Ο καιρος


η ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πρωτοσελιδα εφημεριδων
Who's Online
Έχουμε 3 επισκέπτες συνδεδεμένους
Εργασιακα δικαιωματα Εκπαιδευτικων Π.Ε.
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday32
mod_vvisit_counterYesterday1021
mod_vvisit_counterThis week3057
mod_vvisit_counterLast week7940
mod_vvisit_counterThis month3057
mod_vvisit_counterLast month23026
mod_vvisit_counterAll days1012147

Today: Μαρ 07, 2015
Μεταφραστης
Λεξικο νεοελληνικης
Αναζητηση στο google
Εφημερευοντα Φαρμακεια
Εφημερευοντα νοσοκομεια
Θεατρα με εκπτωση
Κρατικο Πιστοποιητικο Γλωσσομαθειας

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θουκυδίδης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Καμαρινού Κυριακή (2109824068 / 6976404853)

Λώλης Κωνσταντίνος(2109610234 / 6944395369)                        
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Αργυρούπολη, 21- 01 - 2014
Αρ. Πρωτ.:
9

Προς:    Μέλη Συλλόγου

Θέμα 1ο : Ολοκλήρωση συγκέντρωσης υπογραφών-Συντριπτική καταδίκη της αξιολόγησης και αυτοαξιολόγησης στις συνειδήσεις των εκπαιδευτικών του Συλλόγου μας!!!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η μάχη ενάντια στη λεγόμενη  αυτοαξιολόγηση-αξιολόγηση  είναι σε εξέλιξη, σ΄όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Στο Σύλλογό μας ο αριθμός των υπογραφών που αφορά την αντίθεση μας στην εφαρμογή της είναι γύρω στο 80%!(79,2) με αυξητική τάση! Από την αποδελτίωση που πραγματοποιήσαμε φαίνεται ότι σε κάθε σχολική μονάδα υπέγραψαν σταθερά πάνω από τα ¾ των συναδέλφων και σε κάθε νηπιαγωγείο (με ελάχιστες εξαιρέσεις) όλες οι συναδέλφισσες!

Έχουμε βάσιμα στοιχεία να πιστεύουμε ότι ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος, διότι οι υπογραφές που λείπουν είναι περισσότερο των συναδέλφων που καλύπτουν λίγες ώρες σε κάθε σχολική μονάδα και μετακινούνται από σχολείο σε σχολείο-επομένως οι λόγοι είναι περισσότερο «τεχνικής φύσης» .

Πρέπει να εξαντλήσουμε τις προσπάθειές μας ώστε και μέσω του Συλλόγου μας να συμβάλλετε στο κύμα συντριπτικής καταδίκης και αντίθεσης στην ακύρωση της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας αλλά και της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών. Παρακαλούμε να συμβάλλεται συλλογικά και ατομικά σ΄αυτό καλώντας ειδικά τους νέους /νέες συναδέλφους/φισσες το επόμενο τριήμερο να πάρουν θέση. Αν θεωρείτε ότι χρειάζεται κάποια μέλη του Δ.Σ. να ξαναπεράσουν , ενημερώστε μας να το φροντίσουμε.

Θέμα 2ο : Για τις συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων ενάντια στην αυτοαξιολόγηση

Αποφασιστικό βήμα για την αποτροπή της αυτοαξιολόγησης αποτελεί και η

ΜΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ για τη συμμετοχή σε ομάδες εργασίας. Επισημαίνουμε:

Η συμμετοχή στις ομάδες εργασίας για την αυτοαξιολόγηση, είναι προαιρετική. Άρα δεν μπορεί κανείς να υποχρεώσει κανέναν να συμμετέχει. Αρνούμαστε να συμμετέχουμε. Παίρνουμε απόφαση ενάντια στην αυτοαξιολόγηση και είμαστε σε ετοιμότητα.(θα σταλεί ειδική ανακοίνωση με σχέδιο πρακτικού για τις συνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων αν και όποτε γίνουν).

ds_2014

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Καμαρινού Κυριακή (2109824068 / 6976404853)

Λώλης Κωνσταντίνος(2109610234 / 6944395369)                        
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Αργυρούπολη, 20- 01 - 2014
Αρ. Πρωτ.: 8

Προς:    Μέλη Συλλόγου

ΘΕΜΑ: 

Εξελίξεις στο θέμα αξιολόγηση-αυτοαξιολόγηση,

«ενημέρωση» σχολικών συμβούλων.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η αντίδραση του Συλλόγου μας και σε ό, τι αφορά την αποτροπή των σεμιναρίων «ενημέρωσης» των διευθυντών των σχολικών μονάδων, αλλά και των συλλόγων διδασκόντων από τους/τις σχολικούς συμβούλους υπήρξε άμεση και σθεναρή.

  • Με παρεμβάσεις του Δ.Σ (πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων) έγινε έγκαιρα η ενημέρωση των διευθυντών των σχολικών μονάδων και η παρέμβαση σε Σχολική Σύμβουλο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει πραγματοποιηθεί κανένα σεμινάριο ενημέρωσης για τη λεγόμενη «αυτοαξιολόγηση» !

  • Το Δ.Σ του Συλλόγου κάλεσε μαζί με τους Συλλόγους Εκπ/κών  της Δ΄ Αθήνας τους/τις Σχολικούς/ες Συμβούλους , στις 15/1/14,  στον Άγιο Δημήτριο, όπου παρευρέθηκαν τρεις από τους δεκαοκτώ συμβούλους. Έγινε ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα στα μέλη των Συλλόγων για την ανατροπή της επιχειρούμενης αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας. Το Δ.Σ του Συλλόγου επιμένει και επιδιώκει συνάντηση με τις συμβούλους περιοχής ευθύνης του.

 

Για το επόμενο διάστημα και συγκεκριμένα για τις συναντήσεις διευθυντών/ντριών με τις συμβούλους, η θέση του Συλλογικού μας Οργάνου, να μην επιτρέψουμε το σεμινάριο ενημέρωσης ισχύει και στην περίπτωση που η ενημέρωση δεν αναφέρεται στην ημερήσια διάταξη, αλλά γίνει εμβόλιμα-ως «κρυφή» ημερήσια διάταξη. 

Καλούμε τους συναδέλφους διευθυντές/ντριες να αποχωρήσουν αμέσως. Καλύπτονται από στάσης εργασίας από τη ΔΟΕ, η οποία ενεργοποιείται αυτόματα!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Σθεναρή και αποφασιστική πρέπει να είναι η στάση και η απόφαση ΟΛΩΝ ΜΑΣ να μην επιτρέψουμε των ελιγμό που επιχειρείται για τη λεγόμενη «ενημέρωσή» μας πάνω στο θέμα της αυτοαξιολόγησης.

Το ζήτημα της «ενημέρωσης» ή μη γύρω από το σχέδιο αυτοαξιολόγησης δεν είναι τόσο αθώο και τυπικά διαδικαστικό, όπως προσπαθούν να το παρουσιάσουν οι σχολικοί σύμβουλοι και συνολικότερα τα στελέχη που προΐστανται για την εφαρμογή της. Πιέζουν τους διευθυντές των σχολείων και τους συναδέλφους να δεχθούν ή και να ζητήσουν οι ίδιοι να ενημερωθούν! Αυτού του είδους «ενημέρωση» αποτελεί  αναπόσπαστο κομμάτι ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ!!! (κατά την εφαρμογή των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και δεσμεύσεων η διαδικασία αυτή είναι μέρος του «Τεχνικού δελτίου»!)

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΓΕΛΙΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ το ζήτημα δεν είναι το «πώς» και το «τι» προτείνεται να γίνει, αλλά το «γιατί». Τι κρύβεται πίσω από τους δεκαπέντε δείκτες συμμόρφωσης του καθενός μας, γιατί και πού θα αξιοποιηθούν οι ομάδες εργασίας, προκειμένου να προωθηθεί η αυτοαξιολόγηση-αξιολόγηση. Δηλαδή - συνάδελφοι θα είναι αυτοί που θα υλοποιήσουν το αντιεκπαιδευτικό-αντεργατικό-αντιεπιστημονικό μόρφωμα!!

Η αξιολόγηση και αυτοαξιολόγηση είναι βαθιά πολιτικό ζήτημα που αφορά την επιστημονική και εργασιακή μας υπόσταση. Δεν πρέπει να δίνονται λαβές στα όργανα διοίκησης και εφαρμογής της εκπαιδευτικής πολιτικής να υποκαθιστούν τα συλλογικά μας όργανα.

Δεν πρέπει να δίνουμε το δικαίωμα να λέμε ότι δε γνωρίζουμε αυτό που αντιπαλεύουμε!!!!

-      Ο νόμος και η διαδικασία σε όλες τις λεπτομέρειές τους έχουν αποδελτιωθεί και αναλυθεί από τα συνδικαλιστικά μας όργανα.

-      Το Δ.Σ έχει πραγματοποιήσει ενημερωτικές εκδηλώσεις για το χαρακτήρα της αξιολόγησης (Απρίλιος 2013) και υπάρχουν αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων και Δ.Σ που συνεχώς επικαιροποιηθούν και στέλνονται στα σχολεία όχι μόνο για την ενημέρωσή σας , αλλά κυρίως για την οργάνωση της συλλογικής απάντησης και δράσης.

-      Το ίδιο το κείμενο «Η αυτοαξιολόγηση με μια ματιά» μπορεί να αναζητηθεί εύκολά στο διαδίκτυο. Αναζητείστε το!!

-      Μην ξεγελιέται κανείς ότι μέσω αξιολόγησης θα μπορέσει να προαχθεί μισθολογικά κάποιος. Μη ξεχνάτε την ποσόστωση που ισχύει στο νόμο για την αξιολόγηση, εξάλλου

-      Η εφαρμοζόμενη πολιτική της Ε.Ε και των κυβερνήσεων που την υπηρετούν είναι απόλυτα δεσμευτική στο θέμα των αυξήσεων-καμιά αύξηση δεν πρόκειται να γίνει!!!

ds_2014

Τελευταία Ενημέρωση (Τρίτη, 28 Ιανουάριος 2014 00:27)

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Καμαρινού Κυριακή (2109824068 / 6976404853)

Λώλης Κωνσταντίνος(2109610234 / 6944395369)                        
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Αργυρούπολη, 21- 01 - 2014
Αρ. Πρωτ.:
7

Προς:    Μέλη Συλλόγου

 

30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ-ΓΟΝΕΩΝ-ΜΑΘΗΤΩΝ

 

√    Να δοθεί εδώ και τώρα ένα γεύμα για όλα τα παιδιά

√    Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους μαθητές με ευθύνη του κράτους

√    Δωρεάν μεταφορά των μαθητών με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Κυβέρνηση, κεφάλαιο, ΕΕ και ΔΝΤ, με συνεχή μέτρα, έχουν γονατίσει τα λαϊκά νοικοκυριά.

Μαθητές μας ζούνε σε σπίτια χωρίς ρεύμα, δεν έχουν ασφάλιση, έρχονται πεινασμένα στο σχολείο. Εκατοντάδες μαθητές ανά την Ελλάδα κινδυνεύουν να χάσουν την χρονιά τους, αφού δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε το εισιτήριο για την μετακίνησή τους από και προς το σχολείο.

Από την άλλη, η κυβέρνηση με απύθμενο θράσος  εμπαίζει το λαό για δήθεν «μέτρα στήριξης», με το λεγόμενο Κοινωνικό Τιμολόγιο. Εμπαίζει χιλιάδες παιδιά που υποφέρουν, που έχουν χρόνια να κάνουν διακοπές, αποδεχόμενη το αίτημα των ξενοδόχων για κλειστά σχολεία και «Λευκές Βδομάδες».

Με τον κρατικό προϋπολογισμό έρχονται νέα βάρη και μέτρα σε βάρος των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, νέες άγριες περικοπές στην κοινωνική ασφάλιση και στην πρόνοια, αύξηση των φόρων και των χαρατσιών, κατασχέσεις και πλειστηριασμοί σπιτιών, κέρδη και προνόμια για τους λίγους.

Την ίδια ώρα, η Ευρωπαϊκή Ένωση, ξοδεύει τεράστια κονδύλια για την προώθηση της αξιολόγησης (3,5 εκατ. ευρώ), των ελαστικών σχέσεων εργασίας (βλ. 5μηνα στα σχολεία μέσω ΕΣΠΑ). Αποδεικνύεται ότι λεφτά υπάρχουν, αλλά όχι για τις ανάγκες των μαθητών μας.

Αυτή είναι η Ε.Ε. και να πού πάνε τα περιβόητα κονδύλιά της!

Απέναντι στην βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, να αντιτάξουμε τον κοινό μας αγώνα, μαζί με τους γονείς και τους μαθητές μας..

Στην Αθήνα προχωράμε στις 30/1  13:00 σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εσωτερικών  (Σταδίου 27) και στη συνέχεια στο Υπουργείο Υγείας (Αριστοτέλους 17),από κοινού με την Ομοσπονδία και τις Ενώσεις Γονέων Αττικής

ds_2014

Τελευταία Ενημέρωση (Τρίτη, 28 Ιανουάριος 2014 00:28)

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Καμαρινού Κυριακή (2109824068 / 6976404853)

Λώλης Κωνσταντίνος(2109610234 / 6944395369)                        
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Αργυρούπολη, 16- 01 - 2014
Αρ. Πρωτ.: 6

Προς:    Μέλη Συλλόγου

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

Θέλουμε να σας θυμίσουμε πως η Δ.Ο.Ε. έχει δώσει παράταση για τη συλλογή υπογραφών κατά της αξιολόγησης μέχρι την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου μετά από αίτημα πολλών Συλλόγων.

Πιστεύουμε πως είναι πολύ σημαντικό να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες υπογραφές, ώστε αυτό να αποτελεί ένα σημαντικό όπλο στα χέρια του συνδικαλιστικού μας κινήματος και να μην αφήνει καμιά αμφιβολία για την αποφασιστικότητά μας ως προς την ακύρωση της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας αλλά και της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.

Σημειώνουμε, για όσους έχουν ακόμη ενδοιασμούς, ότι οι υπογραφές σύμφωνα με πληροφορίες μας από τη Δ.Ο.Ε., είναι πάρα πολλές!!!

Οι υπογραφές συγκεντρώνονται και θα παραμείνουν στα χέρια του συνδικαλιστικού μας οργάνου. Εξάλλου αυτό που δείχνουμε πρωτίστως με τις υπογραφές μας είναι πως διαφωνούμε με κάτι που πιστεύουμε πως είναι επιζήμιο για τη δημόσια εκπαίδευση, τους εκπαιδευτικούς , την υπόθεση της παιδείας του λαού μας και έχουμε κάθε δικαίωμα αλλά και υποχρέωση να το κάνουμε.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΕ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ! ΜΗ μένετε πίσω αυτή τη στιγμή. Όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε τα καταστροφικά σχέδια για την παιδεία, τη χώρα μας, εμάς τους ίδιους. Παράδειγμα η ακύρωση  όλων των προγραμματισμένων σεμιναρίων για την αυτοαξιολόγηση.

Μέχρι τις 24 Ιανουαρίου υπογράφουμε όλοι, όσοι δεν έχουμε υπογράψει και λέμε ακόμη ένα βροντερό ΌΧΙ!!!

ds_2014
 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Καμαρινού Κυριακή (2109824068 / 6976404853)

Λώλης Κωνσταντίνος(2109610234 / 6944395369)                        
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Αργυρούπολη, 10- 01 - 2014
Αρ. Πρωτ.:
5

Προς:    Μέλη Συλλόγου

Α. ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ 

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ-ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

Η συγκρότηση του προεδρείου του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου μας ολοκληρώθηκε στην 1η συνεδρίασή του, στις 16-12-2013,  με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων!!!

Για τη θέση του Προέδρου ψηφίστηκε η ΕΣΑΚ-ΔΕΕ και η σύνθεση του Δ.Σ διαμορφώθηκε ως εξής:

Πρόεδρος 

Καμαρινού Κυριακή

210.9824068

6976404853

Αντιπρόεδρος 

Βούρβουλης Ιωάννης

210.9919584

6976775312

Γ. Γραμματέας 

Λώλης Κωνσταντίνος 

2109610234

6944395369

Ταμίας

Λαμπροπούλου Σοφία

2109926389

6977906775

Αντιπρόεδρος Β΄

Ζέλιος Γεώργος

2109618827

6944553195

Ειδικός Γραμματ.

Μέλη

Πετρόπουλος Κων/νος

2109917595

6974426790

Αγγελονίδη Χριστίνα

2109922610

6945385686

Σύριγγα Πολυξένη

2109922215

6973223771

Μπαγατέλας Δημήτριος

2109920604

6977694573

Β. ΚΑΤΑΜΕΡΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΔΗΜΟΤΙΚΑ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

Καμαρινού Κυριακή

1,5,9  Αλίμου

1,3,5,7,10 Αλίμου

Αγγελονίδη Χριστίνα

6 Αργ/πολης, Εγκεφαλικής Παράλυσης

1,3,4 Αργ/λης και 2 Ελληνικού

Λαμπροπούλου Σοφία

2,7  Αργ/λης

2,6,9,10  Αργ/λης

Βούρβουλης Γιάννης

4,8 Αργ/λης 1 Ελληνικού

13,15  Αργ/λης

Σύριγγα Πολυξένη

3,4,6  Αλίμου

4,11 Αλίμου

Μπαγατέλας Δημήτρης

5 Δ.Σ Αργ/λης, Κωφών Αργυρ. και Περιβαλλοντική,ΚΕΔΥ,Διεύθυνση

Κωφών Αργ/πολης

Ζέλιος Γιώργος

2,4  Ελληνικού

1,4,5,6 Ελληνικού

Λώλης Κωνσταντίνος

1,3 Αργ/πολης, 2-7 Αλίμου

5 Αργ/πολης, 2,8,9 Αλίμου

Πετρόπουλος Κων/νος

11 Αργυρ/πολης, 3  Ελληνικού

7,11 Αργυρ/πολης, 3 Ελληνικού

Το Δ.Σ. θα συνεδριάζει, στο γραφείο του Συλλόγου, τακτικά κάθε πρώτη Τετάρτη του μήνα στις 18.30  και έκτακτα όποτε προκύπτει ανάγκη. Οι συνεδριάσεις είναι ανοικτές και η ημερήσια διάταξη θα γνωστοποιείται έγκαιρα σε όλους τους συναδέλφους.

Εκτάκτως, την Τρίτη,13/1-2-14, στις 2.00 μ.μ θα συνεδριάσει το Δ.Σ με θέμα

την Αποτροπή εφαρμογής της προωθούμενης αυτοαξιολόγησης-αξιολόγησης:

-συνάντηση με τις σχολικές συμβούλους

- ολοκλήρωση συγκέντρωσης υπογραφών

-προγραμματισμός δράσης

 ds_2014

 

 

 

ΨΗΦΟΙ για Δ.Σ 2013

ΕΔΡΕΣ

2013

ΨΗΦΟΙ Ιούνιος2012

Αντιπρ. ΔΟΕ

ΨΗΦΟΙ

για Δ.Σ 2011

ΕΔΡΕΣ

2011

ΨΗΦΙΣΑΝ

462

464

472

ΑΚΥΡΑ ΛΕΥΚΑ

24

22

42

ΕΓΚΥΡΑ

438

432

430

Α.Σ.Ε

(ψηφοδ. που στηρίζει το ΠΑΜΕ) 

155

3

142

132

3

Ε.Α.Σ

113

2

96

97

2

ΔΗ.ΣΥ (ΠΑΣΚ) 

74

2

67

78

2

ΔΑΚΕ

70

2

94

81

2

ΥΠΕΡΒΑΣΗ

26

0

34

0

0

ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ.

1. ΚΑΜΑΡΙΝΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ                             (ΑΣΕ-ΠΑΜΕ)

2. ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                          (ΑΣΕ-ΠΑΜΕ)

3. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ)     (ΑΣΕ-ΠΑΜΕ)

4. ΒΟΥΡΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ                           (ΕΑΣ)

5. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                   (ΕΑΣ)

6. ΜΠΑΓΑΤΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ                        (ΔΗ.ΣΥ)

7. ΖΕΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                 (ΔΗ.ΣΥ)

8. ΛΩΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ                         (ΔΑΚΕ)

9. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ               (ΔΑΚΕ)

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ

1. ΞΙΦΑΡΑ ΒΑΝΙΑ                                     (ΑΣΕ-ΠΑΜΕ)

2. ΠΕΤΡΟΥΛΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑ (ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ)           (ΑΣΕ-ΠΑΜΕ)

3. ΡΗΓΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ                                  (ΑΣΕ-ΠΑΜΕ)

4. ΜΠΕΛΙΑ ΕΛΕΝΗ                                    (ΕΑΣ)

5. ΣΥΡΙΓΓΑ-ΜΑΝΩΛΗ ΠΟΛΥ                        (ΕΑΣ)

6. ΕΚΙΖΟΓΛΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ                             (ΔΗΣΥ)

7. ΠΑΠΑΓΑΤΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ              (ΔΗΣΥ)

8. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ             (ΔΑΚΕ)

9. ΝΤΑΛΑΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΌΔΩΡΟΣ                     (ΔΑΚΕ)

ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ

1. ΒΕΡΒΕΡΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ (ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΛΕΝΗ) (ΑΣΕ-ΠΑΜΕ)

2. ΤΣΑΓΚΑΡΗΣ ΗΛΙΑΣ                                    (ΕΑΣ)

3. ΚΑΡΑΝΤΖΗ ΣΟΝΙΑ                                      (ΔΗΣΥ)

Τελευταία Ενημέρωση (Τετάρτη, 18 Δεκέμβριος 2013 22:40)

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Καμαρινού Κυριακή-2109813942

Λώλης Κώστας-2109610234                       
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.  

Αργυρούπολη, 16- 12 - 2013
Αρ. Πρωτ.: 2

ΠΡΟΣ:    ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Δ.Σ. ΔΟΕ

ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η ΔΟΕ καταθέτει ένα κείμενο και ζητά τις υπογραφές όλων μας, προκειμένου να αξιοποιηθεί ως μέτρο πίεσης και αντίθεσης για την επιβολή της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας. Σαν Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας, επανειλημμένα έχουμε πάρει σαφή θέση και ως Δ.Σ και στις Γενικές Συνελεύσεις του Συλλόγου γι αυτό το θέμα. Καταθέτουμε λοιπόν συγκεκριμένες επισημάνσεις για το κείμενο αυτό και σ΄αυτή τη βάση καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να υπογράψουν:

  1. Είμαστε αντίθετοι σε κάθε μορφή αξιολόγησης, και όχι μόνο στη «συγκεκριμένη».Πρόκειται για μοχλό εφαρμογής  εκείνων των αναδιαρθρώσεων του καπιταλιστικού συστήματος , που έχουν στόχο τους να τσακίσουν τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών του λαού μας και  να βαθύνουν την ταξική διαφοροποίηση τόσο σε επίπεδο σχολικής μονάδας, όσο και του εκπαιδευτικού συστήματος γενικότερα. Στόχος είναι να έχει το σύστημα στη διάθεσή του το αναγκαίο για την αναπαραγωγή του φθηνό, ευέλικτο εργατικό δυναμικό. Το χτύπημα των εργασιακών σχέσεων και των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών είναι συνέπεια των παραπάνω πολιτικών της Ε.Ε, ΔΝΤ, μονοπωλίων , αφού οι εκπαιδευτικοί καλούνται να τα εφαρμόσουν «πάση θυσία» μέσα από το λεγόμενο «νέο σχολείο».
  2. Δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες για το ρόλο που καλούνται να παίξουν στην παραπάνω διαδικασία τα στελέχη της Εκπαίδευσης, ιδιαίτερα οι Περιφερειακοί Δ/ντές, οι Διευθυντές Εκπαίδευσης και οι Σχολικοί Σύμβουλοι. Ήδη αρκετοί  απ΄αυτούς, πίσω από έναν κατ΄επίφαση «παιδαγωγικό μανδύα», προσπαθούν να χειραγωγήσουν  επιστημονικά και εργασιακά τον εκπαιδευτικό , πατώντας στην ανασφάλεια και σπέρνοντας  το φόβο. Δεν έχουν σχέση και θέση στα σωματεία των εργαζόμενων! Έξω οι αξιολογητές από τα συνδικάτα!
  3. Η μορφωτική και παιδαγωγική ευθύνη του εκπαιδευτικού σήμερα πρέπει να έχει ταξικό πρόσημο. Να μην αυτοαναιρείται μέσα από γενικότητες περί  «Παιδαγωγικής ελευθερίας», αλλά θα πρέπει να ταυτίζεται με την προάσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών του λαού, το μέλλον τους, την ορθολογική γνώση , που βασίζεται στους νόμους της φύσης και της κοινωνίας, στην ανάδειξη της ιστορικής αλήθειας.
  4. 4) Τα μέτρα αυτά αφορούν όλο το λαό και πρέπει να αποκαλυφθούν και να ανατραπούν μέσα από ένα αποφασιστικό και ρωμαλέο μέτωπο αντίθεσης και αντίστασης-εκπαιδευτικών, γονιών , μαθητών , εργαζομένων.

ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

Ανοίγουμε το ζήτημα του πραγματικού περιεχομένου του σχολείου και της μόρφωσης σύμφωνα με τις ανάγκες του λαού μας όσο πιο πλατιά μπορούμε, μέσα από συλλογικές διαδικασίες!

syllogos_ds


 DOE

Αρ. Πρωτ.481

Αθήνα 12/12/2013

Προς

Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Θέμα: Πρόταση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. προς τους Εκπαιδευτικούς Π.Ε. για συγκέντρωση υπογραφών για την αξιολόγηση

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Σας αποστέλλουμε την πρόταση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για συγκέντρωση υπογραφών για την αξιολόγηση και ζητούμε την άμεση και μαζική ανταπόκρισή σας. Το κείμενο που έχετε στα χέρια σας και η συγκέντρωση των υπογραφών από το σύνολο των εκπαιδευτικών της Π.Ε. αποτελεί μια από τις ενέργειες που πραγματοποιεί η Δ.Ο.Ε. προκειμένου να αποτρέψει την προωθούμενη αυτοαξιολόγηση και στη συνέχεια την αξιολόγηση – χειραγώγηση.

Είναι, θεωρούμε, πολύ σημαντικό να αποτυπωθεί η ομοθυμία των εκπαιδευτικών στην απόρριψη της αξιολόγησης που επιχειρεί να επιβάλει το Υπουργείο Παιδείας αγνοώντας τις απόψεις και τις προτάσεις των εκπαιδευτικών.

Παρακαλούμε να αποστείλετε στην Ομοσπονδία τις υπογραφές που θα συγκεντρώσετε, μέσω του Δ.Σ. του τοπικού Συλλόγου σας, το αργότερο μέχρι Πέμπτη 19/12/2013.

Ζητούμε τη συμμετοχή όλων των συναδέλφων.

ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΥΜΕ

ΤΗΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ

DS_DOE
 

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αργυρούπολης –Ελληνικού-Αλίμου

«Ο Θουκυδίδης»                                                                  10/12/2013

ΨΗΦΙΣΜΑ  ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ  ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΉ ΘΑΝΑΣΗ ΚΟΥΡΚΟΥΛΑ

 

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Ο Θουκυδίδης» εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον αγωνιστή , αντιφασίστα Θανάση Κούρκουλα, ο οποίος δικάζεται στις 16 Δεκεμβρίου 2013 από το Δ΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών , μετά από προκλητική και ανυπόστατη μήνυση της «Επιτροπής κατοίκων Αγίου Παντελεήμονα»- γνωστής υποστηρίκτριας της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

 

Ο μηνυτής τον κατηγορεί πως καθοδηγούσε ομάδα ροπαλοφόρων που του επιτέθηκε το βράδυ της Κυριακής, 25 Μαΐου το 2009. Πρόκειται για μια πέρα ως πέρα συκοφαντική δίωξη, καθώς ούτε ο Κούρκουλας ήταν παρών στο αναφερόμενο από το μηνυτή περιστατικό , ούτε στη σχετική δικογραφία υπήρχε άλλη μαρτυρία.

 

Η δίκη αποτελεί μέρος της βιομηχανίας διώξεων , που έστησε η Χρυσή Αυγή κατά οργανώσεων και προσώπων.

 

Για όλους αυτούς τους λόγους η δίωξη αφορά κάθε δύναμη του κινήματος, κάθε προοδευτικό άνθρωπο.

 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ, 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013, ΣΤΙΣ 9Π.Μ ΣΤΟ Δ΄ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ (ΚΤΉΡΙΟ 9)

 

 

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»

 

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ -ΑΛΙΜΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Καμαρινού Κυριακή-2109813942

Αγγελονίδη  Χριστίνα-2109922610                                             
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.  

Αργυρούπολη, 9 - 12 - 2013
Αρ. Πρωτ.: 154

Προς: Δ/νση Π.Ε ΛΑΚΩΝΙΑΣ, Περιφερειακή Δ/νση ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, Υπουργείο Παιδείας

Κοιν: Ενδιαφερόμενο, ΔΟΕ

Η δίωξη της συναδέλφου Ελισάβετ Παπαδοπούλου, Προέδρου και αιρετού του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Γ. Ρίτσος», η οποία διώκεται γιατί υπερασπίστηκε τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων, αποκάλυψε τις αυθαιρεσίες και τις παραβιάσεις της νομοθεσίας από τη διοίκηση καθώς και την άθλια πραγματικότητα της λειτουργίας των σχολικών μονάδων είναι πρωτοφανής, προκλητική και απαράδεκτη! Πρέπει να σταματήσει!

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου υπογραμμίζει ότι η δίωξη στοχεύει στον εκφοβισμό ευρύτερα των εκπαιδευτικών, γονιών, εργαζομένων που διεκδικούν τα εργασιακά δικαιώματά τους και συνιστά κατάφωρη ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο. Έρχεται να προστεθεί στη βιομηχανία πολιτικών διώξεων του δόγματος «Νόμος και Τάξη»

Είναι σίγουρο ότι το σύστημα θα οξύνει μέχρι τα άκρα την κάθε μορφής καταστολή και τρομοκρατία, γι’ αυτό οι εργαζόμενοι με οργάνωση και αντίσταση στους χώρους δουλειάς. πρέπει να απαντήσουν με μαζικούς ταξικούς αγώνες ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής.

ΚΑΤΩ  ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ,

ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

syllogos_ds

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ -ΑΛΙΜΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Καμαρινού Κυριακή-2109813942

Αγγελονίδη  Χριστίνα-2109922610                                             
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.  

Αργυρούπολη, 9 - 12 - 2013
Αρ. Πρωτ.: 152

Προς: Δ/νση Πειραιά, Περιφερειακή Δ/νση Αττικής, Υπουργείο Παιδείας

Κοιν: Ενδιαφερόμενο, ΔΟΕ

ΓΙΑ ΤΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΡΟΜΠΑ

ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΠΡΟΟΔΟΣ»

Σε έγγραφό του με θέμα «Ζητούνται έγγραφες εξηγήσεις», το Υπουργείο Παιδείας ζήτησε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, να προχωρήσει σε κλήση του συναδέλφου μας Γιάννη Ρόμπα, συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου  συλλόγου και μέλους του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων της Ε’ Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά, για έγγραφη κατάθεση εξηγήσεων.

Ο συνάδελφος παρέλαβε στις 28/11/2013 κλήση εγκαλούμενου σε εξέταση,  καθώς με εντολή του Υπουργείου Παιδείας διενεργείται πειθαρχική ανάκριση για τη συνδικαλιστική του δράση. Το σοβαρό παράπτωμά του ήταν ότι ως μέλος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων της Ε’ Δημοτικής κοινότητας Πειραιά μοίρασε ανακοίνωση της Ένωσης την ημέρα του αγιασμού.

Στο κείμενο με το οποίο εγκαλείται ο συνάδελφος, αναφέρονται περιστατικό και χαρακτηρισμοί οι οποίοι δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Η έκφραση: «Εδώ μέσα τσοπάνης είμαι εγώ και δε σας επιτρέπω να μοιράσετε την ανακοίνωσή σας» ειπώθηκε από το Διευθυντή του 8ου ΕΛ Πειραιά και επιβεβαιώνεται σε καταγγελία της Ένωσης για το πρωτοφανές περιστατικό στα σχολεία της περιοχής μας να μην επιτρέπεται από διευθυντή σχολείου η διακίνηση υλικού της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων.

Είναι άξιο απορίας και δείχνει σκοπιμότητα και μεθόδευση ένα ακόμα ζήτημα. Το γεγονός ότι η αναφορά γίνεται από γονείς προς το Υπουργείο Παιδείας και μάλιστα ένα μήνα μετά το περιστατικό.

Το Δ.Σ. συλλόγου υπογραμμίζει ότι η δίωξη στοχεύει στον εκφοβισμό ευρύτερα των εκπαιδευτικών, γονιών, εργαζομένων που διεκδικούν τα εργασιακά δικαιώματά τους και συνιστά κατάφωρη ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο.

Είναι σίγουρο ότι το σύστημα θα οξύνει μέχρι τα άκρα την κάθε μορφής καταστολή και τρομοκρατία, γι’ αυτό οι εργαζόμενοι με οργάνωση και αντίσταση στους χώρους δουλειάς. πρέπει να απαντήσουν με μαζικούς ταξικούς αγώνες ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής.

ΚΑΤΩ  ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ,

ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

syllogos_ds

 
ankara escort ankara escort bayan escort ankara escort bayan ankara ankara escort escort ankara