Ο καιρος
Who's Online
We have 22 guests online
Εργασιακα δικαιωματα Εκπαιδευτικων Π.Ε.
Μεταφραστης
Λεξικο νεοελληνικης
Αναζητηση στο google
Εφημερευοντα Φαρμακεια
Εφημερευοντα νοσοκομεια
Θεατρα με εκπτωση
Κρατικο Πιστοποιητικο Γλωσσομαθειας
Περισσοτερα Αρθρα .....

Αποφάσεις Διοικητικού Συμβουλίου


 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

ΠΛΗΡΟΦ: Καμαρινού Κυριακή (2109813942,6976404853)

Αγγελονίδη Χριστίνα(2109922610,6945385686)                        
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 12- 01 - 2012
Αρ. Πρωτ.: 5

ΠΡΟΣ:    ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Α. ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ 

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η συγκρότηση του προεδρείου του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου μας ολοκληρώθηκε στην 4η συνεδρίασή του, στις 20-12-2012, από τις παρατάξεις ΕΣΑΚ-ΔΕΕ και ΔΑΚΕ. Η παράταξη ΕΑΣ (Ενωτική Αγωνιστική Συνεργασία),έβαλε υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου, μειοψήφησε και στη συνέχεια δε δέχτηκε να αναλάβει άλλη αρμοδιότητα στο προεδρείο. Η ΠΑΣΚ δε δέχθηκε καμιά θέση.

Για τη θέση του Προέδρου ψηφίστηκε η ΕΣΑΚ-ΔΕΕ και η σύνθεση του Δ.Σ διαμορφώθηκε ως εξής:

Πρόεδρος 

Καμαρινού Κυριακή

210.9813942

6976404853

Αντιπρόεδρος 

Λώλης Κων/νος 

210.9610234

6944395369

Γ. Γραμματέας 

Αγγελονίδη Χριστίνα

2109922610

6945385686

Ταμίας

Λαμπροπούλου Σοφία

2109926389

6977906775

Μέλη

Βούρβουλης Γιάννης

2109919584

6976775312

Μήτσουρα Ηλέκτρα

2109813942

6972816838

Πετρόπουλος Κων/νος

2109917595

6974426790

Μπαγατέλας Δημήτρης

2109920604

6977694573

Ζέλιος Γιώργος

2109618827

6944553195

Β. ΚΑΤΑΜΕΡΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΔΗΜΟΤΙΚΑ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

Καμαρινού Κυριακή

1,9 Δ.Σ Αλίμου

1,3,5,7 Νηπ.Αλίμου

Αγγελονίδη Χριστίνα

6 Δ.Σ, Εγκεφαλικής παράλυσης

Αργυρούπολης

1,3,4 Νηπ. Αργ/λης και 2 Ελληνικού

Λαμπροπούλου Σοφία

2,7 Δ.Σ Αργ/λης

2,6,9,10 Νηπ. Αργ/λης

Βούρβουλης Γιάννης

4,8,11 Δ.Σ Αργ/λης

11,13,15 Νηπ. Αργ/λης

Μήτσουρα Ηλέκτρα

3,4,6 Δ.Σ Αλίμου

4,11 Νηπ. Αλίμου

Λώλης Κων/νος

1,3 Δ.Σ Αργ/λης και 2-7 Δ.Σ Αλίμου

5 Νηπ. Αργ/λης και 2,8,9 Αλίμου

Πετρόπουλος Κων/νος

5 Δ.Σ Αλίμου και 1,3 Δ.Σ Ελληνικού

7 Νηπ. Αργ/λης,10 Νηπ. Αλίμου και 3 Νηπ. Ελληνικού

Μπαγατέλας Δημήτρης

5 Δ.Σ και Κωφών Αργ/λης και Περιβαλλοντική,ΚΕΔΥ,Διεύθυνση

Κωφών

Ζέλιος Γιώργος

2,4 Δ.Σ Ελληνικού

1,4,5,6 Νηπ. Ελληνικού

Γ. ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ.

Το Δ.Σ. θα συνεδριάζει, στο γραφείο του Συλλόγου, τακτικά, κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα στις 18.30  και έκτακτα όποτε προκύπτει ανάγκη. Οι συνεδριάσεις είναι ανοικτές.

Δ. ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΠΟΛΥΣΗΣ  ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Συνάδελφοι, σας ενημερώνουμε ότι το ΠΥΣΠΕ  Ανατολικής Αττικής δεν επικύρωσε την απόλυση του συναδέλφου Νίκου Βουρδουμπά της Ελληνογερμανικής Αγωγής, από τη διεύθυνση της Σχολής, λόγω της συνδικαλιστικής του δράσης με το ΠΑΜΕ και τη συμμετοχή του στην απεργία του Δεκεμβρίου. Σα Σύλλογος είχαμε στηρίξει την κινητοποίηση συμπαράστασης και αγώνα για την ακύρωση της απόφασης. Είναι και δική μας νίκη, γιατί με την αλληλεγγύη και την αποφασιστικότητά μας συμβάλλαμε σ΄ αυτή!

Ε. ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ.

Καλούνται οι διευθυντές των σχολείων και οι σύλλογοι διδασκόντων, να διερευνήσουν την ύπαρξη ανασφάλιστων μαθητών(π.χ ανέργων γονιών κλπ),ώστε να πιέσουμε για την ασφαλιστική τους κάλυψη και για το Δελτίο Υγείας.

ΣΤ.ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΙΜΟΥ και ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ.

Το Δ.Σ αποφάσισε τη συμμετοχή του και την κοινή δράση  με τις επιτροπές αγώνα Ελληνικού-Αργ/λης και Αλίμου  για τα χαράτσια και γενικότερα ενάντια στην συνεχιζόμενη αντιλαική λαίλαπα, που σαρώνει δικαιώματα και κατακτήσεις,εξαθλιώνοντας τη λαική οικογένεια. Επίσης, στην ίδια λογική, αποφασίστηκε, μέλος του Δ.Σ  να συμμετάσχει ως παρατηρητής  στις 16/01/2012,στο κάλεσμα πρωτοβάθμιων συλλόγων εκπαιδευτικών για συντονισμό για κοινών δράσεων απέναντι στο νέο γύρο επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων, ανέργων, νέων και του λαού.

Η.  ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ Δ.Σ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΩΝ.

Το Δ.Σ  διαμαρτύρεται για τα σχέδια κατάργησης του μαθήματος της θεατρικής αγωγής , όπως προβλέπεται στα νέα Αναλυτικά Προγράμματα των «Πιλοτικών Νέων Σχολείων» και εκφράζει την αλληλεγγύη του στο σύλλογο Θεατρολόγων. Το μάθημα, ως διακριτό εκπαιδευτικό αντικείμενο, πρέπει να επεκταθεί σ’ όλα τα σχολεία, με μόνιμη και σταθερή εργασία των συναδέλφων! Καλούμε τη ΔΟΕ  να τοποθετηθεί στο θέμα αυτό.

Θ. ΣΙΤΙΣΗ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.

Το Δ.Σ θεωρεί ότι το θέμα της πληρωμής των τραπεζοκόμων για τη σίτιση των μαθητών/μαθητριών στο Ολοήμερο πρέπει να λυθεί οριστικά. Οι δημοτικές αρχές πρέπει, εδώ και τώρα, να καλύψουν τα έξοδα των Σχολικών Επιτροπών με κάθε μέσο και τρόπο! Δε χωράει καμιά δικαιολογία για τη συμμόρφωση στον τύπο και το  πνεύμα στην εφαρμογή των «Καλλικρατικών» νόμων, όταν πρόκειται για την  υποβάθμιση των υποδομών και τη συρρίκνωση των δαπανών για τη δωρεάν παιδεία. Η ουσία βρίσκεται στο ότι το κόστος λειτουργίας των σχολείων μετακυλύεται στις πλάτες των γονέων, παραδίνεται στη λογική των χορηγιών, των κάθε λογής ΜΚΟ κτλ. Η κατά 83% μείωση της κρατικής δαπάνης στον προϋπολογισμό του 2012 για την Πρωτοβάθμια Εκπ/ση μας δείχνει ότι τα ζητήματα αυτά θα τα βρίσκουμε μπροστά μας από δω και μπρος και επομένως η αντίστασή μας να θεωρείται δεδομένη!

Για το Δ.Σ

Η Πρόεδρος                                                                       Η Γραμματέας

Κυριακή Καμαρινού   Χριστίνα Αγγελονίδη

 

Last Updated (Thursday, 19 January 2012 03:34)

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Καμαρινού Κυριακή-2109813942                       
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it  

Αργυρούπολη, 9- 01 - 2012
Αρ. Πρωτ.:
3

ΠΡΟΣ:    ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Δ.Σ. ΔΟΕ

Δ΄Δ/ΝΣΗ Π.Ε.ΑΘΗΝΩΝ

καθημερινή ενημέρωση στην ιστοσελίδα του συλλόγου 

http://syllogospethoukididis.gr 

 

Κάλεσμα για  γενικη συνελευση

Καλή χρονιά με υγεία, αγωνιστικές κινητοποιήσεις και ταξική  αλληλεγγύη !

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

Το 2012 ξεκινάει με εξαγγελίες για νέες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, γιατρούς, φάρμακα, κατάργηση στο 13-14 μισθό, απολύσεις, νέες αυξημένες εισφορές, αυξημένες τιμές στα είδη πλατιάς κατανάλωσης . Η σχολική χρονιά έχει ξεπεράσει το μισό και όμως λείπουν ακόμη βιβλία και δάσκαλοι. Οι διορισμοί «τετραωριτών» και η αυθαίρετη μείωση-αλλαγή σύμβασης στα μέσα της χρονιάς στους μισθούς των αναπληρωτών συναδέλφων μας μόνο ως ντροπή και εξαθλίωση μπορεί να χαρακτηρισθούν. Οι σχολικές επιτροπές  δεν έχουν χρήματα ούτε για τις στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων , ενώ ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια οι διάφορες ΜΚΟ και οι ιδιώτες που με τις ευλογίες των δημάρχων αξιοποιούν σχολικούς χώρους .

Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, με τις «ευλογίες» της ΕΕ, του ΣΕΒ και τη στήριξη και την ανοχή των «κοινωνικών εταίρων» ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, σχεδιάζουν νέες παρεμβάσεις στις συλλογικές συμβάσεις με δραστική μείωση των μισθών κι επιδομάτων, ζητούν ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία, δραστικές περικοπές στις εργοδοτικές εισφορές για την ασφάλιση σε βάρος των εργαζομένων(προτείνουν για αρχή -10%), νέες φορολογικές ελαφρύνσεις στο κεφάλαιο.

Η επίθεση δεν καίει το σπίτι του διπλανού μας. Η ανεργία, οι απολύσεις, η φτώχεια βρίσκονται σε κάθε σπίτι και συνεχώς θα μεγαλώνουν. Η μαζική απλήρωτη εργασία και η επίθεση σε όλους τους κλάδους αυξάνεται.

Σε αυτήν την κλιμακούμενη επίθεση υπάρχει διέξοδος. Οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Χαλυβουργία, που βρίσκονται σε απεργία δυόμιση μήνες τώρα δείχνουν το δρόμο-αρνήθηκαν να υποταχθούν στην εκ περιτροπής εργασία, στους μισθούς των 500ευρώ, στην τρομοκρατία και τις μαζικές απολύσεις!

Στις 17 Γενάρη έχει προκηρυχθεί παναττική 24ωρη απεργία απ΄ όλα τα Εργατικά Κέντρα της Αττικής (Αθήνας, Πειραιά, Ελευσίνας, Λαυρίου, Σαλαμίνας).

Η απεργία πρέπει να αποτελέσει έμπρακτη απάντηση στη γενικευμένη επίθεση της εργοδοσίας σε κάθε τόπο δουλειάς και ταυτόχρονα εκδήλωση αλληλεγγύης πέρα από τους χαλυβουργούς και στους εργαζόμενους που βρίσκονται όλο αυτό το διάστημα σε πολυήμερες κινητοποιήσεις σε δεκάδες τόπους δουλειάς. 

Η ΔΟΕ έχει κηρύξει 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας και το Δ.Σ του Συλλόγου μας ψήφισε επιπλέον στάση εργασίας(3ωρη ή 4ωρη) ανάλογα με την απόφαση της ΑΔΕΔΥ, ώστε να υπάρξει 24ωρη κινητοποίηση-απεργία.

Στις 17 Γενάρη πρέπει να απεργήσουμε όλοι μας!

Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Ή θα σκύψουμε το κεφάλι και θα δεχθούμε να δουλεύουμε μόνιμα για 500ευρω, μισοάνεργοι και χωρίς δικαιώματα  ή θα μπούμε σε νέους αγώνες για ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής.

Όλοι μαζί να ορθώσουμε τείχος αντίστασης. Να υπερασπιστούμε τα δίκια μας. Να αποτρέψουμε τη μετατροπή των χώρων δουλειάς σε γαλέρες με την πλήρη διάλυση των εργασιακών σχέσεων. Να σταματήσουμε την απλήρωτη εργασία. Να παρεμποδίσουμε και να αποτρέψουμε τις απολύσεις. Να δυναμώσει ο αγώνας για την κατάργηση των χαρατσιών και τη φοροληστεία.

Να υπερασπιστούμε τα παιδιά μας, που τα θέλουν να δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί. Να διεκδικήσουμε μέτρα προστασίας των ανέργων. Να αποτρέψουμε την πλήρη διάλυση του Κοινωνικού – Ασφαλιστικού συστήματος.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, που θα γίνει την Παρασκευή13/1/2012, στις 7μ.μ, στο 6ο Δημ. Σχ. Αργυρούπολης (Κυκλάδων 7) για να ενημερωθούμε για τη συμμετοχή του Συλλόγου μας, στην 24ωρη απεργία!!!

Για το Δ.Σ

Η Πρόεδρος                                                                        Η Γραμματέας

Κ. Καμαρινού Χ. Αγγε
 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΛΙΜΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

« Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»

Αργυρούπολη, 20/12/2011

Αριθ. Πρωτ.: 2

ΠΡΟΣ: Μέλη μας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ

ΝΙΚΟΥ ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ

Στις 8/12/2011 η διοίκηση της Ελληνογερμανικής σχολής, στην Παλλήνη, προχώρησε σε απόλυση του συναδέλφου δασκάλου Νίκου Βουρδουμπά, συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ.

Η εργοδοσία της σχολής χρησιμοποίησε τη δυνατότητα που προσφέρουν οι αντεργατικοί νόμοι της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, ακόμα και για αναιτιολόγητες απολύσεις!

Η απόλυση έγινε κατά τη διάρκεια εργάσιμης ημέρας, εν μέσω σχολικής χρονιάς κι ενώ ο συνάδελφος είχε υπογράψει διετή σύμβαση.

Η εργοδοσία είναι ενοχλημένη από τη συνδικαλιστική και πολιτική δράση του συναδέλφου. Η απόλυση είναι εκδικητική, τρομοκρατική, γιατί:

Ø Έγινε λίγες μέρες μετά την πανεργατική απεργία της 1ης Δεκέμβρη 2011 (είχε προηγηθεί και η 48ωρη απεργία 19 και 20 Οκτώβρη), στην οποία ο συνάδελφος απήργησε.

Ø  Έγινε μετά την άρνησή του να υπογράψει την εφαρμογή του νέου μισθολογίου, που οι σχολάρχες προσπαθούν να επιβάλουν και στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, πριν καν ψηφιστεί αντίστοιχος νόμος.

Ø Έγινε την επομένη της ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς του με το ψηφοδέλτιο που στήριξε το ΠΑΜΕ στο ταξικό συνδικάτο εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση "Ο Βύρωνας".

Ø Δε στηρίζεται πουθενά, αντίθετα το επιστημονικό του επίπεδο και η εργασιακή του ευσυνειδησία τον κατέστησαν αγαπητό στους συναδέλφους, γονείς και μαθητές, οι οποίοι τον στηρίζουν.

Η απόλυση αυτή πρέπει να περάσει από το ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής. Απαιτούμε από τα μέλη του ΠΥΣΠΕ, αιρετά και διορισμένα, να σταθούν στο ύψος των απαιτήσεων και, αφού απορρίψουν ομόφωνα την απόλυση του συναδέλφου, να ζητήσουν την επαναπρόσληψή του. Απέναντι σε απόλυση συναδέλφου μόνο μία στάση υπάρχει: η απόρριψη της απόλυσης. Δε δικαιολογείται στο ελάχιστο καμία επιφύλαξη και πολύ περισσότερο διαφορετική στάση.

Σε περίπτωση που μέλος του ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής, αιρετός ή διορισμένος, ψηφίσει την απόλυση του συναδέλφου, προτείνουμε τη διαγραφή του από το Σύλλογο και την οριστική αποπομπή του από το σ.κ. των εκπαιδευτικών της Π.Ε.

Η κατάσταση στην ιδιωτική εκπαίδευση είναι τραγική. Οι σχολάρχες αποθρασημένοι από την αντιλαϊκή θύελλα διαλύουν κάθε εργασιακό και οικονομικό δικαίωμα των εργαζομένων. Η εργασιακή ομηρία βασιλεύει.

Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ διαλύει κάθε δικαίωμα των εργαζομένων, για να εξασφαλίσει τα κέρδη του κεφαλαίου και να σώσει την Ε.Ε. και το καπιταλιστικό σύστημα.

Στον πόλεμο απαντάμε με πόλεμο. Απειθαρχία, ανυπακοή, οργάνωση και ταξικός αγώνας παντού, για να φέρουμε τα πάνω κάτω. Αυτή είναι σήμερα η απάντηση.

Καμία εφεδρεία-απόλυση συναδέλφου στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Να επαναπροσληφθεί τώρα ο συνάδελφος Νίκος Βουρδουμπάς!

 

Για το Δ.Σ

Η Πρόεδρος                                      Η Γραμματέας

Κυριακή Καμαρινού   Χριστίνα Αγγελονίδη

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Καμαρινού Κυριακή-2109813942                       
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it  

Αργυρούπολη, 11- 12 - 2011
Αρ. Πρωτ.: 1

ΠΡΟΣ:    ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Δ.Σ. ΔΟΕ

Δ΄Δ/ΝΣΗ Π.Ε.ΑΘΗΝΩΝ

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ,ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΚΤΛ

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητές συναδέλφισσες,

Ενώ οι μισθοί μας καθημερινά συρρικνώνονται και τα χαράτσια διαδέχονται το ένα το άλλο, οι περισσότεροι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που προσλήφθηκαν φέτος παραμένουν ακόμα απλήρωτοι. Μιλάμε για το κατακερματισμένο εργασιακά κομμάτι των συναδέλφων μας: αναπληρωτές πλήρους ωραρίου Υπουργείου Παιδείας, αναπληρωτές πλήρους ωραρίου που υπάγονται στο ΕΣΠΑ, αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου Υπουργείου Παιδείας, αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου μέσω ΕΣΠΑ, ωρομίσθιοι μέχρι 4 ώρες εβδομαδιαία βάσει νόμου3848/2010 κτλ.!

Δε φτάνει η αβεβαιότητα και το άγχος που ζουν κάθε χρόνο οι συνάδελφοι/φισσές μας, μην ξέροντας πού θα δουλέψουν και πώς θα βολέψουν τη διαλυμένη τους οικογένεια- αν πρόλαβαν να την κάνουν- τους διαλύουν και όσα δικαιώματα έχουν στην πράξη κατακτήσει. Η κυβέρνηση αποφάσισε να μην αναγνωρίσει μισθολογικά την προϋπηρεσία των αναπληρωτών!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργυρούπολης, Αλίμου, Ελληνικού «Ο Θουκυδίδης», στηρίζει την κινητοποίηση  της «Επιτροπής Αγώνα Ωρομισθίων Αναπληρωτών-Αδιόριστων Εκπαιδευτικών Αττικής» για:

ü Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.

ü Ασφάλιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανεξάρτητα από ένσημα και ώρες εργασίας

ü Άμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων-χωρίς όρους και προϋποθέσεις

ü Προστασία των ανέργων

ü ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Για την πραγματοποίηση της κινητοποίησης κηρύσσει  διευκολυντική 2ωρη στάση εργασίας ,για την Τετάρτη,14/12/2011, και καλεί όλους τους συναδέλφους στη 1μ.μ.,στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής (Τσόχα 15-17,πίσω από το Νοσοκομείο «Έλενα»).

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ                                                    Η    ΠΡΟΕΔΡΟΣ     ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΜΑΡΙΝΟΥ

 

email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Το Δ.Σ. του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αργυρούπολης, Αλίμου, Ελληνικού «Ο Θουκυδίδης», εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας Α.Ε., ενάντια στις απολύσεις και στην προσπάθεια κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων. Η εργοδοσία της επιχείρησης, αφού ξεζούμισε για χρόνια τους εργαζόμενους, σακάτεψε δεκάδες, έβγαλε κέρδη εκατομμυρίων ευρώ, τώρα τους στέλνει στην πείνα και στην εξαθλίωση. Οι εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας Α.Ε. δεν έσκυψαν το κεφάλι, εδώ και πάνω απο 10 ημέρες βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση.

Οι απολύσεις εργαζόμενων σε όλους τους χώρους δουλειάς του ιδιωτικού τομέα είναι σε καθημερινή βάση. Ετοιμάζονται χιλιάδες απολύσεις και στο Δημόσιο Τομέα.

Ο λαός της χώρας μας δέχεται μια ανελέητη επίθεση για να σωθούν τα κέρδη των μονοπωλίων, για να σωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση και το καπιταλιστικό σύστημα..

Τώρα πρέπει οι εργαζόμενοι, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να παλέψουν για να μην περάσουν τα αντεργατικά σχέδια καμιάς κυβέρνησης των μονοπωλίων και της Ε.Ε.

Η πάλη για να παρθούν πίσω οι απολύσεις, για να ανατραπούν οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της πλουτοκρατίας είναι μονόδρομος. Όλοι στον αγώνα. Ένας για όλους και όλοι για έναν!

Last Updated (Thursday, 17 November 2011 00:48)

 

email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Θέμα : Συνδρομή συνδικαλιστικού έτους 2011-2012

Συναδέλφισσες συνάδελφοι

Οι χωρίς τέλος εξοντωτικές μειώσεις των μισθών μας, μας έχουν φέρει πλέον στην απόλυτη εξαθλίωση και φτώχεια.

Το Δ.Σ. του συλλόγου, σαν ένα μικρό δείγμα αλληλεγγύης και κατανόησης, αποφάσισε να μειώσει τη συνδρομή για

τους μόνιμους και αναπληρωτές από τα 35 € (27 για τη ΔΟΕ, και 8 για το Σύλλογο) στα 20 ευρώ.( τα 7 επιπλέον

ευρώ για τη ΔΟΕ θα δοθούν από το αποθεματικό του συλλόγου ) . Ο σύλλογος για δεύτερη χρονιά δε θα έχει έσοδα

από τις συνδρομές των μελών του.

Για τους ωρομίσθιους και αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου, αποφασίστηκε η συνδρομή να είναι μόνο 10 ευρώ δηλαδή

το ποσό που πηγαίνει στη ΔΟΕ.

Επειδή η συνδρομή δε θα παρακρατηθεί από τη μισθοδοσία μας , παρακαλούνται οι συνάδελφοι να καταβάλουν τη

συνδρομή στα μέλη του συλλόγου που θα περάσουν από τα σχολεία μέχρι τις 16 – 11 – 2011 ( για διευκόλυνση

μπορεί να τα μαζέψει κάποιος συνάδελφος ή ο- η Δ/ντής του σχολείου ).

Για να μην υπάρξουν προβλήματα και ταλαιπωρία την ημέρα των εκλογών παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να είναι μέλη

του συλλόγου να τακτοποιηθούν ταμειακώς.

 


Last Updated (Saturday, 12 November 2011 22:07)

 

email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Θέμα:   «1η Τακτική Γενική Συνέλευση»

Αγαπητές συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το Δ.Σ., με βάση το καταστατικό του Συλλόγου, σας καλεί στην 1η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, την Τετάρτη

30 Νοεμβρίου 2011, στις 8.30 π.μ., στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αργυρούπολης (Ολυμπίας 5)

με θέματα Ημερήσιας Διάταξης:

  1. 1) Ενημέρωση Αντιπροσώπων 80ης Γ.Σ. της ΔΟΕ,
  2. 2) Απολογισμός Δράσης Δ.Σ. από τoν Πρόεδρο του Συλλόγου,

3) Οικονομικός Απολογισμός,

4) Συζήτηση-τοποθετήσεις,

5) Ψηφοφορία έγκρισης ή μη του Απολογισμού Δ.Σ.,

6) Πρόγραμμα Δράσης Συλλόγου

7) Συζήτηση-τοποθετήσεις

8) Ψηφίσματα - Ψηφοφορία

9)  Παρουσίαση ψηφοδελτίων συνδικαλιστικών παρατάξεων και μεμονωμένων υποψηφίων.

Η συζήτηση των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης θα γίνει από 8:30 π.μ. έως τις 13:00 μ.μ. Η ψηφοφορία

για την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου θα διεξαχθεί από τις 13.00 μ.μ. έως τις 18.00 μ.μ.

Η υποβολή αιτήσεων υποψηφιοτήτων θα γίνει έως τις 25 Νοεμβρίου 2011 και έως τις 14:00 μ.μ. στο γραφείο του

συλλόγου στα μέλη του Δ.Σ.

Δικαίωμα λόγου και ψήφου στις διαδικασίες έχουν όλα τα ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη του Συλλόγου.

Δικαίωμα εγγραφής στο Σύλλογο έχουν όλοι και όλες οι συνάδελφοι που υπηρετούν με οποιαδήποτε μορφή

εργασίας (μόνιμοι, αναπληρωτές, ωρομίσθιοι) στα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής μας μέχρι

και την ημέρα της Γ.Σ. έως τις 12 το μεσημέρι. Υπενθυμίζουμε, ότι η  συνδρομή για το τρέχον συνδικαλιστικό

έτος με απόφαση του ΔΣ του συλλόγου, που είναι από 1η Σεπτέμβρη 2011 έως 31 Αυγούστου 2012,

είναι 20€ ( από 35€). Οι ωρομίσθιοι – μειωμένου ωραρίου συνάδελφοι θα πληρώσουν 10€.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ψηφοφορία γίνεται με αστυνομική ταυτότητα.

Κανένας συνάδελφος – συναδέλφισσα δε θα ψηφίσει αν δεν έχει τακτοποιηθεί ταμειακώς.

Για να μην υπάρξουν προβλήματα και ταλαιπωρία παρακαλούνται όσοι δεν έχουν τακτοποιηθεί ταμειακώς να τακτοποιηθούν

πριν την ψηφοφορία.

Όσοι και όσες συνάδελφοι υπηρετούν σε σχολεία της περιοχής μας, αλλά δεν είναι μέλη του Συλλόγου μας ή δε θα

συμμετάσχουν στη Γ.Σ. και στις αρχαιρεσίες, πρέπει να βρίσκονται στα σχολεία τους.

 


Last Updated (Wednesday, 09 November 2011 19:56)

 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.                              Αργυρούπολη, 22 - 10 - 2011
ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ                    Αρ. Πρωτ.: 64
«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη                                               Προς: Μέλη του Συλλόγου μας
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:                                                                                                                                                                           Μπαγατέλας Δημήτρης : 2109919525 / 6977694573                                                                                                    Λώλης Κωνσταντίνος: 210 9916932 / 6944395369

email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το ΔΣ του συλλόγου ΄΄ Ο Θουκυδίδης ΄΄ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ , που έχασε τη ζωή του ενώ συμμετείχε στην απεργία της 20ης Οκτωβρίου 2011.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους δεκάδες τραυματίες , που χτυπήθηκαν κατά την ώρα της διαδήλωσης και ζητάμε να γίνει εξονυχιστική έρευνα ώστε να καταλογιστούν ευθύνες.

Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε τους παρακρατικούς μηχανισμούς και τη δράση των               ΄΄ γνωστών αγνώστων ΄΄ που καλύπτονται πίσω από τις κουκούλες, στους οποίους συνυπάρχουν αναρχοφασιστοειδή και ακροδεξιά στοιχεία .

Η οργανωμένη δολοφονική επίθεση, στόχο είχε να φοβίσει τους εργαζόμενους για να σκύψουν το κεφάλι και να δεχτούν τον εργασιακό μεσαίωνα που θέλουν να επιβάλουν κυβέρνηση , Ε.Ε. και πλουτοκρατία.

Δεν τα κατάφεραν!

Συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι να ανατρέψουμε τη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης ,της Τρόικας και του μνημονίου.

 

 

 

Last Updated (Sunday, 23 October 2011 20:09)

 

email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 

 

Έκτακτη Γενική Συνέλευση

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σας καλούμε σε έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τρίτη 25- 10- 2011 και ώρα 07:30 μ. μ. που θα πραγματοποιηθεί στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης Κυκλάδων 7, προκειμένου να συζητήσουμε για τις εξελίξεις , το πρόγραμμα δράσης της Ομοσπονδίας μας και να πάρουμε αποφάσεις για το παραπέρα αγωνιστικό πλαίσιο του κλάδου.

Οι αποφάσεις της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης θα μεταφερθούν από τον Πρόεδρο στην ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ, προκειμένου να παρθούν οριστικές αποφάσεις για την παραπέρα αγωνιστική πορεία του κλάδου.

Η συμμετοχή όλων είναι απαραίτητη. 

 

 

 

Last Updated (Thursday, 20 October 2011 21:56)

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.                                Αργυρούπολη, 14 - 10 - 2011
ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ                    Αρ. Πρωτ.: 62
«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη                                               Προς: Τα μέλη του Συλλόγου μας
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:                                                                                                                                                                           Μπαγατέλας Δημήτρης : 2109920604 / 6977694573                                                                                                   Λώλης Κωνσταντίνος: 210 9916932 / 6944395369                      
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 

ΘΕΜΑ : ΄΄ Αναβολή αιμοδοσίας ΄΄

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, σας ενημερώνουμε ότι η προγραμματισμένη αιμοδοσία για τις 20 – 10 – 2011 δε θα γίνει λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων .

Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν , μπορούν να δώσουν αίμα για λογαριασμό του συλλόγου στο Νοσοκομείο της Βούλας.

Για τη νέα ημερομηνία αιμοδοσίας θα σας ενημερώσουμε .

 

Last Updated (Sunday, 16 October 2011 20:58)

 

ΔΙΩΡΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

 

Με την κατάθεση του πολυνομοσχέδιου για το μισθολόγιο-βαθμολόγιο, συνταξιοδοτικών ρυθμίσεων, εργασιακής εφεδρείας και άλλων διατάξεων εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015 η κυβέρνηση διέλυσε τις αυταπάτες .

Οι περικοπές στους μισθούς μας θα είναι πέρα κι από τους χειρότερους εφιάλτες μας. Η κατακρεούργηση των νέων εργαζομένων και η αφαίμαξη των παλιών είναι ο κοινός τόπος του νομοσχέδιου. Το σύνολο των νέων περικοπών είναι από 5%-24% των αποδοχών μας.

Η σύνδεση μισθού και βαθμού που επανέρχεται, και η σύνδεση του μισθού με την αξιολόγηση, ιδιαίτερα στην εκπαίδευση, στόχο έχει την απόλυτη πειθάρχηση των εκπαιδευτικών στο νέο σχολείο της αγοράς.

Η περικοπή των συντάξεων θεσμοθετείται και επεκτείνεται.

Η απάντηση μας μαζί με όλους τους εργαζόμενους, μετά από  αυτή την ολοκληρωτική επίθεση που  δεχόμαστε  θα είναι  ΑΓΩΝΑΣ  μέχρι την ανατροπή και τη νίκη.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος ενεργά και μαζικά:

1. Στο συλλαλητήριο  (ήδη έχει εξαγγελθεί από την ΠΟΕ-ΟΤΑ) την ΤΡΙΤΗ 11/10/11 στις   12 το μεσημέρι στην Πλ. Κλαυθμώνος.

2. Στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 13/10/11 στις 1 μμ στα Προπύλαια, στο οποίο θα συμμετάσχουν και άλλες ομοσπονδίες.

3. Στο πανϋπαλληλικό συλλαλητήριο το Σάββατο 15/11/11, στις 11 πμ, στο Σύνταγμα, μέρα Πανευρωπαϊκής αλλά και παγκόσμιας δράσης ενάντια στις πολιτικές λιτότητας και τις περικοπές, που διοργανώνεται από όλες τις ομοσπονδίες του δημοσίου.

Για τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στα συλλαλητήρια 11/10 και 13/10 κηρύσσουμε 2ωρες διευκολυντικές  στάσεις εργασίας.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

 

Το Δ.Σ. του συλλόγου ΄΄ Ο Θουκυδίδης ΄΄ καλεί όλους τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια.

Είναι ο μόνος δρόμος για να ανατρέψουμε τα σχέδια αυτών που καταστρέφουν το παρόν και το μέλλον μας.

Φτάνει πια ! Ξεσηκωμός τώρα !

Last Updated (Monday, 10 October 2011 21:58)

 

Συνάδελφοι

Η νέα βίαιη, ανήθικη επίθεση της Κυβέρνησης στα εισοδήματα του κόσμου της εργασίας, όπως εκδηλώθηκε

Last Updated (Monday, 10 October 2011 22:08)

Read more...

 

Last Updated (Thursday, 06 October 2011 18:55)

 

 

.
 
.

Last Updated (Monday, 03 October 2011 19:49)

 
.

Last Updated (Monday, 03 October 2011 19:58)

 

.

 

 

Last Updated (Sunday, 02 October 2011 07:04)

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.                                Αργυρούπολη, 30 - 9 - 2011
ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ                    Αρ. Πρωτ.: 60
«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη                                               Προς: Τα μέλη του Συλλόγου μας
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

Το Δ.Σ. του συλλόγου ΄΄ Ο Θουκυδίδης ΄΄ καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα κρούσματα βίας και αυθαιρεσίας από ορισμένους ΄΄ αγανακτισμένους ΄΄ γονείς εναντίον των μαθητών που συμμετέχουν σε καταλήψεις Γυμνασίων και Λυκείων.

Καταδικάζουμε το σοβαρό τραυματισμό που προκάλεσε ΄΄ αγανακτισμένος ΄΄ γονέας στο 4ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης σε μαθητή που συμμετείχε στην κατάληψη του Γυμνασίου.

Οι προπηλακισμοί , οι απειλές και η σωματική βία σε βάρος των μαθητών είναι απαράδεκτες από παιδαγωγική άποψη και όσοι προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες δε έχουν θέση στο δημόσιο σχολείο.

Καταδικάζουμε τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις για καταστολή των αγώνων με εισαγγελικές παρεμβάσεις και κοινωνικό αυτοματισμό.  Να σταματήσει τώρα η τρομοκρατία σε βάρος των μαθητών. Υποκινητής των αγώνων είναι η πολιτική που γεννά και οξύνει τα προβλήματα στην μόρφωση και στη ζωή του λαού και της νεολαίας.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να σταματήσει την ενθάρρυνση τέτοιων ακραίων φαινομένων.

 

Last Updated (Sunday, 02 October 2011 06:42)

 

                       ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                           

ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΛΙΜΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

                                                                                                          “O Θουκυδίδης”                                                                          Αργυρούπολη 26/9/2011

                                                                  Κυκλάδων 7,Αργυρούπολη.                                                           αρ. πρωτ. 59

«ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ»!!!

Η καπιταλιστική βαρβαρότητα και τα αντιλαϊκά μέτρα δεν έχουν τέλος. Για να σωθούν τα κέρδη των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των δανειστών δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο.

Δε χρωστάμε σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ, δεν πουλάμε παιδεία, υγεία και δημόσια περιουσία - δε θα πληρώσουμε την κρίση τους! Το χρέος είναι όλο παράνομο και είναι της πλουτοκρατίας! Δε θα τους αφήσουμε να μας μετατρέψουν σε ανθρώπους των σπηλαίων χωρίς φως, χωρίς βιβλία στα παιδιά μας, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς δουλειά.

Όλοι στον οργανωμένο και συντονισμένο αγώνα!

 

Δεκάδες Γενικές Συνελεύσεις ΕΛΜΕ και Δ.Σ Συλλόγων, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Πρωτοβάθμια σωματεία έχουν πάρει απόφαση να αρνηθούν οργανωμένα τα νέα φοροχαράτσια.

Μην τους φοβάστε, κάντε το βήμα-μη νομιμοποιήσετε την ασταμάτητη φοροληστεία!

Τώρα οργανώνουμε την πάλη μας:

  • Καλούμε όλους τους συναδέλφους να καταθέσουν τα εκκαθαριστικά της εφορίας στο Δ.Σ του Συλλόγου μας, το οποίο θα προβεί σε ενέργειες που θα σηματοδοτούν την άρνηση πληρωμών.
  • Καλούμε τους συναδέλφους κάθε σχολείου σε «επί τόπου γενικές συνελεύσεις», ώστε να υιοθετήσουν μαζικά την απόφαση αυτή.
  • Καλούμε σε συντονισμό και τους Συλλόγους Γονέων

 

Δεν χωράνε ταλαντεύσεις, δεν χωράνε αυταπάτες. Καμιά συναίνεση-καμιά ανοχή. Καλούμε το Δ.Σ της ΔΟΕ να συνταχτεί με τις αποφάσεις των Συλλόγων και να καλέσει του συναδέλφους να αρνηθούν τα χαράτσια.

 

Τα εκκαθαριστικά της εφορίας τα παραδίδουμε στα μέλη του Δ.Σ. στη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας ή την Τρίτη, 4/10/11, στις 14.30, στα Γραφεία του Συλλόγου μας (Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη, 6ο Δ.Σ. Αργ/λης)

Ατομική λύση δεν υπάρχει.

Η ενότητα όλων των εργαζομένων, η κοινωνική συμμαχία και αλληλεγγύη είναι το πιο δυνατό όπλο στα χέρια των εργαζομένων.

Σύνθημά μας «ένας για όλους και όλοι για έναν»

 

 

Last Updated (Monday, 26 September 2011 21:38)

 
Θέμα: Κεφαλικός φόρος και εισφορά για τα ακίνητα

Συνάδελφοι,

Ο κόσμος της εργασίας βιώνει την πιο κρίσιμη περίοδο στην ιστορία της χώρας. Οι κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων δέχονται συνεχείς και άδικες επιθέσεις από την Κυβέρνηση και την Τρόικα.

Εργασιακά δικαιώματα ξεθεμελιώνονται, κοινωνικές παροχές καταργούνται, η δημόσια περιουσία ξεπουλιέται, οι μισθοί μας βρίσκονται στα όρια της εξαθλίωσης, το μέλλον των επόμενων γενεών υποθηκεύεται μέσα στο φαύλο κύκλο της ύφεσης και της αποπληρωμής των συσσωρευμένων χρεών.

Καθημερινά βιώνουμε καταστάσεις πανικού, καθώς το ήδη υποβαθμισμένο εισόδημά μας περιορίζεται από νέα μέτρα, κάθε φορά και πιο άδικα.

Η εισφορά για τα ακίνητα που επιβλήθηκε και θα εισπραχθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και ο κεφαλικός φόρος που φορολογεί για δεύτερη φορά τα εισοδήματα του 2010 έχουν έντονα στοιχεία αντισυνταγματικότητας καθώς συνδέονται άμεσα με ένα κοινωνικό αγαθό, η έλλειψη του οποίου στερεί κάθε αξιοπρέπεια στην ανθρώπινη διαβίωση.

Καλούμε την ΑΔΕΔΥ, πέρα από τους δρόμους του αγώνα, να ακολουθήσει και δικαστικές διαδρομές, προκειμένου να προσβάλλει τις συγκεκριμένες αποφάσεις.

Ζητάμε, επίσης, να αναληφθούν όλες οι απαραίτητες πρωτοβουλίες προς την Κυβέρνηση, το Υπουργείο Οικονομικών και τις Τράπεζες προκειμένου να υπάρξουν διευκολύνσεις προς τους εργαζομένους όπως μειώσεις δανείων, επιτοκίων, επιμήκυνση δανείων, κλπ χωρίς να υπάρξει ταυτόχρονη νέα επιβάρυνση.

Last Updated (Monday, 26 September 2011 21:31)

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.                                Αργυρούπολη, 19 - 9 - 2011
ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ                    Αρ. Πρωτ.: 57
«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη                                               Προς: Μέλη του Συλλόγου μας
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:                                                                                                                                                                                               Μπαγατέλας Δημήτρης : 2109920604 / 6977694573                                                                                                             Λώλης Κωνσταντίνος:     2109916932 / 6944395369                      
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Θέμα:   «Υπερωρίες – εργασιακά δικαιώματα – έκτακτη συνέλευση »

Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι,

Η φετινή χρονιά ξεκινά με μειωμένους διορισμούς δασκάλων και νηπιαγωγών με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές κενές διδακτικές ώρες στα ωρολόγια προγράμματα των σχολείων. Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί σε πολλά σχολεία είναι αυτό της ανάθεσης υπερωριών, προκειμένου να καλυφθούν οι ώρες που περισσεύουν.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, συμπληρωματικά στην ανακοίνωση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., θέλει να διατυπώσει τους λόγους για τους οποίους πρέπει να απορρίπτουμε τις υπερωρίες.

α. Με αγώνες έχουμε πετύχει τη μείωση του διδακτικού ωραρίου μας, ενώ στις άμεσες διεκδικήσεις μας είναι η εξίσωση του ωραρίου των δασκάλων και των νηπιαγωγών με αυτό των συναδέλφων μας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

β. Πάγιο αίτημα του κλάδου είναι η πρόσληψη επιπλέον εκπαιδευτικού στα πολυθέσια σχολεία, που θα καλύπτει τις ώρες που περισσεύουν, την ενισχυτική διδασκαλία καθώς και τις ολιγοήμερες απουσίες συναδέλφων.

γ. Με την υπερωριακή διδασκαλία συγκαλύπτονται τα κενά που υπάρχουν στην εκπαίδευση με αποτέλεσμα να μη διορίζονται εκπαιδευτικοί.

δ. Η υπερωριακή διδασκαλία εντατικοποιεί τις συνθήκες εργασίας μας, με επιπτώσεις τόσο σε εμάς όσο και στους μαθητές και τις μαθήτριές μας.

Για όλους αυτούς τους λόγους οι Σύλλογοι Διδασκόντων σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αναθέσουν με πρακτικό υπερωριακή διδασκαλία σε εκπαιδευτικούς του σχολείου τους.

Σε κάθε περίπτωση, εάν η υπηρεσία αναθέσει υποχρεωτική υπερωρία σε εκπαιδευτικούς, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και το Δ.Σ. του συλλόγου μας , κηρύσσει συνεχείς στάσεις εργασίας για τη συνδικαλιστική κάλυψη των συναδέλφων που αρνούνται να εργασθούν υπερωριακά.  

Για όλα αυτά , για την παραπέρα πορεία , αλλά και για τα συσσωρευμένα προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης με την έναρξη της καινούριας σχολικής χρονιάς , καλούμε όλους τους συναδέλφους σε έκτακτη συνέλευση τη Δευτέρα 26 – 9 – 2011 και ώρα 19. 00 στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης.        Η συμμετοχή όλων είναι απαραίτητη. 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου εύχεται σε όλους και όλες υγεία, μια δημιουργική και αγωνιστική σχολική χρονιά!

 

Last Updated (Monday, 19 September 2011 20:50)

 
ankara escort ankara escort bayan escort ankara escort bayan ankara ankara escort escort ankara