Ο καιρος
Who's Online
We have 198 guests online
Εργασιακα δικαιωματα Εκπαιδευτικων Π.Ε.
Μεταφραστης
Λεξικο νεοελληνικης
Αναζητηση στο google
Εφημερευοντα Φαρμακεια
Εφημερευοντα νοσοκομεια
Θεατρα με εκπτωση
Κρατικο Πιστοποιητικο Γλωσσομαθειας
Περισσοτερα Αρθρα .....

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θουκυδίδης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΩΝ ΠΕ «ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»

Αρ. πρ. 120

18/9/2015

1η  ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ  ΕΤΟΥΣ 2015-16

ΤΡΙΤΗ, 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!

ΑΛΛΑΓΗ ΧΩΡΟΥ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ.

ΝΕΟΣ ΧΩΡΟΣ, 5ο ΔΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-       ΟΛΥΜΠΙΑΣ 5

(ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ)

ΩΡΕΣ  ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ     10  ΠΜ   -   1  ΜΜ

Μπορούμε να γίνουμε περισσότεροι!

Πρέπει να  γίνουμε  περισσότεροι!!!!!!

ΤΟ ΔΣ

Last Updated (Saturday, 19 September 2015 17:42)

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Αγγελονίδη Χριστίνα (2109922610/6945385686

Λώλης Κωνσταντίνος

(2109610234 / 6944395369)                         
email:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 

 

ΑΡΓΥΡ/ΛΗ 10-9-2015

ΑΡ.ΠΡ.119

ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ» εύχεται σε όλους και σε όλες   ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ, με υγεία!

Ο  γενικότερος αναβρασμός και η ανασφάλεια που βιώνει ο λαός μας με μια σειρά από μέτρα που πάρθηκαν και παίρνονται ακόμα, εκφράζεται εντονότατα, και στο χώρο της ΠΑΙΔΕΙΑΣ. Αφορούν όχι μόνο στις εργασιακές σχέσεις μας , αλλά συνολικά στο μέλλον και στο χαρακτήρα  του ίδιου του Δημόσιου Σχολείου. Το «Νέο Σχολείο» «επελαύνει» τσαλαπατώντας τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας και τα εργασικά δικαιώματα των εκπαιδευτικών». Αυτά που τονίσαμε πέρσι, με το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς,  εκφράζουν με δυο λόγια την ακόμα χειρότερη κατάσταση που διαμορφώνεται και για τη νέα χρονιά και επιβεβαιώθηκαν στις συναντήσεις ΔΟΕ-ΟΛΜΕ με την υπηρεσιακή Υπουργό Παιδείας.

1.Τα νέα μέτρα για την εκπαίδευση που συμφώνησε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους «θεσμούς» για το νέο 3Ο μνημόνιο ολοκληρώνουν ό,τι άφησαν ατελείωτο οι προηγούμενες αντιλαϊκές κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, συνεχίζοντας - ανάμεσα στα άλλα - το αντιδραστικό «νέο σχολείο» της Διαμαντοπούλου, τον Νόμο 4186/2013 του Αρβανιτόπουλου.

Με τον λεγόμενο «νέο εξορθολογισμό» των τάξεων στα σχολεία  ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για αλλαγή στην αναλογία μαθητή-εκπαιδευτικού ανά τάξη, για νέες συγχωνεύσεις, συμπτύξεις τμημάτων, κ.α .Νήπια και  προνήπια  γίνονται μπαλάκι μετακινούμενα σε όμορα νηπιαγωγεία για μια θέση, αφού δεν θεσμοθετείται η πάγια θέση μας για δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και αναλογία νηπιαγωγού-νηπίων 1 προς 15.Στην κατεύθυνση αυτή ζητάμε να επαναλειτουργήσουν τα 2 τμήματα που έκλεισαν  στο 3ο και το 11ο Νηπ/γείο Αργυρ/λης άμεσα!!!

Ο «εξορθολογισμός» αυτός στην παιδεία δεν είναι άσχετος με τις προσταγές  της  «εργαλειοθήκης» του ΟΟΣΑ, που με εκθέσεις του από το 2011 πρότεινε τις ήδη εφαρμοζόμενες συγχωνεύσεις, την αύξηση του διδακτικού ωραρίου, την κινητικότητα. Αναδεικνύει  το μέγεθος της επίθεσης που βρίσκεται στα σκαριά!!!!

2.Στην ίδια ρότα, επιταχύνεται η διαδικασία αξιολόγησης της εκπαίδευσης "με βάση την αποδοτικότητα και αυτονομία των δημόσιων εκπαιδευτικών μονάδων και την αξιολόγηση και διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα". Δηλαδή μέσα από την εφαρμογή της «εργαλειοθήκης» ΟΟΣΑ, εντείνονται οι πιέσεις για αυτονόμηση της κάθε σχολικής μονάδας, η οποία θα πρέπει να λειτουργεί με ανταγωνιστικά κριτήρια, να καταρτίζει τους δικούς της προϋπολογισμούς, να προσλαμβάνει τους εκπαιδευτικούς της κ.τ.λ. Τα κριτήρια αυτά δεν έχουν σχέση με τις ανάγκες του λαού μας για παροχή ποιοτικής δωρεάν και αποκλειστικά δημόσια εκπαίδευσης. Τα κριτήρια αυτά αφορούν την πιο στενή σύνδεση της λειτουργίας της Εκπαίδευσης  με τις ανάγκες των μονοπωλίων για ταξική επιλεκτική εκπαίδευση και κέρδη!

 

3.Μπροστά στο άνοιγμα των σχολείων, η καθυστέρηση στις προσλήψεις αναπληρωτών, οι μηδενικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών -αφού δεν έχουν γίνει ούτε καν οι προβλεπόμενοι από τον τρέχοντα κρατικό προϋπολογισμό μόνιμοι διορισμοί- δημιουργούν πανελλαδικά ένα εκρηκτικό σκηνικό με χιλιάδες κενά ,αδυναμία λειτουργίας ολικώς ή μερικώς σε πρωινά σχολεία και ολοήμερα. Το πρόβλημα της καθαριότητας των σχολικών μονάδων επανέρχεται κάθε χρόνο, αφού η μόνιμη και σταθερή δουλειά έχει αντικατασταθεί με τις συμβάσεις ,τα ψίχουλα των μισθών και τώρα την προσπάθεια μέσω κάποιων «πρωτοπόρων» δήμων την αντικατάσταση των καθαριστριών με συνεργεία κλπ.

4. Τίποτα από τα προηγούμενα μνημόνια δεν έφυγε! Παραμένουν τα χαράτσια, οι κατασχέσεις σπιτιών, οι πλειστηριασμοί οι ιδιωτικοποιήσεις. Με το 3ο μνημόνιο θα βρεθούμε σε νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων και στην κατάργηση όλων των ειδικών ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης και σύνταξη στα 67 για όλους.

Η επίθεση που δέχονται τα δικαιώματά μας είναι γενικευμένη για όλους τους εργαζόμενους. Ενιαία, γενική και σε ταξική κατεύθυνση πρέπει να είναι και η απάντηση που πρέπει να δώσουμε συσπειρωμένοι στα Σωματεία και τους Συλλόγους μας.

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ

ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΜΑΣ, ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ

Για την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων το Δ.Σ. θα συνεδριάσει άμεσα  για να καθορίσει πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα .

Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί  για την κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία,με οργανικές θέσεις.

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

ds_2015

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Αγγελονίδη Χριστίνα (2109922610/6945385686

Λώλης Κωνσταντίνος

(2109610234 / 6944395369)                         
email:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 12/6/ 2015
Αρ. Πρωτ.: 118

Προς τα Μέλη του Συλλόγου

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ

Σε απεργία τη Δευτέρα 15 Ιούνη και συγκέντρωση στις 12 μ. στην Ομόνοια καλεί η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Καθαριστών - Καθαριστριών Δημόσιων Σχολείων και Εργολαβικών Συνεργείων.

Το ΔΣ του συλλόγου μας εκφράζει τη συμπαράστασή του στον αγώνα τους και καλεί τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην κινητοποίησή τους.

Ανακοίνωση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής καθαριστριών

«Γνωρίσαμε από πρώτο χέρι την κοροϊδία όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων που δημιούργησαν το αίσχος των προσωρινά - απασχολούμενων και ελάχιστα αμειβόμενων. Οι καθαρίστριες παραμένουμε σε καθεστώς ομηρίας, εκβιασμών, ψεύτικων υποσχέσεων και με την σημερινή κυβέρνηση. Σαν να μην πέρασε μια μέρα! Ακόμα και η ανανέωση των συμβάσεων βρίσκεται στον "αέρα" και δεν διασφαλίζεται από κανέναν η δουλειά 8.500 συμβασιούχων καθαριστριών που δουλεύουν στα σχολεία 10 και πλέον χρόνια! Μας εμπαίζουν ξανά με τα ίδια τεχνάσματα (διαγωνισμός ΑΣΕΠ, μετάθεση ευθυνών, παραπομπή λύσης στο μέλλον κ.ά.) συγκυβέρνηση, παλιοί και νέοι κυβερνητικοί και εργοδοτικοί συνδικαλιστές με αποτέλεσμα κανένας εργαζόμενος - καμία εργαζόμενη να μην γνωρίζει τι "ξημερώνει" αύριο».«Διεκδικούμε τη δικαίωση για τις 2.000 περίπου καθαρίστριες αόριστου χρόνου που δουλεύουν με μερική απασχόληση από μισή έως τέσσερις ώρες, τις 8.500 συμβασιούχους που ουσιαστικά δεν έχουν στον ήλιο μοίρα από τις απανωτές συμβάσεις, την απληρωσιά, την αβεβαιότητα για το αύριο, τις 2.500 καθαρίστριες αορίστου χρόνου, 8ωρες που κάνουν πλέον όλες τις δουλειές ακόμα και την καθαριότητα των νεκροταφείων μετά την ένταξή τους στους δήμους».Τα αιτήματα της απεργιακής κινητοποίησης είναι:

  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς κριτήρια αιθουσών, με πλήρη και σταθερή εργασία και πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Ανανέωση όλων των συμβάσεων για όλη τη χρονιά, Καμία απόλυση εργαζομένου. Κατάργηση της μερικής απασχόλησης.
  • Αμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων που οφείλουν οι Σχολικές Επιτροπές.
  • Κανένας μεγαλοεργολάβος καθαρισμού ή συνεργείο μέσα στα σχολεία και σε κάθε δημόσιο κτίριο (Νοσοκομεία, πανεπιστήμια, κ.ά.).
  • Οχι στην εντατικοποίηση της δουλειάς, μαζικές προσλήψεις καθαριστριών για καθαρά σχολεία.
  • Επαναφορά των Βαρέων Ανθυγιεινών ενσήμων για όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο. Καμία Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα

ΤΟ ΔΣ

Last Updated (Sunday, 14 June 2015 16:01)

 

Θέμα : Διευκρινίσεις σχετικά με την προϋπηρεσία και τον τρόπο πρόσληψης δασκάλων και νηπιαγωγών γενικής εκπαίδευσης με συμβάσεις ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης.

 

Αξιότιμοι κ. Κουράκη και κ. Μπαλτά,

 

Σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 5, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που έχει δημοσιευτεί στο διαδίκτυο, διαχωρίζεται και δεν αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία των αναπληρωτών ΠΕ 60.50 και ΠΕ 70.50 της Ειδικής Αγωγής στη Γενική, για το διορισμό τους ως αναπληρωτών για τη νέα σχολική χρονιά.

Εμείς, είμαστε δάσκαλοι και νηπιαγωγοί που εργαζόμαστε ως εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής και αυτό που μας ενώνει είναι ο αγώνας για την προάσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Εργαζόμαστε σε δομές Ειδικής Αγωγής  από ανάγκη να καλυφθούν τα κενά που δημιουργούνται κάθε χρονιά και για τα οποία δεν αρκούν οι απόφοιτοι των τμημάτων Ειδικής Αγωγής (ΠΕ 71 - ΠΕ 61). Όταν λοιπόν καλυφθούν στο εγγύς μέλλον τα κενά που υπάρχουν, από συναδέλφους ΠΕ 71 - ΠΕ 61, τότε δε θα έχουμε λόγο ύπαρξης και οι πίνακες .50 θα εξαφανιστούν, μαζί με την προϋπηρεσία μας!

 

Είμαστε εκπαιδευτικοί που ανήκουμε στους κλάδους ΠΕ 70 και ΠΕ 60 γιατί αυτό είναι το βασικό μας πτυχίο και έχουμε ενταχθεί στους πίνακες ΠΕ 70.50 και ΠΕ 60.50 λόγω πρόσθετων προσόντων (μεταπτυχιακά-διδακτορικά, σεμινάρια) ή λόγω προϋπηρεσίας 10μηνών σε δομές Ειδικής Αγωγής. Στο σημείο αυτό θα αναφέρουμε την άποψη του κ. Λολίτσα ως πιο διευκρινιστική όπως τη διαβάσαμε στην ακόλουθη πηγή (http://seepea-stella.blogspot.gr/2014/04/blog-post_7271.html, προσπελάστηκε στις 26/05/2015).

 

Το .50, ως διακριτικό αυτών που έχουνε προϋποθέσεις ειδικής αγωγής. Εμείς, στους πίνακες που έχουμε για να διορίζουμε κάθε φορά, το δίνουμε το .50 και το έχουμε δώσει για να μπορούμε να ξέρουμε ποιοι είναι από την ειδική αγωγή και ποιοι δεν είναι, ποιοι έρχονται από την γενική εκπαίδευση χωρίς να έχουμε προϋποθέσεις ειδικής αγωγής και αναγκαστικά τους παίρνουμε γιατί δεν έχουμε άλλους από την ειδική αγωγή”.

Είναι λοιπόν σαφές  ότι πρόκειται για ένα συμβατικό κωδικό που επεξηγεί ποιοι εκπαιδευτικοί (ΠΕ70/ΠΕ60) έχουν πρόσθετα προσόντα στην ειδική αγωγή, ο κλάδος όμως δεν αλλάζει. Δεύτερον, η παράγραφος 1 του άρθρου 19 του νόμου 3699/2008, που συστήνει τους νέους κλάδους για τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας ΕΑΕ, αναφέρει μόνο τους κλάδους ΠΕ 61 και ΠΕ 71. Πουθενά δεν υφίστανται σαν κλάδοι οι ΠΕ 60.50 και ΠΕ 70.50.

 

Πέραν όλων των άλλων, οι φετινές προσλήψεις μας έγιναν με ΦΕΚ το οποίο ψηφίστηκε, αφού ήδη είχαμε κάνει τις αιτήσεις μας. Ενώ εμείς με βάση την προηγούμενη νομοθεσία  είχαμε πάρει αποφάσεις για επένδυση χρημάτων και χρόνου σε επιπρόσθετα προσόντα (μεταπτυχιακά, διδακτορικά, σεμινάρια), τα οποία με το νέο ΦΕΚ αχρηστεύτηκαν.

 

Με βάση τα παραπάνω: Απαιτούμε να αναγνωρίζεται συνολικά στον πίνακα γενικής εκπαίδευσης (ΠΕ 70-ΠΕ 60) η προϋπηρεσία όλων των συναδέλφων που εργάζονται σε δομές Ειδικής Αγωγής, είτε προσελήφθησαν από τον πίνακα ΠΕ 70.50 - ΠΕ 60.50, είτε από τον πίνακα ΠΕ 70 - ΠΕ 60.

Με εκτίμηση,

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Αγγελονίδη Χριστίνα (2109922610/6945385686

Λώλης Κωνσταντίνος

(2109610234 / 6944395369)                         
email:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 6/6/2015- 2015
Αρ. Πρωτ.:

Προς τα Μέλη του Συλλόγου

Προς ΔΟΕ

 

Θέμα: «Δίωξη συναδέλφου»

Συνάδελφοι-ισσες,

 

Ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης καταγγέλλει την προσπάθεια «ποινικοποίησης» της συνδικαλιστικής δράσης του συναδέλφου, μέλους του Συλλόγου μας και στελέχους του ΚΚΕ, Βασίλη Καταπόδη, ο οποίος καλείται σε ΕΔΕ για τη συμμετοχή του σε απεργιακή κινητοποίηση ναυτεργατών τον Απρίλη του 2013. Σε μια περίοδο που οι διώξεις απέναντι στους ναυτεργάτες εντείνονται  διώκεται η αυτονόητη έκφραση αλληλεγγύης στον αγώνα τους.

Η συμμετοχή σε κινητοποιήσεις, η αλληλεγγύη στους αγώνες εργαζομένων άλλων κλάδων είναι αυτονόητο ,όπως επίσης ότι  ο ενιαίος αγώνας όλων των εργαζομένων μπορεί μόνο  να δώσει προοπτική.

Καταδικάζουμε την ενέργεια του Υπουργείου να προχωρήσει στη διαδικασία της ΕΔΕ .

Το ΔΣ του συλλόγου μας εκφράζει τη συμπαράστασή του στο συνάδελφο και απαιτεί να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη σε βάρος του.

Τ0  ΔΣ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΩΝ ΠΕ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»            4/6/2015

Αποτελέσματα εκλογών για την ανάδειξη αντιπροσώπων της 84ης Γ.Σ. ΔΟΕ

 

ΕΚΛΟΓΕΣ

ΜΑΗΣ 2015

84Η Γ.Σ. ΔΟΕ

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2013

ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒ.

ΙΟΥΝΙΟΣ 2013

83η Γ.Σ. ΔΟΕ

ψήφισαν

441 

462

465

Άκυρα – Λευκά 

20

24

32

Έγκυρα 

421

438

433

Α.Σ.Ε (Π.Α.Μ.Ε) 

151 και 2 αντιπρόσωποι 

155 ψήφους  και 3 έδρες

142 και 2 αντιπρόσωποι

E.A.Σ

115 και 1 αντιπρόσωπος

113 ψήφους και 2 έδρες

96 και 1 αντιπρόσωπος

ΔΑΚΕ

94 και 1 αντιπρόσωπος

70 ψήφους  και 2 έδες

94 και 1 αντιπρόσωπος

ΔΗ.ΣΥ

61 και  -  αντιπρόσωπος

74 ψήφους και 2 έδρες

67 και  1 αντιπρόσωπος

Αναλυτικά κατά ψηφοδέλτιο εκλέγονται ως αντιπρόσωποι του Συλλόγου μας στην 84η ΓΣ της ΔΟΕ :

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (Α.Σ.Ε. ) Το ψηφοδέλτιο που στηρίζει του ΠΑΜΕ

Τακτικοί : Αγγελονίδη Χριστίνα, Λαμπροπούλου Σοφία

Αναπληρωματικοί: Ξιφαρά  Βάνια, Ρήγας Θανάση

Ενωτική Αγωνιστική Συνεργασία

Τακτική     Μπελιά  Ελένη

Αναπληρωματικός     Αθανασόπουλος Γιώργος

ΔΑΚΕ

Τακτικός    Λώλης Κων/νος

Αναπληρωματικός   Πετρόπουλος Κων/νος

ΔΗ.ΣΥ(Δημοκρατική Συνεργασία)

Δεν εκλέγει αντιπρόσωπο

Το Δ.Σ.

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΩΝ ΠΕ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ» ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΑΡΓ/ΛΗ,ΑΛΙΜΟΣ)             ΑΡ. ΠΡ . 118

 

Συνάδελφοι,

Απευθυνόμενοι ως Δ.Σ. στα συναισθήματα αλληλεγγύης που διακατέχουν τους εκπαιδευτικούς για τους μαθητές τους, σας καλούμε να υποστηρίξετε οικονομικά δύο αδέλφια-μαθητές, τα οποία έμειναν πλέον ορφανά και από μητέρα και από πατέρα.

Οι τεράστιες οικονομικές -και όχι μόνο- δυσκολίες που αντιμετώπιζαν στο παρελθόν ήταν ανυπέρβλητες. Πόσο μάλλον τώρα…

Την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης (4-6-2015), όποιος επιθυμεί θα μπορέσει να συνεισφέρει το ελάχιστο για το μέλλον αυτών των παιδιών προσφέροντας την όποια οικονομική βοήθεια μπορεί στον κουμπαρά που θα υπάρχει γι αυτόν το σκοπό στην είσοδο των αιθουσών τόσο της Γ.Σ. όσο και της Εκλογικής Διαδικασίας.

 

28/5/2015

Το Δ.Σ.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Αγγελονίδη Χριστίνα (2109922610/6945385686

Λώλης Κωνσταντίνος

(2109610234 / 6944395369)                         
email:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 28-5-2015
Αρ. Πρωτ.:
117

Προς τα Μέλη του Συλλόγου

ΔΟΕ

 

 

 

 

 

 

 

 

Θέμα:  Μη αναγνώριση προϋπηρεσίας  στην Ειδική Αγωγή

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η αναστάτωση στους εκπαιδευτικούς για μη αναγνώριση προϋπηρεσίας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση συνεχίζεται. Αυτή τη φορά αφορά όσους ΠΕ70 για χρόνια έχουν εργαστεί στην Ειδική Αγωγή ως αναπληρωτές και  ενδέχεται να μην αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία τους για πρόσληψη στη γενική εκπαίδευση με βάση το προτεινόμενο  πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Οι ανησυχίες έχουν βάση αφού σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 5, στο νομοσχέδιο  που έχει δημοσιευτεί στο διαδίκτυο, διαχωρίζεται και δεν αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία των αναπληρωτών ΠΕ 60.50 και ΠΕ 70.50 της Ειδικής Αγωγής στη Γενική, για το διορισμό τους ως αναπληρωτών για τη νέα σχολική χρονιά.

Αυτό αποτελεί αδικία για τους εκπαιδευτικούς αναπληρωτές που κατέχουν πτυχίο της Γενικής Αγωγής και επιπλέον μεταπτυχιακό ή σεμινάριο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως προσόν διορισμού σε σχολεία στην Ειδική Αγωγή ,ή  σε δομές της Ειδικής Αγωγής  μέσα στα σχολεία Γενικής Αγωγής και υπό την εποπτεία του υπουργείου Παιδείας, (π.χ. Παράλληλη Στήριξη, Τμήματα Ένταξης) ,καλύπτοντας κενά που δεν ήταν δυνατόν να καλυφθούν από άτομα της ειδικής αγωγής ΠΕ71 και ΠΕ61,λόγο εξάντλησης των πινάκων.

 

Μία τέτοια απαράδεκτη ρύθμιση, έχει ως αποτέλεσμα να απομακρύνεται ακόμα περισσότερο η προοπτική πρόσληψής τους είτε μόνιμα είτε ως αναπληρωτές γι' αυτούς τους εκπαιδευτικούς  (με προϋπηρεσία),  δεδομένου ότι διορισμοί και προσλήψεις και στη γενική και στην ειδική εκπαίδευση γίνονται με το «σταγονόμετρο», αντί να καλύπτονται οι πραγματικές ανάγκες.

Το ΔΣ προτείνει να τροποποιηθεί η παράγραφος 2 του άρθρου 5 του νόμου ως εξής: Η διανυθείσα προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών των κλάδων ΠΕ 60 και ΠΕ 60.50, καθώς και ΠΕ 70 και ΠΕ 70.50 υπολογίζεται συνολικά στον Ενιαίο Πίνακα Αναπληρωτών Γενικής Εκπαίδευσης.

Το σωματείο επαναφέρει την πάγια θέση του για μόνιμους διορισμούς δασκάλων και νηπιαγωγών, Ειδικής και Φυσικής Αγωγής, Ξένων Γλωσσών, Πληροφορικής, Θεατρικής Αγωγής, Μουσικής, Εικαστικών. Τη δημιουργία οργανικών θέσεων στα ΕΑΕΠ, τη μείωση των μαθητών και νηπίων ανά τμήμα και την αύξηση των οργανικών θέσεων στα Σχολεία των δυσπρόσιτων περιοχών. Οι συνάδελφοι να βρίσκονται σε πλήρη αγωνιστική ετοιμότητα για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας καθώς και τη συνολικότερη διεκδίκηση των παραπάνω αιτημάτων με βάση τις ανάγκες μας.

ΤΟ ΔΣ

Last Updated (Saturday, 30 May 2015 11:43)

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΩΝ ΠΕ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»(ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΑΡΓ/ΛΗ,ΑΛΙΜΟΣ)

Αρ.πρ.117

Αγώνας ενάντια σε κάθε νέο «μνημόνιο»!

Τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές, η κατάσταση για τους εργαζόμενους όχι μόνο παραμένει ως είχε ,αλλά φαίνεται να δυσκολεύει περισσότερο εν αναμονή   της νέας  συμφωνία της καινούριας  συγκυβέρνησης με τους θεσμούς(Τρόικα). Η κοινή δήλωση των Τσίπρα -Γιούνκερ είναι προάγγελος νέων επώδυνων μέτρων και μνημονίου,με νέα επίθεση στα εργασιακά και στο ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό, στις συλλογικές συμβάσεις .Νέα φορολογικά βάρη,  για λαϊκά και μεσαία στρώματα, διατήρηση των αντιλαϊκών μέτρων των προηγουμένων μνημονίων. Παραμένουν σε ισχύ όλες οι κατευθύνσεις για το «φτηνό και ευέλικτο κράτος», την κινητικότητα, την αξιολόγηση, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και τη φορολόγηση του λαού.

Η παγίωση της φτώχειας δεν είναι «έντιμος συμβιβασμός»!

Μια συμφωνία που θα χειροτερεύει  παραπέρα τη ζωή των εργαζομένων δεν είναι «έντιμος συμβιβασμός» ,αλλά χαμένος χρόνος για το λαό. Θα χαρίσει χαμόγελα σε δανειστές και εργοδότες(κεφάλαιο), νέα προνόμια, απαλλαγές,  και φρέσκο κρατικό χρήμα για να συνεχίζουν να πλουτίζουν σε βάρος μας.

Οι ζωές μας δε σηκώνουν άλλα μέτρα. Έχουμε πείρα .Τα όνειρά μας και οι φιλοδοξίες μας δεν στριμώχνονται στο καλούπι του μικρότερου κακού. Δεν θεωρούμε τελειωμένες τις κατακτήσεις, τα δικαιώματα για τα οποία οι εργαζόμενοι αγωνίστηκαν  για  δεκαετίες ,τις ανάγκες μας που δε μπορούν να περιμένουν!

Η λύση βρίσκεται στην οργάνωση , στον έντιμο και δίκαιο αγώνα, που διεκδικεί όλα όσα χάσαμε την περίοδο της κρίσης, που παλεύει για τη συνολική κατάργηση των αντεργατικών νόμων .

 

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΥΝΑΤΑ,ΜΑΧΗΤΙΚΑ.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ-ΑΠΕΡΓΙΑ.

Δεκάδες συνδικάτα στις 11 ΙΟΥΝΗ, σε όλη την Ελλάδα οργανώνουν συλλαλητήρια ενάντια στα νέα «μνημόνια», στις νέες αντιλαϊκές συμφωνίες. Για να μην παρθούν νέα μέτρα, για να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι.         Καλούμε τους συναδέλφους να διαδηλώσουν μαζί με τους άλλους εργαζόμενους.  

Τώρα είναι η ώρα της αγωνιστικής απάντησης!

ΤΟ ΔΣ                              23/5/2015

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Αγγελονίδη Χριστίνα (2109922610/6945385686

Λώλης Κωνσταντίνος

(2109610234 / 6944395369)                         
email:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 23-5- 2015
Αρ. Πρωτ.: 116

Προς    1. τα Μέλη του Συλλόγου

2. Yπ .παιδείας

3. Δ’ διεύθυνση

 

ΘΕΜΑ: Ερώτημα σχετικά με την εγκύκλιο με αρ.πρ. 5215 (12/5/2015)

«Αποστολή έντυπου υλικού προβολής και δημοσιότητας  της Πράξης "Σχεδιασμός και ανάπτυξη ηλεκτρονικού μητρώου δεδομένων για όλους τους μαθητές με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ηλικίας 4-25 ετών και η αξιοποίησή του στην εκπαιδευτική διαδικασία”» και του Υποέργου 3 «Αναπαραγωγή - Διανομή Υλικού Εκπαίδευσης & Δημοσιότητας» των Αξόνων Προτεραιότητας 1, 2 και 3 του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» ΕΣΠΑ 2007»

Με τη συγκεκριμένη εγκύκλιο ,καλούνται οι Διευθυντές και οι Προϊσταμένες των σχολικών μονάδων Ειδικής Αγωγής, των σχολικών μονάδων με τμήμα Ένταξης και των σχολικών μονάδων όπου λειτουργεί Παράλληλη Στήριξη , να προσέλθουν στη Διεύθυνση για την παραλαβή και διανομή του έντυπου υλικού της ανωτέρω πράξης προς τους γονείς των μαθητών ,όπου ζητούνται στοιχεία –προσωπικά δεδομένα των παιδιών αυτών.

 

Το ΔΣ του συλλόγου μας ζητά να απαντηθεί το ερώτημα σχετικά με  το πώς κατοχυρώνεται και διασφαλίζεται το απόρρητο των δεδομένων του φακέλλου του κάθε μαθητή ,με αυτή τη διαδικασία.

 

 

ΤΟ ΔΣ

 
ankara escort ankara escort bayan escort ankara escort bayan ankara ankara escort escort ankara