Ο καιρος
Who's Online
We have 7 guests online
Εργασιακα δικαιωματα Εκπαιδευτικων Π.Ε.
Μεταφραστης
Λεξικο νεοελληνικης
Αναζητηση στο google
Εφημερευοντα Φαρμακεια
Εφημερευοντα νοσοκομεια
Θεατρα με εκπτωση
Κρατικο Πιστοποιητικο Γλωσσομαθειας
Περισσοτερα Αρθρα .....

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θουκυδίδης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.:Χριστίνα-Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Παπαδοπούλου Φρόσω  (2109917595/6936162126)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργ/ρούπολη, 9/5/2023
Αρ. Πρωτ.: 143

Προς τα μέλη του Συλλόγου

Και νέα προσφυγή του ΥΠΑΙΘ στις 8/5, με αφορμή τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών ενάντια στον διαγωνισμό της λεγόμενης «ελληνικής P.I.S.A.»

Ο αυταρχισμός και οι απαγορεύσεις της κυβέρνησης δε θα περάσουν!


Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών  ΠΕ «Ο Θουκυδίδης», προκηρύσσει στάση εργασίας από τις 8:00 έως τις 12:00 και για όσες ώρες χρειάζεται  κάθε συναδέλφισσα/ος ,την Τετάρτη 10 Μάη, προκειμένου να ακυρώσουμε τις εξετάσεις της λεγόμενης «ελληνικής PISA» στην πράξη!

Δεν θα επιτρέψουμε οι μαθητές και οι μαθήτριες μας να γίνουν τα πειραματόζωα που προστάζουν η ΕΕ - ΟΟΣΑ ! Μπλοκάρουμε τις εξετάσεις PISA!

Δεν θα επιτρέψουμε να «νεκρώσει» η γνώση και η κριτική σκέψη, κάθε ζωντανή λειτουργία του δημόσιου σχολείου, και να μετατραπεί σε τυποποιημένη μετρήσιμη δεξιότητα, τόση όση απαιτεί η αγορά!

Στις 10 Μαΐου καλούνται, και πάλι πιλοτικά, να δώσουν εξετάσεις οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ’ Δημοτικού και της Γ’ Γυμνασίου προκειμένου το υπουργείο παιδείας «να χαράξει εκπαιδευτική πολιτική βάσει δεδομένων». Στο σύλλογό μας έχει επιλεγεί ένα Δημοτικό σχολείο, το 5ο Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης..

Ο κόσμος της εκπαίδευσης, εκπαιδευτικοί, μαθητές/ριες, γονείς όπως αντιστάθηκαν και πέρυσι, στην συντριπτική πλειοψηφία τους, έτσι θα το κάνουν και φέτος!

Η διενέργεια των εξετάσεων αυτών έχει αποφασιστεί για εμάς και χωρίς εμάς στο νόμο 4823/2021 (Άρθρο 104, Αξιολόγηση του εκπαιδευτικού συστήματος). Είναι κομμάτι αυτού του  νόμου και αναπόσπαστο κομμάτι της ατομικής μας αξιολόγησης και της κατηγοριοποίησης των σχολείων μας με την οποία είμαστε αντίθετοι-ες μιας και θα απαγορεύσει κάθε εναπομείνουσα δραστηριότητα χαράς και δημιουργίας στο δημόσιο σχολείο,  μετατρέποντάς το σε  ατέλειωτο εξεταστικό κάτεργο για  μαθητ(ρι)ές, γονείς και εκπαιδευτικούς,  συσχετίζοντας τα αποτελέσματά της άμεσα με την αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών, οδηγώντας σε κατηγοριοποίηση των σχολείων.

Άλλωστε η κυβέρνηση δεν προχώρησε ούτε σε ένα μέτρο που μπορεί πραγματικά να  στηρίξει τους μαθητές και τα δημόσια σχολεία . Αιτήματα που χρόνια τώρα ο κλάδος αναδεικνύει, όπως η κατάσταση της σχολικής στέγης και των υποδομών, ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη, η κάλυψη των αναγκών με μόνιμο προσωπικό ώστε να σταματήσει η αθλιότητα της αναπλήρωσης, η κάλυψη όλων των μαθητών που έχουν ανάγκη από παράλληλη στήριξη, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς σε όλα τα σχολεία, ειδικά μετά την όξυνση των προβλημάτων που κληρονομήσαμε από την πανδημία και την τραγική διαχείριση των κλειστών σχολείων, αλλά και ζητήματα που έχουν να κάνουν με το ίδιο το περιεχόμενο του σχολείου, τα αναλυτικά προγράμματα και τα σχολικά βιβλία.

Η εδραίωση των εξετάσεων PISA θα μετατρέψει το δημοτικό και το γυμνάσιο σε «φροντιστήρια» όπου το άγχος για να βγει η ύλη θα ενταθεί και θα καλύψει κάθε τι που δεν μετριέται, το παιχνίδι, τη φαντασία, τη γνώση, την ελεύθερη έκφραση και επικοινωνία, εν τέλει τη χαρά.

Η τρομοκρατία, ο αυταρχισμός και οι απειλές δεν μας φοβίζουν. Το έχουμε αποδείξει. Ο κλάδος συντεταγμένα, αξιοποιώντας όλα τα μέσα, θα αντισταθεί στην αντιεκπαιδευτική πολιτική.

Τα σχέδια της κυβέρνησης θα μείνουν  στα χαρτιά!

Δυναμώνουμε την αντίσταση στα σχέδια για κατηγοριοποίηση μαθητών, σχολείων και εκπαιδευτικών.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Έγγραφο1

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ              ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΦΡΟΣΩ
 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.:Χριστίνα-Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Παπαδοπούλου Φρόσω  (2109917595/6936162126)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργ/ρούπολη, 6/5/2023
Αρ. Πρωτ.: 142

Προς τα μέλη του Συλλόγου

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ
ΕΛΕΝΗΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε.Ελληνικού-Αργυρούπολης,Αλίμου «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ» καταδικάζει ένα ακόμα περιστατικό διοικητικής αυθαιρεσίας, αυταρχισμού και τρομοκράτησης συναδέλφων που έρχεται να προστεθεί στα πάρα πολλά άλλα τέτοιου είδους που έχουν  καταγγελθεί και από άλλους εκπαιδευτικούς συλλόγους πανελλαδικά εις βάρος εκπαιδευτικών οι οποίοι τάσσονται με τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών τους οργάνων και με το συμφέρον του κλάδου.

Μετά την εναντίωση της εκπαιδευτικού Ελένης Παπασταύρου, που υπηρετεί στο 14ο Δ.Σ. Ηρακλείου Κρήτης, στη συστηματική και αυθαίρετη προσπάθεια της Διευθύντριας του σχολείου να ανατρέπει μονομερώς τις ειλημμένες αποφάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων, ακολούθησε αναφορά της διευθύντριας του σχολείου εις βάρος της για «αναξιοπρεπή και ανάρμοστη συμπεριφορά». Ο Διευθυντής Α/θμιας Εκπαίδευσης  Ηρακλείου Κρήτης προχώρησε τη διαδικασία για την πειθαρχική δίωξη της εκπαιδευτικού επιδεικνύοντας αντίστοιχη αυταρχική συμπεριφορά και προσπάθεια τρομοκράτησης, παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις του ΣΕΠΕ Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλου» μαζί με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου που διαψεύδουν όλες τις κατηγορίες.

Δεν είναι τυχαίο ότι η εκπαιδευτικός πρωτοστατεί στην οργάνωση των αγώνων ενάντια στην περαιτέρω υποβάθμιση, υποχρηματοδότηση των σχολείων, ενάντια στην κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών. Η συγκεκριμένη περίπτωση είναι η κορυφή του παγόβουνου μιας απαράδεκτης προσπάθειας της κυβέρνησης, του ΥΠΑΙΘ και των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, με σκοπό τη φίμωση, τρομοκράτηση και τον εκφοβισμό των εκπαιδευτικών για να μην απαντήσουν αγωνιστικά και οργανωμένα στην επίθεση που δέχονται στα δικαιώματά τους και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.  Για να μην  αμφισβητείται η πολιτική της παιδείας των πολλών ταχυτήτων και της ημιμάθειας, το σχολείο της «αξιολόγησης», της κατηγοριοποίησης και της ταξικής διαφοροποίησης, που διαμόρφωσαν οι αντιδραστικές νομοθετικές ρυθμίσεις όλων των κυβερνήσεων. Η τρομοκρατία δε θα περάσει!!

 • Απαιτούμε να σταματήσει κάθε πειθαρχική δίωξη εις βάρος της συναδέλφου Ελένης Παπασταύρου!

 • Καλούμε τη ΔΟΕ να συνδράμει στη στήριξη της συναδέλφου με όλα τα μέσα!

 • Στηρίζουμε την κινητοποίηση ενάντια στη συνδικαλιστική δίωξη της συναδέλφου την Παρασκευή 5 Μαΐου 2023 στις 14:00 στη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Κρήτης.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                   Η     ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΗΣΤΙΝΑ Έγγραφο1 ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΦΡΟΣΩ

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.:Χριστίνα-Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Παπαδοπούλου Φρόσω  (2109917595/6936162126)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργ/ρούπολη, 3/5/2023
Αρ. Πρωτ.: 141

Προς τα μέλη του Συλλόγου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΜΕΡΩΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Στις 28/3 καταγγείλαμε ότι η δημοτική αρχή Ελληνικού – Αργυρούπολης ερήμην των διευθύνσεων και του προσωπικού των 2ου Δημοτικού Σχολείου και ΕΠΑΛ Αργυρούπολης αποφάσισε να εγκαταστήσει στις οροφές τους, σύστημα θερμικών και οπτικών καμερών 24ωρης λειτουργίας, με πεδίο δράσης το οικογενειακό πάρκο Αργυρούπολης και το πάρκο Αφροδίτης, αλλά και τα ίδια τα σχολεία, όπως αναφέρεται στη Μελέτη του έργου.

Στο διάστημα που μεσολάβησε η διεύθυνση του 2ου Δημοτικού Αργυρούπολης ζήτησε εγγράφως από τη διοίκηση του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης να πληροφορηθεί εάν υπάρχει η προβλεπόμενη από το νόμο Μελέτη Εκτίμησης Αντικτύπου σχετικά με την Προστασία Δεδομένων καθώς επίσης τον λόγο για τον οποίο δε ζητήθηκε η άποψη του Διδακτικού Προσωπικού και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Ένα μήνα μετά, η απάντηση του αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας κ. Κρητικού βρίθει αγένειας,ενώ δεν απαντά στα συγκεκριμέναερωτήματα. Ο αντιδήμαρχος ασκεί κριτική στη διευθύντρια γιατί δεν ρώτησεπριν κάνει εσφαλμένεςσκέψεις, την πληροφορεί ότι έγινε όχημα αντιπολιτευτικών σκοπιμοτήτων και τέλος απαντά ότι στην ταράτσα του σχολείου θα τοποθετηθεί μόνο αισθητήρας θερμικής ανίχνευσης για την προστασία του Οικογενειακού Πάρκου ο οποίος δεν έχει δυνατότητα να κοιτά στο προαύλιο.

O κ. αντιδήμαρχος δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τη θέση του για να κάνει προσωπικές επιθέσεις και πολιτική προπαγάνδα. Είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει και να σέβεται τις αρμοδιότητες του εκπαιδευτικού προσωπικού και των στελεχών εκπαίδευσης.

Ας απαντήσει συγκεκριμένα και όχι με υπεκφυγές.

Γιατί δεν εκπονήθηκε η Μελέτη Εκτίμησης Αντικτύπου στα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα και δε ζητήθηκε η άποψη του Διδακτικού Προσωπικού και του Συλλόγου Γονέων; Μήπως γιατί η αγορά του εξοπλισμού έπρεπε να γίνει βρέξει – χιονίσει, χωρίς να ερευνηθούν ηπιότεροι τρόποι για την προστασία του πρασίνου και του εξοπλισμού των πάρκων;

Ισχυρίζεται ο κ. αντιδήμαρχος ότι στο ταρατσάκι του κλιμακοστασίου του 2ου ΔημοτικούΣχολείου θα τοποθετηθεί μόνο αισθητήρας θερμικής ανίχνευσης και ότι η θέση του αποκλείει πως θα βλέπει το προαύλιο ή άλλους χώρους του σχολείου. Τον διαψεύδει η εγκεκριμένη Μελέτη της Υπηρεσίας Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας.Σελ.2,3 της Τεχνικής Έκθεσης: Επιπλέον όφελος της εγκατάστασης του παραπάνω συστήματος αναμένεται να είναι ο περιορισμός τωνεπανειλημμένων φθορών και των βανδαλισμών δημοτικών εγκαταστάσεων …. (σ.σ. παρατίθεται λίστα δημοτικών εγκαταστάσεων μεταξύ των οποίων το2ο ΔημοτικόΣχολείο Αργυρούπολης). Σελ. 6 της Τεχνικής ΄Εκθεσης:Οι νέες Θερμικές-Οπτικές κάμερες ……. θα λειτουργούν αδιάλειπτα.Η ημισφαιρική κάμερα θα καλύπτει όλη την περιοχή γύρω από το σταθμό βάσης για την συνολικήεπιτήρηση της περιοχής του σταθμού, με στόχο την ασφάλεια και την αποτροπή βανδαλισμών. Σελ.9,10 της Τεχνικής Έκθεσης: Θέση μονάδας2ο Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης: Προβλέπεται να τοποθετηθούν τρεις θερμικές κάμερες 25° με τρεις οπτικούς αισθητήρες και μία ημισφαιρική κάμερα, για την συνολική επίβλεψη 360° τουσταθμού βάσης/ μονάδας.

Αν εφαρμόσουμε στοιχειώδεις αρχές της γεωμετρίας, θα διαπιστώσουμε ότι μία κάμερα που τοποθετείται σε στύλο ύψους τουλάχιστον 3 μ. στο ταρατσάκι του κλιμακοστασίου του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αργυρούπολης και βλέπει την αυλή του σχολείου αλλά και τη βλέπουν τα παιδιά.Το σχολείο όμως είναι χώρος μέσα στον οποίο διαμορφώνεται η προσωπικότητα και η συνείδηση των μαθητών και των μαθητριών. Η διαμόρφωση γίνεται πολύπλευρα και αφορά τόσο στη μαθησιακή διαδικασία όσο και στην αλληλεπίδραση των παιδιών μεταξύ τους από τη σχολική τάξη μέχρι το προαύλιο. Οι κάμερες παρακολούθησης αποτελούν ωμή παρέμβαση στη ζωή των μαθητών και των μαθητριών ενός σχολείου που βρίσκονται σε ευαίσθητες μικρές ηλικίες. Είναι παιδαγωγικά και επιστημονικά απαράδεκτο να «διδάσκονται» τα παιδιά ότι είναι φυσιολογικό να παρακολουθούνται και αυτό να έχει συνέπειες στη στάση τους, στο πώς κινούνται και εκφράζονται.

 • Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να ασχοληθεί με όσα πραγματικά αξίζουν. Με τον δευτεροβάθμιο αντισεισμικό έλεγχο των σχολικών κτηρίων που δεν έχει γίνει ακόμη, με τη συντήρηση των υπαρχόντων και την ανέγερση νέων σύγχρονων διδακτηρίων, με την καθαριότητα και τη φύλαξήτους με μόνιμο προσωπικό, με τη σίτιση των μαθητών και μαθητριών. Οι αύλειοι χώροι των σχολείων να αποδίδονται και πάλι στα παιδιά για ελεύθερες / δωρεάν δραστηριότητες αθλητισμού, για αθλοπαιδιές, να αποτελούν ζωντανές κυψέλες νεανικής δημιουργίας στον ελεύθερο χρόνο τους.

 • Η σχολική κοινότητα δεν αποδέχεται τις κάμερες,την παρακολούθηση της σχολικής ζωής και του δημόσιου βίου , τον αυταρχισμό και τη χειραγώγηση.

 • Υποστηρίζουμε το Σύλλογο Διδασκόντων 2ου Δημοτικού Σχολείου Αργυρούπολης σε κάθε νόμιμη ενέργειά του κατά της τοποθέτησης καμερών στο σχολείο.

 • Απαιτούμε από τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας κ. Κρητικό, να ανακαλέσει τους απαράδεκτους και προσβλητικούς ισχυρισμούς του σε βάρος της διευθύντριας του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αργυρούπολης.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                     Η     ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗΧΡΗΣΤΙΝΑ Έγγραφο1ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΦΡΟΣΩ


 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.:Χριστίνα-Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Παπαδοπούλου Φρόσω  (2109917595/6936162126)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργ/ρούπολη, 1/5/2023
Αρ. Πρωτ.: 140

Προς τα μέλη του Συλλόγου


Για τις εξετάσεις της λεγόμενης «ελληνικής PISA»
που οργανώνει το ΥΠΑΙΘ

Το ΥΠΑΙΘ, παρά τις μεγάλες αντιδράσεις του κλάδου, προχωρά για δεύτερη συνεχή χρονιά σχεδόν με πανομοιότυπο τρόπο, σε εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα για μαθητές της Στ’ Δημοτικού ( 5ο ΔΣ Αργυρούπολης)  και Γ΄ Γυμνασίου, η επονομαζόμενη και ελληνική PISA. Οι εξετάσεις που θα διεξαχθούν στις 10/5, θα αφορούν και φέτος στα γνωστικά αντικείμενα της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Μαθηματικών και θα υλοποιηθούν σε αντιπροσωπευτικό δείγμα τουλάχιστον 6.000 μαθητών σε ανώνυμη βάση, από τουλάχιστον 600 συμμετέχουσες σχολικές μονάδες.

Εάν την περσινή χρονιά τα σωματεία των εκπαιδευτικών κάναμε  προσπάθεια να αποκαλύψουμε τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης, φέτος οι δηλώσεις της υπουργού, οι πράξεις αλλά και η έκθεση της εκτίμησης του περσινού διαγωνισμού είναι τόσο αποκαλυπτικά που διαγράφουν οποιαδήποτε αμφιβολία μπορεί να υπήρχε.

Πρώτον, το επιχείρημα ότι τα αποτελέσματα των εξετάσεων τύπου PISA θα βοηθήσουν στη βελτίωση των αναλυτικών προγραμμάτων το έχει ακυρώσει η ίδια η κυβέρνηση, αφού τα αναλυτικά προγράμματα γράφτηκαν πριν τις εξετάσεις, σήκωσαν θύελλα αντιδράσεων από τις επιστημονικές ενώσεις και τα σωματεία των εκπαιδευτικών και μετά τα αποτελέσματα των εξετάσεων δεν υπήρξε πρακτικά καμία αλλαγή.

Δεύτερον, οποιαδήποτε εκτίμηση, μετά την συγγραφή, θα μπορούσε να ήταν χρήσιμη κατά την εφαρμογή των αναλυτικών προγραμμάτων, ώστε να προσδιοριστούν τα αποτελέσματα. Το υπουργείο εκτιμά ότι «σε επίπεδο διατύπωσης προτάσεων εκπαιδευτικής πολιτικής σημειώνεται ότι η ανάγκη ενίσχυσης της κριτικής σκέψης των μαθητών, όπως προέκυψε μέσα από την πρώτη εφαρμογή των Εθνικών Εξετάσεων Διαγνωστικού Χαρακτήρα, συνιστά κυρίαρχη βάση στην οποία θεμελιώνονται οι προωθούμενες αλλαγές στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, με αφετηρία την εκπόνηση των νέων Προγραμμάτων Σπουδών» πριν καν αυτά εφαρμοστούν. Έχουμε δηλαδή την παγκόσμια επιστημονική πρωτοτυπία η αξιολόγηση των αποτελεσμάτων μιας έρευνας για ένα επιστημονικό έργο να γίνεται αφού σχεδιαστεί και πριν υλοποιηθεί!!!

Τρίτον, η ίδια υπουργός χαρακτηρίζει αυτές τις εξετάσεις ως έναν από τους τρεις βασικούς πυλώνες της αξιολόγησης, της κατηγοριοποίησης δηλαδή των σχολείων που με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί στην υποβάθμιση των μορφωτικών δικαιωμάτων της πλειοψηφίας των μαθητών.

Τέταρτον, η κυβέρνηση δεν προχώρησε ούτε σε ένα μέτρο που μπορεί πραγματικά να αναβαθμίσει το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας. Αιτήματα που χρόνια τώρα ο κλάδος αναδεικνύει, όπως η κατάσταση της σχολικής στέγης και των υποδομών, ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη, η κάλυψη των αναγκών με μόνιμο προσωπικό ώστε να σταματήσει η αθλιότητα της αναπλήρωσης, η κάλυψη όλων των μαθητών που έχουν ανάγκη από παράλληλη στήριξη, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί σε όλα τα σχολεία, ειδικά μετά την όξυνση των προβλημάτων που κληρονομήσαμε από την πανδημία και την τραγική διαχείριση των κλειστών σχολείων, αλλά και ζητήματα που έχουν να κάνουν με το ίδιο το περιεχόμενο του σχολείου, τα αναλυτικά προγράμματα και τα σχολικά βιβλία.

Ποια είναι λοιπόν η πραγματική στόχευση; Έχουμε αρκετή πείρα τόσο από τις «εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις» της χώρας μας αλλά και της ΕΕ και το πού οδηγούν τέτοιου είδους εξετάσεις.

Ακόμα και το όνομα που δόθηκε (ελληνική PISA), όσο οξύμωρο και αν είναι να βαφτίζεται ελληνικό το Πρόγραμμα Διεθνούς Αξιολόγησης Μαθητών (Programme for International Student Assessment), δεν είναι καθόλου αθώο. Οι εξετάσεις της PISA διεξάγονται κάθε τρία χρόνια στη Γλώσσα (κατανόηση κειμένου), Μαθηματικά και Φυσικές Επιστήμες, ανάμεσα στις χώρες του ΟΟΣΑ και, όπως μας πληροφορεί το ΙΕΠ, «Η PISA είναι πνευματικό παιδί του ΟΟΣΑ και είναι ένα εργαλείο, προκειμένου οι βέλτιστες πρακτικές που υπάρχουν στις χώρες-μέλη του ΟΟΣΑ να γενικευτούν και να υιοθετηθούν στα υπόλοιπα εκπαιδευτικά προγράμματα» και συνεχίζει «η έλλειψη ίσων ευκαιριών ειδικά για τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα δεν οφείλεται στις κοινωνικές ανισότητες αλλά στο ότι οι χαμηλού επιπέδου μαθητές δεν έχουν πρόσβαση σε σχολεία με εκπαιδευτικούς υψηλών προσόντων». Για αυτό βάζει στόχο για τα εκπαιδευτικά συστήματα «την προσέλκυση εκπαιδευτικών με αυξημένα προσόντα, οι οποίοι διαρκώς θα εκπαιδεύονται με αξιολογήσεις και επιμορφώσεις και θα κρατούν τους καλύτερους».

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού είναι τελείως διαφορετικά και αποκαλυπτικά. Το παρακάτω γράφημα με τα αποτελέσματα του διαγωνισμού το 2009 δείχνει την άμεση σύνδεση των αποτελεσμάτων με την κοινωνικο-οικονομική προέλευση των μαθητών. (SES: κοινωνικοοικονομική τάξη).

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων  της PISA αλλά και άλλων πανομοιότυπων τύπων, όπως είναι τα SAT's στην Αγγλία, δε μας δείχνουν απλά το προφανές, ότι μέσα στο σχολείο αντανακλώνται οι ταξικές ανισότητες της κοινωνίας, αλλά τις οξύνουν κιόλας, αφού τα σχολεία κατηγοριοποιούνται με βάση  αυτές μέσω της σύγκρισης των επιδόσεων των μαθητών του σχολείου με το μέσο όρο.

Η απάντηση του ΟΟΣΑ, της ΕΕ αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στις ανισότητες και στην αποτύπωσή τους στα αποτελέσματα των διαγνωστικών εξετάσεων, είναι ο διαχωρισμός των μαθητών και η διοχέτευση αυτών που προέρχονται από τα πιο χαμηλά κοινωνικά στρώματα σε σχολεία υποβαθμισμένα, με περιεχόμενο πιο προσιτό στο επίπεδό τους, στο όνομα της «θετικής διάκρισης». Έχει αποδειχθεί σε όλες τις χώρες που εφαρμόστηκε, ότι αυτή η τακτική λειτουργεί ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία για αυτούς τους μαθητές: όχι μόνο δε βοηθά στη γνωστική ανάπτυξη αυτών των μαθητών, πολλώ δε μάλλον δε λειαίνει τις ταξικές ανισότητες, όπως οι ίδιοι ευαγγελίζονται, αλλά τις αποτυπώνει, παγιώνοντάς τες. Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, σε πολλές Πολιτείες των ΗΠΑ, οι μαθητές τοποθετούνται σε τμήματα στο Δημοτικό Σχολείο με βάση την επίδοσή τους στη γραφή και την ανάγνωση. Εννιά στους δέκα μαθητές που τοποθετούνται στο χαμηλό επίπεδο, παραμένουν και αποφοιτούν από αυτό. Γι’ αυτή την προοπτική ανοίγουν δρόμο!

Οι εκπαιδευτικοί της τάξης, όλοι εμείς που κρατήσαμε όρθια τα σχολεία τα τελευταία χρόνια κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες, γνωρίζουμε ότι η διδασκαλία δεν είναι ένα μονόπρακτο έργο που κρίνεται μέσα σε ένα δίωρο εξετάσεων, με ενιαίους ισοπεδωτικούς όρους, ανεξάρτητα από την κοινωνική προέλευση, τις συνθήκες διαβίωσης, την οικογενειακή κατάσταση των μαθητών που συμμετέχουν σε αυτές. Αξιολογούμε τους μαθητές μας και τη δουλειά μας όχι ισοπεδωτικά, αλλά τον καθένα ξεχωριστά, με κάθε τρόπο: με τη συζήτηση, με δραστηριότητες ομαδικές ή ατομικές, ακόμα και με ένα γραπτό διαγώνισμα. Αν το ΥΠΑΙΘ ήθελε πράγματι να εξάγει αντικειμενικά αποτελέσματα για την εκπαιδευτική πραγματικότητα, θα αξιοποιούσε αυτά τα δεδομένα. Όμως οι στόχοι του είναι άλλοι. Οι εκπαιδευτικοί αποτιμούμε τα αποτελέσματα, βασανίζουμε τον εαυτό μας, συζητάμε με τους συναδέλφους μας για το πώς θα γίνουμε καλύτεροι στη δουλειά μας, αλλά και το πώς θα βοηθήσουμε κάθε μαθητή χωριστά με βάση και την κοινωνική του ένταξη.

Εμείς, οι εκπαιδευτικοί δε θέλουμε οι εξετάσεις να χρησιμοποιούνται για να διαχωρίζονται οι μαθητές σε παιδιά και αποπαίδια, δε θέλουμε ένα σχολείο υποβαθμισμένο για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, ένα σχολείο που θα σηκώνει τεράστια εμπόδια απέναντι σε αυτά τα παιδιά που θέλουν να σπουδάσουν. Θέλουμε ένα σχολείο που να μορφώνει ολόπλευρα όλους τους μαθητές, θα τους βοηθά να συγκροτήσουν την προσωπικότητά τους, θα τους δίνει τη δυνατότητα να αναπτύξουν τα ταλέντα τους και να σπουδάσουν, όσοι το επιθυμούν, ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς τους. Αυτό το σχολείο είναι εκ διαμέτρου αντίθετο με την πολιτική της κυβέρνησης τους σχεδιασμούς της ΕΕ, που υπηρέτησαν αδιαλείπτως όλες οι κυβερνήσεις,  τις βέλτιστες πρακτικές του ΟΟΣΑ, αλλά και τα εργαλεία που χρησιμοποιούν, όπως η λεγόμενη αξιολόγηση και οι εξετάσεις τύπου PISA. Είναι χρέος μας απέναντι στους μαθητές μας να αντισταθούμε σε αυτό.

 • Εδώ και τώρα απαιτούμε από το ΥΠΑΙΘ να σταματήσει κάθε διαδικασία που σχετίζεται με τη λεγόμενη «ελληνική PISA».

 • Καλούμε όλους τους ΣΕΠΕ και τις ΕΛΜΕ να καταδικάσουν αυτούς τους σχεδιασμούς, να ενημερώσουν τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές για τις πραγματικές τους στοχεύσεις.

 • Τα Δ.Σ. ΔΟΕ και ΟΛΜΕ οφείλουν να καταδικάσουν αυτή τη μεθόδευση του ΥΠΑΙΘ και να αναλάβουν την ευθύνη ώστε, με συλλογικό και συντονισμένο τρόπο, να ακυρωθεί στην πράξη, πανελλαδικά, η εφαρμογή της «ελληνικής PISA».

 • Να καλύψουν όλους τους συναδέλφους που τα σχολεία τους έχουν επιλεγεί για αυτές τις εξετάσεις, να μη συμμετέχουν με κάθε τρόπο. Να προκηρύξουν, πανελλαδική στάση εργασίας για τις ώρες διεξαγωγής των εξετάσεων.

Τα σχέδια της κυβέρνησης να μείνουν  στα χαρτιά!

Δυναμώνουμε την αντίσταση στα σχέδια για κατηγοριοποίηση μαθητών, σχολείων και εκπαιδευτικών. Συμμετέχουμε ακόμα πιο αποφασιστικά στην απεργία – αποχή από την «ατομική αξιολόγηση»!!


ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                      Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ Έγγραφο1 ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΦΡΟΣΩ


 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.:Χριστίνα-Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Παπαδοπούλου Φρόσω  (2109917595/6936162126)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργ/ρούπολη, 27/4/2023
Αρ. Πρωτ.: 139

Προς τα μέλη του Συλλόγου


ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: ΒΑΣΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΣΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ!

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Οι πιέσεις για να προχωρήσει η ατομική αξιολόγηση των νεοδιόριστων συνεχίζονται καθώς έχουν πλέον τοποθετηθεί πανελλαδικά και στην Αττική οι νέοι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης (ΣΕ) που καλούνται να υλοποιήσουν τη διαδικασία. Συνεχώς γίνονται γνωστά περιστατικά πίεσης με απειλές, ψέματα και προσπάθειες χειραγώγησης των νεοδιόριστων συναδέλφων. Οι ΣΕ εμφανίζονται και εξαφανίζονται «ταχυδακτυλουργικά» δίνοντας ρεσιτάλ αφοσίωσης στις εντολές του Υπουργείου και ταυτόχρονα χάνοντας κάθε συναδελφική υπόσταση καθώς αγνοούν εσκεμμένα τις αποφάσεις του κλάδου.

Είναι, λοιπόν, κρίσιμο να οργανώσουμε τον αγώνα για να μην περάσει η τρομοκρατία και οι πιέσεις, κανείς συνάδελφος να μην είναι μόνος! Η συλλογική στάση και η συμπόρευση με τον Σύλλογο μας, το Σωματείο μας, είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να μπλοκάρουμε την ατομική αξιολόγηση και να πετύχουμε τη μονιμοποίηση στους νεοδιόριστους συναδέλφους αλλά και να εξασφαλίσουμε τη μονιμότητα σε όλους τους εκπαιδευτικούς! Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα να έχει υπόψη τα εξής:

1. Ενημερώνουμε άμεσα τον Σύλλογό μας και τους συναδέλφους, με οποιονδήποτε τρόπο, για τα μηνύματα από τους νέους Συμβούλους. Η επίθεση δε θα απαντηθεί ατομικά, αλλά συλλογικά!

2. Δεν απαντάμε στο μήνυμα και δεν «μπαίνουμε» στην ειδική πλατφόρμα αξιολόγησης. Δε δίνουμε  στοιχεία και «πάτημα» στον αξιολογητή για να εντείνει τις πιέσεις και να αποστέλλει προσωπικά μηνύματα για τη συνέχιση της διαδικασίας. Ξέρουμε επίσης ότι όλα αυτά τα στοιχεία θα αξιοποιηθούν από το Υπουργείο και τα «παπαγαλάκια» του για να θριαμβολογήσουν για τα ποσοστά «συμμετοχής στην αξιολόγηση».

3. Ακόμα και αν έχουμε «μπει» στην ειδική πλατφόρμα και έχουμε δεχτεί το μήνυμα από τον «αξιολογητή» για τα «βήματα», ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία ενημερώνουμε άμεσα και πάλι τον Σύλλογό μας . Δε συνεχίζουμε περαιτέρω τη διαδικασία που μας προτείνουν. Ξεκαθαρίζουμε ότι κάθε συνάδελφος μπορεί να δηλώσει απεργία – αποχή σε ο ποιαδήποτε φάση! Στα ζευγάρια αξιολογητή - αξιολογούμενου, ο αξιολογητής θα καλέσει σε «συνάντηση προσυνεννόησης» με email ή τηλεφωνικά. Απαντάμε ότι συμμετέχουμε στην απεργία αποχή από την ατομική αξιολόγηση με δήλωση που έχει κατατεθεί στο πρωτόκολλο του σχολείου μας και δεν πηγαίνουμε στη συνάντηση.

4. Αν σταλεί email από τον αξιολογητή, μπορούμε να απαντήσουμε ως εξής:

Με την παρούσα (αριθμός πρωτοκόλλου …… εδώ να γράφεται ο αριθμός πρωτοκόλλου της ομαδικής δήλωσης συμμετοχής στην Απεργία – Αποχή στο κάθε σχολείο) δηλώνω ότι συμμετέχω στην απεργία-αποχή που έχει προκηρύξει η ΔΟΕ (ή ΠΟΣΕΕΠΕΑ για ΕΒΠ – ΕΕΠ), από κάθε ενέργεια που συνδέεται με το σύστημα αξιολόγησης, το οποίο προωθείται εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και πιο συγκεκριμένα από τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο 4823/21 και καθώς και από την Υπουργική Απόφαση 9950/ΓΔ5 ΦΕΚ 388/27-1-2023 «Ρύθμιση ειδικότερων και λεπτομερειακών θεμάτων σχετικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και τη διαδικασία διενέργειάς της».

Ο/Η εκπαιδευτικός:  Ονοματεπώνυμο: …………… Ειδικότητα:……………  Σχολείο: ……………

Ασφαλώς μπορείτε να απαντήσετε και απλά ότι «συμμετέχω στην απεργία-αποχή που έχει κηρύξει η ΔΟΕ», με τα στοιχεία σας και τέλος.

Δε γράφουμε τίποτα επιπλέον ως απάντηση κι εδώ σταματάει η επικοινωνία μας με τον αξιολογητή.

5. Συνεπώς το βασικό είναι άμεσα, αν δεν έχουμε υπογράψει ήδη, υπογράφουμε τη συλλογική δήλωση των συναδέλφων του σχολείου μας συμμετοχής στην απεργία – αποχή που έχει κηρύξει η ΔΟΕ, η οποία έχει πρωτοκολληθεί στο Σχολείο.   Μπορεί να την υπογράψει κάθε συνάδελφος/ισσα ανά πάσα στιγμή και να ζητήσει να πρωτοκολληθεί στο σχολείο του/της.

6. Επισημαίνουμε επίσης ότι:

α. Η απεργία – αποχή της ΔΟΕ καλύπτει σε όλες τις φάσεις τους/τις συναδέλφους να απέχουν από όλα τα εξωδιδακτικά καθήκοντα που σχετίζονται με την ατομική αξιολόγηση, όπως: από τη συνάντηση με τον Σύμβουλο Εκπαίδευσης, την ενημέρωση της Ψηφιακής Πλατφόρμας, τον ηλεκτρονικό φάκελο, την υποβολή έκθεσης ατομικής αυτοαξιολόγησης κλπ. Όταν συμμετέχουμε στην απεργία-αποχή βρισκόμαστε στο σχολείο μας και παρέχουμε το πλήρες εκπαιδευτικό μας έργο ως συνήθως, απέχουμε μόνο από τις παραπάνω διαδικασίες της αξιολόγησης, γι’ αυτό και η συμμετοχή στην απεργία-αποχή δεν έχει παρακράτηση μισθού.

β. Σε περίπτωση που ο αξιολογητής ορίσει μόνος του μέρα και ώρα που θα επισκεφθεί το σχολείο: Προκειμένου να αντιμετωπιστεί συλλογικά από ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους το κομμάτι της «παρατήρησης της διδασκαλίας» και να γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το σχολείο που θα πάει ο αξιολογητής, το Δ.Σ. της ΔΟΕ προκηρύσσει 3ωρες στάσεις εργασίας στο πλαίσιο της αποτροπής της υλοποίησης του ν.4823/21 και της ΥΑ 9950/ΓΔ5/27-01-23 (παρακολούθηση μαθημάτων από αξιολογητές κλπ) και θα συνεχίζει να προκηρύσσει στάσεις εργασίας για όσο διάστημα διαρκούν αυτές οι διαδικασίες.

Ενημερώνουμε άμεσα τοΣύλλογο, με οποιονδήποτε τρόπο, εάν ο «αξιολογητής» προσπαθήσει να κλείσει ραντεβού ή ορίσει παρακολούθηση διδασκαλίας, ώστε το Δ.Σ. να κάνει συγκεκριμένη τη στάση εργασίας της ΔΟΕ. Τονίζουμε ότι οι στάσεις εργασίας καλύπτουν όλους τους συναδέλφους και τους επιτρέπουν να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε κινητοποίηση γίνεται για την αποτροπή της ατομικής αξιολόγησης

ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ/ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΩΝ, ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ ΣΕ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ.

1) ΕΡΩΤΗΣΗ: Έχω μόνο δύο φορές δικαίωμα να αρνηθώ την ατομική αξιολόγηση; Στην συνέχεια υπάρχει περίπτωση να  κριθώ ανεπαρκής και να απολυθώ;

Σε καμία περίπτωση η συμμετοχή στην Απεργία-Αποχή, συνολικά η συνδικαλιστική δράση, δε συνεπάγεται αρνητική αξιολόγηση. Για να το πούμε πιο καθαρά: ο αξιολογητής, σε περίπτωση μπλοκαρίσματος της αξιολόγησης, είναι υποχρεωμένος να σημειώσει ότι δεν πραγματοποιήθηκε λόγω συμμετοχής στην Απεργία-Αποχή και σε καμία περίπτωση ότι ο αξιολογούμενος έλαβε αρνητική αξιολόγηση. Προφανώς, οι συνάδελφοι/συναδέλφισσες που θέτουν το εξής ερώτημα, κάνουν αναγωγή στην σχετική διάταξη του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα. Εκεί όμως η αναφορά αφορά την περίπτωση που πραγματοποιηθεί η Αξιολόγηση και το αποτέλεσμά της είναι αρνητικό. Είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα.

2) ΕΡΩΤΗΣΗ: Να κάνω τη διαδικασία, παρά τις αντιρρήσεις μου, ώστε να μονιμοποιηθώ και να ξεμπερδεύω; Αρκετά έκατσα σαν αναπληρωτής/αναπληρώτρια και δόκιμη/ος νεοδιόριστη/ος.

Δυστυχώς, δεν είναι έτσι. α) Και να ολοκληρωθεί η Α’ φάση (Α1) ΔΕ θα εκδοθούν οι διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης. Πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία (Α2 και Β). Πρόκειται συνεπώς για κοροϊδία και ξεκάθαρο εκβιασμό. β) Η υλοποίηση των αντιεκπαιδευτικών σχεδιασμών δε θα έχει σαν αποτέλεσμα να γίνουν μόνιμοι οι δόκιμοι, αλλά να γίνουμε τελικά όλοι, δόκιμοι, εις το διηνεκές! Η διαδικασία επαναλαμβάνεται κάθε 2 και 4 χρόνια αντίστοιχα! Κανείς λοιπόν να μην παραπλανηθεί από τα ωραία λόγια και τις υποσχέσεις του ΥΠΑΙΘ (“έλα μωρέ, τυπικό είναι, να τελειώνουμε”). Αν υλοποιηθούν αυτά τα σχέδια, τότε θα αρχίσουν οι πιέσεις του τύπου: “μα καλά, είναι δυνατόν να είναι όλοι άριστοι”; Και τελικά αν περάσει η αξιολόγηση δε θα υπάρχει μονιμότητα για κανέναν εκπαιδευτικό, έχει αποδειχτεί στις χώρες που εφαρμόστηκε.

3) ΕΡΩΤΗΣΗ: Προβλέπεται ποσόστωση; Όχι, σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει τέτοια πρόβλεψη. Αν τους αφήναμε όμως να περάσουν την αξιολόγηση θα έβαζαν και ποσόστωση.

4) ΕΡΩΤΗΣΗ: Θέλω να πάρω μέρος στην Απεργία-Αποχή, αλλά θα μπω στο στόχαστρο, όταν τελικά περάσει η αξιολόγηση. Υπενθυμίζουμε ότι η αποχή των εκπαιδευτικών από συγκεκριμένα καθήκοντα προβλέπεται από τις διατάξεις του ν.1264/1982, όπως αυτές έχουν ερμηνευτεί από τα αρμόδια Δικαστήρια (όλως ενδεικτικώς Δ.Εφ. 486/1995 κ.ά.) και συνιστά απολύτως νόμιμη, συνταγματικά κατοχυρωμένη μορφή συνδικαλιστικής δράσης, αναγνωριζόμενη ως μορφή απεργίας η οποία καλύπτει τους συμμετέχοντες από κάθε πειθαρχική ευθύνη

Με τη δύναμη του συλλογικού αγώνα, έχουμε καταφέρει να ρίξουμε στο κενό τόσες και τόσες προσπάθειες να περάσει η αξιολόγηση. Επίσης, η συνδικαλιστική δράση δεν αποτελεί κριτήριο αξιολόγησης, ούτε καν τυπικά με βάση την σχετική Υπουργική Απόφαση. Κάτι τέτοιο, θα ισοδυναμούσε με τυπική παραβίαση του συνταγματικού δικαιώματος της Απεργίας. Με το ίδιο σκεπτικό, στην επόμενη φάση αξιολόγησης, ένας/μία εκπαιδευτικός θα μπορεί να αξιολογηθεί αρνητικά, επειδή πήρε μέρος ακόμα και σε μία 24ωρη Απεργία! Το δικαίωμα μας να αγωνιζόμαστε και η ελεύθερη συνδικαλιστική δράση είναι κεκτημένα με σκληρούς αγώνες και δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να τα αμφισβητήσει ή να τα απαξιώσει!

5) ΕΡΩΤΗΣΗ: Υπάρχει χρονικό όριο στο οποίο μπορώ να παραμείνω δόκιμος/δόκιμη; Αν παρέλθει, απολύομαι;

Φυσικά και όχι! Άλλωστε, με ευθύνη του ΥΠΑΙΘ και προκειμένου να εκβιάσει τους νεοδιόριστους συναδέλφους μας, ήδη οι νεοδιόριστοι του 2020 κλείνουν τρία χρόνια σαν δόκιμοι. Παρά τις διατάξεις του Υ.Κ. για μονιμοποίηση αυτόματα μετά το πέρας της διετίας. Επίσης, όπως αναφέρουμε και παραπάνω, οι συνάδελφοι/συναδέλφισσες νεοδιόριστοι, θα παραμείνουν δόκιμοι, αφού δεν αρκεί η ολοκλήρωσης της 1ης φάσης της διαδικασίας (Α1). Αδιαπραγμάτευτο αίτημά μας είναι εδώ και τώρα η μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων του 2020 και του 2021 πλέον και θα το πετύχουμε πραγματικά μόνο με την αποτροπή της αξιολόγησης!

ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ! Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ» ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ! ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ                                    Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                                  ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΦΡΟΣΩ

Έγγραφο1
 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.:Χριστίνα-Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Παπαδοπούλου Φρόσω  (2109917595/6936162126)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργ/ρούπολη, 26/4/2023
Αρ. Πρωτ.: 138

Προς τα μέλη του Συλλόγου

Εργατική Πρωτομαγιά  2023

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η απεργία της Πρωτομαγιάς είναι η μέρα που μας θυμίζει το διπλό χρέος που έχουμε ως εκπαιδευτικοί: να τιμήσουμε όσους και όσες αγωνίστηκαν και αγωνίζονται να ξημερώσει μια καλύτερη μέρα για τους εργαζομένους και να δώσουμε τη σκυτάλη αυτών των αγώνων στη νέα γενιά.

Eίμαστε κι εμείς μάρτυρες της βαρβαρότητας που ζουν οι λαοί, ακόμα και στις «προνομιούχες» χώρες της Δυτικής Ευρώπης και της Β. Αμερικής, αλλά και των σπουδαίων αγώνων που δίνουν οι συνάδελφοί μας στη Γαλλία, τη Μ. Βρετανία, τις ΗΠΑ και τη χώρα μας.Οι εκπαιδευτικοί μαζί με όλους τους εργαζομένους βγαίνουμε  στο δρόμο, παλεύουμε, διεκδικούμε ένα καλύτερο μέλλον για τους εμάς και τους μαθητές μας,απαιτώντας ασφαλή κτήρια, σύγχρονες υποδομές, δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους τους μαθητές, ενιαία εκπαίδευση για όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως φυλής, φύλου, θρησκείας, οικονομικής κατάστασης, κοινωνικής τάξης.

Την ίδια στιγμή περισσεύουν οι φωνές του «ρεαλισμού» και της υποταγής που ακούγονται από την κυβέρνηση, τα παπαγαλάκια της στα ΜΜΕ, τα υπόλοιπα κόμματα των μεγαλοεπιχειρηματιών αλλά και από τον -πάντα πρόθυμο να σπείρει απογοήτευση- κυβερνητικό συνδικαλισμό: «το σχολείο και η εκπαίδευση θα βελτιωθούν μέσα από την αξιολόγηση», «ο συνδικαλισμός ευθύνεται για την κατάσταση στην Παιδεία», «ψηφίστε μας για να μη χειροτερέψει η θέση σας», «μάταια παλεύουμε, αυτά έχουν περάσει σε όλη την Ευρώπη» και άλλα παρόμοια.

Τα τελευταία χρόνια ο κλάδος έδωσε με ψηλά το κεφάλι σπουδαίες μάχες για τα εργασιακά του δικαιώματα και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, παρά το ότι η κυβέρνηση με τραμπούκικες μεθοδεύσεις, με τις γνωστές καλολαδωμένες «δημοσιογραφικές» πένες και με τη συνδρομή της ταχύτατης -σε αυτά και μόνο τα θέματα- δικαιοσύνης κήρυξε τις κινητοποιήσεις μας 6 φορές παράνομες. Συνεχίζουμε να αντιδρούμε στην κατηγοριοποίηση των εκπαιδευτικών και των μαθητών.

Σημάναμε συναγερμό για τα τεράστια κτηριακά προβλήματα των σχολείων, προβλήματα που σε πολλές περιπτώσεις καθιστούν τα σχολεία επίφοβα για τραγικά δυστυχήματα, την ώρα που η κυβέρνηση διαβεβαίωνε υποκριτικά ότι «όλα βαίνουν καλώς». Τώρα πια κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δε γνωρίζει, ότι δεν έχει ενημερωθεί, ότι δεν έχει ευθύνη. Μαζί με τους μαθητές μας και τους γονείς τους βγήκαμε στο δρόμο και δε μείναμε σιωπηλοί στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών.

Στην Ελλάδα και την Ευρώπη οι εργαζόμενοι σηκώνουν κεφάλι, αρνούνται να ζήσουν με τα ψίχουλα που περισσεύουν από το πλούσιο γεύμα του Ταμείου Ανάκαμψης που δίνουν οι κυβερνήσεις στις μεγάλες επιχειρήσεις.

Και αυτές ακριβώς οι κινητοποιήσεις είναι τα καλύτερα στεφάνια τιμής που οι εκπαιδευτικοί και όλοι οι εργαζόμενοι μπορούμε να αποδώσουμε στους νεκρούς εργάτες της Πρωτομαγιάς του Σικάγου το 1886, στους εκτελεσμένους της Πρωτομαγιάς στην Καισαριανή το 1944, στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους σε όλες τις χώρες και εποχές.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,    Εμείς  γνωρίζουμε πλέον καλά, ότι οι αγώνες οι δικοί μας και όλων των εργαζομένων του κόσμου θα νικήσουν, ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό.

1η Μάη, μέρα αγώνα, τιμής και ανυπακοής!

Η Πρωτομαγιά ειδικά φέτος μας καλεί να πούμε «ΟΧΙ» στις αυταπάτες και στα ψευτοδιλήμματα. Είναι η ώρα μαζί με τη συντριπτική πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού να συνειδητοποιήσουμε ότι η πηγή των δεινών μας είναι η οικονομία του κέρδους, οι μονοπωλιακοί όμιλοι και το πολιτικό τους προσωπικό. Είναι η ώρα μαζί με τους μαθητές μας και τους υπόλοιπους εργαζόμενους να πούμε «ΟΧΙ» σε μια ζωή με τα ψίχουλα, χωρίς δικαιώματα,με πολέμους, να διεκδικήσουμε αυτό που ανήκει σε όλους εμάς, τους παραγωγούς του κοινωνικού πλούτου.«Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά! Βαδίζουμε στον δρόμο των εργατών του Σικάγο! Από το Σικάγο έως την Καισαριανή, ζήτω η 1η Μάη κι η πάλη η ταξική!».

Όλοι-ες στις συγκεντρώσεις στην Αθήνα ,τη Δευτέρα 1/5

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΦΡΟΣΩ


Έγγραφο1 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.:Χριστίνα-Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Παπαδοπούλου Φρόσω  (2109917595/6936162126)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργ/ρούπολη, 23/4/2023
Αρ. Πρωτ.: 137

Προς τα μέλη του Συλλόγου

27 AΠΡΙΛΙΟΥ:ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ

2η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ  2022-2023

Την Πέμπτη 27 Απριλίου από τις 10 π.μ. έως 1 μ.μ. στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Αργυρούπολης Μίκης Θεοδωράκης, (Κύπρου 68) δίπλα από το Δημαρχείο,  δίνουμε ΑΙΜΑ !!!

Αφιερώνουμε 10 λεπτά από το χρόνο μας και δίνουμε ΖΩΗ στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκησε εποχές που η ανθρώπινη υγεία δοκιμάζεται…!!!

Παρακαλούμε τους Δ/ντές –ντριες να ενημερώσουν τους/τις συναδέλφους/ισσες για την αιμοδοσία. Ακόμη να διευκολύνουν τους/τις αιμοδότες/τριες απαλλάσσοντάς τους από τα διδακτικά τους καθήκοντα την ημέρα αυτή (όπως ορίζει ο σχετικός νόμος).Υπενθυμίζουμε: Ο/Η εθελοντής αιμοδότης/τρια με την πρώτη αιμοδοσία αποκτά κάρτα εθελοντή αιμοδότη. Η εθελοντική αιμοδοσία επιβραβεύεται με άδεια από την υπηρεσία με 2 εργάσιμες ημέρες με αποδοχές, χωρίς να υπολογίζεται σε αυτές η ημέρα της αιμοδοσίας.

Καλούμε τους/τις συναδέλφους/ισσες να στηρίξουν μαζικά την αιμοδοσία, είτε συμμετέχοντας οι ίδιοι/ιες, είτε στέλνοντας άλλους (συγγενείς, φίλους κ.λ.π.) τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας για την πανδημία του COVID, δηλαδή:

Όλοι οι αιμοδότες/τριες πρέπει να προσέρχονται με μάσκα και να τηρούν τις αποστάσεις που προβλέπονται.

Τέλος, να έχουν  μαζί τους το ΑΜΚΑ και την αστυνομική τους ταυτότητα.ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΦΡΟΣΩ

Έγγραφο1
 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.:Χριστίνα-Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Παπαδοπούλου Φρόσω  (2109917595/6936162126)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργ/ρούπολη, 10/4/2023
Αρ. Πρωτ.: 136

Προς τα μέλη του Συλλόγου


ΑΝΤΙΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΛΑΜΠΗ...

Τον αγαπημένο μας συνάδελφο Λάμπη Ψυχογιό (3ο ΔΣ Αργυρούπολης), αποχαιρετάμε σήμερα Δευτέρα 10/4 στο Νεκροταφείο του Βύρωνα, στις 11.30.

Στάθηκε παληκάρι, παράδειγμα για όλους μας και κυρίως για τα παιδιά του.

Τα συλλυπητήριά μας στη γυναίκα του-συναδέλφισσα Νηπιαγωγό Ευαγγέλία  και στα παιδιά του!ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΦΡΟΣΩ

Έγγραφο1

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.:Χριστίνα-Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Παπαδοπούλου Φρόσω  (2109917595/6936162126)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργ/ρούπολη, 6/4/2023
Αρ. Πρωτ.: 135

Προς τα μέλη του Συλλόγου

Δελτίου Τύπου

Κανένας αξιολογητής στα σχολεία μας! Αυτονομία κι αξιολόγηση φέρνουν κατηγοριοποίηση των δημόσιων σχολείων, εκπ/ών,μαθητών!

Να μονιμοποιηθούν εδώ και τώρα όλοι οι νεοδιόριστοι συνάδελφοί μας!


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Την Τρίτη 4 Απριλίου οι ΕΛΜΕ και οι ΣΕΠΕ της Δ’ Αθήνας πραγματοποίησαν από κοινού μαζική παράσταση διαμαρτυρίας με τη συμμετοχή πολλών συναδέλφων, ανάμεσά τους και νεοδιόριστοι, στα γραφεία των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.Με την κινητοποίηση αυτή, που αποτελεί συνέχεια των μεγάλων πανεκπαιδευτικών αγώνων της τελευταίας περιόδου, διατρανώθηκε η απαίτηση

 • Να προχωρήσουν κανονικά και ακώλυτα οι μονιμοποιήσεις των νεοδιόριστων συναδέλφων, με την υπογραφή των απαιτούμενων διαπιστωτικών πράξεων από τις ΔΔΕ και ΔΠΕ της Δ’ Αθήνας

 • Να πάψει το καθεστώς της ομηρίας στο οποίο βρίσκονται οι νεοδιόριστοι συνάδελφοί μας εδώ και μήνες, τους οποίους επιχειρεί το υπουργείο Παιδείας να μετατρέψει σε «δούρειο ίππο» για την επιβολή της αξιολόγησης

 • Να καταργηθεί όλο το αντιδραστικό – αντιεκπαιδευτικό πλαίσιο της αξιολόγησης σχολείων και εκπαιδευτικών που φέρνει την ταξική κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων, την διάλυση των εργασιακών μας σχέσεων, την άρση της μονιμότητας και τη χειραγώγηση του εκπαιδευτικού και του έργου του.

Επίσης αναδείχθηκε όλη την προχειρότητα αλλά και το αντιδραστικό περιεχόμενο με τα οποία έχουν στηθεί μέσα σε μια νύχτα τα λεγόμενα επιμορφωτικά σεμινάρια για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς.

Απέναντι στις θέσεις του κλάδου και στην αγωνία των δεκάδων παρόντων νεοδιόριστων συναδέλφων, που ζητούσαν τη μονιμοποίησή τους, οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με κυνικό ύφος απάντησαν πως «υπηρετούν τη νομιμότητα» και πως θα «εφαρμοστούν οι νόμοι», αρνούμενοι να προχωρήσουν στην υπογραφή των σχετικών διαπιστωτικών πράξεων. Με τη στάση τους έδειξαν την απαξίωσή τους απέναντι στα σωματεία και τον κλάδο συνολικά, αποδεικνύοντας έμπρακτα το ρόλο τους ως όργανα στην υπηρεσία της κυβερνητικής πολιτικής.

Συνάδελφοι

Συνεχίζουμε ανυποχώρητα τον αγώνα μας ενάντια στην αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών, συμμετέχοντας μαζικά στην απεργία – αποχή που έχουν προκηρύξει οι Ομοσπονδίες μας ΟΛΜΕ – ΔΟΕ. Συμμετέχουμε μαζικά στις στάσεις εργασίας που κηρύσσουν συνεχώς Δ.Ο.Ε και ΟΛΜΕ για να μην μπουν αξιολογητές στις τάξεις μας. Με τη μαζικότητα στη συμμετοχή απαντάμε στην κυβερνητική πρόκληση και τον αυταρχισμό. Απαιτούμε εδώ και τώρα να μονιμοποιηθούν οι νεοδιόριστοι συνάδελφοί μας. Παλεύουμε για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής. Υπερασπίζουμε με τον αγώνα μας το Δημόσιο Δωρεάν Σχολείο!

ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας, Καλλιθέας – Ν. Σμύρνης – ΜοσχάτουΣΕΠΕ Γλυφάδας – Β.Β.Β., Αργυρούπολης – Αλίμου – Ελληνικού «o Θουκυδίδης», Καλλιθέας – Μοσχάτου «o Αριστοτέλης – Έλλη Αλεξίου», Ν. Σμύρνης «Χρυσόστομος Σμύρνης», «o Παρθενώνας», Π. Φαλήρου, Αγίου Δημητρίου.ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΦΡΟΣΩ

Έγγραφο1

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.:Χριστίνα-Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Παπαδοπούλου Φρόσω  (2109917595/6936162126)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργ/ρούπολη, 3/4/2023
Αρ. Πρωτ.: 134

Προς τα μέλη του Συλλόγου


ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΥΣ!

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6/4 ΣΤΙΣ 14:00 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!

ΔΕ ΘΑ ΠΑΙΖΕΤΕ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!ΕΔΩ

Κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας συνεχίζουν να παίζουν στις πλάτες των νεοδιόριστων το πιο βρώμικο παιχνίδι.Εκβιάζουν χιλιάδες συναδέλφους και συναδέλφισσες με το θέμα της μονιμοποίησης προκειμένου να προωθήσουν την κακόφημη και καταδικασμένη στη συνείδηση της πλειοψηφίας του κλάδου «ατομική αξιολόγηση».

Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι μαριονέτες! Διεκδικούν, έχουν το κεφάλι ψηλά και δεν τσιμπάνε σε εκβιασμούς και προεκλογικά τερτίπια από νυν και πρώην κυβερνώντες.Ειδικά οι νεοδιόριστοι έχουν μεγάλη πείρα τί σημαίνει κοροϊδία διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις, τόσα χρόνια στο καθεστώς της αναπλήρωσης. Τι σημαίνει άγχος, αγωνία, περιπλάνηση από μέρος σε μέρος σε όλη την Ελλάδα με εξευτελιστικούς μισθούς.

Όπως δεν έκαναν πίσω όλα αυτά τα χρόνια στηρίζοντας τους μαθητές, το δημόσιο σχολείο έτσι δεν κάνουν και τώρα!Οι 25.000 νεοδιόριστοι δε θα καταλήξουν όμηροι των κυβερνητικών επιλογών!

Αυτό που συνέβαινε αυτονόητα τις προηγούμενες δεκαετίες με την μονιμοποίηση των νεοδιόριστων μετά τη διετία με την άμεση υπογραφή των διαπιστωτικών πράξεων πρέπει να έχει γίνει εδώ και μήνες. Αυτό διεκδικούμε να γίνει εδώ και τώρα!

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει την ευθύνη πριν κλείσει η Βουλή για τις εκλογές να κάνει πράξη το δίκαιο αίτημα των εκπαιδευτικών και των σωματείων τους. Να μονιμοποιήσει άμεσα όλους τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς. Ταυτόχρονα απαιτούμε να καταργηθεί και όλο το νομοθετικό πλαίσιο που δημιούργησε η ίδια, συνεχίζοντας το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ που συνέδεσε τη μονιμοποίηση μετά τη 2 χρονη δοκιμή των νεοδιόριστων με τις διαδικασίες της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης.

Άλλωστε, σύσσωμος ο κλάδος με τον αγώνα του έχει καταδικάσει και εμποδίσει στην πράξη τους νόμους για την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών. Έχει αποδείξει ότι δε θα αφήσει τα σχολεία να κατηγοριοποιηθούν, ότι δε θα γίνει έρμαιο των κυβερνήσεων. Θα υπερασπιστεί το δίκαιωμά του στη μόνιμη και σταθερή δουλειά για να έχουν οι μαθητές τους δίπλα τους τους εκπαιδευτικούς.

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΥΣ, ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ!

Την Πέμπτη όλα τα σωματεία εκπαιδευτικών θα είμαστε στο Υπουργείο Παιδείας. Απαιτούμε συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας.Θα δείξουμε με τον τρόπο μας ότι ο αγώνας μας δε θα σταματήσει αν δε γίνει πράξη το δίκαιο αίτημά μας. Παίρνουμε κουράγιο από τις μεγάλες κινητοποιήσεις που έγιναν όλο το προηγούμενο διάστημα εδώ στην Ελλάδα, αλλά και στη Βρετανία, στη Γερμανία και ιδιαίτερα στη Γαλλία.

Συνεχίζουμε τον αγώνα και διεκδικούμε:

 • Να προχωρήσει κανονικά σε όλες τις διευθύνσεις Εκπαίδευσης η υπογραφή των διαπιστωτικών πράξεων μόνιμου διορισμού των νεοδιόριστων του 2020 και του 2021.

 • Την κατάργηση όλου του αντιεκπαιδευτικού νομοθετικού πλαισίου που σχετίζεται με την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και του εκπαιδευτικού.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6/4 ΣΤΙΣ 14:00 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΦΡΟΣΩ

Έγγραφο1