Ο καιρος
Who's Online
We have 9 guests online
Εργασιακα δικαιωματα Εκπαιδευτικων Π.Ε.
Μεταφραστης
Λεξικο νεοελληνικης
Αναζητηση στο google
Εφημερευοντα Φαρμακεια
Εφημερευοντα νοσοκομεια
Θεατρα με εκπτωση
Κρατικο Πιστοποιητικο Γλωσσομαθειας
Περισσοτερα Αρθρα .....

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θουκυδίδης


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Παπαδοπούλου Φρόσω  (2109917595/6936162126)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view itΑργυρούπολη, 31/8/2023
Αρ. Πρωτ.: 165

Προς  τα μέλη του Συλλόγου

ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ,ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ, ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΚΕΝΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ

Μπροστά οι μορφωτικές ανάγκες των μαθητών μας!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Άλλη μια σχολική χρονιά δρομολογείται να κυλήσει στις ράγες της δημοσιονομικής λιτότητας και του πλασματικού πρωτογενούς πλεονάσματος.

Το Υπουργείο Παιδείαςκάνει λόγο για 30.000 κενά που θα καλυφθούν με αναπληρωτές(την περσινή χρονιά έγιναν 47.167 προσλήψεις αναπληρωτών)ενώ ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι υπηρεσιακές μεταβολές και δεν έχουν καταγραφεί οι πραγματικές ανάγκες των σχολείων (π.χ. μακροχρόνιες άδειες).Τα πραγματικά κενά υπολογίζονται τουλάχιστον 40.000. Επιπρόσθετα, το Υπουργείο Παιδείαςμε έγγραφό του (93506/Δ3/25-8-2023) επισημαίνει στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ότι δεν λογίζονται ως κενά οι ανάγκες για παραπάνω από 1 εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης στο ίδιο τμήμα ακόμη και αν υπάρχουν αρκετές γνωματεύσεις μαθητών που χρειάζονται στήριξη! Οι εκπαιδευτικοί της παράλληλης στήριξης αν υπάρχουν ανάγκες θα στηρίζουν μαθητές και όμορων σχολείων!

Χιλιάδες συναδέλφισσες/οι της Παράλληλης Στήριξης θα απολυθούν και πάρα πολλά παιδιά θα μείνουν χωρίς καθόλου στήριξη, με το βάρος να πέφτει στους γονείς, ή θα έχουν ελάχιστη στήριξη, μερικών ωρών την εβδομάδα, χωρίς ο/η εκπαιδευτικός να μπορεί να τους παρέχει σταθερό και ολοκληρωμένο επιστημονικό πρόγραμμα.

Οι αναπληρώτριες/ές εκπαιδευτικοί για μια ακόμη χρονιά καλούνται να λύσουν με τον πενιχρό μισθό τους την άλυτη εξίσωση της διαβίωσής τους, τα πανάκριβα ενοίκια, τα έξοδα των μετακινήσεών τους και τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.Το δε Υπουργείο τους κόβει 7 μεροκάματα ορίζοντας ως ημέρα ανάληψης υπηρεσίας την 7η του Σεπτέμβρη για να εξισορροπήσει τα ψίχουλα της αύξησης του 3,7 % στους μισθούς τους από 1η Ιανουαρίου, στα κονδύλια του ΕΣΠΑ! Δεν είναι τυχαίο ότι φέτος σημειώνονται μαζικές παραιτήσεις αναπληρωτών/τριών που πλέον βλέπουν ότι ο διαγωνισμός ΑΣΕΠ ακυρώνει τις όποιες θυσίες τους.

Απαιτούμε:

 • Να καλυφθούν όλα τα πραγματικά κενά δίνοντάς τα στη δημοσιότητα σε μία φάση και μέρα ανάληψης υπηρεσίας των αναπληρωτών την 1η Σεπτεμβρίου.

 • Να διευκολυνθούν χρονικά στην ανάληψη υπηρεσίας οι συνάδελφοι που προέρχονται από πυρόπληκτες περιοχές χωρίς να χάσουν μεροκάματα σχετικά με τους υπόλοιπους αναπληρωτές.

 • Να τοποθετούνται οι αναπληρωτές με βάση τη σειρά πρόσληψης και τη δήλωσή τους, να έχουν δικαίωμα αίτησης βελτίωσης και οι αναπληρωτές συνάδελφοι, να μη μετακινούνται μετά την τοποθέτησή τους χωρίς αίτησή τους.

 • Απαιτούμε από τη ΔΙΠΕ Δ΄ Αθήνας να εξασφαλίσει πλήρη διαφάνεια στη διαδικασία πρόσληψης και τοποθέτησης των συναδέλφων αναπληρωτών και να διεκδικήσει όλες τις αναγκαίες προσλήψεις χωρίς καμία περικοπή.

 • Να παρθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση του οξυμένου προβλήματος της στέγασης των αναπληρωτών και όλων των εκπαιδευτικών που μετακινούνται από τον τόπο κατοικίας τους. Με επιδότηση ενοικίου για τη στέγαση στα 300€, με αξιοποίηση δομών και συγκροτημάτων κατοικιών, με συγκεκριμένες δράσεις από Δήμους και Περιφέρειες. Να εξασφαλιστεί δωρεάν μετακίνηση όλων των αναπληρωτών αλλά και όσων άλλων εκπαιδευτικών μετακινούνται από και προς τον τόπο εργασία τους. Πραγματικές αυξήσεις μισθών 20%, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

 • Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί, μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών. Καμιά σκέψη για γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ.

 • Να προσληφθούν οι απαραίτητοι εκπαιδευτικοί κάθε ειδικότητας για κάθε παιδί με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνονται στις διαγνώσεις των αρμόδιων επιστημονικών φορέων (ΚΕΔΑΣΥ).

 • Δημιουργία όλων των αναγκαίων οργανικών θέσεωνσυνολικά στην ΕιδικήΑγωγή, συμπεριλαμβανομένης της ΠαράλληληςΣτήριξης.


Καλούμε τα ΔΣ ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την οργάνωση του αγώνα.

Να οργανωθεί παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΠΑΙΔ και στις κατά τόπους Διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


Έγγραφο1

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                                                   ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΦΡΟΣΩ
 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Παπαδοπούλου Φρόσω  (2109917595/6936162126)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view itΑργυρούπολη, 25/8/2023
Αρ. Πρωτ.: 164

Προς  τα μέλη του Συλλόγου

ΟΛΟΙ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ στις 7:30μμ στην πλατεία Συντάγματος!

Να παρθούν τώρα μέτρα για να σβηστούν οι πυρκαγιές και να προστατευτεί η ζωή μας, οι περιουσίες του λαού, το περιβάλλον και ο δασικός πλούτος που έχει απομείνει!

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας «ο Θουκυδίδης» προσυπογράφει το Κάλεσμα των Συνδικάτων (συγκεκριμένα του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων & Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Αττικής, του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, του Συνδικάτου Εργαζομένων Μετάλλου και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδος, του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής και του Συνδικάτου Εργαζομένων Φαρμάκου - Καλλυντικού και Συναφών Επαγγελμάτων Αττικής - Πειραιά και Νήσων) και καλεί στη Συγκέντρωση την Παρασκευή 25/8 στις 7.30μμ στην Πλατεία Συντάγματος. Να πάρουμε με τον αγώνα μας την υπόθεση της προστασίας της ζωής, της περιουσίας του λαού, του περιβάλλοντος και του όποιου δασικού πλούτου έχει απομείνει, στα χέρια μας.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση ΤΩΡΑ να στείλει στον ορεινό όγκο της Πάρνηθας όλα τα αναγκαία μέσα για να σταματήσει η φωτιά. Να αξιοποιηθεί ό,τι υποδομή υπάρχει, πτητικά και επίγεια μέσα για να σωθεί ό,τι σώζεται. "Καλές" οι αναλύσεις για την κλιματική αλλαγή αλλά με αυτές καμία φωτιά δεν έσβησε. Ούτε με τα μηνύματα του 112 για να εκκενωθούν περιοχές που δεν απέτρεψαν να θρηνούμε 27 νεκρούς.

Δυναμώνουμε τη λαϊκή κινητοποίηση και την αλληλεγγύη για να σώσουμε ό,τι σώζεται.

Εδώ και δύο ημέρες οι φωτιές σε μια σειρά περιοχές της Αττικής, στην Ελευσίνα δίπλα στο Θριάσιο Νοσοκομείο, στον Ασπρόπυργο με υπαρκτό τον κίνδυνο του βιομηχανικού ατυχήματος, στις πλαγιές του ορεινού όγκου της Πάρνηθας και μέσα στο δάσος, δείχνουν ξανά τη μεγάλη επιλεκτική γύμνια του κράτους.

Το έργο που βλέπουμε αυτές τις μέρες δεν είναι πρώτης προβολής. Χιλιοπαιγμένο κάθε χρόνο, φυσικά και φέτος. Οι εικόνες των πυρκαγιών να μπαίνουν σε κατοικημένες περιοχές και να καίνε λαϊκές περιουσίες επαναλαμβάνονται.

Το ίδιο και οι αστείες δικαιολογίες της κυβέρνησης. Τη μια φταίει «ο κακός μας ο καιρός», την άλλη «η κλιματική κρίση» και «η κλιματική αλλαγή», συνήθως όλα μαζί όπως λένε τα στελέχη της. Τι δε λένε όμως...  Η «κλιματική κρίση» έχει αφήσει με μηδέν δασεργάτες τα δασαρχεία; Αυτή φταίει που δεν έχουν γίνει αναγκαίες εργασίες στους ορεινούς όγκους όπως καθαρισμός, διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών και δασικών δρόμων που είναι αναγκαίες για την πρόληψη και μπορούν να παίξουν καθοριστικό παράγοντα στην αντιμετώπιση;

Υπεύθυνη και για τη νέα καταστροφή είναι η εγκληματική πολιτική που υπηρετεί την επικίνδυνη λογική κόστους – οφέλους, όπου κόστος θεωρείται η προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού. Αυτή η πολιτική διαχρονικά των κυβερνήσεων είναι υπεύθυνη για τη υποχρηματοδότηση της δασοπροστασίας και της δασοπυρόσβεσης, για την υποστελέχωση όλων των αναγκαίων κρατικών υπηρεσιών που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην πρόληψη και την αντιμετώπιση μιας πυρκαγιάς ή άλλου φυσικού φαινομένου.

Αυτή η πολιτική έχει αφήσει υποστελεχωμένες τις πυροσβεστικές υπηρεσίες, συνεχίζει να εφαρμόζει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας του εποχικού πυροσβέστη, αφήνει την πυροσβεστική υπηρεσία να δίνει τη μάχη με απαρχαιωμένα μέσα και με ελλιπής συντήρηση. Αυτή την πολιτική στηρίζει η Περιφέρεια Αττικής και οι δημοτικές αρχές στην Αττική.

Τους απαντάμε ότι δεν ανεχόμαστε άλλο αυτή την πολιτική που αφήνει πίσω της στάχτη και μπούρμπερη. Ως εδώ και μη παρέκει, δε θα φωνάξουμε ζήτω που καήκαμε!

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΙΣ 7:30μμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


Έγγραφο1

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                                                   ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΦΡΟΣΩ 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε  ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ  «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»

Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφορίες

Χριστίνα Αγγελονίδη

(2109922610/6945385686)

Παπαδοπούλου Φρόσω

(2109917595/6936162126)

email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 17/8/2023 Αρ. Πρωτ.: 162

Προς τα μέλη του Συλλόγου

Κοινοποίηση

Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ  ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ

Απαιτούμε τώρα, το Υπουργείο Πολιτισμού να πάρει πίσω την απόφαση έξωσης του  Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων από το κτήριο που χρησιμοποιεί σαν έδρα. Η φίμωση και οι εκβιασμοί της κυβέρνησης και του υπουργού πολιτισμού να πέσουν  στο κενό.

Πρόκειται για εργοδοτική τρομοκρατία που στόχο έχει να βάλει φρένο στην  προσπάθεια οργάνωσης της πάλης των εργαζομένων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική  της κυβέρνησης.

Είναι αίσχος η κυβέρνηση να θέλει να απαγορεύσει τις δραστηριότητες και τις  εκδηλώσεις του συλλόγου και των εργαζομένων όπως αυτές για το έγκλημα στην Πύλο  που πνίγηκαν δεκάδες μετανάστες. Αυτό το χρησιμοποιεί ως αφορμή για την έξωση  του συλλόγου από το κτίριο που στεγάζει τα γραφεία του.

Μετά τον Γεωργιάδη και η υπουργός πολιτισμού τον ακολουθεί για να ποινικοποιήσει  τη δράση των εργαζομένων αρχαιολόγων.

Τώρα να αποσυρθεί η απόφαση έξωσης.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Αγγελονίδη Χριστίνα Φρόσω Παπαδοπούλου

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Παπαδοπούλου Φρόσω  (2109917595/6936162126)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view itΑργυρούπολη, 21/7/2023
Αρ. Πρωτ.: 161

Προς  τα μέλη του Συλλόγου

ΩΣ ΕΔΩ! ΚΑΝΑΝΕ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ «ΚΡΑΝΙΟΥ ΤΟΠΟ»ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΡΙΒΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ.

Όλοι-ες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνουν τη Δευτέρα 24 Ιούλη, στις 7.30 μ.μ. στο Υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας (Λεωφ. Κηφισίας 37, Μαρούσι) εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς της Αττικής, μετά από κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, εκπέμποντας σήμα κινδύνου για το συνεχιζόμενο περιβαλλοντικό έγκλημα των πυρκαγιών.

Συγκεκριμένα,το Εργατικό κέντρο Λαυρίου αναφέρει: «Άλλο ένα καλοκαίρι γίναμε ξανά στο ίδιο έργο θεατές. Είδαμε ξανά να χάνεται ένα μεγάλο μέρος του φυσικού πλούτου της περιοχής μας, αφού χιλιάδες στρέμματα στο Πάνειο Όρος έγιναν στάχτη τις προηγούμενες μέρες, ενώ η πυρκαγιά έφτασε μέχρι τις κατοικημένες περιοχές γύρω από αυτό προκαλώντας καταστροφές σε λαϊκές περιουσίες. Την ίδια στιγμή χιλιάδες στρέμματα δάσους καίγονται από τα Δερβενοχώρια μέχρι τη Μάνδρα και από τη Μαγούλα μέχρι τη Νέα Πέραμο. Τα τελευταία χρόνια στην Αττική έχουν καεί πάνω από 500 χιλιάδες στρέμματα, μετατρέποντας την Αττική σε κρανίο τόπου. Μιλάμε δηλαδή για ένα περιβαλλοντικό έγκλημα με τεράστιες συνέπειες για τη ζωή όλου του λαού της Αττικής.

Υπεύθυνη και για τη νέα καταστροφή είναι η εγκληματική πολιτική που θεωρεί κόστος την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού. Αυτή η πολιτική, που συνεχίζει να ακολουθεί και να υπερασπίζεται η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες, είναι υπεύθυνη για την υποχρηματοδότηση της δασοπροστασίας και της δασοπυρόσβεσης, για την υποστελέχωση όλων των αναγκαίων κρατικών υπηρεσιών που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην πρόληψη και την αντιμετώπιση μιας πυρκαγιάς ή άλλου φυσικού φαινομένου. Η πολιτική των εκκενώσεων μέσω μηνυμάτων του 112 απλά για να μη χαθούν ζωές και η φωτιά ας καίει, είναι πολιτική επιλογή που υπηρετεί την επικίνδυνη λογική κόστους - οφέλους.

Αυτή η πολιτική έχει αφήσει με ΜΗΔΕΝ δασεργάτες το Δασαρχείο του Λαυρίου που έχει στην ευθύνη του το Πάνειο όρος, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να γίνουν οι αναγκαίες εργασίες στον ορεινό όγκο όπως καθαρισμός, διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών και δασικών δρόμων που είναι αναγκαίες για την πρόληψη και μπορούν να παίξουν καθοριστικό παράγοντα στην αντιμετώπιση. Το ίδιο ισχύει για όλες τις Δασικές Υπηρεσίες στην Αττική.

Αυτή η πολιτική έχει αφήσει υποστελεχωμένες τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, συνεχίζει να εφαρμόζει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας του εποχικού πυροσβέστη, αφήνει την Πυροσβεστική Υπηρεσία να δίνει τη μάχη με απαρχαιωμένα μέσα και με ελλιπή συντήρηση.

Το γεγονός ότι αυτή η πολιτική δεν έχει στην προτεραιότητά της την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού φαίνεται και από τα τραγελαφικά γεγονότα που ζήσαμε τις προηγούμενες μέρες με κρουνούς να μην έχουν νερό και άλλα. Ενώ η Περιφέρεια Αττικής κλείνει τα πάρκα τη στιγμή που δεν έχει ούτε μία υδροφόρα στην κατοχή της.

Δεν ανεχόμαστε τη μαύρη προπαγάνδα της κυβέρνησης της ΝΔ και των διάφορων παπαγάλων της ότι για την καταστροφή φταίει ο "κακός μας ο καιρός", "η κλιματική κρίση" και "η κλιματική αλλαγή". Είναι άθλια επιχειρήματα που επαναλαμβάνονται από όλες τις κυβερνήσεις που έχουμε γνωρίσει και που ήθελαν να διαχειριστούν τη λαϊκή αγανάκτηση μετά από κάθε καταστροφή. Ακόμα κι αν ισχύει το επιχείρημα της κυβέρνησης περί "κλιματικής κρίσης", αυτό σημαίνει ότι έχει ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη, αφού προβλέπει την καταστροφή και την ίδια στιγμή συνεχίζει το έγκλημα της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης. Όσοι ζήσαμε τον πύρινο εφιάλτη, ξέρουμε ότι τα πυροσβεστικά μέσα για την αντιμετώπιση της τελευταίας πυρκαγιάς ήταν ελάχιστα, ενώ η πολύωρη απουσία εναέριων μέσων έβγαζε μάτι. Όπως χαρακτηριστικά έλεγαν οι κάτοικοι "είδαμε όλα τα Σώματα της Αστυνομίας, πυροσβεστικά δεν βλέπαμε". Η προσπάθεια της κυβέρνησης να αντιστρέψει την ίδια την πραγματικότητα Θα πέσει στο κενό.

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής καλεί τον λαό της Ανατολικής Αττικής, καλεί το λαό της Δυτικής Αττικής που και αυτός ζει τον ίδιο εφιάλτη, σε μια περιοχή με δασικές εκτάσεις και βιομηχανικές ζώνες δίπλα και μέσα στον οικιστικό ιστό, αλλά και όλο τον λαό της Αττικής να πάρουμε με τον οργανωμένο αγώνα μας την υπόθεση της προστασίας της ζωής και της περιουσίας του λαού στα χέρια μας».

Τα αιτήματα

 • Άμεση αποζημίωση όλων των πληγέντων στο 100% της καταστροφής χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να εξασφαλιστεί η διαμονή για όσους χρειάζεται και για το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την αποκατάσταση των ζημιών.

 • Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό για το ζήτημα της δασοπροστασίας και της δασοπυρόσβεσης.

 • Να στελεχωθούν τώρα τα Δασαρχείο Λαυρίου, Πεντέλης, Πάρνηθας και όλα τα Δασαρχεία της Αττικής με δασεργάτες και όλο το αναγκαίο επιστημονικό προσωπικό.

 • Να στελεχωθούν με μόνιμο και σταθερό προσωπικό οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες καθώς και να εξασφαλιστεί όλος ο αναγκαίος και σύγχρονος εξοπλισμός. Να εκπονηθεί ολοκληρωμένο σχέδιο πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιών με βάση και τα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής. Να παρθεί πίσω η απόφαση που διαχωρίζει την πρόληψη από την κατάσβεση πυρκαγιών.

 • Να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις για ολοκληρωμένη αποκατάσταση των δασών που κάηκαν τα προηγούμενα χρόνια από πυρκαγιές. Καμία αλλαγή χρήσης γης, που θα επιτρέψει σε επιχειρηματικούς ομίλους να κάνουν μπίζνες πάνω στα καμένα.

 • Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα αντιπλημμυρικής θωράκισης των περιοχών των Δήμων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού καθώς η καταστροφική πυρκαγιά αυξάνει τους κινδύνους πλημμυρικών φαινομένων.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


Έγγραφο1

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                                                   ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΦΡΟΣΩ


 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Παπαδοπούλου Φρόσω  (2109917595/6936162126)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view itΑργυρούπολη, 20/7/2023
Αρ. Πρωτ.: 160

Προς  Διευθυντή Δ’ Διευθυνσης ΠΕ

«Αύξηση» μισθού των Δημόσιων Υπαλλήλων.

Εμπαιγμός και κοροϊδία οι εξαγγελίες

Ο νέος Υπουργός Οικονομικών,με μπόλικο θράσος, παρουσίασε το νομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα και θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου του 2024, σχετικά με το μισθολόγιο των Δημόσιων Υπαλλήλων.Βαφτίζει  το «κρέας ψάρι» μιλώντας για «μέτρα «στήριξης» και για «αυξήσεις στους μισθούς» των Δ.Υ.,ενώ η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική.

Μετά από μια 12ετία 3 σκληρών μνημονίων και τεράστιων περικοπών στους μισθούς, που εφάρμοσαν διαδοχικά τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ όσο και αυτές του ΣΥΡΙΖΑ & ΠΑΣΟΚ, οι «αυξήσεις» κοροϊδία που υπόσχεται όχι μόνο δεν αναπληρώνουν τις απώλειες αφού δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τις πραγματικές μειώσεις των μισθών των τελευταίων χρόνων, αλλά ούτε αντιμετωπίζουν τον πληθωρισμό και την ακρίβεια που καλπάζει.

Η κυβέρνηση της ΝΔ διατηρεί στο ακέραιο το μνημονιακό μισθολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ (4354/2015) ενσωματώνοντας όλες τις περικοπές των 3 μνημονίων. Μονιμοποιεί όλες τις περικοπές που είχαν οι Δ.Υ. από τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και των κυβερνητικών συνεταίρων τους, δηλαδή την περικοπή του 13ου και του 14ου μισθού, την κλοπή ενός Μ.Κ. για τα έτη 2016-17, τις μειώσεις για τις ΥΕ και ΔΕ κατηγορίας υπαλλήλους, την μείωση του αφορολόγητου, την κατάργηση μιας σειράς επιδομάτων, την επιβολή δυσβάσταχτων εισφορών και φόρων (ΕΝΦΙΑ, αλληλεγγύης, φυσικών προσώπων κ.τ.λ.) κλπ.

Η «αύξηση» που διαφημίζει τόσο καιρό η κυβέρνηση είναι λίγο πάνω από τα 50€ καθαρά για κάθε εργαζόμενο στο Δημόσιο και 15€ καθαρά για κάθε παιδί, την ίδια στιγμή που η ακρίβεια εξανεμίζει τουλάχιστον 2 μισθούς το χρόνο, η αύξηση των ενοικίων και των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων άλλους τόσους... Μιλάμε για «αυξήσεις» που δεν ξεπερνούν μεσοσταθμικά το 4,5%, όταν μόνο το 2022 είχαμε μείωση του πραγματικού μισθού κατά 7,4%. Επί της ουσίας όχι μόνο δεν καλύπτονται οι τεράστιες απώλειες που είχαμε τα τελευταία χρόνια διαδοχικά από όλες τις κυβερνήσεις αλλά δεν καλύπτουν ούτε στο μισό της αύξησης του πληθωρισμού που είχαμε την τελευταία χρονιά ο οποίος «έτρεχε» πάνω από 10%.

Για παράδειγμα ένας εκπαιδευτικός με 16 χρόνια υπηρεσίας και 1 παιδί που έπαιρνε 12.800€ το χρόνο καθαρά, τώρα η κυβέρνηση του λέει ξέχνα τους 2 μισθούς, που σε έχω κόψει, ξέχνα τις υπόλοιπες απώλειες από τα χαράτσια, την ακρίβεια κλπ και πάρε 600€ το χρόνο!! Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Υπουργός Οικονομικών δεν έκανε καμία αναφορά για την στήριξη των εργαζομένων (επίσης π.χ. εκπαιδευτικοί) που αναγκάζονται καθημερινά να μετακινούνται στο χώρο εργασίας επίσης για πολλά χιλιόμετρα ή να νοικιάζουν σπίτι ειδικά σε νησιωτικές περιοχές.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι με τη διατήρηση του αφορολόγητου στα 8.636€ για τον εργαζόμενο χωρίς παιδιά για το 50% των Δημοσίων Υπαλλήλων από τα 600€ καθαρά που θα λάβουν τα 170€ θα τα επιστρέψει πίσω στην εφορία!!

Επίσης για τους χιλιάδες συμβασιούχους (όπως π.χ. αναπληρωτές που φτάνουν στο 35% των εκπαιδευτικών) που δουλεύουν για λίγους μήνες το χρόνο οι «αυξήσεις» αυτές θα είναι πολύ μικρότερες.

Η ΝΔ με τις «αυξήσεις» αυτές προσπαθεί να κρύψει την κοροϊδία που επιφυλάσσει για τους εργαζόμενους. Με την πολιτική της περισσεύουν!!! μόνο 50 ευρώ το μήνα για τον εργαζόμενο δημόσιο υπάλληλο.Πιστεύει ότι μπορεί να κρύψει το μπούκωμα που κάνει στους «επενδυτές», στους εφοπλιστές, στους τραπεζίτες, με  δις κερδών για τους επιχειρηματικούς ομίλους και παντός είδους επιχορηγήσεων.

Απειλεί και εκβιάζει τους Δημοσίους Υπαλλήλους για να υποταχτούν στους στόχους του κεφαλαίου, αφήνοντας να διαρρέει ότι θα προχωρήσει στη σύνδεση των μισθών με τη στοχοθεσία και την αντιδραστική αξιολόγηση, μέτρο που έχει ανακοινώσει ήδη η Υπουργός Εσωτερικών. Ταυτόχρονα προχωρά στην προκλητική «αύξηση» του επιδόματος θέσης ευθύνης, κατά 30% ενισχύοντας κατά κύριο λόγο τα υψηλόβαθμα στελέχη που θα υλοποιήσουν την αντιλαϊκή πολιτική.

Οι οξυμένες λαϊκές ανάγκες των εργαζομένων και στο δημόσιο δεν καλύπτονται ούτε με ψίχουλα, ούτε με τα διάφορα pass που η κυβέρνηση επεκτείνει και για το επόμενο διάστημα.

Απέναντι στον εμπαιγμό και στην κοροϊδία οργανώνουμε την πάλη μας και τον αγώνα τους με αιτήματα που θα δίνουν πραγματικές ανάσες στη ζωή μας. Δεν χωράει καμία αναμονή, ούτε «περίοδο χάριτος» στη κυβέρνηση! Μπροστά στην αντιλαϊκή επίθεση να αντιπαραθέσουμε τα δικό μας πλαίσιο πάλης που θα ικανοποιεί τις ανάγκες μας:

 • Αυξήσεις τώρα 20% στους μισθούς όλων των δημοσίων υπαλλήλων.

 • Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

 • Μισθολογική προαγωγή για όλους κάθε 2 χρόνια υπηρεσίας, κατάργηση της διάκρισης που υπάρχει στη μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων ΠΕ/ΤΕ και ΔΕ/ΥΕ.

 • Αποσύνδεση του μισθού από την αντιδραστική αξιολόγηση και στοχοθεσία. Ακώλυτη μισθολογική εξέλιξη.

.Κατάργηση της «ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας».

 • Να προσμετρηθεί στη μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων η διετία 2016-2017 κατά την οποία είχε “παγώσει” η μισθολογική εξέλιξη.

 • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Μέτρα ενάντια στην ακρίβεια και τη φοροληστεία.

 • κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που δεν επιτρέπουν την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στο Δημόσιο.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


Έγγραφο1

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                                                   ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΦΡΟΣΩ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Παπαδοπούλου Φρόσω  (2109917595/6936162126)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view itΑργυρούπολη, 8/7/2023
Αρ. Πρωτ.: 158

Προς  Διευθυντή Δ’ Διευθυνσης ΠΕ

ΚΑΘΕ ΣΚΕΨΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΓΡΑΠΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΣΕΠ ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΙΤΊΑ ΠΟΛΕΜΟΥ!

 • ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ Β΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

 • ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟΥ– ΕΞΙΣΩΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Η κυβέρνηση της ΝΔ εδώ και καιρό έχει ανοίξει τη συζήτηση για αλλαγή του τρόπου διορισμού των εκπαιδευτικών θέτοντας ως βασικό κριτήριο την επιτυχία σε γραπτές εξετάσεις του ΑΣΕΠ. Όλες τις προηγούμενες μέρες, μετά την ορκωμοσία της νέας πολιτικής ηγεσίας, έχουν πυκνώσει οι αναφορές στα ΜΜΕ για άμεση νομοθέτηση «νέου» συστήματος μόνιμων διορισμών και προσλήψεων αναπληρωτών με την εισαγωγή γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ και συνδυαστική αξιοποίηση του προσοντολογίου του ΣΥΡΙΖΑ. Η «επιτυχία» στον γραπτό διαγωνισμό, λένε ότι, θα είναι προϋπόθεση για την ένταξη στους πίνακες, ενώ στη συνέχεια θα μοριοδοτούνται και τα υπόλοιπα κριτήρια του ν. 4589/19 (Γαβρόγλου). Η κυβέρνηση της Ν.Δ. σήμερα, όπως η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζει στο δρόμο των συνεχόμενων ανατροπών στο σύστημα διορισμών, στο δρόμο της απαξίωσης πτυχίων και προϋπηρεσίας, στο δρόμο του άγχους και της ανασφάλειας, της ομηρείας για χιλιάδες εκπαιδευτικούς, στο δρόμο της μετατροπής του δικαιώματος στην εργασία σε ένα πανάκριβο εμπόρευμα.

ΔΕ ΘΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ – Ο ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΑΛΛΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ

Δε φτάνει που όλες οι κυβερνήσεις των προηγούμενων χρόνων έχουν καταντήσει τους αναπληρωτές σε κυνηγούς προσόντων, που καταλήγουν να μένουν σε κάμπινκ επειδή δε βρίσκουν σπίτι στα νησιά, που κάνουν δεύτερη και τρίτη δουλειά για να τα βγάζουν πέρα με τα υπέρογκα έξοδα, το ενοίκιο, την καθημερινή διαβίωση, το ρεύμα, τη μετακίνηση. Τώρα η κυβέρνηση θέλει να τους εξεφτελίσει ακόμη παραπέρα. Απαξιώνει χρόνια θυσιών, αυτών και των οικογενειών τους, για να περάσουν τις εξετάσεις των πανελληνίων, να σπουδάσουν στη σχολή τους και να  πάρουν το πτυχίο τους, να υπηρετήσουν το δημόσιο σχολείο απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη την Ελλάδα.

Ο κλάδος έχει εμπειρία. Είναι οι χιλιάδες επιτυχόντες των γραπτών διαγωνισμών του 2006 και του 2008 που έμειναν για χρόνια σε καθεστώς ομηρίας από όλες τις κυβερνήσεις.

Την ίδια στιγμή που τα κενά στα σχολεία παραμένουν πάνω από 50.000 (τόσες είναι οι φετινές προσλήψεις αναπληρωτών) αντί να προχωρήσουν σε μόνιμους διορισμούς μιλούν για «έξυπνους» τρόπους για την καταγραφή των κενών και σκαρφίζονται νέους «κόφτες» και ανακύκλωση των πινάκων συνδυάζοντας 2 εκτρωματικούς νόμους (ΑΣΕΠ και Γαβρόγλου) για να οδηγήσουν ξανά στην απόλυση αλλά και σε νέα έξοδα προετοιμασίας για τις εξετάσεις.

Η κυβέρνηση θέλει να δώσουν εξετάσεις αυτοί που έχουν εξεταστεί με διάφορους τρόπους από τα 17 τους έτη κι έπειτα. Αυτοί που αν δεν υπήρχαν δε θα μπορούσαν να λειτουργήσουν χιλιάδες σχολεία σε όλη τη χώρα. Αυτοί που με μεράκι, αισιοδοξία και εμπιστοσύνη στο μέλλον αυτού του τόπου, τους μαθητές μας, δίνουν τη μάχη να τους μάθουν γράμματα και να φτιάξουν ανθρώπους που θα φέρουν μια καλύτερη, δίκαιη κοινωνία κόντρα στις επιδιώξεις της κυβέρνησης μέσω των αντιεκπαιδευτικών πολιτικών της που τους θέλει κατηγοριοποιημένους και ημιμαθείς.

Αντί να διορίσει εδώ και τώρα όλους τους αναπληρωτές, ψάχνει άθλιους τρόπους, όπως ο γραπτός διαγωνισμός για το πως θα διαιωνίζει αυτή την άθλια κατάσταση της αναπλήρωσης, των χιλιάδων κενών. Ανοίγει δρόμο για απολύσεις. Ψάχνει τρόπους για να διαιρεί τους εκπαιδευτικούς και αντί να είναι κάθε χρόνο όλοι στη θέση τους με μόνιμη και σταθερή δουλειά, αυτοί να παλεύουν για μια θέση στον ήλιο, κακοπληρωμένη μάλιστα, που θα αποτελεί σταγόνα στον ωκεανό με βάση τις ανάγκες των μαθητών αλλά και των ίδιων των εκπαιδευτικών.

Οι εκπαιδευτικοί όμως έχουν μιλήσει με τον αγώνα τους, με τη στάση τους, με το κεφάλι τους ψηλά!

 • Δε θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση της ΝΔ να φέρει γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

 • Δε θα επιτρέψουμε να πεταχτούν στα αζήτητα το βασικό μας πτυχίο, τα χρόνια προϋπηρεσίας στο δημόσιο σχολείο, τα χρόνια κόπου για να κρατηθούμε μέσα στους πίνακες των ακριβοπληρωμένων προσόντων.

 • Να μην το σκεφτούν καν εκεί στο Υπουργείο!

Δυναμώνουμε τον αγώνα με βάση τις δικές μας ανάγκες, τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών μας.

 • Καμία σκέψη για γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ

 • Μόνιμοι διορισμοί εδώ και τώρα, μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια.

 • Κάτω τα χέρια από τα πτυχία μας και την προϋπηρεσία μας. Κατάργηση του ν.4598/19 και όλων νόμων που απαξιώνουν το πτυχίο και την προϋπηρεσία μας.

 • Το πτυχίο στο κάθε επιστημονικό αντικείμενο, που θα περιλαμβάνει και την παιδαγωγική επάρκεια, να μας εξασφαλίζει το δικαίωμα για μόνιμη και σταθερή δουλεία στο αντικείμενό μας.

 • Να εξισωθούν τα δικαιώματα των αναπληρωτών με αυτά των μονίμων για όσο διάστημα παραμένουν στην αναπλήρωση.

 • Μείωση του αριθμού μαθητών στις τάξεις, μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

 • Κάλυψη όλων των μορφωτικών αναγκών των μαθητών μας σε γενική και ειδική αγωγή, σε όλες τις ειδικότητες και σε όλα τα αντικείμενα με μόνιμους εκπαιδευτικούς.

 • 20% αυξήσεις σε όλους τους μισθούς, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού και του κλεμμένου ΜΚ 2017-19, αφορολόγητο στα 12.000€


Τα σωματεία μας δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι κάθε σκέψη για γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ θα μας βρει σε θέσεις μάχης, σε θέση μαζικού και ανυποχώρητου αγώνα. Καλούμε τα Δ.Σ. ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να πάρουν από τώρα αγωνιστικές αποφάσεις κινητοποίησης του κλάδου σε περίπτωση που η κυβέρνηση επιχειρήσει να προχωρήσει τα σχέδιά της.ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                                                   ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΦΡΟΣΩ
 


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Παπαδοπούλου Φρόσω  (2109917595/6936162126)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view itΑργυρούπολη, 8/7/2023
Αρ. Πρωτ.: 159

Προς  Διευθυντή Δ’ Διευθυνσης ΠΕ

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΣΠΑ

«Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση»


Κανένας και καμία δεν είναι υποχρεωμένος/η να απαντήσει στη διεξαγωγή έρευνας που διεξάγεται εν μέσω καλοκαιρινών διακοπών.


Τις τελευταίες 2 ημέρες αποστέλλεται από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έγγραφο της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Προγράμματος «Ανθρώπινο Δυναμικό & Κοινωνική Συνοχή», με θέμα: τη Διενέργεια Αξιολογήσεων στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» (ΕΠ ΑΝΑΔΕΔΒΜ), προκειμένου να προωθηθεί στους  Διευθυντές/ Διευθύντριες σχολικών μονάδων, τους Εκπαιδευτικούς, τους Συντονιστές Εκπαίδευσης Προσφύγων και τους Σχολικούς Συμβούλους (αφορά το πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των υποχρεώσεων της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης έναντι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αξιολόγηση δράσεων).


Οι αξιολογήσεις απαιτείται να γίνουν από το ΕΣΠΑ με  ηλεκτρονικά ερωτηματολόγια μέχρι την Παρασκευή 9/7 (!!)  και αφορούν τη διενέργεια αξιολόγησης των δράσεων των Επενδυτικών Προτεραιοτήτων :

α) Νέο Σχολείο

β) Προγράμματα Διά Βίου Μάθησης

γ) Προγράμματα Μαθητείας


Είναι πραγματικά εξοργιστικό  ότι στο υπουργείο Παιδείας αγνοούν ότι τα σχολεία είναι αυτή την περίοδο κλειστά (από 21/6 στην Π.Ε. και από 30/6 στην Δ.Ε.)και δεν είναι δυνατόν να διεκπεραιωθούν οι διοικητικές εργασίες τις οποίες ζητούν οι υπηρεσίες. Είναι πραγματικά εξοργιστικό, μετά από μια αφόρητη χρονιά με έντονη πίεση, αυταρχισμό και γραφειοκρατική εξάντληση των εκπαιδευτικών, να μη μας αφήνουν να ησυχάσουμε ούτε όταν τα σχολεία κλείνουν.


Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες


Κανένας και καμία δεν είναι υποχρεωμένος/η να απαντήσει στη διεξαγωγή έρευνας που διεξάγεται εν μέσω καλοκαιρινών διακοπών.

Το υπουργείο οφείλει να πάρει όλα τα μέτρα ώστε με την έναρξη της σχολικής χρονιάς να έχει καλύψει όλα τα κενά τόσο στην ειδική όσο και στη γενική αγωγή. Να εξασφαλίσει  τη σωστη λειτουργία του ολοήμερου σχολείου και τη στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων με τμήματα ένταξης στελεχωμένα με μόνιμους εκπαιδευτικούς και σωστά δομημένο περιεχόμενο στο πρόγραμμα σπουδών, να σταματήσει κάθε απόπειρα κατηγοριοποίηση των σχολείων μας.

Οι εκπαιδευτικοί θα είμαστε στις θέσεις μας και θα δώσουμε τη μάχη την μόρφωση των μαθητών όπως πάντοτε.


Ευχόμαστε σε όλους καλή δύναμη και υγεία.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                                                   ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΦΡΟΣΩ
 

Δελτίο Τύπου

1. Κοινή Συνεδρίαση των Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Αργυρούπολης – Ελληνικού «Θουκυδίδης» και της ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας

2. Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ελληνικού – Αργυρούπολης την Τετάρτη, 5  Ιουλίου 2023

1. Τα Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Αργυρούπολης – Ελληνικού «Θουκυδίδης» και της ΕΛΜΕ Νότιας  Αθήνας πραγματοποίησαν κοινή συνεδρίαση με θέμα την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής  του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης να προμηθευτεί και τοποθετήσει θερμικές και οπτικές  κάμερες στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης και στο ΕΠΑΛ Αργυρούπολης. Το πρόσχημα  που προβάλλεται είναι ότι θα παρακολουθείται το περιαστικό πράσινο του Οικογενειακού  Πάρκου Αργυρούπολης και του Πάρκου Αφροδίτης. Αυτό όμως δεν αλλάζει το γεγονός ότι οι  μαθητές, οι εκπαιδευτικοί αλλά και οι περίοικοι των σχολείων θα είναι υπό παρακολούθηση  επί 24ώρου.

Επιβεβαιώσαμε τη θέση των εκπαιδευτικών σωματείων ότι το σχολείο είναι χώρος μέσα στον  οποίο διαμορφώνεται η προσωπικότητα και η συνείδηση των μαθητών και των μαθητριών.  Αυτή η διαμόρφωση γίνεται πολύπλευρα και αφορά τόσο στη μαθησιακή διαδικασία όσο και  στην αλληλεπίδραση των μαθητών και των μαθητριών με τους συμμαθητές και τις  συμμαθήτριές τους από τη σχολική τάξη μέχρι το προαύλιο. Η ύπαρξη ακόμα και «άδειων  κουτιών» κάμερας παρακολούθησης αποτελεί ωμή παρέμβαση στη ζωή των μαθητών και των  μαθητριών ενός σχολείου οι οποίοι βρίσκονται σε ευαίσθητες μικρές ηλικίες. Είναι  παιδαγωγικά και επιστημονικά απαράδεκτο να «διδάσκονται» τα παιδιά ότι είναι φυσιολογικό  να παρακολουθούνται και αυτό να έχει συνέπειες στη στάση τους, στο πώς κινούνται και  εκφράζονται.

Τονίσαμε τον κίνδυνο για γενίκευση αυτών των πρακτικών παρακολούθησης και καταστολής  της ελευθερίας της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας και σε άλλες σχολικές μονάδες  καθώς και άλλους δημόσιους χώρους.

Παράλληλα, αναδείξαμε τις σοβαρές ελλείψεις των σχολείων του Δήμου σε θέματα υποδομής  (νέα σχολικά κτήρια, συντήρηση και αντισεισμικός έλεγχος, καθαριότητα και φύλαξη των  σχολείων με μόνιμο προσωπικό, με εξασφαλισμένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα)  για τα οποία η Δημοτική Αρχή δεν έχει πάρει μέτρα. Σημειώνουμε σε αυτό το σημείο ότι όταν  πριν λίγους μήνες συγκλήθηκε, με πρόταση της Ένωσης Γονέων Ελληνικού – Αργυρούπολης,  Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα την Παιδεία, η δημοτική αρχή δεν θεώρησε απαραίτητο να  καλέσει τα σωματεία των εκπαιδευτικών Αθμιας και Βθμιας εκπαίδευσης της περιοχής.

Η θέση των σωματείων επιβεβαιώθηκε και από την τοποθέτηση των Συλλόγων Διδασκόντων  του 2ου Δημοτικού και του ΕΠΑΛ Αργυρούπολης, οι οποίοι σημειωτέον δεν ενημερώθηκαν για  την πρόθεση της δημοτικής αρχής να τοποθετήσει κάμερες στα σχολεία τους.

Τέλος, τα Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Αργυρούπολης – Ελληνικού «Θουκυδίδης» και της ΕΛΜΕ Νότιας  Αθήνας αποφασίσαμε τα επόμενα βήματα στη δράσης μας προκειμένου να σταματήσει κάθε  διαδικασία προμήθειας και τοποθέτησης καμερών στα σχολεία της περιοχής:

Σύσκεψη για τον συντονισμό της δράσης μας με την Ένωση Γονέων και τους Συλλόγους  Γονέων – Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Αργυρούπολης και του ΕΠΑΛ Αργυρούπολης,  την Τρίτη 11/07 και ώρα 7.30 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΣΕΠΕ «Ο  Θουκυδίδης», στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης, ώστε να μη βρεθούμε προ  τετελεσμένων γεγονότων, μιας και βρισκόμαστε στην καλοκαιρινή περίοδο με τα  σχολεία κλειστά.

Προσφυγή στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και κατοχύρωση  της προστασίας των ελευθεριών μαθητών και εκπαιδευτικών με κάθε έννομο μέσο.

2. Πέραν αυτών, τα ΔΣ του ΣΕΠΕ Αργυρούπολης – Ελληνικού «Θουκυδίδης» και της ΕΛΜΕ  Νότιας Αθήνας αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν από κοινού παρέμβαση στο δημοτικό  συμβούλιου του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης την Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2023. Δυστυχώς,  εκεί, με τις ψήφους των δημοτικών συμβούλων της παράταξης της δημοτικής αρχής, και με  πρόσχημα τον κανονισμό του δημοτικού συμβουλίου, δεν έγινε δεκτό το αίτημά μας να  ακουστούμε.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε με τη στάση του ο δήμαρχος κ. Κωνσταντάτος. Σε ένα απίστευτο παραλήρημα, το οποίο προκαλεί ερωτηματικά, και έχοντας εξασφαλισμένο ότι δεν θα δινόταν η  δυνατότητα να ακουστούν οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών, επιδόθηκε σε  χυδαία, υβριστική επίθεση εναντίον του κλάδου των εκπαιδευτικών και των σωματείων μας και  προσωπικά εναντίον της προέδρου του ΣΕΠΕ Θουκυδίδης με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς.  Ακόμα, προσπάθησε να αποδώσει σε κομματικές σκοπιμότητες την ευαισθητοποίηση των  συναδέλφων και των σωματείων μας, προκειμένου να προστατευθούν οι μαθητές μας και εμείς  από ένα εν δυνάμει (;) καθεστώς παρακολούθησης μέσα στα σχολεία μας. Σε αυτό το σημείο  επιλέγουμε συνειδητά να μην αναπαράγουμε τους χυδαίους χαρακτηρισμούς του κ.  Κωνσταντάτου, τους οποίους του επιστρέφουμε. Δεν θα τον ακολουθήσουμε στον ολισθηρό  δρόμο του κοινωνικού αυτοματισμού που ολοφάνερα θέλει να καλλιεργήσει.

Κανείς δεν μπορεί να φιμώσει τους εργαζόμενους και τα συνδικαλιστικά τους όργανα. Να σταματήσει κάθε διαδικασία προμήθειας και τοποθέτησης καμερών στα σχολεία!

Τα ΔΣ

ΣΕΠΕ «ο Θουκυδίδης» ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Παπαδοπούλου Φρόσω  (2109917595/6936162126)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view itΑργυρούπολη, 4/7/2023
Αρ. Πρωτ.: 157

Προς  Διευθυντή Δ’ Διευθυνσης ΠΕ

Προς τον Διευθυντή Π.Ε. Δ΄Αθήνας

κ. Ιωάννη Κουμέντο

Θέμα: Σύσταση τμημάτων σε νηπιαγωγεία ευθύνης σας

Κ. Διευθυντή,

Οι συναδέλφισσες/οι νηπιαγωγοί βιώνουν εδώ και πολλά χρόνια μια άδικη μεταχείριση από το Υπουργείο Παιδείας και το κράτος. Δεν έχουν λεπτό διαλείμματος, δεν μειώνεται το διδακτικό ωράριό τους ανάλογα με τα έτη υπηρεσίας τους, πολύ συχνά εργάζονται εντελώς μόνες τους, αβοήθητες αν τους συμβεί κάτι. Πολλά νηπιαγωγεία λειτουργούν σε ακατάλληλα κτήρια, ενώ με τον νόμο 4692/20, αυξήθηκε ο αριθμός των παιδιών ανά τμήμα.

Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας σας καλούμε να αντιμετωπίσετε με παιδαγωγική ευαισθησία τη σύσταση τμημάτων σε νηπιαγωγεία ευθύνης σας για τα οποία ο αριθμός των νηπίων βρίσκεται «στα όρια».Συγκεκριμένα, αναφερόμαστε στο 3ο και στο 11ο Νηπιαγωγείο Αλίμου.


Το 3ο Νηπιαγωγείο Αλίμου κτηριακά έχει την ιδιομορφία να έχει πολύ μικρές αίθουσες διδασκαλίας στις οποίες τα 25 νήπια/τμήμα που προβλέπονται από τη νομοθεσία, ασφυκτιούν. Το σχολείο έχει ήδη 45 εγγραφές οι οποίες δικαιολογούν,με βάση το γράμμα του νόμου, τη σύσταση 2 τμημάτων. Ζητάμε να λάβετε υπόψη σας την κτηριακή ιδιαιτερότητα και να συστήσετε 3 τμήματα των 15 παιδιών. Λάβετε επίσης υπόψη σας ως πρόσθετο επιβαρυντικό παράγοντα, ότι το σχολικό έτος 2022-23, δύο προνήπια της μονάδας είχαν σοβαρές διαγνώσεις, (διαταραχές στο φάσμα του αυτισμού), και αντικειμενικά χρήζουν πρόσθετη στήριξη.

Το 11ο Νηπιαγωγείο Αλίμου, υπολείπεται 3 νηπίων, ώστε να συσταθεί 2οΤμήμα με ό,τι θετικό αυτό συνεπάγεται για τα ίδια τα νήπια, την εργαζόμενη νηπιαγωγό που δεν θα είναι μόνη της στη βάρδια της,αλλά και τη μελλοντική οργανικότητα της μονάδας.Σας ζητάμε να μεριμνήσετε ώστε το 11ο Νηπιαγωγείο να λειτουργήσει και την επόμενη σχολική χρονιά με 2 τμήματα προνηπίων-νηπίων.ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


Έγγραφο1

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                                                   ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΦΡΟΣΩ 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.:Χριστίνα-Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Παπαδοπούλου Φρόσω  (2109917595/6936162126)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργ/ρούπολη, 4/7/2023
Αρ. Πρωτ.: 156

Προς τα μέλη του Συλλόγου

ΨΗΦΙΣΜΑΣυνάδελφοι και συναδέλφισσες


Το ΔΣ του ΣΕΠΕ « οΘουκυδίδης»,καταδικάζει την ασταμάτητη  βιομηχανία διώξεων και  παραπομπών συναδέλφων-ισσών στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, από το ΔΔΕ Πειραιά!

Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα μάς φοβίσουν.

Εκφράζουμε   την αλληλεγγύη μας   και τη στήριξή μας.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/7 11:00 ΣΤΗ ΔΙΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ (ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 35)

Παραθέτουμε την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πειραιά.


 

Μαυρομιχάλη 14

(3ο ΓΕΛ - 1ος όροφος)

Τηλ. : 2104124810

Φαξ  : 2103000423

e-mail : This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

www.elmepeiraia.gr

ΑΠΑΝΩΤΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΝΑΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  7/7 11:00 στην ΔΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ (ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 35)

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΟΛΑ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟΥΣ

Καταγγέλλουμε την βιομηχανία διώξεων εκπαιδευτικών και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης από την ΔΔΕ Πειραιά, που συνεχίζεται και κλιμακώνεται. Μετά από όλες τις διώξεις που επιχειρήθηκαν από την αρχή της χρονιάς, την τελευταία (!) ημέρα των σχολείων 7 συνάδελφοι έλαβαν τηλεφώνημα από το πειθαρχικό τμήμα της ΔΔΕ για να παρουσιαστούν και να παραλάβουν την κλήση τους. Όλοι παραπέμπονται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο με το παράπτωμα «της αναξιοπρεπούς ή της ανάρμοστης ή ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφοράς», που περιλαμβάνεται στον αντιδραστικό Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα:

 • Τέσσερα μέλη της ΕΛΜΕ Πειραιά (Γιώργος Καββαδίας –μέλος Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, Ακρίτας Καλούσης-μέλος Δ.Σ. ΟΛΜΕ, Δημήτρης Μητρόπουλος, Σακιώτη Νάση) διώκονται για την συμμετοχή τους σε κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Πειραιά ενάντια στις εξετάσεις Pisa που κατηγοριοποιούν ταξικά ακόμα περισσότερο μαθητές και σχολεία, έξω από το 1ο Γυμνάσιο Κερατσινίου. Αποτελεί συνέχεια της προκαταρκτικής ΕΔΕ που είχε ξεκινήσει με πρωτοβουλία της ΔΙΔΕ Πειραιά τον τελευταίο μήνα. Σχεδόν ένας ολόκληρος σύλλογος διδασκόντων, αυτός του 1ου Γυμνασίου Κερατσινίου κλήθηκε σε κατάθεση κατά τη διαδικασία της προκαταρκτικής ΕΔΕ, που διήρκησε πάνω από ένα μήνα, γιατί προφανώς… κάπου έπρεπε να βγάλει!

 • Δύο μέλη της ΕΛΜΕ Πειραιά (Ζήσης Γκέρτσος, Παναγιώτης Χουντής) αντιμετωπίζουν πειθαρχικά την ίδια κατηγορία, επειδή συμμετείχαν στην κινητοποίηση το 2020 για την επέτειο από την δολοφονία του 15χρονου Α. Γρηγορόπουλου (όπου και τούς συνέλαβαν μαζί με άλλους 62, με πρόφαση τις απαγορεύσεις λόγω covid-19). Ενώ η υπόθεση έχει πάει στο δικαστήριο και η δίκη παίρνει εδώ και 3 χρόνια συνεχείς αναβολές, παρατείνοντας τη δικαστική ομηρία των συναδέλφων, τώρα, ως διά μαγείας, οι συνάδελφοι παραπέμπονται και πειθαρχικά. 3 χρόνια μετά!!!

 • Ένα μέλος της ΕΛΜΕ Πειραιά (Νεκτάριος Χατζηανδρέου) πέρα από ...«ανάρμοστη συμπεριφορά» κατηγορείται και για «κακόβουλη άσκηση  κριτικής των πράξεων της προϊστάμενης αρχής» γιατί σε ηλεκτρονικό του μήνυμα προς τους συναδέλφους του σχολείου του σχολίασε την εγκύκλιο του -πρώην- ΓΓ του Υπουργείου Κόπτση, μία μέρα μετά την κατάρρευση της Τράπεζας Θεμάτων κι ενώ η ΟΛΜΕ και η ΕΛΜΕ είχαν βγάλει σχετική ανακοίνωση-καταγγελία. Απαγορεύεται διά να ομιλείς!

 • Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛΜΕ, διεξάγεται και νέα προκαταρκτική ΕΔΕ, αυτή τη φορά για το ΕΝΕΕΓΥΛ Δραπετσώνας. Σημειώνουμε πως, πρόκειται για το σχολείο εκείνο, όπου, χάρη στην παρέμβαση-κινητοποίηση της ΕΛΜΕ και της Ένωσης Γονέων Κερατσινίου-Δραπετσώνας, αποτράπηκε μετακίνηση 13 μαθητών στα Άνω Λιοσια (βλέπε και ενημερωτικό ΕΛΜΕ με αρ. Πρωτ. 99/27-6-2023).

Τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά διώξεις που έχουν γίνει αυτή τη χρονιά στον Πειραιά αλλά και διώξεις που έχουν στηθεί το τελευταίο διάστημα σε εκπαιδευτικούς στην υπόλοιπη Αττική και σε όλη την Ελλάδα. Από παραπομπές σε Πειθαρχικό Συμβούλιο 2 Διευθυντών επειδή συμμετείχαν στη νόμιμα προκηρυγμένη απεργία-αποχή από το θεσμό των Μεντόρων-Συντονιστών, σε συνεχείς οχλήσεις σε συναδέλφους ζητώντας «διευκρινήσεις» με κάθε αφορμή, μέχρι και σε κλήση σε απολογία συναδέλφισσας από τη Δυτική Αττική, γιατί τόλμησε να ασκήσει κριτική στην δράση του Διευθυντή Δ.Ε. Πειραιά ενάντια στην ΕΛΜΕ Πειραιά. Αυτά αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί στον Πειραιά την ίδια στιγμή που ο ΔΔΕ βρίσκεται σε … εξωτερικές δουλειές κάθε φορά που η ΕΛΜΕ ή άλλοι φορείς, καλούν σε κινητοποίηση! Φυσικά διώξεις εκπαιδευτικών πραγματοποιούνται  στη ΔΙΔΕ Α’ Αθήνας και στη ΔΙΠΕ Β’ Αθήνας, αλλά και σε άλλες περιοχές.

Είναι προφανές ότι είμαστε σε μια περίοδο όπου τα σωματεία, η δράση τους και όλες οι φωνές που αντιστέκονται στη βαρβαρότητα, στοχοποιούνται από το κράτος και τους μηχανισμούς του, την κυβέρνηση και τη Διοίκηση. Αυτό συμβαίνει και στην περίπτωση της ΕΛΜΕ Πειραιά και των μελών της που έχουν στοχοποιηθεί.

Όλα αυτά αποτελούν υλοποίηση του δόγματος «νόμος και τάξη», παίρνοντας δύναμη από τις πολιτικές τρομοκρατίας και καταστολής, χτυπήματος των σωματείων, τους νόμους που χτυπάνε το δικαίωμα στην απεργία, τα δικαστήρια που βγάζουν τις απεργίες «παράνομες», τις απαγορεύσεις των διαδηλώσεων. Θέλουν να φιμώσουν και να καταστείλουν τις φωνές που αντιστέκονται στην αντεργατική-αντιλαϊκή επίθεση σε όλα τα δικαιώματά μας.

Η κυβέρνηση, το υπουργείο και τα όργανά της, όπως ο προϊστάμενος των σχολείων του Πειραιά, οξύνουν την  τρομοκρατία και την καταστολή,  την ίδια στιγμή που γιγαντώνονται εκρηκτικά τα προβλήματα της δημόσιας εκπαίδευσης (υποχρηματοδότηση, απειλές για διακοπές ρεύματος, ακατάλληλα σχολικά κτίρια, αξιολόγηση εκπαιδευτικών και κατηγοριοποίηση σχολείων, εκατοντάδες κενά μέχρι και το τέλος της σχολικής χρονιάς, ομηρία νεοδιόριστων). Συγκεκριμένα:

Αντί να ασχοληθεί με τα παραπάνω, η ΔΙΔΕ κόπτεται να διοργανώσει ημερίδες με θέμα την προσφορά των Ιδιωτικών Σχολείων στην Εκπαίδευση! Και ταυτόχρονα, επιχειρεί με κάθε τρόπο να μάς κλείσει το στόμα!

Οι διώξεις δεν αφορούν μόνο τον Πειραιά, ούτε μόνο τους εκπαιδευτικούς! Τελικός τους στόχος είναι να κάμψουν κάθε προοπτική λαϊκής αντίστασης στην βαρβαρότητα που διαμορφώνουν!

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στην κατηγοριοποίηση των σχολείων και μαθητών και θα αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα όλων των παιδιών στην μόρφωση. Δεν μας τρομοκρατεί η επιχείρηση φίμωσης των σωματείων, της συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης! Δεν θα μας κάνουν να σωπάσουμε! Θα συνεχίσουμε ακόμα πιο μαζικά!

Καταγγέλλουμε τις διώξεις! Δηλώνουμε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους που διώκονται! Κινητοποιούμαστε μαζικά απαιτώντας να σταματήσει κάθε διαδικασία δίωξης!

Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και τους συναδέλφους!

Η τρομοκρατία δε θα περάσει - του λαού η πάλη θα τη σπάσει!

Να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ, ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ-ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/7 11:00 στην ΔΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ (ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 35)
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                  Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                                                                           ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΦΡΟΣΩ

Έγγραφο1