Ο καιρος
Who's Online
We have 5 guests online
Εργασιακα δικαιωματα Εκπαιδευτικων Π.Ε.
Μεταφραστης
Λεξικο νεοελληνικης
Αναζητηση στο google
Εφημερευοντα Φαρμακεια
Εφημερευοντα νοσοκομεια
Θεατρα με εκπτωση
Κρατικο Πιστοποιητικο Γλωσσομαθειας
Περισσοτερα Αρθρα .....

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θουκυδίδης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΩΝ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»

Αρ. πρ.127

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Tο πόρισμα της «Επιτροπής Σοφών», που παραδόθηκε στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, το μεσημέρι της Πέμπτης 15 Οκτώβρη, παραδέχεται κυνικά ότι «καμία λύση δεν είναι ανώδυνη» και προτείνει ένα «διανεμητικό σύστημα εικονικών λογαριασμών, καθορισμένων εισφορών υποστηριζόμενο από μια εθνική σύνταξη και ένα κεφάλαιο για την εγγύηση της βιωσιμότητας του συστήματος». Με την καθιέρωσή της η "εθνική σύνταξη" θα αποκτήσει «αυτοτέλεια» και θα «αποχωριστεί» από το πλαίσιο των ασφαλιστικών (αναλογικών) παροχών του κάθε φορέα. Επάνω σε αυτό το σύστημα θα προστίθεται η βασική σύνταξη που θα δίνεται σε όσους συμπληρώνουν τα 67 χρόνια (με βάση το τρίτο μνημόνιο και τα προαπαιτούμενα που ψηφίστηκαν)! Ακόμα κι αυτή όμως αμφισβητείται γιατί θα λαμβάνονται υπόψη εισοδηματικά κριτήρια!

Ουσιαστικά, με την πρόταση αυτή ο ασφαλισμένος θα ξέρει μόνο πόσα θα πληρώνει και ποτέ πόση σύνταξη θα λάβει. Το κράτος αποσύρεται κι έτσι το ασφαλιστικό χάνει τον κοινωνικό του χαρακτήρα και γίνεται υπόθεση ατομική! Το σύστημα  θα ανατρέχει στον ατομικό λογαριασμό του ασφαλισμένου καθ' όλη την περίοδο του εργάσιμου βίου του για να αναζητήσει αρχική περίοδο με χαμηλές αμοιβές -άρα και εισφορές- περίοδο εκτεταμένης ανεργίας -άρα καθόλου εισφορές- περιόδους με ελαστικές εργασιακές σχέσεις -άρα μισές εισφορές- με αποτέλεσμα η τελική του σύνταξη να μετατρέπεται σε προνοιακό βοήθημα. Υπό αυτό το πρίσμα το πόρισμα προτείνει την «ελαστική συνταξιοδότηση», δηλ. να επιλέγει ο ίδιος ο εργαζόμενος τη στιγμή της συνταξιοδότησής του, στα βαθιά γεράματα, προκειμένου να μπορέσει να συμπληρώσει κάπως τη σύνταξη-«επίδομα πτωχοκομείου».

· Για τον υπολογισμό της σύνταξης λαμβάνεται υπόψη το «προσδόκιμο ζωής».

· Η κρατική χρηματοδότηση περιορίζεται μόνο για τους απολύτως εξαθλιωμένους.

· Η «εθνική και η αναλογική σύνταξη θα σχεδιαστούν ως δίδυμο», με την πρώτη να κλιμακώνεται ανάλογα με το ύψος της δεύτερης και τα μέλη της οικογένειας, «να μειώνεται προοδευτικά ανάλογα και με το ατομικό και οικογενειακό εισόδημα του δικαιούχου».

· Ακόμη προτείνεται η «καθιέρωση ενιαίου τρόπου υπολογισμού της σύνταξης, κύριας και επικουρικής, για παλιούς και νέους ασφαλισμένους» καθώς και «ανακαθορισμός των συντάξεων των ήδη συνταξιούχων με αναφορά στο νέο, ενιαίο τρόπο υπολογισμού της κύριας και επικουρικής σύνταξης για παλαιούς και νέους ασφαλισμένους»(και στους προ του 1993 ασφαλισμένους και στους μετά το 1993, αλλά και στους ήδη συνταξιούχους).

Επιπλέον, το πόρισμα εισηγείται τη δημιουργία ενός εθνικού φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης. Στην προοπτική αυτή, το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ μετεξελίσσεται σε Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης», με συντάξεις και παροχές να οδεύσουν ενιαία προς τα κάτω.

Ως «αποκλίνουσα άποψη» στο πόρισμα προτείνεται η δημιουργία 3 Ταμείων: Μισθωτών, Αυτοαπασχολουμένων και Αγροτών σε συνδυασμό με «ανακαθορισμό των ήδη χορηγηθεισών  συντάξεων».

Το πόρισμα  προτείνει το σύστημα να έχει «ενσωματωμένους σταθεροποιητές» για την περίπτωση αρνητικών εξελίξεων σε δημογραφικές ή οικονομικές παραμέτρους, δηλαδή αυτόματες περικοπές .

Για την αντιμετώπιση των ελλειμμάτων του συστήματος, το πόρισμα υποστηρίζει ότι απαιτούνται «λύσεις-σοκ», όπως η δημιουργία ενός «αποθεματικού» με επιβολή φόρων, «ενεργητική διαχείριση των αποθεματικών των ασφαλιστικών φορέων» (επενδύσεις πάλι σε όφελος του κεφαλαίου με τα αποθεματικά ,την κινητή και ακίνητη περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων και ασφαλισμένων).

Αναφορικά με τις επικουρικές συντάξεις προτείνεται η ίδρυση ενός νέου ταμείου επικουρικών συντάξεων με τη λειτουργία του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης, χωρίς «κρατική εγγύηση των παροχών». Δηλ.  «Ανοιχτά Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης», που θα είναι ιδιωτικοποιημένα, για όσους έχουν και μπορούν.

ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ «ΣΟΦΩΝ» ΠΟΥ

ΘΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ  ΤΟΥΣ   ΜΟΡΦΩΣΗ  ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ,  ΤΗΣ  Ε.Ε. ,ΤΟΥ  ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ!

Δεν αποδεχόμαστε αυτή την κατάσταση. Η αποχή από τον αγώνα, η μοιρολατρία, είναι βούτυρο στο ψωμί τους. Πάρε μέρος στον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο. Μόνο έτσι μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα, να ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες.

 

ΤΟ ΔΣ                                       29-10-2015

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΩΝ ΠΕ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»

ΑΡ.ΠΡ.128

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ  ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ 10% ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥΣ

 

Το ΔΣ του Συλλόγου μας, καταγγέλλει την απόφαση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που δημοσιεύεται μέσω του εποπτευόμενου από το Υπουργείο Παιδείας ΙΝΕΔΙΒΙΜ, για μείωση του ποσού που αφορά τις αποδοχές των συμβασιούχων σχολικών καθαριστριών, για το διδακτικό έτος 2015 – 2016, κατά 10%. Αποτελεί πρόκληση σε βάρος των καθαριστριών αλλά και της εκπαιδευτικής κοινότητας συνολικά, αφού εξαθλιώνει περαιτέρω έναν από τους πιο χαμηλόμισθους κλάδους, ανοίγει δρόμο για να μπουν στα σχολεία ιδιωτικά συνεργεία καθαριότητας και ενέχει κινδύνους για τους όρους υγιεινής που αφορούν τους μαθητές.

Η απόφαση πρέπει άμεσα να ανακληθεί!

Απαιτούμε:

· Καμία μείωση αποδοχών.

· Άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων, όπου οφείλουν οι σχολικές επιτροπές.

· Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων καθαριστριών χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς κριτήρια αιθουσών, με πλήρη και σταθερή εργασία και πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

· Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για τις ανάγκες του κάθε σχολείου.

· Κανένας μεγαλοεργολάβος καθαρισμού ή συνεργείο μέσα σε σχολεία και δημόσια κτίρια (νοσοκομεία, πανεπιστήμια κ.ά.), να προσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι από το κράτος με πλήρη και σταθερή εργασία.

· Όχι στην εντατικοποίηση της δουλειάς, μαζικές προσλήψεις καθαριστών/-στριών

· Επαναφορά των Βαρέων Ανθυγιεινών ενσήμων για όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο.

· Καμία σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

ΤΟ ΔΣ                                     29/10/2015

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Αγγελονίδη Χριστίνα (2109922610/6945385686

Λώλης Κωνσταντίνος

(2109610234 / 6944395369)                         
email:
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 29 - 10- 2015
Αρ. Πρωτ.: 1
26

Προς τα Μέλη του Συλλόγου

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

5 NOEMΒΡΗ  2015 στις 7 μ.μ.,

στο 6ο Δημ Σχ. ΑΡΓΥΡ/ΛΗΣ (ΚΥΚΛΑΔΩΝ 7)

Το Δ.Σ του Συλλόγου μας σας καλεί σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Πέμπτη  5 Νοεμβρίου στις 7 μμ στο 6ο ΔΣ Αργυρούπολης, για να συζητήσουμε τις τρέχουσες εξελίξεις, τα προβλήματα  των σχολείων  και να οργανώσουμε τον αγώνα μας για  όλα τα οικονομικά- εργασιακά-ασφαλιστικά  και εκπαιδευτικά ζητήματα που μας απασχολούν ,μπροστά και στην κηρυγμένη Απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στις 12 Νοέμβρη.

Καμιά αυταπάτη, καμιά αναμονή και ανοχή!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Μόνο ο δρόμος του μαζικού αγώνα μπορεί να οδηγήσει σε διέξοδο!

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ!

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ τη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ  ΣΤΙΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ

Προσοχή: Η 1η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου και οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 του Δεκέμβρη 2015.

 

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Αγγελονίδη Χριστίνα (2109922610/6945385686

Λώλης Κωνσταντίνος

(2109610234 / 6944395369)                         
email:
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 22-10- 2015
Αρ. Πρωτ.: 125

Προς τα Μέλη του Συλλόγου

 

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...  ΠΑΜΕ ΕΚΔΡΟΜΗ !!!

Αγαπητές συναδέλφισσες και συνάδελφοι, καιρός να ξεφύγουμε λίγο από τις έγνοιες μας και να χαλαρώσουμε....

Γι' αυτό αποφασίσαμε να αποδράσουμε στα Αρκαδικά βουνά !

Έτσι λοιπόν την Κυριακή 1η Νοεμβρίου 2015, στις 7.30 το πρωί ,από το Δημαρχείο της Αργυρούπολης, ξεκινάμε για: Δημητσάνα - Μουσείο Υδροκίνησης , Στεμνίτσα και φαγητό στη Βυτίνα .Επιστροφή το απόγευμα.

Προσδοκία όλων μας είναι να περάσουμε καλά, να διασκεδάσουμε και να επιστρέψουμε με '' γεμάτες μπαταρίες .''

Δηλώσεις συμμετοχής στα μέλη του Δ.Σ. μέχρι την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου ( τιμή 10 Ευρώ για το λεωφορείο).

ΤΟ ΔΣ

 

Last Updated (Friday, 23 October 2015 13:32)

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΩΝ ΠΕ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»

6/10/2015                                                     ΑΡ ΠΡ.124 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ ΠΟΥ      ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ 

Το ΔΣ του συλλόγου μας, καταγγέλλει την απόφαση του

δικαστηρίου για την καταδίκη των τεσσάρων συνδικαλιστών της ΕΛΜΕ Σάμου (3μέλη του Δ.Σ. και ένα αιρετό μέλος του ΠΥΣΔΕ) για τη συνδικαλιστική τους δράση.

Εκφράζει συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους συναδέλφους.

Οι συνάδελφοι καταδικάστηκαν σε 20 μέρες φυλάκιση με αναστολή ενός έτους ,χωρίς δυνατότητα έφεσης, επειδή το Σεπτέμβρη του 2013, στη διάρκεια πανελλαδικών απεργιακών κινητοποιήσεων του κλάδου τους, μαζί με άλλους συναδέλφους τους ,συμμετείχαν σε κινητοποίηση στα γραφεία της ΔΙΔΕ Σάμου.  

Οι συνδικαλιστικές διώξεις έχουν πάρει διαστάσεις χιονοστιβάδας σε όλη τη χώρα.

Όλες αυτές οι συνδικαλιστικές διώξεις, αλλά και οι καταδίκες συνδικαλιστών, έχουν σαν στόχο να τρομοκρατήσουν το λαό. Να καθηλώσουν και άλλο το κίνημα σε όλη τη χώρα. Να μην «κουνιέται φύλλο» ενάντια στο τσουνάμι αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων που όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παίρνουν, κατ’ εντολή του

κεφαλαίου, ενάντια στην εργατική τάξη κα τα λαϊκά στρώματα. Ετοιμάζουν νέο νόμο για την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης.

Διατρανώνουμε τη φωνή μας και τους λέμε:

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ,ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ! Οργανώνουμε τον αγώνα μας, με χαρακτηριστικά ενιαία και σε κατεύθυνση μαζικοποίησης τους κινήματος. Ενάντια σε νέα και παλιά μνημόνια και στην αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική, ενάντια στην εξουσία των μονοπωλίων. Στόχος μας η ανάκτηση όλων των απωλειών, η προστασία των

εργαζομένων, των ανέργων και του λαού, η ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Η ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Καταδικάζουμε την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Καλούμε τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς, το λαό όλο, να καταδικάσουν κάθε συνδικαλιστική δίωξη και την καταδίκη των συναδέλφων. Να εκφράσουν συμπαράσταση και αλληλεγγύη. Να

δυναμώσουν τους αγώνες.

Να παρθεί πίσω η απόφαση της καταδίκης των συνδικαλιστών της ΕΛΜΕ Σάμου

Να σταματήσει κάθε δίωξη

Καμιά ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και των αγώνων

ΤΟ ΔΣ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε  ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Αγγελονίδη Χριστίνα(2109922610,Λώλης Κων/νος(2109610234)                         
email:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it αρ.πρωτ 123

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΩΝ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το Υπουργείο Παιδείας, με δύο εγκυκλίους του, σε συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία, καλεί τους διευθυντές των σχολείων να δημιουργήσουν κλειδάριθμους και να τους μοιράσουν σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές για να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια που αφορούν στην αποτίμηση δράσεων πρόληψης και αντιμετώπισης της… «σχολικής βίας».

Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρότερο από την απλή κριτική σε μια έρευνα, πολύ σοβαρότερο από την αντίθεσή μας σε ιδιωτικές και προφανώς κερδοσκοπικές διαδικασίες εντός της εκπαίδευσης. Αφορά στην σκόπιμη και επαναλαμβανόμενη πρόθεση από το Υπουργείο και διάφορους κρατικούς (και μη) οργανισμούς (Ε.Ε, ΟΟΣΑ) να επιβάλλουν μια ακόμα « αφήγηση» για την εκπαιδευτική διαδικασία, αποσυνδεμένη από τα κοινωνικά, πολιτικά και παιδαγωγικά της χαρακτηριστικά, αποσυνδεμένη από τις συλλογικές διαδικασίες και τις κοινωνικές σχέσεις, αποσυνδεμένη από την ίδια την πραγματικότητα που βιώνει ο χειμαζόμενος λαός μας.

Όλοι οι υπεύθυνοι για την δυστυχία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση των λαϊκών οικογενειών, μεγάλες επιχειρήσεις και μονοπωλιακοί όμιλοι, αυτοί που ασκούν πραγματική- ταξική βία, με απολύσεις, ανεργία, τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, ως «χορηγοί» των διαφόρων παρατηρητηρίων και εταιρειών κατά της βίας, θέλουν να μάθουν πώς αντιδρούν τα παιδιά μας στο χώρο του σχολείου απαιτώντας από μας να καταγράψουμε τις κινήσεις τους (!).


Η δομή που επιχειρείται να διαμορφωθεί (Δίκτυα πρόληψης, υπεύθυνοι δικτύων, ηλεκτρονικό «φακέλωμα», ιεραρχικός έλεγχος των δεδομένων, μετατροπή της σχέσης με τους γονείς σε εν δυνάμει καταγγελτική πρακτική) καταργεί το σχολείο και το Σύλλογο Διδασκόντων ως ουσιαστικό και επιστημονικά καταρτισμένο φορέα της επίλυσης των εκπαιδευτικών και παιδαγωγικών ζητημάτων της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Σε μια τέτοια επικίνδυνη δομή, το κέντρο βάρους μεταφέρεται στην ένταση του ελέγχου- μέσα και έξω από το σχολείο-στις ατομικές καταγραφές και αναφορές, μακριά από τις συλλογικές πρακτικές της εκπαιδευτικής κοινότητας, που δεν αφορούν μόνο τους μαθητές , αλλά και  τους εκπαιδευτικούς, στο βιαίως προωθούμενο περιβάλλον της κατηγοριοποίησης των σχολείων και της αξιολόγησης.

Με βάση όλα τα παραπάνω θεωρούμε αναγκαίο να αντιπαρατεθούμε με τη διαδικασία και τις προθέσεις του Υπουργείου. Τους καλούμε, έστω και τώρα να σταματήσουν αυτές τις διαδικασίες και να προχωρήσουν σε μέτρα πραγματικής στήριξης της εκπαίδευσης, μέτρα που χρόνια προτείνει το εκπαιδευτικό κίνημα.

Ας στείλει το Υπουργείο εκπαιδευτικούς στην ώρα τους στα σχολεία. Ας μειώσει τον αριθμό των μαθητών ανά εκπαιδευτικό. Ας φροντίσει για τη δημιουργία νέων αιθουσών και επαρκών αύλειων χώρων.  Ας προσφέρει ένα μικρογεύμα σε όλα τα παιδιά, γιατί τα κρούσματα  υποσιτισμού αυξάνονται.  Ας διορίσει εγκαίρως τους εκπ/κούς της παράλληλης στήριξης, τη στελέχωση των τμημάτων ένταξης. Ας αναλογιστεί η κάθε κυβέρνηση τις ευθύνες της απέναντι στους απλήρωτους, τους άνεργους και απολυμένους γονείς των μαθητών μας και ας αφήσει τα κροκοδείλια δάκρυα για τα φαινόμενα ενδοσχολικής βίας.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Ας αντιδράσουμε!!!

  • Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων με αποφάσεις τους και τους/τις διευθυντές/τριες των σχολείων να μην μετέχουν στην «έρευνα» της ιδιωτικής εταιρείας, να μην εκδώσουν κλειδαρίθμους και να μην συμπληρώσουν τα ερωτηματολόγια. Για τη στάση μας αυτή υπάρχει πλήρης συνδικαλιστική κάλυψη από το Σύλλογο και τη ΔΟΕ.

 

  • Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων να μην συμμετέχουν σε μια διαδικασία που στοχοποιεί τα παιδιά μας και τα παιδιά των γειτόνων μας, ούτε να επιτρέψουν να μετατραπεί το σχολείο και η τοπική κοινωνία σε μια «ζούγκλα παρακολούθησης».

 Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Αγγελονίδη Χριστίνα (2109922610/6945385686

Λώλης Κωνσταντίνος

(2109610234 / 6944395369)                         
email:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 30-9 2015
Αρ. Πρωτ.: 1
22

Προς τα Μέλη του Συλλόγου

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΛΙΚΟΥ

Συνάδελφοι-ισσες,

Είναι ανάγκη, όπως και πολλές φορές κάναμε στο παρελθόν, να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους χιλιάδες ανθρώπους, που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν  τις χώρες τους ,να πάρουν το δρόμο της  προσφυγιάς  και της  μετανάστευσης ,εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ ,που αποδεκατίζουν χώρες και λαούς.

Στο όνομα του κέρδους ,του ανταγωνισμού και του ελέγχου των πηγών και των δρόμων  μεταφοράς ενέργειας, ξεριζώνουν απ’ τα σπίτια τους μανάδες ,μικρά παιδιά ,ανθρώπους κάθε ηλικίας, που θαλασσοπνίγονται στα  νερά της Μεσογείου.

Συγκεντρώνουμε τρόφιμα μακράς διάρκειας ,σκεπάσματα, είδη προσωπικής υγιεινής(σαμπουάν ,πάνες, οδοντόκρεμες ,κλπ),παπούτσια, νερά ,ώστε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Απευθυνόμαστε και στους γονείς μέσω των συλλόγων  γονέων ,ώστε να πλατύνει αυτή η προσπάθεια ,που δυστυχώς φαίνεται να έχει διάρκεια.

Συγκεντρώνουμε το υλικό σε κάθε σχολείο, μέχρι την Παρασκευή  9/10/2015.

Το ΔΣ θα ενημερώσει τις επόμενες μέρες για τον τρόπο μεταφοράς του υλικού

ΤΟ ΔΣ

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Αγγελονίδη Χριστίνα (2109922610/6945385686

Λώλης Κωνσταντίνος

(2109610234 / 6944395369)                         
email:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 30-9- 2015
Αρ. Πρωτ.: 123

Προς τα Μέλη του Συλλόγου

 

 

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΦΟΡΕΩΝ  ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Συνάδελφοι-ισσες,

Η μόρφωση, η ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας, η κοινωνική και παραγωγική ένταξη, παρά τις φυσικές και σωματικές δυσκολίες που προσθέτει η αναπηρία, δεν είναι πολυτέλεια αλλά δικαίωμα του κάθε ανθρώπου.

Χτύπησε το κουδούνι και η πλειοψηφία των ειδικών σχολείων αδυνατεί να υποδεχτεί τους μαθητές, λόγω σοβαρότατης έλλειψης εκπαιδευτικών και αδυναμίας μεταφοράς τους. Τα κενά, όχι με βάση τις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν αλλά με τις προηγούμενες  χρονιές,  είναι 1.657, οι πιστώσεις του ΕΣΠΑ μειωμένες και με βάση τις δηλώσεις του Υπουργού , oι αιώνια περιπλανώμενοι, με εργασιακές σχέσεις-λάστιχο χωρίς δικαιώματα αναπληρωτές της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης δεν ξέρουν πότε και εάν θα εργαστούν φέτος στις δομές της. Στο άρθρο 2 του γ’ μνημονίου προβλέπεται «ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ».

ΑΛΗΘΕΙΑ,ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ;

Εκπαιδευτικοί, γονείς, αναπηρικό κίνημα προχωρούν σε

κινητοποιήσεις στις Περιφέρειες και στο Υπουργείο Παιδείας, την Πέμπτη  30/9/2015  και Δευτέρα 5/10/2015

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Ν’ ανοίξουν τώρα  όλες οι δομές της Ειδικής Αγωγής, με το απαραίτητο προσωπικό.

Nα εξασφαλιστεί επιτέλους η μεταφορά των μαθητών στα σχολειά τους!

ΤΟ ΔΣ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΩΝ  ΠΕ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»

Αρ.πρ.121

19/9/2015

 

"Αγαπητές Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

 

Στις 21 Αυγούστου έφυγε από κοντά μας ο αγαπητός συνάδελφος Νίκος Τσακωνάκος μετά από σύντομη αλλά αρκετά σοβαρή όπως αποδείχτηκε περιπέτεια με την υγεία του.

Ο Νίκος διετέλεσε Προϊσταμενος στο 2ο Γραφείο της Ν. Σμύρνης και αναπληρωτής Διευθυντής Εκπαίδευσης στη Διεύθυνσή μας. Ακόμη υπηρέτησε ως Δάσκαλος Ειδικής Αγωγής στο Κωφών και Βαρυκόων Αργυρούπολης και ως Διευθυντής στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Ν, Σμύρνης.

Απ' όπου κι αν πέρασε έκανε μόνο φίλους και ήταν παράδειγμα συναδελφικότητας, αλληλεγγύης κι αλτρουισμού. Αντιμετώπιζε με χιούμορ και τις πιο δύσκολες καταστάσεις υποστηρίζοντας πάντα τους εκπαιδευτικούς. Επί πλέον υπήρξε για πολλά χρόνια συνδικαλιστής με τη Δ.Α.Κ.Ε./ Π.Ε και Πρόεδρος της Δ.Α.Κ.Ε. Νοτίου Τομέα.

Την Κυριακή στις 27 Σεπτεμβρίου θα γίνει μνημόσυνο για τον αγαπημένο μας Νίκο στην Αγία Φωτεινή Ν, Σμύρνης, στις 9.20 π.μ. με πρωτοβουλία των συναδέλφων του στο 6ο Δημ.Σχ.Ν, Σμύρνης. Μνημόσυνο, την ίδια ημέρα, θα γίνει και στο χωριό του στην Καλλονή Λακωνίας όπου από τις 22 Αυγούστου αναπαύεται ο καλός μας συνάδελφος και φίλος.

Ο Σύλλογός μας θα συμμετέχει για τη μνήμη του Νίκου Τσακωνάκου, με οικονομική συνδρομή, στην  προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων των συναδέλφων μας στη Ν, Σμύρνη με στόχο τη βοήθεια απόρων μαθητών. "

 

 

TO  ΔΣ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΩΝ ΠΕ «ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»

Αρ. πρ. 120

18/9/2015

1η  ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ  ΕΤΟΥΣ 2015-16

ΤΡΙΤΗ, 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!

ΑΛΛΑΓΗ ΧΩΡΟΥ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ.

ΝΕΟΣ ΧΩΡΟΣ, 5ο ΔΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-       ΟΛΥΜΠΙΑΣ 5

(ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ)

ΩΡΕΣ  ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ     10  ΠΜ   -   1  ΜΜ

Μπορούμε να γίνουμε περισσότεροι!

Πρέπει να  γίνουμε  περισσότεροι!!!!!!

ΤΟ ΔΣ

Last Updated (Saturday, 19 September 2015 17:42)

 
ankara escort ankara escort bayan escort ankara escort bayan ankara ankara escort escort ankara