Ο καιρος
Who's Online
We have 6 guests online
Εργασιακα δικαιωματα Εκπαιδευτικων Π.Ε.
Μεταφραστης
Λεξικο νεοελληνικης
Αναζητηση στο google
Εφημερευοντα Φαρμακεια
Εφημερευοντα νοσοκομεια
Θεατρα με εκπτωση
Κρατικο Πιστοποιητικο Γλωσσομαθειας
Περισσοτερα Αρθρα .....

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θουκυδίδης

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Αγγελονίδη Χριστίνα (2109922610/6945385686

Λώλης Κωνσταντίνος

(2109610234 / 6944395369)                         
email:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη,20/5/2015
Αρ. Πρωτ.: 114

Προς τα Μέλη του Συλλόγου

 

Μετατάξεις από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση-προτάσεις.

Σοβαρά προβλήματα σε χιλιάδες συναδέλφους δημιούργησαν οι υποχρεωτικές μετατάξεις, που πραγματοποιήθηκαν το 2013 και μετά, εκπαιδευτικών ειδικοτήτων από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (ή και σε διοικητικές θέσεις) με ευθύνη της προηγούμενης συγκυβέρνησης  ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ,κυριολεκτικά  με το "πιστόλι στον κρόταφο".

Παραβίασαν ακόμα και τους υπάρχοντες νόμους, αφού είναι γνωστό ότι προηγούνται οι μεταθέσεις και στην πορεία εξετάζονται οι αιτήσεις για μετάταξη, με βάση τα κενά που απομένουν.

Έγιναν συνεπώς σε βάρος συναδέλφων των ειδικοτήτων που υπηρετούσαν μέχρι εκείνη τη στιγμή στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και που στερήθηκαν οργανικές που δικαιούνταν. Στερήθηκαν επανειλημμένα το δικαίωμα της μετάθεσης για τις ίδιες θέσεις, ενώ είχαν, σε αρκετές περιπτώσεις, πολύ περισσότερα μόρια από όσους μετατάχθηκαν. Επιπλέον, σε μια σειρά περιπτώσεων δεν έγινε ο απαραίτητος έλεγχος των στοιχείων που δήλωναν οι υποψήφιοι προς μετάταξη από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι οργανικές που εξαγγέλθηκαν για τους μεταταγμένους συναδέλφους αποδείχθηκαν απάτη .Το πρόβλημα ξεκίνησε από τις χιλιάδες συμπτύξεις-συγχωνεύσεις σχολείων, τα πολυπληθή τμήματα, την αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, την κινητικότητα-διαθεσιμότητα.

 

Μέτρα που παραμένουν και σήμερα, καθώς και η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, απέρριψε τα δίκαια αιτήματα για επαναλειτουργία των σχολείων που έκλεισαν, για επαναφορά του ωραρίου, για μείωση του αριθμού των παιδιών στην τάξη. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο σχέδιο νόμου για το Δημόσιο με τίτλο "Εκδημοκρατισμός της διοίκησης-Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση-Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις", η κυβέρνηση, πιστή στις δεσμεύσεις προς την ΕΕ και τους δανειστές, προωθεί την κινητικότητα, που συνδέεται με την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και την εξοικονόμηση οικονομικών πόρων, κυρίως από το λεγόμενο «μη μισθολογικό κόστος». Σ ’αυτή τη λογική τοποθετήθηκε και ο υφυπ .παιδείας Κουράκης στη συνάντηση με επιτροπή μεταταγμένων συναδέλφων στις 19/5/2015,κατά τη διάρκεια στάσης εργασίας.

Στη βάση αυτή, προτείνουμε και απαιτούμε:

 1. Να δοθεί η δυνατότητα να γυρίσουν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση σε όσους συναδέλφους πήραν μετάταξη (σε εκπαιδευτικές ή διοικητικές θέσεις) και το επιθυμούν.
 2. Ενιαία μοριοδότηση (ανά μεταθετική περιοχή) όσων (μεταταγμένων) επιθυμούν να μείνουν στην ΠΕ και όσων υπέβαλλαν αίτηση μετάθεσης το 2013 και το 2014. Να συμπεριληφθούν και όσοι έκαναν αίτηση μετάταξης το 2013, αλλά αυτή απορρίφθηκε. Έλεγχος μορίων και σύνταξη πινάκων (ανά μεταθετική περιοχή) με βάση τα μόριά τους. Στις περιπτώσεις που κατά τον έλεγχο διαπιστωθεί ότι υπάρχουν μεταταγμένοι που έχουν δηλώσει ψευδή στοιχεία να ακυρωθεί αυτόματα η μετάταξη.
 3. Μετά τον έλεγχο των μορίων τους και τη σύσταση ενιαίων πινάκων να δοθεί οργανική στους μεταταγμένους  για τις μη προϋπάρχουσες ειδικότητες στην ΠΕ (ΠΕ05 Γαλλικών, ΠΕ07 Γερμανικών, ΠΕ08 Καλλιτεχνικών, ΠΕ19-20 Πληροφορικής και ΠΕ32 Θεατρικών Σπουδών).
 4. Για τις προϋπάρχουσες στην ΠΕ ειδικότητες (ΠΕ06 Αγγλικών, ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής και ΠΕ16 Μουσικής) να πάρουν μετάθεση αναδρομικά και όσοι συνάδελφοι της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης είχαν κάνει αίτηση το 2013 και το 2014 και είχαν περισσότερα μόρια από το τελευταίο συνάδελφο που πήρε μετάταξη (πάντα για την ίδια μεταθετική περιοχή). Η τοποθέτηση στις οργανικές για τις προϋπάρχουσες ειδικότητες (μεταταγμένοι και αναδρομικής μετάθεσης) να γίνει με βάση τα μόρια. Όσοι επιθυμούν, να διατεθούν και στο οικείο ΠΥΣΔΕ της περιοχής (π.χ. από το ΠΥΣΠΕ Πειραιά, στο ΠΥΣΔΕ Πειραιά).
 5. Επαναφορά του ωραρίου των εκπαιδευτικών στη Δευτεροβάθμια και ταυτόχρονα εξίσωση του ωραρίου της Πρωτοβάθμιας με το ωράριο της Δευτεροβάθμιας. Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα στους 15 το πολύ για νηπιαγωγεία - Α, Β δημοτικού και στους 20 για υπόλοιπες τάξεις δημοτικού και γυμνάσια – λύκεια. Να επανιδρυθούν τα σχολεία που καταργήθηκαν ή συγχωνεύθηκαν.
 6. Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων εκπαιδευτικών αναγκών. Απόδοση οργανικών θέσεων, κανένας εκπαιδευτικός χωρίς οργανική θέση. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, μονιμοποίηση των αναπληρωτών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις
 7. Να καταργηθεί όλο το πλαίσιο της κινητικότητας και κάθε έννοια ελαστικοποίησης στην εργασία των εκπαιδευτικών. Κατάργηση του Π.Δ. 48/28-2-2014 για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις υπεράριθμων εκπαιδευτικών της δημόσιας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

 

ΤΟ ΔΣ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Αγγελονίδη Χριστίνα (2109922610/6945385686

Λώλης Κωνσταντίνος

(2109610234 / 6944395369)                         
email:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 19 - 5- 2015
Αρ. Πρωτ.:113

Προς τα Μέλη του Συλλόγου

 

 

 

 

 

 

 

Ψήφισμα ενάντια στην νομιμοποίηση της χρήσης ναρκωτικών

Το ΔΣ του συλλόγου μας ,καταδικάζει κάθε προσπάθεια για τη νομιμοποίηση της χρήσης ναρκωτικών και στέκεται απέναντι σε όσους με τη δράση τους και την ανοχή τους υπερασπίζονται την αντεπιστημονική θέση για διαχωρισμό των ναρκωτικών σε «σκληρά» και «μαλακά».

Καταδικάζει όσους πρωτοστάτησαν  στη διοργάνωση της κινητοποίησης για τη νομιμοποίηση της κάνναβης στις 9 Μάη στην Αθήνα ή στη δημιουργία της «λέσχης κάνναβης» στη Θεσσαλονίκη.

Σε μια περίοδο που οι νέοι στερούνται ουσιαστικά το δικαίωμα στη ζωή με την επίθεση στα στοιχειώδη δικαιώματα τους, κάποιοι έχουν το θράσος να «διεκδικούν» το «δικαίωμα» στη χρήση της δήθεν αθώας κάνναβης.

Θέλουν το λαό και τη νεολαία στο δρόμο της παραίτησης και της φυγής ειδικά σε μια περίοδο, που λόγω της καπιταλιστικής κρίσης, αυξάνονται οι αιτίες που γεννούν και αναπαράγουν το φαινόμενο της ουσιοεξάρτησης (εκθέσεις ESPAD, INCB, EMCDDA).

Στη χώρα μας η κοινωνική ανοχή στα ναρκωτικά έχει 3πλασιάσει τη χρήση στους μαθητές και έχει μειώσει την ηλικία πειραματισμού και έναρξης της χρήσης πριν τα 13 έτη.

Δεν είναι η χρήση ναρκωτικών «ελεύθερη επιλογή», η χρήση και η εξάρτηση είναι ανελευθερία ,παραίτηση απ’ τη ζωή, γιατί ο άνθρωπος υποτάσσεται στο κυνήγι της ουσίας που κάνει χρήση.  Αυτό θέλουν όσοι μας στερούν τη μόρφωση, τη δουλειά, το μεροκάματο, την διέξοδο στον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

 

Αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά

και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά.

 

Οργανώνουμε τη δράση μας και διεκδικούμε:

 

 • Πρόληψη – θεραπεία – κοινωνική επανένταξη δημόσια και δωρεάν για όλους.
 • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλα τα προγράμματα θεραπείας
 • Τη δημιουργία «στεγνών» θεραπευτικών προγραμμάτων και Κέντρων Πρόληψης σε όλη τη χώρα
 • Προγράμματα Πρόληψης στα σχολεία, τις σχολές, το στρατό, στους χώρους που εργάζεται και διασκεδάζει η νεολαία
 • Μέτρα κατά της σχολικής διαρροής-προστασία ανέργων και ευάλωτων κοιν.ομάδων.                                  

 

ΤΟ ΔΣ

Last Updated (Wednesday, 20 May 2015 15:52)

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Αγγελονίδη Χριστίνα (2109922610/6945385686

Λώλης Κωνσταντίνος

(2109610234 / 6944395369)                         
email:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 19 - 2- 2015
Αρ. Πρωτ.: 112

Προς τα Μέλη του Συλλόγου

 

 

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Η Συντονιστική Επιτροπή των εκπαιδευτικών της ΠΕ από μετάταξη, καλούν τους εκπαιδευτικούς σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το υπουργείο Παιδείας, την Τρίτη 19/5 στις 9 π.μ. για να διαδηλώσουν ενάντια στην εισήγηση της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ που, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση “σε ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ανατρέπει την οικονομική ,οικογενειακή, κοινωνική ζωή 4000 ανθρώπων και μας οδηγεί στην ανεργία”.

Η Συντονιστική Επιτροπή θεωρεί ότι “η πρόταση περί ανάκλησης της μετάταξης μας είναι κατάφωρα άδικη και μας μετατρέπει για μια ακόμη φορά σε εξιλαστήρια θύματα των αποφάσεων του ΥΠΟΠΑΙΘ”.

To ΔΣ του Συλλόγου Εκπ/ων ΠΕ “Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»

κηρύσσει τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας

( 8 με 11 π.μ.) για τη συμμετοχή των συναδέλφων  στην κινητοποίηση.

 

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

 

ΤΟ ΔΣ

 


 


 


 


 


 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Αγγελονίδη Χριστίνα (2109922610/6945385686

Λώλης Κωνσταντίνος

(2109610234 / 6944395369)                         
email:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 28 - 4- 2015
Αρ. Πρωτ.: 107

Προς τα Μέλη του Συλλόγου

 

ΘΕΜΑ: ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ  ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

 

Συνάδελφοι , ισσες,

Πάγια θέση του ΔΣ του συλλόγου μας είναι ότι τα ζητήματα της εκπαίδευσης είναι ευθύνη του υπ. Παιδείας, που πρέπει να διαθέτει το κατάλληλο-μόνιμο προσωπικό, τις  απαραίτητες δομές-δημόσιες, δωρεάν και τα ανάλογα κονδύλια γι’ αυτά και δεν υποχωρούμε απ ’ αυτήν.

Η μόρφωση, η εκπαίδευση, δεν είναι εμπόρευμα.

Στο χώρο αυτό δεν «χωράνε» χορηγοί ,ΜΚΟ ,και κάθε άλλος φορέας που κάνει εμπόριο ελπίδας, με το αζημίωτο , βέβαια.

Το πρόβλημα γίνεται ακόμα πιο σοβαρό όταν αφορά τον ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα της ειδικής αγωγής (ανίχνευση-διάγνωση-θεραπεία).

Αναφερόμαστε και εκφράζουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση  στην πρόταση της δημοτικής αρχής για  σύναψη συμφωνητικού συνεργασίας του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης και μη κερδοσκοπικής εταιρείας, (ιδιώτες θεραπευτές )για την υλοποίηση προγράμματος-ανίχνευσης και αποκατάστασης διαταραχών στον προφορικό ,γραπτό λόγο και συμπεριφορά ,όπως αναφέρει η εισήγηση..

ΕΜΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ –ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.

ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΑΠΑΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ.

ΤΟ ΔΣ

 

 

 


 
ankara escort ankara escort bayan escort ankara escort bayan ankara ankara escort escort ankara