Ο καιρος
Who's Online
We have 13 guests online
Εργασιακα δικαιωματα Εκπαιδευτικων Π.Ε.
Μεταφραστης
Λεξικο νεοελληνικης
Αναζητηση στο google
Εφημερευοντα Φαρμακεια
Εφημερευοντα νοσοκομεια
Θεατρα με εκπτωση
Κρατικο Πιστοποιητικο Γλωσσομαθειας
Περισσοτερα Αρθρα .....

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θουκυδίδης


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Αγγελονίδη Χριστίνα (2109922610/6945385686

Λώλης Κωνσταντίνος

(2109610234 / 6944395369)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη,
Αρ. Πρωτ.: 32

Προς τα Μέλη του Συλλόγου


ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.  ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ  ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

Σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας νηπιαγωγών και άλλων εκπαιδευτικών προχώρησαν 7 Σύλλογοι εκπαιδευτικών Π.Ε (Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ, ΣΩΚΡΑΤΗΣ, ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ, ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ,  ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ, ΑΙΓΑΛΕΩ, ΓΛΗΝΟΣ) στο Υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη 7/9/2016  στις 13:30 με κεντρικό σύνθημα να αποσυρθούν τώρα οι ρυθμίσεις για το «Ενιαίου Τύπου Ολοήμερο Νηπιαγωγείο».

Στη συνάντηση που ακολούθησε συμμετείχαν  από την πλευρά των εκπαιδευτικών εκπρόσωποι από τα Δ.Σ.  των Σ.Ε.Π.Ε.  Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ, ΣΩΚΡΑΤΗΣ, ΘΟΥΚYΔΙΔΗΣ, ΑΙΓΑΛΕΩ και  εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ στο Δ.Σ της ΔΟΕ. Το Υπουργείο εκπροσώπησε ομάδα  Νηπιαγωγών με επικεφαλής την κ. Μπατσούτα Μαρία, σύμβουλο του Υπουργού σε θέματα Προσχολικής Αγωγής.

Οι εκπρόσωποι των Εκπαιδευτικών  εκφράσανε τις διαφωνίες τους για τις  τελευταίες νομοθετικές ρυθμίσεις,  που αφορούν τη λειτουργία του Ε.Τ.Ο.Ν,  και τις ανατροπές που προκύπτουν από την εφαρμογή του σε ό,τι αφορά  τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των νηπιαγωγών.

Μεταφέρανε τους προβληματισμούς, τις διαφωνίες και την ανησυχία των νηπιαγωγών, που συμμετείχαν στις δεκάδες μαζικές συσκέψεις τις τελευταίες ημέρες και απαιτήσαμε την άμεση απόσυρση των νομοθετικών ρυθμίσεων για να μπορέσουν να λειτουργήσουν κανονικά τα νηπιαγωγεία.

Με τις απαντήσεις που έδωσε η εκπρόσωπος του Υπουργείου

-Ισχυρίστηκε ότι αφού το προηγούμενο ωράριο των Νηπ/γών ήταν  8-12.30 και τώρα είναι 8.30-13.00, δεν προκύπτει καμία αύξηση(;;). Ξέχασε ότι πάγια θέση του κλάδου μας ήταν και είναι η θεσμοθέτηση διδακτικού ωραρίου των νηπιαγωγών με βάση τη θέση για ενιαίο ωράριο όλων των εκπαιδευτικών και το υπουργείο θεσμοθέτησε 30ωρο για τις νηπιαγωγούς!

-Επικαλέστηκε το προηγούμενο νομοθετικό καθεστώς, για να δικαιολογήσει το ύψος του διδακτικού ωραρίου αλλά ξέχασε το γεγονός ότι η μείωσή του με βάση τα χρόνια υπηρεσίας αφορά μόνο 9 νηπιαγωγεία! Ξέχασε επίσης ότι θα μπορούσε, αντί για Υπουργική Απόφαση, να ψηφίσει η κυβέρνηση νέο νόμο  για τη θεσμοθέτησή του και να μην υπήρχε κανένα πρόβλημα.

- Αναφέρθηκε δε στον ήδη γνωστό στόχο του Υπουργείου για την ίδρυση πολυδύναμων νηπιαγωγείων με σκοπό τη μείωση ωραρίου (το τυρί στη φάκα!) σε αυτές τις σχολικές μονάδες. Άρα ετοιμάζονται  νέες συμπτύξεις, συγχωνεύσεις και καταργήσεις θέσεων νηπιαγωγών!

- Ισχυρίστηκε ότι "η υποχρεωτικότητα τίναξε στον αέρα το ολοήμερο νηπιαγωγείο”, γιατί οι γονείς ζητούσαν πρόωρες αποχωρήσεις και το νηπιαγωγείο είχε πάρει την κάτω βόλτα γιατί τα τμήματα του ολοήμερου κατέληγαν να λειτουργούν με 4-5 παιδιά", πράγμα που δεν ισχύει φυσικά!

- Επανέλαβε ότι "το ολοήμερο νηπιαγωγείο πρέπει να εξυπηρετεί τους εργαζόμενους γονείς", που σημαίνει ότι θα έχουμε νέα εμπόδια στην εγγραφή σ' αυτό παιδιών των λαϊκών οικογενειών που δε θα πληρούν τα κριτήρια (αποδεδειγμένα εργαζόμενοι ή με κάρτα ανεργίας).

-Υποστήριξε ότι για να προχωρήσει η θεσμοθέτηση της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής πρέπει να λυθεί πρώτα το πρόβλημα της στέγασης και...  «πέταξε το μπαλάκι» στα σωματεία, για να βρουν κι αυτά καμιά αίθουσα! Η λογική σειρά όμως είναι η αντίθετη, πρώτα θεσμοθετείται η Δίχρονη Π.Α. και ταυτόχρονα ή μετά αναζητούνται αίθουσες.

-Για την κατανομή των τμημάτων, και ύστερα από τις έντονες αντιδράσεις των Νηπιαγωγών τις τελευταίες μέρες,  απάντησε ότι δεν έχει πρόβλημα τα τμήματα να είναι αμιγή, (τμήμα με υποχρεωτικό ωράριο, δηλ. 8.30 - 1 μμ, και τμήμα που θα έχει και ολοήμερο πρόγραμμα).

- Αρνήθηκε όμως  να δεχτεί την εναλλαγή του ωραρίου των νηπιαγωγών, γιατί θεωρεί ότι το νήπιο δε μπορεί να προσαρμοστεί στην εναλλαγή διαφορετικών «διδακτικών στυλ»(!) κατά τη διάρκεια του  ημερήσιου προγράμματος.(sic)

- Απαξίωσε τις/τους νηπιαγωγούς λέγοντας ότι ο Σύλλογος Διδασκόντων μέχρι τώρα δε συνεργαζόταν, ενώ τώρα με την εγκύκλιο αυτή οι Νηπιαγωγοί είναι «αναγκασμένες» να συνεργαστούν! Επιβεβαίωσε έτσι, ότι το Υπουργείο, με την αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική του, αμφισβητεί το δικαίωμα του Συλλόγου Διδασκόντων του Νηπιαγωγείου να αποφασίζει, ως κυρίαρχο όργανο, για τη λειτουργία της σχολικής μονάδας, απαξιώνοντας την ικανότητα των νηπιαγωγών για κάτι τέτοιο.

- Αποκάλυψε τέλος ότι όλα αυτά στηρίχτηκαν σε εκθέσεις και εισηγήσεις των ίδιων των Σχολικών Συμβούλων και  ότι και στις 3 συναντήσεις που έγιναν με όλες τις Σχολικές Συμβούλους για τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις για το νηπιαγωγείο  ...δεν αντέδρασε καμία. Όλες και όλοι ήταν σύμφωνοι!

ΕΜΕΙΣ  ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ

Την απόρριψη  των προτάσεων των Συλλόγων  από το υπουργείο Παιδείας και την απαξίωση  που δείχνει στις Νηπιαγωγούς, οι οποίες εναγωνίως πασχίζουν να οργανώσουν τη λειτουργία των σχολικών μονάδων


ΚΑΛΟΥΜΕ τις νηπιαγωγούς να κάνουν την οργή τους αγώνα

Οι Σύλλογοι Διδασκόντων να συνεδριάσουν και να αποφασίσουν συλλογικά πώς θα οργανώσουν με παιδαγωγικά κριτήρια τη λειτουργία των Νηπιαγωγείων.Mε βάση την απόφαση του Δ.Σ. , να αντιπαλέψουν την πολιτική που οδηγεί στην υποβάθμιση του ρόλου τους, στο χτύπημα των εργασιακών τους δικαιωμάτων και των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών τους .Να συντάξουν τα πρακτικά τους με βάση τα παραπάνω ,χωρίς βιασύνη και άγχος .Τη Δευτέρα στην έκτακτη ΓΣ να επιβεβαιώσουμε συλλογικά την ενιαία και αποφασιστική μ ας στάση.

Το Δ.Σ παρέχει πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη .

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους και όλες:

Στη  Γενική Συνέλευση 12/9 στο 6ο Δ.Σ .Αργυρούπολης(Κυκλάδων 7)  στις 7:30 μ.μ.

ΣΤΗΝ  ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ  ΣΤΗΝ  ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ  ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ  15/9 στο υπ. Παιδείας

ΤΟ Δ.Σ.

 

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Αγγελονίδη Χριστίνα (2109922610/6945385686

Λώλης Κωνσταντίνος

(2109610234 / 6944395369)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη,2/9/2016
Αρ. Πρωτ.: 30

Προς τα Μέλη του Συλλόγου

ΚΑΛΕΣΜΑ-ΣΥΣΚΕΨΗ


Το  Δ.Σ του  συλλόγου Π.Ε «O ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ» καλεί τις  Νηπιαγωγούς μέλη του Συλλόγου μας  σε σύσκεψη για να συζητήσουμε τα προβλήματα που δημιουργεί στις εργασιακές σχέσεις, στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και στη λειτουργία των Νηπ/γείων η εφαρμογή  «νέου τύπου ολοήμερου Νηπιαγωγείου» και να προγραμματίσουμε την παραπέρα δράση μας.


Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου, στις 1μμ στο 6ο ΔΣ Αργυρούπολης (Κυκλάδων 7)Για το Διοικητικό Συμβούλιο


Η   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

AΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ Έγγραφο1 ΛΩΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ


Last Updated (Monday, 05 September 2016 16:54)

 


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Αγγελονίδη Χριστίνα (2109922610/6945385686

Λώλης Κωνσταντίνος

(2109610234 / 6944395369)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 31/8/2016
Αρ. Πρωτ.: 29

Προς τα Μέλη του Συλλόγου

Κανείς δεν περισσεύει!! Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί τώρα για να καλυφθούν όλα τα κενά στα σχολεία! Κατάργηση όλων των αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Τη Δευτέρα 29/8 ,αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του συλλόγου μας μαζί με     αντιπροσωπείες των Δ.Σ και  άλλων  συλλόγων της Δ Αθήνας ,έκαναν δυναμική παρέμβαση και ακύρωσαν την  προσπάθεια του Δ/ντή Εκπαίδευσης για  συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ,  με ένα εκ των θεμάτων τον προσδιορισμό των λειτουργικών κενών  των σχολικών μονάδων και τον    προσδιορισμό των λειτουργικών  υπεραριθμιών  (αριθμητικά) σε κάθε σχολική μονάδα. Είναι φανερό ,ότι στη λογική και τις επιταγές της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής του ΥΠ.Π.Ε.Θ., συναινεί και η Διεύθυνση, η οποία προσπαθεί να κόψει και να ράψει στα μέτρα της, μια εικονική πραγματικότητα, πολύ μακρινή από τις πραγματικές ανάγκες των σχολικών μας μονάδων.

Απαιτούμε :

Να μη γίνει καμία συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ, πριν ανοίξουν τα σχολεία ,  οι Σύλλογοι Διδ/ντων καταγράψουν τα πραγματικά κενά και  τα στείλουν στη Διεύθυνση.

Καλούμε τους αιρετούς και τα διορισμένα μέλη του ΠΥΣΠΕ να μη συναινέσουν στην υλοποίηση των αντιεκπαιδευτικών αποφάσεων και τροπολογιών.

Καλούμε  τους συλλόγους διδασκόντων ,στις συνεδριάσεις τους,να μην προχωρήσουν στην κατανομή και ανάθεση ωρών πριν παρουσιαστεί το αναγκαίο προσωπικό δασκάλων και ειδικοτήτων , ολοκληρωθούν οι υπηρεσιακές μεταβολές, και καλυφθούν οι ανάγκες των σχολείων σε τμήματα.

ΤΟ ΔΣ

 


Last Updated (Thursday, 01 September 2016 07:01)

 


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Αγγελονίδη Χριστίνα (2109922610/6945385686

Λώλης Κωνσταντίνος

(2109610234 / 6944395369)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 3/6/2016
Αρ. Πρωτ.: 28

Προς τα Μέλη του ΣυλλόγουΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ,ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΙΟΥΝΗ

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στα μέτρα για το Ολοήμερο σχολείο και το Νηπιαγωγείο – Κάλυψη όλων των κενών με μαζικούς, μόνιμους διορισμούς σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες


ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΗΠ/ΟΥ


Συναδέλφισσα, συνάδελφε, να μη δεχτούμε:

 • Να μείνουν έξω από το ολοήμερο τα παιδιά των ανέργων και των ελαστικά εργαζόμενων!

 • Να κλείσουν εκατοντάδες νηπιαγωγεία και να μείνουν προνήπια αλλά και νήπια απέξω αναζητώντας λύσεις στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ή μένοντας σπίτι τους!

 • Να κλείσουν σχολεία ή να συμπτυχθούν κι άλλα τμήματα, να στοιβάζονται οι μαθητές μας σε 30άρια τμήματα!

 • Την υποβάθμιση των δομών της Ειδικής Αγωγής!

 • Να βγουν υπεράριθμοι και να μετακινηθούν συνάδελφοι που τόσα χρόνια είμαστε δίπλα – δίπλα, στο ίδιο σχολείο!

 • Να μείνουν άνεργοι οι συνάδελφοί μας αναπληρωτές που για χρόνια διασχίζουν τη χώρα με μια βαλίτσα στο χέρι!

 • Να μένουν οι συνάδελφοι των ειδικοτήτων χωρίς οργανικές και ελεύθερη επιλογή θέσης ή και να χάσουν τις θέσεις τους.


Το Υπουργείο Παιδείας σε εφαρμογή της Υπουργικής Απόφασης για τον λεγόμενο "Ενιαίο τύπο Ολοήμερου Δημοτικού" έστειλε εγκύκλιο για την εγγραφή μαθητών στα ολοήμερα τμήματα Δημοτικών στην οποία εντάσσει και τα Νηπιαγωγεία! Στην ουσία εκτός από ολοήμερα Δημοτικά θα κλείσει με τον τρόπο αυτό και ολοήμερα Νηπιαγωγεία!

Στην εγκύκλιο αναφέρει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά εγγραφής. Βασική προϋπόθεση θέτει την προσκόμιση βεβαιώσεων εργασίας και των δύο γονέων. Για να χρυσώσει δε το χάπι και μετά την αντίδραση εκπαιδευτικών και γονιών κάνει δεκτές και τις κάρτες ανεργίας όπως  και κάποιες ευπαθείς ομάδες, πετώντας έξω από τα ολοήμερα τμήματα χιλιάδες παιδιά ανέργων, που δεν έχουν κάρτα ανεργίας αφού η μαύρη και ανασφάλιστη ελαστική εργασία καλά κρατεί, αυταπασχολούμενων κ.λπ.

Η 2η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016 αποφάσισε σχετικά με την εφαρμογή της παραπάνω εγκυκλίου τα παρακάτω:

 • Καλούμε όλους τους γονείς που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους Ολοήμερο Τμήμα Δημοτικού  ή νηπιαγωγείου, να καταθέσουν αίτηση ανεξαρτήτως του αν πληρούν τα κριτήρια της Υπουργικής Απόφασης και της εγκυκλίου.

 • Καλούμε τους Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων και τις Προϊσταμένες των νηπιαγωγείων να παραλάβουν και να προωθήσουν στη Δ/νση  όλες τις αιτήσεις και να αποστείλουν καταστάσεις στη Δ/νση με όλα τα παιδιά που έκαναν αίτηση.

 • Καλούμε τους γονείς να κάνουν αίτηση για εγγραφή των παιδιών στο πρωινό τμήμα 7 – 8 των Δημοτικών Σχολείων, όπου υπάρχει ανάγκη.

 • Καλούμε τις συναδέλφισσες προϊσταμένες νηπιαγωγείων να κάνουν εγγραφή όλων των παιδιών, νηπίων και προνηπίων.

 • Καλούμε τους Συλλόγους διδασκόντων, τους Συλλόγους Γονέων και τις Ενώσεις γονέων να στηρίξουν με αγωνιστικές πρωτοβουλίες και κινητοποιήσεις σε επίπεδο σχολείου, Διεύθυνσης και Περιφέρειας αυτή την απόφαση.


ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ       ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ «ΚΟΦΤΗ» ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΔΝΤ - Ε.Ε.


ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ


 


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Αγγελονίδη Χριστίνα (2109922610/6945385686

Λώλης Κωνσταντίνος

(2109610234 / 6944395369)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 20 - 5- 2016
Αρ. Πρωτ.: 27

Προς τα Μέλη του Συλλόγου

ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 1η Ιούνη 2016 από 8.30 π.μ. έως 1 μ.μ.


Αγαπητές συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. σας καλεί στη δεύτερη Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, την Τετάρτη 1 Ιούνη 2016, στις 8.30 π.μ., στην αίθουσα του 5ου Δημ. Σχ. Αργυρούπολης (Ολυμπίας 5 Αργυρούπολη) με θέματα:


ΘΕΜΑ 1Ο : Ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στη δημόσια εκπαίδευση.


ΘΕΜΑ 2ο: Συζήτηση της Ημερήσιας Διάταξης της 85ης Γ.Σ. της ΔΟΕ που σας έχει αποσταλεί:

Α.   Έκθεση  Πεπραγμένων Δ.Σ. Δ.Ο.Ε.

Β.  ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ 2016-2017

 • Οικονομικά ( Δαπάνες για την Παιδεία – οικονομικά εκπαιδευτικών)

 • Το σχολείο που βιώνουμε το σχολείο που οραματιζόμαστε

 • Ο εκπαιδευτικός του δημόσιου σχολείου (εργασιακά-επαγγελματικά- Ασφαλιστικά-Διορισμοί)

 • Προσχολική Αγωγή

 • Ειδική Αγωγή

 • Επιμόρφωση

Γ. Πρόγραμμα Δράσης Κλάδου -  Ψηφίσματα

Υπενθυμίζουμε ότι το Σύλλογό μας θα αντιπροσωπεύσουν στην 85η Γ.Σ. της ΔΟΕ οι αντιπρόσωποι που εκλέχτηκαν τον Ιούνη του 2015, γιατί έχουν διετή θητεία με βάση το καταστατικό της ΔΟΕ.


Συναδέλδισσες και συνάδελφοι,

Η αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική εντείνεται. Το νέο αντιασφαλιστικό έκτρωμα, η νέα φορολογική λεαλασία, η επίθεση στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματά μας, η αδιοριστία και η επέκταση των ελαστικών μορφών εργασίας, αλλά και οι προωθούμενες αλλαγές του Σχολείου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ είναι θέματα που μας αφορούν και θα συζητηθούν στη Συνέλευσή μας.


ΠΡΟΣΟΧΗ: Για την πραγματοποίηση της Γ.Σ.,  έχει παρθεί συνδικαλιστική άδεια από την Δ΄ Δ/νση. Όσοι συνάδελφοι δεν είναι μέλη του Συλλόγου ή δεν πάρουν μέρος στη Γ.Σ., πρέπει να δουλεύουν στα σχολεία.

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

ΤΟ Δ.Σ.

Last Updated (Tuesday, 24 May 2016 09:33)

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Αγγελονίδη Χριστίνα (2109922610/6945385686

Λώλης Κωνσταντίνος

(2109610234 / 6944395369)                         
email:
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 19 -5 - 2016
Αρ. Πρωτ.: 26

Προς τα Μέλη του Συλλόγου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20  ΜΑΗ ΣΤΙΣ 18:00 ,ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΟΝΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

Ο ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΣ ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΡΕΝΟ!

1 .ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ, ΠΟΥ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΙΩΝΕΙ ΤΗ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ.

2. ΕΞΑΠΑΤΑ ΜΕ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ ΓΙΑ «ΕΝΙΑΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ».

3 .ΜΕ ΝΕΑ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΤΑΡΓΕΙ:

ΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΖΩΝΗ 7-8,  ΕΝΩ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΘΑ   ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 1.15.

ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΟΛΟΗΜΕΡΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ,ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΓΟΝΕΙΣ!

ΕΤΣΙ,ΚΟΒΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ  ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ, ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ   ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ!

4.  ΧΤΥΠΑ ΤΑ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ!

5 .ΟΔΗΓΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ!!

6. ΨΗΦΙΣΕ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ,    ΕΓΚΥΚΛΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΤΑΞΗΣ.

7. ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΟΟΣΑ ΚΑΙ ΕΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ 20.000 ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ  ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ AΠΟΛΥΣΕΙΣ

.

ΩΣ ΕΔΩ! ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

ü ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΩΡΑ  ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΛΟΗΜΕΡΑ.

ü ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.

ü ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΈΝΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ ΝΗΠ/ΓΕΙΑ.

ü ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

ü ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

ü ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΟΝΕΩΝ,  ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

Last Updated (Friday, 20 May 2016 12:20)

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Αγγελονίδη Χριστίνα (2109922610/6945385686

Λώλης Κωνσταντίνος

(2109610234 / 6944395369)                         
email:
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 19 - 5- 2016
Αρ. Πρωτ.: 27

Προς τα Μέλη του Συλλόγου

ΚΑΛΕΣΜΑ

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ  ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ,ΚΥΡΙΑΚΗ  22/5

Συνάδελφοι-ισσες

Κατατέθηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο –καταιγίδα  αντιλαϊκών  μέτρων  (έμμεσοι φόροι, κόκκινα δάνεια, ταμείο ιδιωτικοποιήσεων κλπ) ,που θα τεθεί για ψήφιση με τις γνωστές απαράδεκτες διαδικασίες του Σαββατοκύριακου. Σ’ αυτό θα κατατεθεί και τροπολογία για  τον «αυτόματο κόφτη» ή «δημοσιονομική προσαρμογή του προϋπολογισμού», όπως το αναφέρει η κυβέρνηση. Μνημόνιο διαρκείας δηλαδή.

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ   ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ  22/5,  ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

ΤΟ ΔΣ

 

 


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Αγγελονίδη Χριστίνα (2109922610/6945385686

Λώλης Κωνσταντίνος

(2109610234 / 6944395369)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 10 -5 - 2016
Αρ. Πρωτ.: 25

Προς τα Μέλη του Συλλόγου

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ! ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 13:00

Ο ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΣ ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΡΕΝΟ!


1 .ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ, ΠΟΥ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΙΩΝΕΙ ΤΗ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ.


2. ΕΞΑΠΑΤΑ ΜΕ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ ΓΙΑ «ΕΝΙΑΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ».


3 .ΜΕ ΝΕΑ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΤΑΡΓΕΙ:

ΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΖΩΝΗ 7-8,  ΕΝΩ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΘΑ   ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 1.15.

ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΟΛΟΗΜΕΡΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ,ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΓΟΝΕΙΣ!

ΕΤΣΙ,ΚΟΒΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ  ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ, ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ   ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ!


4.  ΧΤΥΠΑ ΤΑ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ!


5 .ΟΔΗΓΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ!!


6. ΨΗΦΙΣΕ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ,    ΕΓΚΥΚΛΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΤΑΞΗΣ.


7. ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΟΟΣΑ ΚΑΙ ΕΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ 20.000 ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ  ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ AΠΟΛΥΣΕΙΣ

.

ΩΣ ΕΔΩ! ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!


ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΩΡΑ  ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΛΟΗΜΕΡΑ.

ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΈΝΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ ΝΗΠ/ΓΕΙΑ.

ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.

ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

12.25 – 14:00 (ΠΡΩΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ) ΚΑΙ 14:00 – 16:00 ( ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ)

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 13:00


ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ  ΓΟΝΕΙΣ  ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ .

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                          ΛΩΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

 

Έγγραφο1


 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΩΝ ΠΕ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»

Αρ.πρ 24

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ Η  ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΛΥΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ!!

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 35 ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ!!


Συνάδελφοι,ισσες

Τα αντιλαϊκά- αντιεκπαιδευτικά  μέτρα διαδέχονται καθημερινά το ένα το άλλο .Σας ενημερώσαμε ότι την Τρίτη κατατίθενται στη Βουλή οι

«ρυθμίσεις» για τους αναπληρωτές και τα Νηπιαγωγεία.

ΚΑΜΙΑ ΟΛΙΓΩΡΙΑ!!!!!

Όλοι στο δρόμο! Όλοι στον αγώνα!


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

ΤΡΙΤΗ 19/4 :   ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ  ΣΤΑ

ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΣΤΙΣ 7 μ.μ. ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!!


ΤΕΤΑΡΤΗ 20/4:  ΕΚΤΑΚΤΗ  ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ, 6.30 ΣΤΟ 1ο ΔΗΜ.ΣΧ. ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ,ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥΠΕΜΠΤΗ: ΤΡΙΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (11π.μ. – 2μ.μ)  ΚΑΙ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ   ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

(στις 12:00 μ.μ.)

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ!

ΔΙΧΡΟΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ  ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!

ΤΟ ΔΣ


Last Updated (Thursday, 21 April 2016 11:42)

 


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Αγγελονίδη Χριστίνα (2109922610/6945385686

Λώλης Κωνσταντίνος

(2109610234 / 6944395369)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 18 - 4- 2016
Αρ. Πρωτ.: 23

Προς τα Μέλη του Συλλόγου

ΟΧΙ  ΣΤΙΣ   ΝΕΕΣ  ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ  ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ     ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ,   ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και το Υπουργείο Παιδείας, ακολουθώντας πιστά στις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ για «εξορθολογισμό  της εκπαίδευσης» ,   παρά τη δυναμική, μαζική  κινητοποίηση των εκπαιδευτικών την Παρασκευή 15/4 στο υπουργείο Παιδείας σκοπεύει να φέρει  την Τρίτη 19/4  στη Βουλή:

1.Τη διάταξη για το νέο τρόπο προσλήψεων εκπαιδευτικών που καταδικάζει χιλιάδες αναπληρωτές στην ανεργία και τα σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς. Με το «Προσωρινό σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών», ανατρέπουν τη ζωή χιλιάδων αναπληρωτων συναδέλφων μας και παραπέμπουν τους μόνιμους διορισμούς στις ελληνικές καλένδες. Με τη διάταξη που δημοσίευσε το Υπουργείο Παιδείας αλλάζουν σημαντικά τα κριτήρια και οι πίνακες προϋπηρεσίας των συναδέλφων αναπληρωτών, δημιουργώντας νέες ομαδοποιήσεις και άγριο ανταγωνισμό μεταξύ τους.

Η εκπαίδευση μας χωράει όλους. Κάθε χρόνο προσλαμβάνονται σχεδόν 25.000 αναπληρωτές με 25άρια-28άρια τμήματα, 180.000 παιδιά με ειδικές ανάγκες είναι έξω από τις δομές της Ειδικής Αγωγής και 60.000 προνήπια έξω από νηπιαγωγείο. Μόνο για τη φετινή χρονιά έγιναν πάνω από 22.000 προσλήψεις αναπληρωτών, ενώ πάνω από 3.700 (!),σύμφωνα με στοιχεία του ίδιου του Υπουργείου, είναι τα κενά που δεν καλύφθηκαν για φέτος. Από το 2010 και ύστερα οι διορισμοί είναι μηδενικοί, ενώ την ίδια στιγμή οι αποχωρήσεις ξεπερνούν τις 30.000. Τα σχολεία αδειάζουν από εκπαιδευτικούς. Το ποσοστό των ελαστικά εργαζόμενων εκπαιδευτικών από 9% το 2009 έχει εκτοξευτεί στο 18% σήμερα.


2.    Τη ρύθμιση για τα νηπιαγωγεία, όπου   σύμφωνα με το άρθρο 35 παράγραφο 1α του νομοσχεδίου "Ρυθμίσεις για την Έρευνα και άλλες διατάξεις", διπλασιάζει από 7 σε 14 τον ελάχιστο αριθμό νηπίων που χρειάζονται για να λειτουργήσει ένα νηπιαγωγείο στα αστικά κέντρα.. Αυτό θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια εκατοντάδες νηπιαγωγεία σε κλείσιμο , πάρα πολλοί νηπιαγωγοί θα χάσουν τη θέση τους, θα μπουν στη διαδικασία της μετακίνησης και φυσικά θα γίνουν ακόμα λιγότερες προσλήψεις αναπληρωτών ,μιας και η κυβέρνηση ήδη «εξήγγειλε» μηδενικούς μόνιμους διορισμούς!

Τα νήπια είτε πρέπει να μεταφέρονται στα κοντινότερα νηπιαγωγεία (που μπορεί να είναι αρκετά μακριά και το κόστος μεταφοράς θα το επωμιστούν και πάλι οι γονείς) είτε θα οδηγηθούν στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία, είτε θα μείνουν ακόμα και στο σπίτι τους.


ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ !

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να αγωνιστούμε :

Για κάλυψη όλων των κενών με μαζικούς μόνιμους διορισμούς χωρίς όρους και προϋποθέσεις ,σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων

Για το δικαίωμα όλων των παιδιών στην αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν δίχρονη Προσχολική Αγωγή.

Για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα!

Απαιτούμε να πάρει πίσω η κυβέρνηση την τροπολογία που καταργεί τα τμήματα       ένταξης, τη διάταξη για τις προσλήψεις των αναπληρωτών και τη ρύθμιση για την Π.Α.!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΕΣ & ΟΛΟΥΣ ΣΤΟΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΑ  ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΤΗΝ  ΤΡΙΤΗ  19 Απρίλη στις 7 μ.μ.

ΤΟ ΔΣ


Έγγραφο1

 

 
ankara escort ankara escort bayan escort ankara escort bayan ankara ankara escort escort ankara