Ο καιρος
Who's Online
We have 13 guests online
Εργασιακα δικαιωματα Εκπαιδευτικων Π.Ε.
Μεταφραστης
Λεξικο νεοελληνικης
Αναζητηση στο google
Εφημερευοντα Φαρμακεια
Εφημερευοντα νοσοκομεια
Θεατρα με εκπτωση
Κρατικο Πιστοποιητικο Γλωσσομαθειας
Περισσοτερα Αρθρα .....

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θουκυδίδης


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Αγγελονίδη Χριστίνα (2109922610/6945385686

Λώλης Κωνσταντίνος

(2109610234 / 6944395369)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 12/10/2016
Αρ. Πρωτ.: 40

Προς τα Μέλη του Συλλόγου

Μάθημα κολύμβησης.

Ασάφειες και δυσκολίες στην υλοποίησή του.


Η κολύμβηση, όπως και γενικότερα ο αθλητισμός, είναι ανάγκη των παιδιών και πρέπει να παρέχεται αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν από το κράτος, εξασφαλίζοντας όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις (εξειδικευμένο προσωπικό, χώρους άθλησης, μετακινήσεις κ.ά.) και  θα πρέπει να εισαχθεί σταδιακά σε όλο το πρόγραμμα του Δημοτικού Σχολείου».


Το μάθημα,σύμφωνα με το υπ.παιδείας θα γίνει υποχρεωτικά και κατά προτεραιότητα στη Γ' τάξη και σε ειδικές περιπτώσεις στη Δ' τάξη των Δημοτικών Σχολείων της χώρας για ένα τρίμηνο και θα περιλαμβάνει 10 - 12 δίωρα μαθήματα (συμπεριλαμβανομένης της μετακίνησης), σε κολυμβητήρια που απέχουν μέχρι 25 χλμ. από το σχολείο και ότι θα συμμετέχει ένα τμήμα της τάξης κάθε φορά. Η μετακίνηση δεν θα καλύπτεται χρηματικά από το ΥΠΠΕΘ. Παρόντες θα είναι έως 4 εκπαιδευτικοί/γυμναστές, εκ των οποίων ο ένας θα είναι ο υπεύθυνος και οι υπόλοιποι θα προπονούν τα παιδιά. Αν δεν επαρκούν οι γυμναστές του σχολείου, θα προσληφθούν αδιόριστοι γυμναστές με ειδικότητα στην κολύμβηση.

Με βάση τα παραπάνω, διατυπώνουμε τα εξής ερωτήματα:


 • Ποιος θα πληρώνει για τη μετακίνηση των μαθητών προς και από το γυμναστήριο; Η Περιφέρεια που έχει συγκεκριμένες πιστώσεις; Η Σχολική Επιτροπή του δήμου που υποχρηματοδοτείται; `Η οι γονείς;


 • Ποιος θα πληρώσει τον εξοπλισμό (μπουρνούζι, σκουφάκι, μαγιό) που απαιτείται για το μάθημα; Τι θα γίνει αν κάποιος γονιός δεν έχει τη δυνατότητα να αγοράσει εξοπλισμό;


 • Πώς θα μπορέσουν τα διάφορα Δημοτικά Σχολεία να συντονιστούν, τη στιγμή μάλιστα που με βάση τις υπουργικές αποφάσεις,  πολλοί εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων ήδη διδάσκουν σε διαφορετικά σχολεία, προκειμένου να συμπληρώσουν τις υποχρεωτικές διδακτικές ώρες;


 • Πώς θα μπορούν να λειτουργούν παράλληλα τα σχολεία όταν θα φεύγουν εκπ/κοί ως συνοδοί των αντίστοιχων τμημάτων;

Το υπουργείο Παιδείας πρέπει άμεσα να απαντήσει στα παραπάνω ερωτήματα ,που δεν είναι ρητορικά. Γιατί από πολλές πλευρές (γονείς, διευθυντές, δασκάλους) έρχεται η εικόνα ότι το πρόγραμμα της κολύμβησης δυσκολεύεται «να περπατήσει» γιατί υπάρχουν ασάφειες και αδυναμίες στην υλοποίησή του.  Η μετακίνηση πρέπει να γίνεται αποκλειστικά με δημόσια ευθύνη για τη χρηματοδότηση αλλά και την ασφάλεια των μαθητών, χωρίς καμία επιβάρυνση των γονιών. Ο αριθμός των απαιτούμενων κολυμβητηρίων θα πρέπει να καθορίζεται με βάση τις ανάγκες αυτές και όχι να καθορίζει αυτός τη δυνατότητα υλοποίησης του προγράμματος. Να εξασφαλιστεί ότι όλα τα παιδιά θα πάρουν δωρεάν και με κρατική ευθύνη τον απαραίτητο εξοπλισμό για το μάθημα και να μην αποκλειστεί ούτε ένα παιδί.

«Χωρίς δαπάνη για το υπουργείο»

Διευκρινίσεις για το ζητήματα αυτά έδωσε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά ότι το βάρος θα πέσει και στις πλάτες των γονιών. Σύμφωνα με το υπουργείο, «το κόστος μετακίνησης θα καλυφθεί α) σύμφωνα με την ΚΥΑ 24001/2013, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με την παρ. 8 του άρθρου 63 του ν. 4415/2016 (ΦΕΚ 159/τ.Α'/06-09-2016), β) από τους δήμους που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να αναλάβουν το κόστος μετακίνησης και γ) με συνδρομή άλλων φορέων εφόσον το επιθυμούν (Σύλλογοι Γονέων, άλλοι τοπικοί και περιφερειακοί φορείς κ.ά.). Για το σχολικό έτος 2017 - 2018, θα προβλεφθούν επιπλέον πιστώσεις στις Σχολικές Επιτροπές των δήμων για την κάλυψη των αναγκών της εφαρμογής του αντικειμένου της κολύμβησης.


TO ΔΣ

 

  


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Αγγελονίδη Χριστίνα (2109922610/6945385686

Λώλης Κωνσταντίνος

(2109610234 / 6944395369)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 11/10/2016
Αρ. Πρωτ.:38

Προς τα Μέλη του Συλλόγου

1η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ  ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ(2016-17)

... “Για να είναι όλοι καλά, έτσι που εμείς, να μη νιώθουμε ντροπή, για την τόση χαρά μας “...

(Γιάννης Ρίτσος )

TETAΡΤΗ  19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

ΑΠΟ ΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΧΡΙ ΤH 1 ΤO ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Στο  6ο ΔΣ Αργυρούπολης(Κυκλάδων 7)

Παρακαλούμε τους διευθυντές/-ντριες να ενημερώσουν   τους     συναδέλφους για  την αιμοδοσία. Να διευκολύνουν τους συναδέλφους αιμοδότες , απαλλάσσοντάς τους από τα   διδακτικά καθήκοντα την ημέρα της αιμοδοσίας (όπως  ορίζει ο σχετικός νόμος).

Υπενθυμίζουμε:

Ο εθελοντής αιμοδότης με την πρώτη του αιμοδοσία αποκτά κάρτα εθελοντή αιμοδότη.

Η εθελοντική αιμοδοσία επιβραβεύεται και με άδεια από την υπηρεσία στην οποία απασχολείται ο αιμοδότης (2εργάσιμες ημέρες μετ' αποδοχών, χωρίς να υπολογίζεται σε αυτές η ημέρα της αιμοδοσίας).

Καλούμε τους συναδέλφους, να στηρίξουν μαζικά την αιμοδοσία, είτε συμμετέχοντας οι ίδιοι, είτε στέλνοντας και άλλους (συγγενείς, φίλους κλπ κι ας μην είναι εκπαιδευτικοί).                                           ΤΟ ΔΣ

 

 


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Αγγελονίδη Χριστίνα (2109922610/6945385686

Λώλης Κωνσταντίνος

(2109610234 / 6944395369)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη,5/10/2016
Αρ. Πρωτ.: 38

Προς τα Μέλη του Συλλόγου


Κλείνουν  τμήματα στα ΕΠΑΛ!! Εκατοντάδες μαθητές αναγκάζονται να αλλάξουν ή να εγκαταλείψουν τον τομέα και την ειδικότητα της επιλογής τους!


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και το Υπουργείο Παιδείας, συνεχίζουν την πολιτική των περικοπών και στην παιδεία δίνοντας ένα ακόμα χτύπημα στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας. Με την απόφαση του Υπουργού Παιδείας (αρ. πρωτ: Φ12/159571/Δ4/28-09-2016) σχετικά με την έγκριση ολιγομελών τμημάτων στα ΕΠΑΛ , κλείνουν δεκάδες τμήματα όχι μόνο σε όλη την Αττική αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα.

Πρόκειται για ενέργεια που στρέφεται ενάντια στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών αλλά ταυτόχρονα και ενάντια στους εκπαιδευτικούς.

Με την απόφαση αυτή αναγκάζουν παιδιά να αλλάξουν σχολικό περιβάλλον, μετά από δύο ή τρεις χρονιές στο σχολείο τους, προκειμένου να τελειώσουν την ειδικότητά τους. Να μετακινούνται δηλαδή σε μεγάλες αποστάσεις διασχίζοντας 2, 3 ή και περισσότερους δήμους. Ακόμα χειρότερα σε πολλές περιπτώσεις αναγκάζουν τα παιδιά να αλλάξουν τομέα γιατί δεν υπάρχει πρόσβαση σε αντίστοιχο τομέα (π.χ. νησιά Αργοσαρωνικού).

Όλες αυτές οι αποφάσεις «εξορθολογισμού» έρχονται να προστεθούν στα ήδη συγχωνευμένα τμήματα τομέων και ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ που δεν προτάθηκαν να λειτουργήσουν από τις Περιφερειακές Δ/νσεις αλλά και στις πιέσεις για συμπτύξεις τμημάτων στα Λύκεια, στις Ομάδες Προσανατολισμού και στα Γυμνάσια.( περικοπές ωρών στο Γυμνάσιο, την κατάργηση των υπευθύνων στα εργαστήρια σε Γυμνάσια και Λύκεια, τις αλλαγές στα Ολοήμερα στη Πρωτοβάθμια. ).Συνεχίζουν στο δρόμο των προηγούμενων κυβερνήσεων όπως με τις 2.000 συγχωνεύσεις σχολείων επί ΠΑΣΟΚ – Διαμαντοπούλου, τις 2.000 διαθεσιμότητες επί ΝΔ – Αρβανιτόπουλου!

Απαιτούμε:

 • Να μη κλείσει κανένα τμήμα των ΕΠΑΛ. Κάθε νέος να μπορεί να έχει πρόσβαση στην ειδικότητα που επιλέγει. Να καλυφθούν όλες οι ελλείψεις και οι χαμένες διδακτικές ώρες.

 • Να μη δοθεί ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των λαϊκών οικογενειών και των μαθητών. Δωρεάν και με κρατική ευθύνη να δίνονται όλα τα απαραίτητα αναλώσιμα, τα βιβλία, κ.α. Δωρεάν βιβλία σε όλους τους σπουδαστές και όχι από φωτοτυπίες.

 • Να καταργηθεί κάθε πιστοποίηση, κάθε επαγγελματική εξέταση, το πτυχίο να είναι η μόνη προϋπόθεση για το επάγγελμα.

 • Η πρακτική άσκηση να είναι ενταγμένη οργανικά στη μάθηση. Ασφάλιση και πληρωμή με βάση το κατώτερο μεροκάματο του ανειδίκευτου εργάτη.

 • Εργαστήρια σύγχρονα χωρίς την εμπλοκή εταιριών και ιδιωτών, βιβλία σύγχρονα με την ευθύνη του κράτους.

 • Μείωση των μαθητών ανά τάξη και εργαστήριο (δύο εκπαιδευτικούς ανά 10 μαθητές), η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών ευθύνη του κράτους καμία εμπλοκή των επιχειρήσεων

Να µην επιτρέψουμε η μόρφωση των παιδιών μας και τα δικαιώματά

 

μας να μπουν στον µόνιµο κόφτη Κυβέρνησης – Ε.Ε. –ΣΕΒ-ΔΝΤ

Έγγραφο1


 


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Αγγελονίδη Χριστίνα (2109922610/6945385686

Λώλης Κωνσταντίνος

(2109610234 / 6944395369)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη,5/10/2016
Αρ. Πρωτ.: 37

Προς τα Μέλη του Συλλόγου


Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακολουθώντας το ίδιο μονοπάτι των προηγούμενων κυβερνήσεων επιτέθηκε σήμερα στους συνταξιούχους,

στους απόμαχους της δουλειάς αλλά όχι του αγώνα.

Όταν δε φτάνουν η κοροϊδία και η εξαπάτηση, όταν δεν αρκεί η μετατροπή του άσπρου σε μαύρο, το βάφτισμα των περικοπών σε αυξήσεις, τότε χρησιμοποιείται η γνώριμη μέθοδος της καταστολής και των χημικών


Καταγγέλλουμε την ένταση της τρομοκρατίας και τη σημερινή         επίθεση των δυνάμεων καταστολής στους συνταξιούχους.

Καλούμε εργαζόμενους και συνταξιούχους, να οργανωθούν στα σωματεία τους, να δυναμώσουν τους αγώνες τους, για να διεκδικήσουμε αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, αναπλήρωση των απωλειών μας που για εμάς δεν είναι «περασμένα-ξεχασμένα», να απαντήσουμε αγωνιστικά στο νέο κύμα επίθεσης που προετοιμάζουν κυβέρνηση-ΕΕ-κουαρτέτο-επιχειρηματικοί όμιλοι!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                    Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                                                            ΛΩΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣΈγγραφο1 


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Αγγελονίδη Χριστίνα (2109922610/6945385686

Λώλης Κωνσταντίνος

(2109610234 / 6944395369)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 19/9/2016
Αρ. Πρωτ.: 36

Προς τα Μέλη του Συλλόγου

Δελτίο Τύπου

Για την παράδοση των πρακτικών των Συλλόγων Διδασκόντων των Νηπιαγωγείων

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Παραδόθηκαν σήμερα 19/9 τα πρακτικά των περισσότερων Συλλόγων Διδασκόντων (ΣΔ) των Νηπιαγωγείων του Συλλόγου μας (17) ,όπως και των 4 άλλων συλλόγων της Δ’ Διεύθυνσης, στις Σχολικές Συμβούλους.

Βασικό μας αίτημα ήταν να γίνουν σεβαστές οι αποφάσεις των ΣΔ, τόσο για την κατανομή των τμημάτων όσο και για την ανάθεσή τους στις νηπιαγωγούς,  ανάλογα με τις συνθήκες κάθε Νηπιαγωγείου.

Οι Σχολικές Σύμβουλοι παρέλαβαν τα πρακτικά . Δήλωσαν  ότι θα διαβιβάσουν στην Περιφερειακή Διεύθυνση τα αιτήματα των συλλόγων, όπως και τα πάμπολλα ζητήματα που προκύπτουν στην καθημερινή λειτουργία των Νηπιαγωγείων και τέθηκαν στη συνάντηση. .  Διευκρίνισαν ότι, αν δεν υπάρξει θετική απάντηση, δε "μπορούν να υπογράψουν προγράμματα που έρχονται σε αντίθεση με τις Υπουργικές Αποφάσεις και τις εγκυκλίους". Στην επισήμανση από μεριάς του συλλόγου μας ,ότι η Κα Μπασούκα στη συνάντηση με επτά συλλόγους, είπε ότι οι νομοθετικές ρυθμίσεις είχαν τη σύμφωνη γνώμη των σχ. Συμβούλων ,το αρνήθηκαν.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. χαιρετίζει την πλειοψηφία των ΣΔ των Νηπιαγωγείων του Συλλόγου μας, που συμπορεύτηκε με τις αποφάσεις του Συλλόγου και του Κλάδου και καλεί και τους υπόλοιπους ΣΔ να πράξουν το ίδιο. Ήδη αρκετοί ακόμα ΣΔ έχουν ενημερώσει το Δ.Σ. ότι θα κάνουν το ίδιο.

Συναδέλφισσες,

Προχωράμε μαζικά και αποφασιστικά  στην κατάθεση των πρακτικών και των ωρολογίων προγραμμάτων και δια της διοικητικής οδού ,όπως κάθε χρόνο. Είμαστε σε ετοιμότητα!


το Δ.Σ.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Αγγελονίδη Χριστίνα (2109922610/6945385686

Λώλης Κωνσταντίνος

(2109610234 / 6944395369)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 16/9/2016
Αρ. Πρωτ.:35

Προς τα Μέλη του Συλλόγου


ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ

Συνάδελφισσες,οι

Το ΔΣ του συλλόγου μας ανακοινώνει ότι την Τρίτη, 20/9  στις  2 μμ ,θα παραδοθούν τα πρακτικά των Νηπιαγωγείων ,μαζί με άλλους συλλόγους της Δ’ Διεύθυνσης, στις σχολικές συμβούλους.(Συγγρού 165 .)Ως εκ τούτου, καλούνται οι συναδέλφισσες  Νηπιαγωγοί ,να συμμετάσχουν μαζικά στην παράσταση διαμαρτυρίας- παράδοσης των πρακτικών .Το ΔΣ συνεχίζει να συγκεντρώνει πρακτικά μέχρι και την Δευτέρα 19/9. Συλλογικά οργανώνουμε τον αγώνα μας.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΤΟ ΔΣ

 

Έγγραφο1

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΩΝ ΠΕ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»

Αρ.πρ. 34
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Έξω οι ΜΚΟ (μη κερδοσκοπικές) από τα Δημόσια Σχολεία


Το ΔΣ του Συλλόγου μας, χαιρετίζει τους συναδέλφους, που με την στάση τους στο σεμινάριο(Αγ. Δημήτριος κι ένα κομμάτι του Αλίμου),στις 8/9, έδειξαν την αντίθεσή τους στην εμπλοκή «μη κερδοσκοπικών οργανώσεων» και όχι μόνο, στην παιδαγωγική διαδικασία και  αποχώρησαν από αυτό. (Προωθήθηκε επισήμως από το Υπουργείο και  σχολική σύμβουλο).

Ο Σύλλογός μας εκφράζει την πάγια αντίθεσή του στην παρουσία τους στο Δημόσιο Σχολείο, σε όλο αυτό το πλέγμα του επαγγελματικού εθελοντισμού και στην στρατηγική επιλογή, όλων των κυβερνήσεων, για την εκχώρηση βασικών τομέων ευθύνης (και στη δική μας περίπτωσης της Εκπαίδευσης) σε ΜΚΟ (μη κερδοσκοπικές ,μη κυβερνητικές κλπ) , οι οποίες λειτουργούν ως εργολαβικά γραφεία Κρατικών Προγραμμάτων με το αζημίωτο. Σε αυτό το πλαίσιο, το στοιχειώδες δικαίωμα στην Εκπαίδευση γίνεται στόχος κερδοσκοπικών δραστηριοτήτων.  Xαρακτηριστικό παράδειγμα το εν λόγω σεμινάριο  με την παρουσία  της  QualityNet Foundation,    στο οποίο ζητούνταν από 5 έως 7 ευρώ από κάθε μαθητή για τη συμμετοχή του,(πέρα από το περιεχόμενο τέτοιων σεμιναρίων).

Ο Σύλλογος αγωνίζεται να μην περάσει, στη συλλογική συνείδηση, η παρουσία όλων αυτών των οργανώσεων-οργανισμών κλπ,  ως αυτονόητο – «φυσικό φαινόμενο» για την κάλυψη βασικών αναγκών των δομών και λειτουργίας της Εκπαίδευσης. Να αφυπνίσει γονείς και εκπαιδευτικούς και από κοινό μετερίζι να διεκδικήσουν το αυτονόητο : Δημόσια Δωρεάν Παιδεία που να ανταποκρίνεται ολόπλευρα στις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των παιδιών, χωρίς «στηρίγματα» σε επαγγελματίες «φιλανθρώπους». Η Δημόσια Δωρεάν Εκπαίδευση άπτεται της αποκλειστικής ευθύνης του Κράτους. Κανένας ιδιώτης και καμιά ΜΚΟ δεν μπορεί να παρεμβαίνει στα σχολεία και να εκπονεί προγράμματα.


Λαμβάνοντας υπ ’όψιν τα προαναφερθέντα, επισημαίνουμε τις ευθύνες της προϊσταμένης αρχής και της Σχολικής Συμβούλου, που επέβαλαν την  παρουσία και παρέμβασή  της  στο εν λόγω σεμινάριο.

Τονίζουμε ότι τέτοια σεμινάρια πρέπει να γίνονται με την παρουσία Πανεπιστημιακών Δασκάλων ,εξειδικευμένων εκπαιδευτικών κλπ -δημόσιων φορέων.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Π.Ε. « Ο Θουκυδίδης» καταδικάζει την όποια δραστηριοποίηση ΜΚΟ στο  Σχολείο με σκοπό την εκπόνηση εκπαιδευτικού προγράμματος και όχι μόνο.

Τα μάτια μας και τα αντανακλαστικά μας πρέπει να είναι σε εγρήγορση!

11/9/2016

ΤΟ ΔΣ

Έγγραφο1

 

Last Updated (Monday, 19 September 2016 14:05)

 Last Updated (Monday, 12 September 2016 14:32)

 


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Αγγελονίδη Χριστίνα (2109922610/6945385686

Λώλης Κωνσταντίνος

(2109610234 / 6944395369)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 5/9/2016
Αρ. Πρωτ.: 31

Προς τα Μέλη του Συλλόγου,ΔΟΕ

Το Δ.Σ του ΣΕΠE «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ», ύστερα από τη μαζική σύσκεψη που είχε με τις νηπιαγωγούς του συλλόγου μας, την Δευτέρα στο 6ο ΔΣ Αργυρούπολης, για θέματα λειτουργίας των νηπιαγωγείων ,υιοθετώντας και  προτάσεις της πλειοψηφίας των παριστάμενων συναδέλφων για άμεση αγωνιστική απάντηση στην υπουργική απόφαση για τη λειτουργία του νέου τύπου ολοήμερου νηπιαγωγείου ,αποφασίζει και καταθέτει το παρακάτω κείμενο:


ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΝΗΠ/ΓΕΙΩΝ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ (ΝΕΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ)
Οι κάτωθι νηπιαγωγοί: Παίρνοντας υπόψη μας όλες τις ρυθμίσεις που ψήφισε η κυβέρνηση την προηγούμενη σχολική χρονιά αλλά και μέσα στο καλοκαίρι ( Αλλαγή του χαρακτήρα και στην ουσία κατάργηση των τμημάτων ένταξης, άρθρο 35 για διπλ/σμό από 7 σε 14 του ελάχιστου αριθμού νηπίων για τη λειτουργία τμήματος, περιορισμούς στην εγγραφή των παιδιών στα ολοήμερα νηπιαγωγεία, Ενιαίος τύπος Ολοήμερου Νηπιαγωγείου, αυξημένο διδακτικό ωράριο των νηπιαγωγών, νέο ωρολόγιο πρόγραμμα …….) και ύστερα από διεξοδική συζήτηση διαπιστώσαμε ότι με τις ρυθμίσεις αυτές :

 • Χάνεται η οποιαδήποτε παιδαγωγική σύνδεση είχε το  Ολοήμερο με την πρωινή λειτουργία του τμήματος. Καταργείται η υποχρεωτική φοίτηση για τα παιδιά που έχουν επιλέξει το ολοήμερο πρόγραμμα, το οποίο μετατρέπεται σε προαιρετικό  με εντελώς διαφορετική σύνθεση από αυτή του πρωϊνού (βασικού), αφού σε αυτό θα φοιτούν παιδιά από διαφορετικά τμήματα και δεν λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαίτερες παιδαγωγικές και ψυχολογικές ανάγκες της  ευαίσθητης ηλικίας νηπίων και προνηπίων.

 • Διακρίνονται οι θέσεις των νηπιαγωγών σε κάθε σχολική μονάδα και δεν είναι ενιαίες, ισότιμες και ισάξιες τόσο στο διδακτικό ωράριο όσο και στο παιδαγωγικό τους έργο με την κατάργηση της εναλλαγής του ωραρίου των Νηπιαγωγών στο ολοήμερο τμήμα, όπως ίσχυε μέχρι τώρα.

 • Υποβαθμίζεται ο ρόλος του Νηπιαγωγείου καθώς και της Νηπιαγωγού, που θα αναλάβει το προαιρετικό Ολοήμερο τμήμα, το οποίο ουσιαστικά μετατρέπεται σε παιδοφυλακτήριο, αφού δεν προβλέπεται καμία  επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ των Νηπιαγωγών σε ότι αφορά τους εκπ/κούς στόχους.

 • Θεσμοθετείται η αύξηση του ωραρίου των Νηπιαγωγών σε 30 ώρες (με την εφαρμογή εφημεριών, πρόωρη υποδοχή ) με πρότυπο τα διδακτικά 45λεπτα του δημοτικού σχολείου.

 • Ανοίγει ο δρόμος για υπεραριθμίες και κινητικότητα νηπιαγωγών, απολύσεις αναπληρωτών και νέες ελαστικές σχέσεις εργασίας στο χώρο του νηπιαγωγείου (ωρομίσθιοι, άλλες ειδικότητες…)

 • Με βάση τα παραπάνω ζητάμε:

1. Να αποσυρθούν όλες οι σχετικές κυβερνητικές ρυθμίσεις, υπουργικές αποφάσεις και τροπολογίες, που έχουν ψηφιστεί πρόσφατα.

2.Να μειωθεί ο αριθμός των νηπίων/προνηπίων  15 ανά τμήμα.

3.  Να εφαρμοστεί επιτέλους ο νόμος για παραπέρα μείωση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα με διαγνώσεις νηπίων(ειδική παιδαγωγική στήριξη).

4. Να θεσμοθετηθεί το ωράριο των νηπιαγωγών στη βάση της θέσης για ενιαίο ωράριο όλων των εκπαιδευτικών.

5. Να θεσμοθετηθεί η δίχρονη προσχολική αγωγή, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, σε κατάλληλες σύγχρονες υποδομές.

6.Το ολοήμερο τμήμα να λειτουργεί με εναλλάξ νηπιαγωγούς,με βάση τις αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥΣ ,ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ,ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ,ΣΤΗ  1:30 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 15/9

 

 
ankara escort ankara escort bayan escort ankara escort bayan ankara ankara escort escort ankara