Ο καιρος
Who's Online
We have 12 guests online
Εργασιακα δικαιωματα Εκπαιδευτικων Π.Ε.
Μεταφραστης
Λεξικο νεοελληνικης
Αναζητηση στο google
Εφημερευοντα Φαρμακεια
Εφημερευοντα νοσοκομεια
Θεατρα με εκπτωση
Κρατικο Πιστοποιητικο Γλωσσομαθειας
Περισσοτερα Αρθρα .....

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θουκυδίδης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ Π.Ε. «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»

Αρ.πρ 12

2η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ…..

Πράξη Αγάπης στο συνάθρωπο !!!

Λέμε ναι στη ζωή...!!!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου από τις 10,00 π.μ. έως τις 13.00 μ.μ., στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης (Κυκλάδων 7) ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΙΜΑ !

Ενισχύουμε την Τράπεζα αίματος του Συλλόγου μας που συνεχώς εδώ και δώδεκα χρόνια έχει βοηθήσει πολλούς από εμάς σε μια δύσκολή στιγμή της ζωής τους. Αυτό σας καλούμε να κάνετε και τώρα σε μια υπέρτατη πράξη αλληλεγγύης και συναδελφικότητας !

Σας περιμένουμε…

17/2/2016

το Δ.Σ.

 

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Αγγελονίδη Χριστίνα (2109922610/6945385686

Λώλης Κωνσταντίνος

(2109610234 / 6944395369)                         
email:
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 15 - 2- 2016
Αρ. Πρωτ.:
11

Προς τα Μέλη του Συλλόγου

ΜΕΣΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΑ ΚΕΝΑ!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 13.30!

ü ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

ü ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ!

ü ΟΧΙ ΣΤΗΝ « ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ»THΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΝΤΑΞΗΣ!

Είμαστε στα μέσα Φλεβάρη, δηλαδή στη μέση της σχολικής χρονιάς, και τα κενά στα δημόσια σχολεία ξεπερνούν τα 3000, ενώ χιλιάδες παιδιά φτωχών λαϊκών οικογενειών παραμένουν αβοήθητα, αφού η ενισχυτική διδασκαλία στα Γυμνάσια δεν έχει ξεκινήσει (άγνωστο πότε θα ξεκινήσει!) και η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη (ΠΔΣ) για τα παιδιά του Λυκείου κόβεται και φέτος, με βάση την απάντηση του Υπουργού Παιδείας σε ερώτηση στη βουλή!

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έλεγε "τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα", όταν έταζε ότι η ΠΔΣ θα ξεκινούσε από την αρχή της χρονιάς, όταν υποσχόταν χιλιάδες μόνιμους διορισμούς για να καλυφθούν τα κενά αλλά και οι ανάγκες στην ΠΔΣ!

Παράλληλα, με εγκύκλιο που υπογράφει ο ίδιος ο Υπουργός Παιδείας καλεί τους Διευθυντές Εκπαίδευσης να διαθέτουν τις ώρες που περισσεύουν στους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΕ) στην κάλυψη των κενών κι όχι στην ενισχυτική διδασκαλία, δηλ. κόβεται και η ελάχιστη ενισχυτική που δινόταν στα παιδιά της ΠΕ!

Η κατάσταση στην Ειδική Αγωγή παραμένει άθλια, χιλιάδες παιδιά με ειδικές ανάγκες μένουν αβοήθητα, αφού παραμένουν κλειστά πάρα πολλά τμήματα ένταξης,(στην Προσχολική αγωγή ουσιαστικά δεν υπάρχουν δομές στήριξης), ενώ χιλιάδες αιτήσεις για παράλληλη στήριξη μένουν στα χαρτιά! Με τροπολογία που κατατέθηκε αυτές τις μέρες στη Βουλή το Υπουργείο προχωράει επί της ουσία στην «κατάργηση» του θεσμού των Τμημάτων Ένταξης!!

Μετατρέπει τους εκπαιδευτικούς των τμημάτων Ένταξης σε περιοδεύοντες από τάξη σε τάξη, κάτι αντίστοιχο με αυτό που έγινε φέτος σε πολλά σχολεία (ένας συνάδελφος για πολλούς μαθητές_) με την Παράλληλη Στήριξη, όπου αυτή δόθηκε.  Στην ουσία καλεί τον εκπ/κό σε ρόλο που ενυπάρχει σ’άλλο θεσμό (παράλληλη στήριξη),δημιουργώντας ερωτηματικά για το όλο θέμα προοπτικά.

Φτάνει πια ο εμπαιγμός!

Δεν ανεχόμαστε άλλο αυτήν την κατάσταση,την ώρα που χιλιάδες Δάσκαλοι, Νηπιαγωγοί και καθηγητές όλων των ειδικοτήτων παραμένουν άνεργοι.

Απαιτούμε:

· Να λειτουργήσουν επιτέλους τώρα και πλήρως όλες οι δομές γενικής και ειδικής αγωγής, ξεκινώντας από την Προσχολική αγωγή.

· Να καλυφθούν όλα τα κενά στα σχολεία!

· Να αποσυρθεί η  τροπολογία που «αλλάζει» την μέχρι τώρα λειτουργία των τμημάτων ένταξης. Να δημιουργηθούν τόσα Τμήματα Ένταξης όσα χρειάζονται και σε όλα τα σχολεία και ν’ αναβαθμιστεί  η λειτουργία τους.

· Να  ενισχυθεί η παράλληλη στήριξη καλύπτοντας όλες τις ανάγκες με μόνιμο προσωπικό.

· Να ξεκινήσει τώρα η ΠΔΣ για το Λύκειο, ειδικά για τους μαθητές που δίνουν Πανελλήνιες, και η Ενισχυτική στα Γυμνάσια αλλά και να διευρυνθεί στα Δημοτικά, για όλα τα παιδιά που την έχουν ανάγκη.

· Διεκδικούμε μαζικούς μόνιμους διορισμούς, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για να καλυφθούν όλα τα κενά στα σχολεία.

· Κανένας «εξορθολογισμός» και λογιστική αντίληψη στην εκπαίδευση.

· Η ενταξιακή φιλοσοφία δεν υλοποιείται με την κατάργηση θεσμών, που έχουν προσφέρει και προσφέρουν σημαντικό έργο στα πλαίσια του σχολικού μαθήματος, παρά τις όποιες αδυναμίες τους.

Εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές, δε συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα, δεν υποτασσόμαστε στο δικό τους εφικτό!

Θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους!

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 17/2 ΣΤΙΣ 13.30!

Για να διευκολυνθεί η συμμετοχή των συναδέλφων στη συγκέντρωση το ΔΣ της ΔΟΕ έχει κηρύξει  2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας (12-2 και 2-4 μμ).

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Αγγελονίδη Χριστίνα (2109922610/6945385686

Λώλης Κωνσταντίνος

(2109610234 / 6944395369)                         
email:
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 11 - 2- 2016
Αρ. Πρωτ.: 10

Προς τα Μέλη του Συλλόγου

Άμεση λύση στο θέμα των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων. Να συσταθούν ΤΩΡΑ οργανικές θέσεις!

2ο θέμα διαλόγου:

Έχουν περάσει σχεδόν τρία χρόνια από την ψήφιση και την εφαρμογή του Ν4172/13 (Αύγουστος 2013) με τον οποίο έγιναν σε μια νύχτα με τον γνωστό απαράδεκτο τρόπο, από το γραφείο του τότε Υπουργού Παιδείας Αρβανιτόπουλου, οι υποχρεωτικές μετατάξεις των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων της Δευτεροβάθμιας στην Πρωτοβάθμια και ακόμη δεν έχουν καθορισθεί οι οργανικές θέσεις, ούτε έχουν τοποθετηθεί οργανικά οι συνάδελφοι των ειδικοτήτων (πρωτοβάθμιας και μεταταγμένοι) στα σχολεία!

Οι 1686 οργανικές θέσεις που δόθηκαν πέρυσι για τις μεταθέσεις των ειδικοτήτων της Πρωτοβάθμιας ήταν ένα μικρό θετικό βήμα στην κατεύθυνση άρσης της κατάφωρης αδικίας που υπέστησαν, δεν έλυσαν όμως το πρόβλημα.

Το υπουργείο Παιδείας, όμως, δεν έκανε τίποτε για τη σύσταση των οργανικών θέσεων των μη κοινών ειδικοτήτων -περίπου 3300 συναδέλφων- που δεν δημιουργούν κανένα απολύτως "πρόβλημα" και των οποίων οι οργανικές θέσεις και οι τοποθετήσεις έπρεπε να έχουν γίνει από την πρώτη στιγμή. Και σαν να μην έφτανε αυτό με εγκύκλιο που απέστειλε πέρυσι "απαγόρευσε" στα ΠΥΣΠΕ να τοποθετήσουν οργανικά τους συναδέλφους των ειδικοτήτων στα οργανικά κενά που υπήρχαν, με αποτέλεσμα να βρίσκονται όλοι στον αέρα!

Το ΔΣ του συλλόγου μας         , ενόψει και των μεταθέσεων του 2016, ζητά από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει άμεσα στη σύσταση των οργανικών θέσεων κοινών και μη κοινών ειδικοτήτων που απαιτούνται στην Πρωτοβάθμια -οι οποίες σύμφωνα με τα περσινά στοιχεία της Διεύθυνσης σπουδών ξεπερνούν τις 7500- έτσι ώστε να τοποθετηθούν σε αυτές οι συνάδελφοι και να λυθεί οριστικά το πρόβλημα.

Είναι αυτονόητο ότι οι θέσεις αυτές πρέπει να συσταθούν πριν την εξέταση των αιτήσεων μετάθεσης του 2016, έτσι ώστε να δοθούν ως οργανικά κενά για να ικανοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες αιτήσεις μετάθεσης των συναδέλφων ειδικοτήτων.

Οι ανάγκες στην εκπαίδευση είναι τόσες πολλές που μπορούν να ικανοποιηθούν τόσο οι μεταταγμένοι συνάδελφοι με οργανικές θέσεις ,όσο και οι συνάδελφοι της πρωτοβάθμιας ,που χρόνια τώρα προσπαθούν να μεταταθούν.

ΤΟ ΔΣ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Αγγελονίδη Χριστίνα (2109922610/6945385686

Λώλης Κωνσταντίνος

(2109610234 / 6944395369)                         
email:
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 10 - 2- 2016
Αρ. Πρωτ.: 9

Προς τα Μέλη του Συλλόγου

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Το Δ.Σ του συλλόγου μας,  στέλνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό στα μπλόκα της αγωνιζόμενης αγροτιάς όλης της χώρας. Δηλώνουμε ότι στηρίζουμε τον αγώνα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων, μελισσοκόμων και αλιέων γιατί είναι δίκαιος. Είναι αγώνας για την επιβίωσή τους, για να μην πεταχτούν έξω από τα χωράφια τους και την παραγωγή τους. Για να μπορέσουν να ζήσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους. Είναι αγώνας ενάντια στις αιτίες που επιδεινώνουν και την δική μας ζωή.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι παλεύουν ενάντια στις συνέπειες από την πολιτική της ΚΑΠ της Ε.Ε., που όλα αυτά τα χρόνια οδήγησε στην συγκέντρωση της παραγωγής σε λιγότερα χέρια. Ταυτόχρονα είχε ως αποτέλεσμα το 20% των μεγάλων αγροτών να εισπράττουν το 80% των επιδοτήσεων. Με την νέα Κοινή Αγροτική Παραγωγή (Κ.Α.Π.) 2015-2020 της Ε.Ε., περιορίζονται περαιτέρω οι επιδοτήσεις, αλλά μπαίνουν και νέα εμπόδια στον χαρακτηρισμό κάποιου αγρότη ως δικαιούχου αποζημίωσης.

Η αγωνιζόμενη μικρομεσαία αγροτιά, παλεύει ενάντια και στις συνέπειες από  την πολιτική της  συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που με όπλο τα μέτρα του τρίτου μνημονίου, τους οδηγούν στο ξεκλήρισμα σε όφελος των μεγαλοαγροτών αλλά και των μεγαλοεπιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα, επιβάλλοντας αβάσταχτη φορολογία στο εισόδημα και στην ασφάλιση. Τέτοια μέτρα είναι η αύξηση της φορολόγησης του εισοδήματος στο 26% από 13% που είναι σήμερα με προκαταβολή φόρου στο 100% για την επόμενη χρονιά. Η αύξηση του συντελεστή σύνταξης στο 27,5% επί του εισοδήματος.

Ταυτόχρονα η πολιτική της συγκυβέρνησης έχει επιφέρει αύξηση στο κόστος παραγωγής μέσα από την αύξηση του ΦΠΑ στο 23% από 13% στα αγροτικά μέσα και εφόδια. Αύξηση που μετακυλίεται από τους μεγαλέμπορους, στους λαϊκούς καταναλωτές της πόλης οδηγώντας  στη συρρίκνωση του περιορισμένου εισοδήματός τους.

Με τα νέα μέτρα του τρίτου μνημονίου, τα χρήματα που η κυβέρνηση ζητάει να πληρώνει κάθε χρόνο, μετά το 2019, ένα μικρομεσαίο αγροτικό νοικοκυριό  στην Εφορία για τους φόρους,  και τον ΟΓΑ για την ασφάλισή του, φτάνουν στο 83% του συνολικού ετήσιου καθαρού εισοδήματος. Είναι σίγουρο πως κανένας μικρομεσαίος αγρότης δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί σε αυτές τις υποχρεώσεις. Σήμερα το 50% των αγροτών αδυνατεί να ανταποκριθεί στις ασφαλιστικές του εισφορές. Δηλαδή παραμένουν ανασφάλιστοι. Αντιλαμβάνεται κανείς τι θα συμβεί με τα νέα μέτρα.

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις της φτωχής αγροτιάς και τις μορφές αγώνα που αυτή θα επιλέξει, καλώντας και τα υπόλοιπα σωματεία του νομού μας να εκδηλώσουν  με κάθε μέσο την αλληλεγγύη τους. Δύναμη και προοπτική στον αγώνα τους θα αποτελέσει η κοινή πάλη μας ενάντια στον κοινό μας αντίπαλο. Τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Να αποσύρει η κυβέρνηση τώρα, το νομοσχέδιο-έκτρωμα που διαλύσει την κοινωνική ασφάλιση!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ  ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ.

ΝΑ  ΟΡΘΩΣΟΥΜΕ  ΚΟΙΝΟ   «ΜΠΛΟΚΟ» ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ   ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 13/2 ,ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗΣ,ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ  ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ .

ΤΟ ΔΣ

 Last Updated (Tuesday, 09 February 2016 10:23)

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΩΝ ΠΕ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»

Αρ.πρ.7

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ

Πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο! Κοινωνική Ασφάλιση για Όλους!

Αποκλειστικά Δημόσια και Υποχρεωτική! Να πληρώσει η πλουτοκρατία!

Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας!  ώρα απόφασης για ανυποχώρητο αγώνα!

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ αφού και επέκτεινε τους νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων έρχεται να δώσει το τελικό χτύπημα διαλύοντας   ό,τι  έχει απομείνει από την κοινωνική ασφάλιση! Να απαλλαγεί κράτος και εργοδοσία από την υποχρέωσή να πληρώνουν γι’ αυτήν .

Τώρα απεργιακός ξεσηκωμός! Οργανώνουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα με στόχο:

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ !

Να μην φτάσει καν στη Βουλή! Από τη συμμετοχή μας στην απεργία, στη διαδήλωση, στον οργανωμένο αγώνα, θα κριθεί το αποτέλεσμα!

Μπορούμε να τους σταματήσουμε! Ήρθε η ώρα να δείξουμε τη δύναμη μας!

Η κοινωνική ασφάλιση για την μεγαλοεργοδοσία και την κυβέρνηση είναι κόστος! Για εμάς είναι αναφαίρετο δικαίωμα, είναι η ζωή μας και η προστασία των οικογενειών μας!

Δε θα παραδώσουμε την ασφάλιση μας στις  ασφαλιστικές εταιρείες και στους μεγαλέμπορους της υγείας!

Το κυβερνητικό σχέδιο δε διορθώνεται! Μόνο ανατρέπεται!

ΤΟ ΔΣ

 

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΩΝ ΠΕ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»

21/1/2016         αρ.πρ.  6

OΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-Γ.ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 26/1, ΣΤΙΣ  6.30 ΜΜ,ΣΤΟ 5 ΔΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΣ 5.

1.  ΟΜΙΛΗΤΡΙΑ:  ΔΡΙΜΑΛΑ ΘΕΟΔΩΡΑ (Μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ εκπ/ων και μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ)

.ΟΜΙΛΗΤΗΣ:    ΜΑΡΤΑΛΗΣ  ΣΩΤΗΡΗΣ (Εκπ/ος)

4 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΛΕΘΡΟ.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ , ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ,ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ.

Συνάδελφοι ,ισσες

Η φροντίδα για την Υγεία, την Πρόνοια, τις συντάξεις είναι δικαίωμα του λαού, βασικό συστατικό της ανάπτυξης και της κοινωνικής προόδου Η κλιμάκωση της δράσης για την ανατροπή των βάρβαρων μέτρων ,που προωθεί και η νέα συγκυβέρνηση, απαιτεί τη συμμετοχή μας στους αγώνες, την οργάνωσή μας στα σωματεία, στους συλλόγους. Να ακουστεί δυνατά η φωνή μας. Ο λαϊκός ξεσηκωμός είναι το μόνο όπλο που μπορεί να φέρει αποτελέσματα. ¨Ολοι στον αγώνα.  Οι πόλεις,  τα σχολεία, όλοι οι χώροι δουλειάς.

Ετοιμάζονται να φέρουν γρήγορο θάνατο για το Ασφαλιστικό. . Κανένας δε μένει αλώβητος! Πρέπει να τους σταματήσουμε, είναι στο χέρι μας.

Η σφοδρότητα της επίθεσης που ενάντια στην Κοινωνική Ασφάλιση μας φέρνει αντιμέτωπους με καταστάσεις του 19ου αιώνα. Η επίθεση που δεχόμαστε δεν φέρνει απλώς κάποια νέα αντιασφαλιστικά μέτρα, αλλά συνολικά την ταφόπλακα των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, τη διάλυση του όποιου κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης είχε απομείνει.

Κυβέρνηση, ΕΕ, επιχειρηματικοί όμιλοι μας θέλουν με το κεφάλι σκυμμένο να παραμιλάμε και να ψιθυρίζουμε πως "υπάρχουν και χειρότερα"! Γι’ αυτό μαζί  πολλαπλασιάζουν τους εκβιασμούς, τις απειλές, τις ψεύτικες υποσχέσεις, επαναφέρουν και δημιουργούν νέα διλήμματα, επεξεργάζονται σχέδια για να μας ξεγελάσουν, να μας βάλουν στη γωνιά!

Το Ασφαλιστικό για τα αφεντικά είναι κόστος. Για εμάς είναι η ζωή μας!

Δεν είναι μόνο η σύνταξη, όπως πολλοί θεωρούν. Αυτή είναι η μια πλευρά προστασίας και αξιοπρεπούς ζωής, μετά τον εργάσιμο βίο.  Είναι η ασφάλιση του μικρού παιδιού, τα εμβόλιά του. Είναι το φάρμακό μας όταν αρρωστήσουμε. Είναι το επίδομα ασθένειας, οι ιατρικές εξετάσεις, οι παροχές Υγείας και Πρόνοιας συνολικά. Είναι η προστασία της μητρότητας, με τα επιδόματα κυοφορίας και λοχείας.

Δεν θα παραιτηθούμε από τη ζωή μας.

Μας λένε να ξεχάσουμε πως θα υπάρχει ένα δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης που θα καλύπτει τον εργαζόμενο και την οικογένειά του, αλλά η Ασφάλιση να γίνει προσωπική υπόθεση ανάλογα με τις εισφορές και παροχές στον καθένα αναλόγως την τσέπη του.

Στην αρχή προσπαθούσαν να κερδίσουν χρόνο προτείνοντας τάχα "ισοδύναμα" μέτρα. Τώρα κάθε μέρα λένε κάτι διαφορετικό με στόχο να σκορπίσουν σύγχυση, να δυναμώσουν τη λογική "διαίρει και βασίλευε", να αποκρύψουν τη διάλυση του Ασφαλιστικού, με νέες μειώσεις στις συντάξεις, αύξηση των ορίων ηλικίας μέχρι τα βαθιά γεράματα, με μείωση των κοινωνικών παροχών στην Υγεία και την Πρόνοια!

Δεν θα παραδώσουμε την Ασφάλισή μας στα νύχια των ασφαλιστικών, που τρίβουν τα χέρια τους..

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, πιστή στο άρμα της ΕΕ, ακολουθεί κατά γράμμα μία - μία τις απαιτήσεις του κεφαλαίου. Έρχεται να κάνει τη βρώμικη δουλειά που δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις με τις  εγκληματικές πολιτικές τους σε εργασιακά, ασφαλιστικά, μισθολογικά, αποθεματικά ταμείων  κλπ !

Όσον αφορά τα ταμεία ,από τη δεκαετία του ’50 καταληστεύονται  από το κράτος, υπέρ  βιομηχάνων, στο χρηματιστηριακό τζόγο μετά,  με το PSI κατόπιν(-13 δις),για να φτάσουμε στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου της σημερινής κυβέρνησης που υποχρέωσε τα ταμεία-και όχι μόνο-να καταθέσουν τα αποθεματικά τους στην τράπεζα της Ελλάδος, υπέρ τραπεζιτών και δανειστών αυτή τη φορά!

Συνάδελφοι,ισσες

Το κύμα των αντιλαϊκών μέτρων δεν λέει να κοπάσει. Το νέο έτος πρέπει να μας βρει ετοιμοπόλεμους. Οι  απεργιακές μάχες Νοέμβρη- Δεκέμβρη έδειξαν ότι η ελπίδα βρίσκεται στους αγώνες μας, στην οργάνωσή μας. Με ισχυρό ταξικό μέτωπο μπορούμε να καθυστερούμε, να ματαιώνουμε σχεδιασμούς και μέτρα, να βάλουμε μπρος για να πάρουμε πίσω αυτά που χάσαμε, για νέες κατακτήσεις.

Για να κερδίσουν οι εργαζόμενοι, θα πρέπει να χάσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Σήμερα δεν αρκεί οργή, η αγανάκτηση από τη διάψευση των όποιων ελπίδων! Απαιτούνται αγώνες , σκληρές αναμετρήσεις που θα στρέφονται ενάντια στα συμφέροντα του κεφαλαίου. Αγώνες με σταθερό το μέτωπο σε κυβέρνηση - ΕΕ - κεφάλαιο και στο νέο και παλιό κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που προσπαθεί να ξεγελάσει τους εργαζόμενους προσπαθώντας να συμβιβάσει τα αντίθετα, τα συμφέροντα του εργοδότη με τον εργαζόμενο, να συμφιλιώσει τις ανάγκες μας με τα κέρδη της εργοδοσίας.

.  Η ανακοίνωση των νέων μέτρων από την κυβέρνηση να απαντηθεί αγωνιστικά, στις 4 Φλεβάρη .

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤON AΓΩΝΑ ΜΑΣ, ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΠΑΛΗΣ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ

ΤΟ ΔΣ

Last Updated (Tuesday, 26 January 2016 18:13)

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΩΝ ΠΕ « Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»

19/1/2016

αρ.πρ 5

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ  ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Συγκέντρωση Εκπαιδευτικών

(Σύλλογοι, ΕΛΜΕ, ΔΟΕ, ΟΛΜΕ...)

στο Υπουργείο Εργασίας

την Πέμπτη 21/1/2016 και ώρα 13:00

(με κήρυξη δίωρης διευκολυντικής στάσης εργασίας 12:00 – 14:00

ή 14:00 – 16:00 για την απογευματινή βάρδια

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ –Γ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΤΡΙΤΗ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016 ώρα 6.30 ΜΜ

5Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΓ/ΛΗΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΣ 5

Την Παρασκευή 29 του Γενάρη πραγματοποιείται Ολομέλεια των Προέδρων των Συλλόγων Εκπ/κών Π.Ε. Προκειμένου να πάει ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου με απόφαση,

Σας καλούμε  όλους να συμμετέχετε μαζικά στην Ενημέρωση-Γ.Συνέλευση

Του Συλλόγου μας.

Η κοινωνική ασφάλιση μας αφορά όλους!

Να μην παραιτηθούμε από τη ζωή μας!

Η φροντίδα για την Υγεία, την Πρόνοια, τις συντάξεις είναι δικαίωμα του λαού.

Το Δ.Σ.

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Αγγελονίδη Χριστίνα (2109922610/6945385686

Λώλης Κωνσταντίνος

(2109610234 / 6944395369)                         
email:
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 17 - 1- 2016
Αρ. Πρωτ.: 4

Προς τα Μέλη του Συλλόγου

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ,ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ,ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ,ΟΡΙΣΜΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, το Δ.Σ. του Συλλόγου στην Τακτική Συνεδρίασή του στις 12/1/2016 συζήτησε και πήρε αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα:

1. Προετοιμαζόμαστε για την Πανελλαδική-Πανεργατική Απεργία   στις  4 Φλεβάρη για την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης-κατακτημένης με αγώνες και αίμα με:

· ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ,ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ των μελών μας ,την Τρίτη  26/1/2016 (29/1 θα γίνει ολομέλεια Προέδρων)

· ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΑΝΩ, 1 σε κάθε περιοχή  του Συλλόγου μας. Οι σύλλογοι διδασκόντων μπορούν να φτιάξουν και άλλα πανώ.

· Η ΑΣΦΑΛΙΣΗ ( ΥΓΕΙΑ-ΠΡΟΝΟΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ) ΚΑΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ. ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΜΕ!!!!

2. Συζήτηση στις ΔΕΠ και τις Σχολικές επιτροπές των Δήμων  για τον επανακαθορισμό των ορίων των σχολείων-νηπιαγωγείων σε συνεργασία με τα σχολικά Συμβούλια  του κάθε σχολείου ,και την αναγκαιότητα νέων σχολικών κτιρίων.

3. Επείγει ο ορισμός συνδικαλιστικού εκπροσώπου σε κάθε σχολείο-νηπιαγωγείο, για την καλύτερη σύνδεση και ενημέρωση του σωματείου με τα μέλη του. Τα μέλη του ΔΣ θα διερευνήσουν το θέμα.

4. Για τα πολιτιστικά του Συλλόγου μας ήδη έχει προγραμματιστεί το πρώτο θέατρο (21/1 «Σταματία το γένος Αργυροπούλου», στο Θέατρο του Νέου Κόσμου) Έχει σταλεί ενημερωτικό.

5. Θα πραγματοποιηθεί επίσης το επόμενο διάστημα η καθιερωμένη εκδήλωση για τα παιδιά των συναδέλφων και το Γλέντι του Συλλόγου.

6. Τις επόμενες μέρες θα βγουν ανακοινώσεις σχετικά με το χορευτικό του Συλλόγου και κάποιες ιδέες Συναδέλφων ,που έγιναν στη Γεν. Συνέλευση του Δεκεμβρίου.

7. Ενημερωτικό θα σταλεί επίσης για την  2η για φέτος Εθελοντική Αιμοδοσία – προσφοράς ζωής  των μελών και φίλων του Συλλόγου μας.(24/2)

8. Για την κάθε μια από τις παραπάνω δράσεις, μόλις οριστικοποιηθεί η ημερομηνία, θα πάρετε αντίστοιχο ενημερωτικό.

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ! ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ε.Ε .ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ-ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΩΝ ΤΟΥΣ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ 2016

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΩΝ Π.Ε «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ» αρ.πρ.2 / 15-1-2015

ΠΑΜΕ ΘΕΑΤΡΟ…

ΠΕΜΠΤΗ 21/1/2016 ,   ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

«ΣΤΑΜΑΤΙΑ,ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ» του Κώστα Σωτηρίου. Παίζει η Ελένη Ουζουνίδου

Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος   Σκηνικά-κοστούμια: Μαγδαληνή Αυγερινού , Μουσική επιμέλεια: Νέστορας Κοψίδης

…Γεννημένη στην Αθήνα στα μέσα της δεκαετίας του ’30, η Σταματία , το γένος Αργυροπούλου, είναι κόρη ανώτερου δημοσίου υπαλλήλου, διαπαιδαγωγημένη με τα χρηστά ήθη της εποχής και αρραβωνιασμένη με λοχαγό του Εθνικού Στρατού. Ζει στην αυλή του σπιτιού της, αδυνατώντας να παρακολουθήσει τη ζωή που προχωράει δίπλα της...... Προσκολλημένη σε αυτό που η ίδια θεωρεί εθνικά, ηθικά και θρησκευτικά σωστό, καταλήγει να έρθει σε ρήξη με το περιβάλλον της και μας παρασέρνει στον κόσμο του γλυκόπικρου , μα τόσο λυτρωτικού για την εποχή μας, γέλιου …

ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:9.15 ΜΜ        ΤΙΜΗ: 12 ευρώ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ από Δημαρχείο Αργυρούπολης , με το πούλμαν του Συλλόγου, στις  8.15 μμ

 

Δηλώσεις συμμετοχής, στα μέλη του ΔΣ μέχρι Τρίτη 19/1

 
ankara escort ankara escort bayan escort ankara escort bayan ankara ankara escort escort ankara