Ο καιρος


η ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πρωτοσελιδα εφημεριδων
Who's Online
Έχουμε 5 επισκέπτες συνδεδεμένους
Εργασιακα δικαιωματα Εκπαιδευτικων Π.Ε.
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday10409
mod_vvisit_counterYesterday473
mod_vvisit_counterThis week10882
mod_vvisit_counterLast week3133
mod_vvisit_counterThis month50803
mod_vvisit_counterLast month18994
mod_vvisit_counterAll days929822

Today: Νοε 24, 2014
Μεταφραστης
Λεξικο νεοελληνικης
Αναζητηση στο google
Εφημερευοντα Φαρμακεια
Εφημερευοντα νοσοκομεια
Θεατρα με εκπτωση
Κρατικο Πιστοποιητικο Γλωσσομαθειας

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θουκυδίδης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»

ΠΛΗΡΟΦ: Καμαρινού Κυριακή (2109813942,6976404853)

Αγγελονίδη Χριστίνα(2109922610,6945385686)                        
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

17/10/2013, ΑΡ.ΠΡΩΤ.134

ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Στην  αρχή της σχολικής χρονιάς , την  11η Σεπτεμβρίου, δόθηκε στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Παιδείας ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων  (μέσω ΕΣΠΑ) για την «αντιμετώπιση της ανεργίας», με τον τίτλο «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει προσλήψεις ανέργων συγκεκριμένων ειδικοτήτων για σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Δημοτικά-Γυμνάσια- Λύκεια), για Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, για (ΚΕΔΔΥ), κ.ά. Εργοδότης των παραπάνω ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.ΕΔ.).

- Αυτό δημιουργεί νέα δεδομένα αφού ο φορέας πρόσληψης των εκπαιδευτικών θα είναι ο ΟΑΕΔ και όχι το υπουργείο Παιδείας, με όρους υπερεκμετάλλευσης που θα τους ζήλευε κάθε εργοδότης στον ιδιωτικό τομέα!!! Οι προσλήψεις γίνονται για διάστημα ως 6,5 μήνες. Η αποζημίωση είναι από 427 - 490 ευρώ το μήνα, η οποία αποδίδεται με την ολοκλήρωση του προγράμματος. Ο εργαζόμενος δε θεωρείται εργαζόμενος αλλά «ωφελούμενος». Παρέχεται υγειονομική περίθαλψη αλλά ο χρόνος εργασίας δεν υπολογίζεται συντάξιμος. Απασχολούνται και Χριστούγεννα-Πάσχα

- Οριοθετεί ότι οι εκπαιδευτικές ανάγκες θα εξαρτώνται από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ και κυρίως θα προσαρμόζονται στα τεχνικά δελτία του ΕΣΠΑ και των κατευθύνσεων της ΕΕ.

- Οι διορισμένοι νηπιαγωγοί θα βρεθούν αντιμέτωποι με χιλιάδες υπεραριθμίες, προάγγελους της διαθεσιμότητας-απόλυσης και με ασφυκτικές πιέσεις για αποδοχή των εργασιακών όρων γαλέρας.

- Οι αδιόριστοι νηπιαγωγοί δε θα έχουν καμία ευκαιρία πρόσληψης ως μόνιμοι ή αναπληρωτές μια και το μόνο που θα παρέχεται ως δυνατότητα στο δημόσιο σχολείο θα είναι τέτοια προγράμματα.

- Οι συνάδελφοί μας που δουλεύουν μαζί μας στα ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ, δηλαδή το ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό δεν προσλαμβάνονται ως μόνιμοι ή αναπληρωτές από τον τακτικό προϋπολογισμό , αλλά εξαναγκάζονται να αποδεχτούν την εργασιακή σχέση της «κοινωφελούς εργασίας».

- Τα ειδικά σχολεία και τα ΚΕΔΔΥ χωρίς αυτές τις ειδικότητες, μέχρι και σήμερα μέσα Οκτωβρίου, υπολειτουργούν.

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι την τελευταία δεκαετία τα δημόσια νηπιαγωγεία αποτέλεσαν πεδίο δόξης λαμπρό για την υλοποίηση τέτοιων  μέτρων, αφού

 • τη διετία 2010 - 2012 μειώθηκαν κατά 3% με αύξηση των ιδιωτικών κατά 5,6% (ΕΛ.ΣΤΑΤ.).
 • Οι νηπιαγωγοί κλήθηκαν να διαχειριστούν κληρώσεις για τον αποκλεισμό των προνηπίων από το δημόσιο νηπιαγωγείο.
 • Οι αλλαγές στο αναλυτικό πρόγραμμα του νηπιαγωγείου «σχολειοποίησαν» τον ευαίσθητο χώρο της προσχολικής αγωγής, αφού μέσα από κεντρικές  κατεθύνσεις  Ε.Ε-ΟΟΣΑ.  το παιδί πρέπει να εκπαιδεύεται από τη νηπιακή του ηλικία στις δεξιότητες που οφείλει να έχει κατακτήσει στην ενήλικη ζωή του.
 • Σε αυτή την άθλια πραγματικότητα η εισβολή επιχειρήσεων και ΜΚΟ, μέσω διαφόρων προγραμμάτων εμφανίζεται σαν «εκμοντερνισμένη διέξοδος».
 • Για τις νηπιαγωγούς το «νέο νηπιαγωγείο» σημαίνει ήδη ένα κυνήγι εντατικοποίησης της δουλειάς τους με επικίνδυνα τα αποτελέσματα για τον ίδιο τον ψυχισμό των παιδιών.

Σε αυτό το νηπιαγωγείο χρειάζεται «νέος τύπος απασχολήσιμου» νηπιαγωγού.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

τα προγράμματα ΕΣΠΑ είναι ο απαιτούμενος φερετζές της ΕΕ:

 • για τη γενίκευση της ελαστικής, ανασφαλούς, κακοπληρωμένης εργασίας στο δημόσιο, εδώ και 20 χρόνια. Αποτελούν από την πρώτη στιγμή της εισαγωγής τους ως μορφή πρόσληψης στις δημόσιες δομές όλων των κρατών της ΕΕ, την απόπειρα να περάσουν σταδιακά στη λεηλασία δικαιωμάτων, από το όποιο κοινωνικό κράτος υπήρχε , με σχετική σταθερότητα στην εργασία.
 • Γι’ αυτό όλα τα ΕΣΠΑ περιλαμβάνουν εργασιακές σχέσεις γαλέρας: Για να εισαγάγουν  πιλοτικά προγράμματα εξυπηρέτησης συγκεκριμένων ιδεολογικών κατευθύνσεων, δεξιοτήτων και κατάρτισης που ήταν απαραίτητα για τους εργοδότες στην αγορά εργασίας (π.χ. η προώθηση της επιχειρηματικότητας στην εκπαίδευση) που δεν μπορούσαν ακόμα τα κράτη-μέλη να γενικεύσουν λόγω των αντιστάσεων των κινημάτων και των λαών

ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΜΕ

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

ΣΥΣΠΕIΡΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΕΝΕΡΓΟ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.

syllogos_ds

 

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»

ΠΛΗΡΟΦ: Καμαρινού Κυριακή (2109813942,6976404853)

Αγγελονίδη Χριστίνα(2109922610,6945385686)                        
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

14/10/2013, ΑΡ.ΠΡΩΤ.131

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ο αγώνας μας συνεχίζεται

 • για την απόσυρση της περίφημης εγκυκλίου του ΥΠΑΙΘ (στις 9/9/2013), που τίναξε κυριολεκτικά στον αέρα τη λειτουργία των σχολείων και άνοιξε το  δρόμο να κλείσουν ουσιαστικά τα ολοήμερα τμήματα στα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία. Δάσκαλοι και νηπιαγωγοί των ολοήμερων τοποθετήθηκαν στο πρωινό πρόγραμμα «καλύπτοντας κενά» και εκατοντάδες μπήκαν σε καθεστώς «κινητικότητας». Τα ολοήμερα τμήματα προσωρινά καλύπτονται από εκπαιδευτικούς αναπληρωτές μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ και εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων. Δηλαδή, οι εκπαιδευτικές ανάγκες καθορίζονται πλέον από τη δυνατότητα παροχής κονδυλίων μέσω προγραμμάτων και των τεχνικών δελτίων των ΕΣΠΑ, τα οποία δεν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, είναι πιλοτικά προγράμματα της Ε.Ε. Ήδη μέσω «αξιοποίησης» τέτοιων κονδυλίων με φορέα τον ΟΑΕΔ προβλέπεται πρόσληψη νηπιαγωγών!!!!
 • για την αποτροπή της διαθεσιμότητας και των απολύσεων μέσα από την κατάργηση των οργανικών θέσεων που προκύπτουν και θα προκύπτουν από τις συμπτύξεις και καταργήσεις τμημάτων.  
 • για την κατάργηση του απαράδεκτου καθεστώτος της κινητικότητας εργαζόμενων και μαθητών. Μια τέτοια «ευελιξία» σε εργασιακές σχέσεις ανακλάται τόσο στο επίπεδο της  λειτουργίας του σχολείου, όσο και στο περιεχόμενο.
 • Για την υπεράσπιση του δημόσιου, δωρεάν  και ενιαίου χαρακτήρα της εκπαίδευσης, που  θα λειτουργεί με αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση και όχι ως «αυτόνομη μονάδα» στη λογική της «ανταποδοτικότητας» και της κατηγοριοποίησης, με χρηματοδότες  γονείς , ιδιώτες ή προγράμματα ευρωπαϊκά και ντόπια.

ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΥΝ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ, ΕΝΩΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. Έτσι,

 

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 15/10

ΥΠΑΙΘ, 11.00 π.μ

-  Μαζί με τις Ενώσεις Γονέων Αλίμου, Αργυρούπολης Ελληνικού και Π. Φαλήρου, δια αντιπροσώπου μας από το Δ.Σ του Συλλόγου μας, θα πραγματοποιήσουμε παράσταση διαμαρτυρίας για τη μη λειτουργία των Ολοήμερων

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16/10

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ(Τσόχα15-17), 12.00

-Συμμετέχουμε στο κάλεσμα των ΕΛΜΕ για κινητοποίηση ενάντια στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις

ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ (ΤΡΙΤΗ Ή ΠΕΜΠΤΗ)

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ, 6.30 μ.μ

-ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΠΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ,ΩΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ,ΜΕ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΜΕ ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

 

 

4u ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Αργυρούπολη, 14- 10 - 2013
Αρ. Πρωτ.:
132

ΠΡΟΣ:    ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ 7Η ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013,

σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε την ξενάγηση στην έκθεση

«Άνθρωποι, Χρώµα + Σίδερo» στην

ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

Σε πείσμα των καιρών της ανεργίας και της ανέχειας, της ερήμωσης και του μαρασμού, ενάντια σ’ αυτούς που απεργάζονται την καταστροφή και την εξαθλίωση του λαού, ενάντια και στην κρυφή και στην απροκάλυπτη τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, να υψώσουμε τον πολιτισμό της αδιάλλακτης αξιοπρέπειας, τον πολιτισμό της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης.

Έτσι,248 Εικαστικοί καλλιτέχνες (ζωγράφοι, γλύπτες, χαράκτες κλπ) & φωτογράφοι, θεατρικά και µουσικά σχήματα, δίνουν το παρόν και υπογράφουν µε το έργο τους, την τέχνη τους και την συμμετοχή τους το µήνυµα της εποχής τους:

« Οι αγώνες είναι τέχνη του λαού και η τέχνη όπλο του.»

ΤΟ ΠΟΥΛΜΑΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ (όπως πάντα δωρεάν)ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΙΣ 5.15 Μ.Μ. Δηλώνουμε έγκαιρα συμμετοχή στα μέλη του Δ.Σ.  

 

Για το πρόγραμμα και της παράλληλες εκδηλώσεις, επισκεφθείτε το site της έκθεσης:

www.perasma.org 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»  

Αργυρούπολη, 25-09- 2013
Αρ. Πρωτ.:
129

,

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ, ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,

ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΙΧΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΙΗΤΗ

«ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΕΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ, ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ!» 

Που παραμένουν τραγικά επίκαιροι, μετά από τόσες δεκαετίες, σας καλούμε να πάρετε μέρος στα αντιφασιστικά συλλαλητήρια της ΤΕΤΑΡΤΗΣ, 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ τα οποία θα γίνουν .

 • Ø στις 12:00 το μεσημέρι στα Προπύλαια. Θα ακολουθήσει αντιφασιστική συναυλία στις 14:00 στο Σύνταγμα. Το κάλεσμα γίνεται από την Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Ελλάδας και την Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Μαθητών Περιφέρεια Αττικής

 

 • Ø στις 6:00 μ.μ. στο Σύνταγμα στο Πανεργατικό Αντιφασιστικό Συλλαλητήριο των Συνδικάτων ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ

 

Δεν αφήνουμε τους ναζιστές να ποτίσουν τα μυαλά των παιδιών μας με το δηλητήριο του φασισμού και τη σάπια ιδεολογία τους.

ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ – Η ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΣΕΙ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»

Αργυρούπολη, 22-09- 2013
Αρ. Πρωτ.:
128

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΕΧΟΥΜΕ :

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 23/9 

3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

-  ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΩΡΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.

-  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΙΣ 12,30 μ.μ.

ΤΡΙΤΗ 24/9

ΑΠΕΡΓΙΑ

48 ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ  ΔΟΕ ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ – ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ.

-  7.30 π.μ. ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΟΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ, ΣΤΟ ΑΠΥΣΠΕ (ΤΣΟΧΑ) ΠΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ.

-  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 25/9

ΑΠΕΡΓΙΑ

48 ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΟΕ ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ .

-  ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΙΣ 12.30 μ. μ. ΣΤΟ 6ο Δ.Σ. Αργυρούπολης, ΓΙΑ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΞΗ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΒΗΜΑΤΩΝ.

ü ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ ΚΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΥΝ ΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΝΑ ΤΜΗΜΑ.

ü ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.

ü ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ.

ü ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ – ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ.

ü OXI ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ.

ü ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ.

ü ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

ü ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ.

Για το Δ.Σ.

Κυριακή Καμαρινού                                                                        Χριστίνα Αγγελονίδη

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»  

Αργυρούπολη, 19-09- 2013
Αρ. Πρωτ.:
127

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το ΔΣ του Συλλόγου χαιρετίζει τις συναδέλφισσες και του συναδέλφους που με τη  μαζική συμμετοχή τους στη 48ωρη απεργία, έδειξαν την αποφασιστικότητά τους να καταδικάσουν την αντιλαϊκή αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης  και τις διαθέσεις τους, να επιλέξουν το δρόμο του οργανωμένου, σχεδιασμένου, παρατεταμένου αγώνα.

Τα ποσοστά της απεργίας στο Σύλλογό μας έφτασαν την πρώτη μέρα στο 80% και τη δεύτερη στο 50% περίπου.

Η Έκτακτη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 19/9/2013, δεν είχε την προβλεπόμενη σύμφωνα με το καταστατικό απαρτία όμως είχε σημαντική συμμετοχή, κι αυτό είναι ελπιδοφόρο. Συμμετείχαν 56 συνάδελφοι που με τις ομιλίες τους ανέδειξαν τις αγωνιστικές διαθέσεις καθώς και την εκτίμηση της αναγκαιότητας για κλιμάκωση ΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ, δηλαδή

1)τη συμμαχία με τους εργαζόμενους άλλων κλάδων,

2)το κοινό μέτωπο εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων,

3)το άνοιγμα προς τους Γονείς με την ανάδειξη του ρόλου και του περιεχομένου του «νέου σχολείου»,

4) την ενιαία απάντηση σε ταξική βάση σε σύγκρουση με την κυβερνητική πολιτική και κάθε λογική διαχειριστικής κυβερνητικής πολιτικής με εναλλαγή κομμάτων που κινούνται στη ρότα Ε.Ε. και ΔΝΤ

Κατατέθηκαν οι προτάσεις για:

1) 48ωρες επαναλαμβανόμενες, την πρώτη μέρα συγκεντρώσεις και τη δεύτερη συνελεύσεις,

2) Συμπόρευση με ΟΛΜΕ και όλες τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες σε όλες τις κινητοποιήσεις και απεργίες,

3) Η απεργία ως κορύφωση ενός κινήματος που πρέπει να προετοιμαστεί καλύτερα,

4) Καμιά απεργία, μόνο τοπικές κινητοποιήσεις  

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΗΚΑΝ ΣΕ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΝΑ  ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΛΕΙ στην Ολομέλεια των Προέδρων η συνισταμένη τους, ΓΙΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ.

Η Γ.Σ καταδίκασε τη δολοφονία του νέου εργαζόμενου Παύλου Φύσσα από τους φασίστες δολοφόνους της Χρυσής Αυγής στο Κερατσίνι εκδίδοντας ψήφισμα-καταγγελία.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ,ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ!!!

 • Να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-πλουτοκρατίας-Ε.Ε.
 • ΚΑΜΙΑ απόλυση -ΚΑΜΙΑ διαθεσιμότητα-να γυρίσουν πίσω όλοι οι απολυμένοι
 • Ø Το νομοσχέδιο που τσακίζει τη μόρφωση των παιδιών να μείνει στα χαρτιά-Ένα σχολείο για όλα τα παιδιά

Το Δ.Σ.

Τελευταία Ενημέρωση (Παρασκευή, 27 Σεπτέμβριος 2013 19:16)

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»

Αργυρούπολη, 19-09- 2013
Αρ. Πρωτ.: 126

ΨΗΦΙΣΜΑ  (ΟΜΟΦΩΝΟ)

Η ΓΣ του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε « Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ» (19/09/2013), εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Παύλου Φύσσα, που δολοφονήθηκε σε ενέδρα χρυσαυγιτών.

Καταγγέλουμε τη δολοφονία του νέου εργαζόμενου Παύλου Φύσσα από φασίστες δολοφόνους.

Η δολοφονία αυτή έρχεται μετά τις επιθέσεις σε μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα,  μετά τη δολοφονία του νεαρού μετανάστη στα Πετράλωνα, μετά από τις δεκάδες επιθέσεις σε εργαζόμενους και μετανάστες.

Η εξέλιξη αυτή δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός. Είναι η φυσική συνέπεια, η προέκταση της αντιδραστικής πολιτικής που ασκείται ενάντια στο λαό, τους εργαζόμενους και τη νεολαία.

Η δράση των φασιστικών – ναζιστικών ομάδων συμπληρώνει τις πολιτικές της εξαθλίωσης των εργαζομένων. Η παρουσία τους είναι αναγκαιότητα και άλλοθι για την τρομοκρατική πολιτική Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.

Η Χρυσή Αυγή είναι παιδί του συστήματος, διάδοχος των ταγμάτων Ασφαλείας, συμμορία θρασύδειλων τραμπούκων, που χτυπούν και δολοφονούν μετανάστες, αγωνιστές και πρωτοπόρους εργάτες προσπαθώντας να σπείρουν το φόβο και την τρομοκρατία.

Είναι τα λυσσασμένα μαντρόσκυλα του συστήματος. Γαβγίζουν και δαγκώνουν για τους βιομήχανους και τους εφοπλιστές. Είναι μπράβοι και τσιράκια των αφεντικών. Δεν έχουν καμία σχέση με το εργατικό κίνημα, με τις αξίες και τα ιδανικά του φτωχού-λαϊκού κόσμου, με τις ηρωικές παραδόσεις του λαού μας.

Έχει μεγάλη ευθύνη η Κυβέρνηση και οι πολιτικές δυνάμεις που υιοθετούν και επικαλούνται τη «θεωρία των δύο άκρων» ταυτίζοντας πολιτικές οργανώσεις με ναζιστικές – φασιστικές εγκληματικές ομάδες. Δικαιολογούν έτσι τη δράση της Χρυσής Αυγής.

Οι εργαζόμενοι, το εργατικό – λαϊκό κίνημα, οι εκπαιδευτικοί θα απομονώσουμε τους φασίστες, δεν θα τους αφήσουν να τρομοκρατούν.

Να μη μπορούν να σταθούν πουθενά.

Να σβήσουν από προσώπου γης.

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»  

Αργυρούπολη, 16-09- 2013
Αρ. Πρωτ.:
125

 

ΑΠΕΡΓΙΑ 18 ΚΑΙ 19 ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ.

ΠΕΜΠΤΗ 19 ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

ΣΤΟ 6ο Δ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ 12.00

Όλοι και όλες να είμαστε εκεί. Να ανταποκριθούμε στην κρισιμότητα των στιγμών και να συμβάλλουμε στην ενημέρωση για την μαζικότητα και επιτυχία της Γενικής Συνέλευσης.

Τείχος αγώνα στην πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – μονοπωλίων, που τσακίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζομένων.

Με σχέδιο - μαζική συμμετοχή – αντοχή και αποφασιστικότητα, με συμμαχία εκπαιδευτικών, εργαζόμενων, γονέων, μαθητών, οργανώνουμε άμεσα τον αγώνα ενάντια στη στρατηγική του κεφαλαίου, στο νέο σχολείο, στις απολύσεις.

 • Η αρχή έχει γίνει, με τη μεγάλη συμμετοχή στην απεργία των καθηγητών (πάνω από 90% την πρώτη μέρα).
 • Η επιτυχία της απεργίας της 18 και 19 του Σεπτέμβρη θα είναι το επόμενο βήμα.
 • Mπορούμε να τους σταματήσουμε.

 

Θέμα της Γενικής μας Συνέλευσης είναι :

Πρόγραμμα Δράσης

για την παραπέρα αγωνιστική πορεία του Κλάδου

 

Στην ενιαία επίθεση – ενιαίος αγώνας.

 

ü ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗ 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ  18 ΚΑΙ 19 ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ.

ü ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18/9/13 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ.

ü ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 19/9/13 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ Γ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ.

 

ΤΟ Δ.Σ


 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΡΓΥΡ/ΛΗΣ-ΑΛΙΜΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»     αρ.πρτ 124-16/92013 15/9/2013

18 - 19 Σεπτέμβρη

Απεργούμε

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι 

Η  επίθεση που δεχόμαστε  ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ είναι ΕΝΙΑΙΑ ΚΑΙ ΟΣΟ ΠΑΕΙ ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ : Κλείνουν σχολεία, χιλιάδες παιδιά μένουν και πάλι έξω από τα νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς, τα ειδικά σχολεία δεν άνοιξαν ακόμα. Το σχολείο γίνεται ακόμη πιο ταξικό και επιλεκτικό, χιλιάδες μαθητές οδηγούνται βίαια στην πρώιμη κατάρτιση και την ‘τζάμπα΄ εργασία-μαθητεία. Χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι και εκπαιδευτικοί μπαίνουν σε διαθεσιμότητα ή απολύονται, χιλιάδες άλλων μπαίνουν σε καθεστώς κινητικότητας. Μπροστά μας έχουμε ένα νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις.

Η επίθεση δε γίνεται ούτε από ανίκανους, ούτε από ανίδεους ούτε από ανάξιους πολιτικούς. Η  επίθεση αποτελεί την πιο  ωμή έκφραση της πολιτικής του ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, της Ε.Ε, που αντάξια και σθεναρά υπηρετείται από την ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΔΡΟΜΟ ΠΑΡΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΕΝΙΑΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ

 • Ενιαία πάλη κι όλοι μαζί ενάντια στις απολύσεις, στις ανατροπές των μισθολογικών, εργασιακών, μορφωτικών μας δικαιωμάτων, ενάντια στο αυταρχικό κράτος της πλουτοκρατίας. 
 • Ενιαία πάλη κι όλοι μαζί να εμποδίσουμε, να αποτρέψουμε την αντιλαϊκή επίθεση. Για αξιοπρεπείς μισθούς, για μια ζωή με δικαιώματα για ‘μας και τα παιδιά μας

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

 • Να καταργηθεί ο νόμος για αναδιάρθρωση της Δ.Ε. –ΟΧΙ ΣΤΟ «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»
  • Καμία απόλυση-καμία διαθεσιμότητα. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
 • Να αποσυρθεί η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας για 28άρια τμήμα, κλείσιμο ολοήμερων, τμημάτων ένταξης και υποδοχής, κατάργηση ενισχυτικής.
 • Καμία κατάργηση, σύμπτυξη, συγχώνευση σχολείων και τμημάτων. Κανένα τμήμα πάνω από 20 μαθητές.
 • Ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά.
 • Ούτε ένα ευρώ από τις τσέπες των γονιών για τη λειτουργία των σχολείων.
 • Όχι στην αυτοαξιολόγηση σχολικής μονάδας και στην αξιολόγηση των εκπ/κών.
 • Αποκλειστικά Δημόσιο και δωρεάν κοινωνικοασφαλιστικό  σύστημα για όλους.

 

ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΟΝΙΩΝ–ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ -ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Το ΔΣ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

ΠΛΗΡΟΦ: Καμαρινού Κυριακή    Αγγελονίδη Χριστίνα(2109922610,6945385686)                        
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. (2109813942,6976404853)

ΨΗΦΙΣΜΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Αργυρούπολη, 14-09- 2013
Αρ. Πρωτ.:123

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας καταγγέλλει την τραμπούκικη επίθεση της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, σε βάρος μελών και στελεχών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που έκαναν αφισοκόλληση προπαγανδίζοντας το 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – "Οδηγητή”.

Από τη δολοφονική επίθεση υπήρξαν εννιά τραυματίες στελέχη του ΚΚΕ, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Μεταξύ αυτών, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Σωτήρης Πουλικόγιαννης και άλλα μέλη της διοίκησης.

Σε μία περίοδο, που η επίθεση ενάντια στο λαό δυναμώνει, που χιλιάδες εργαζόμενοι απολύονται και το δικαίωμα των νέων στη μόρφωση τσακίζεται, είναι εχθροί του λαού αυτοί που χτυπάνε τους εργάτες και τους νεολαίους που αγωνίζονται για την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος.

Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι με τις απειλές και την τρομοκρατία μπορούν να σπείρουν το φόβο και την υποταγή.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ!

Ο λαός και η νεολαία πρέπει δώσουν αποστομωτική απάντηση στους πολιτικούς απογόνους του Χίτλερ, των δοσίλογων ταγματασφαλιτών και της χούντας, παλεύοντας μέσα από τα σωματεία μας, το οργανωμένο εργατικό κίνημα, γενικότερα μέσα από μορφές συλλογικής κι αγωνιστικής συγκρότησης του λαού μας και βάζοντας τους στο περιθώριο και την απομόνωση.

Οι εκπαιδευτικοί έχουμε ευθύνη να αποκαλύψουμε στους μαθητές μας το ρόλο τους, να μην τους παραδώσουμε στα δόντια του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής. Να ρίξουμε στο κάλαθο των αχρήστων την αντιδραστική και ανιστόρητη θεωρία των δυο άκρων.

Όλοι πρέπει να πάρουμε θέση. Καλούμε τους συναδέλφους να ανοίξουν την κουβέντα με θάρρος μέσα στην τάξη για το ρόλο του φασισμού, για τον πραγματικό χαρακτήρα της ΧΑ.

ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ.

ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ!

syllogos_ds

 
ankara escort ankara escort bayan escort ankara escort bayan ankara ankara escort escort ankara