήσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων -προβαίνοντας συγχρόνως και σε εξαναγκαστική στρατολόγηση του ανδρικού πληθυσμού- εν τέλει καταλήγει θεωρώντας την ασφαλή τόπο επιστροφής υποστηρίζοντας μάλιστα ότι δεν διατρέχει προσωπικό κίνδυνο ο ίδιος ο αιτών άσυλο!!Αρκεί -σύμφωνα πάντα με το σκεπτικό που αναπτύσσει προκειμένου να αιτιολογήσει την απόρριψη του αιτήματος προστασίας- ο Chico Nseci να διαμένει αντί της γενέτειρας πόλης του στην πρωτεύουσα του Κονγκό η οποία.. έχει αεροδρόμιο..!


Εμείς, οι δάσκαλοι και οι δασκάλες εκατοντάδων προσφυγόπαιδων σαν τον Chico γνωρίζουμε πολύ καλά εδώ και χρόνια τι σημαίνει για κάθε έναν μαθητή μας να γλιτώνει από τη φρίκη του πολέμου, τις εμφύλιες διαμάχες και κάθε είδους διώξεις και κινδύνους. Είναι τα παιδιά μας.


Τα παιδιά εκείνα που από τύχη δεν ξεβράστηκαν σε κάποια ακτή.

Τα παιδιά των κοντέινερ και των μεταχειρισμένων παιχνιδιών.

Τα παιδιά των απάτριδων, της ορφάνιας, του εγκλωβισμού.

Τα παιδιά των βαθύτατων τραυμάτων και της στοχοποίησης από τον φασιστικό εσμό.


Για τον Chico και τον κάθε Chico που κατάφερε να ξεφύγει από την κόλαση επί γης.

Που κατάφερε να ενταχθεί στην Ελλάδα παρά τα αμέτρητα και συχνά ανυπέρβλητα για τον προσφυγικό πληθυσμό εμπόδια που συνειδητά δημιουργεί η υιοθετούμενη αντιπροσφυγική-αντιμεταναστευτική πολιτική ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την πολιτεία το ελάχιστο που οφείλει.ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                         Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                                                                    ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ     ΦΡΟΣΩ

Έγγραφο1

 

Ο ΣΕΠΕ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ» ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ-ΑΠΡΟΚΛΗΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΣ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 8 ΜΑΡΤΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ,ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑΣ ΣΤΟ ΣΕΠΕ Ν. ΙΩΝΙΑΣ.

ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΕΠΕ «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» N. Ιωνίας – Ηρακλείου – Μεταμόρφωσης - Λυκόβρυσης  Μουταλάσκη 64 – 14234 Ν. Ιωνία ΝΤΙΑΝΑ  ΛΙΑΚΟΥ 6944797461- ΘΩΜΑΣ  ΚΑΡΑΝΙΚΟΣ 6977019790 mail : This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it     This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it site : www. syllogos-seferis.gr

Αρ.πρωτ. :   236                                              Ν. Ιωνία    9/3/2023                 Προς : τα μέλη μας, ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ, τους γονείς, τον τύπο, ΔΟΕ

Καταγγελία για επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις σε συνάδελφο εκπαιδευτικό του Συλλόγου μας “Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ” στην απεργιακή συγκέντρωση (8/3)


Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση που εξαπέλυσαν χθες οι αστυνομικές δυνάμεις την ώρα της μεγαλειώδους απεργιακής συγκέντρωσης στο κέντρο της Αθήνας,  η οποία είχε θύμα μία συνάδελφο μας.

Κατά τη διάρκειά της, η Στρατάκη Βασιλική, δασκάλα στο 1ο δημοτικό Νέας Ιωνίας  τραυματίστηκε κατά τη ρίψη χειροβομβίδας  κρότου λάμψης στο μέτωπο.

Το κλίμα σιωπής και αστυνομοκρατίας που προσπαθεί να επιβάλλει η κυβέρνηση της ΝΔ για το έγκλημα στα Τέμπη στις κινητοποιήσεις και στις πολύμορφες εκδηλώσεις δε θα περάσει. Οι μαζικές συγκεντρώσεις όλων των προηγούμενων ημερών με αποκορύφωμα  τη συγκλονιστική συμμετοχή εργαζομένων, μαθητών και φοιτητών στις απεργιακές συγκεντρώσεις της 8ης Μάρτη σε όλη τη χώρα δείχνουν ότι δε θα αφήσουμε το έγκλημα να συγκαλυφθεί! Ότι δε θα γίνουν οι ζωές μας βωμός για τα κέρδη τους!

Όσα εμπόδια και αν προσπάθησαν να βάλουν από όλες τις πλευρές οι εργαζόμενοι και η νεολαία απάντησαν. Όσους σταθμούς του μετρό  κι αν έκλεισαν όλοι ήταν εκεί. Όσες απειλές κι αποβολές προσπάθησαν να βάλουν διάφοροι καλοθελητές διευθυντές, οι μαθητές απλά τις προσπέρασαν, κατέβηκαν στη συγκέντρωση, έδειξαν την οργή τους και υποσχέθηκαν να πάρουν εκδίκηση.

Δε τους φοβόμαστε! Η οργή μας γίνεται δύναμη!

Ο αγώνας μας συνεχίζεται!

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και όλους τους εργαζόμενους να καταδικάσουν την επίθεση στη συνάδελφο, να οργανώσουν κινητοποιήσεις και δράσεις  μέσα από τα σωματεία απαντώντας στην καταστολή και σε όλους τους κρατικούς μηχανισμούς.

 • Καλούμε όλους και όλες να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας με τη συμμετοχή μας  στο μεγάλο συλλαλητήριο που καλούν τα εργατικά σωματεία την Κυριακή 12 Μαρτίου στο Σύνταγμα στις 12 μ.μ.

 • Προχωράμε σε παράσταση διαμαρτυρίας και συνάντηση αύριο Παρασκευή 10 Μαρτίου στις 14.00 με τους αρμόδιους στο Υπ. Παιδείας. Είναι υπόλογοι για την ένταση της καταστολής και της τρομοκρατίας απέναντι σε εκπαιδευτικούς και ιδιαίτερα σε μαθητές για να μην συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις.

 • Καλούμε τη ΔΟΕ να πάρει θέση και να καταγγείλει την επίθεση

Καμία αναμονή! Κανένας φόβος!

Δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα!

ΥΓ: Κάποιοι καλοθελητές της «τήρησης του νόμου», όπως η ΔΔΕ Α΄ Αθήνας ζητούσαν μέχρι και τα ονόματα των μαθητών που κατέβαιναν στις συγκεντρώσεις... Να τους χαίρονται εκεί στο Υπουργείο... Άξιος ο μισθός τους!

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΝΤΙΑΝΑ  ΛΙΑΚΟΥ ΘΩΜΑΣ ΚΑΡΑΝΙΚΟΣ


Last Updated (Thursday, 23 March 2023 10:41)