Ο καιρος
Who's Online
We have 8 guests online
Εργασιακα δικαιωματα Εκπαιδευτικων Π.Ε.
Μεταφραστης
Λεξικο νεοελληνικης
Αναζητηση στο google
Εφημερευοντα Φαρμακεια
Εφημερευοντα νοσοκομεια
Θεατρα με εκπτωση
Κρατικο Πιστοποιητικο Γλωσσομαθειας
Περισσοτερα Αρθρα .....

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θουκυδίδης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Αγγελονίδη Χριστίνα (2109922610/6945385686

Λώλης Κωνσταντίνος

(2109610234 / 6944395369)                         
email:
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 11 - 2- 2016
Αρ. Πρωτ.: 10

Προς τα Μέλη του Συλλόγου

Άμεση λύση στο θέμα των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων. Να συσταθούν ΤΩΡΑ οργανικές θέσεις!

2ο θέμα διαλόγου:

Έχουν περάσει σχεδόν τρία χρόνια από την ψήφιση και την εφαρμογή του Ν4172/13 (Αύγουστος 2013) με τον οποίο έγιναν σε μια νύχτα με τον γνωστό απαράδεκτο τρόπο, από το γραφείο του τότε Υπουργού Παιδείας Αρβανιτόπουλου, οι υποχρεωτικές μετατάξεις των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων της Δευτεροβάθμιας στην Πρωτοβάθμια και ακόμη δεν έχουν καθορισθεί οι οργανικές θέσεις, ούτε έχουν τοποθετηθεί οργανικά οι συνάδελφοι των ειδικοτήτων (πρωτοβάθμιας και μεταταγμένοι) στα σχολεία!

Οι 1686 οργανικές θέσεις που δόθηκαν πέρυσι για τις μεταθέσεις των ειδικοτήτων της Πρωτοβάθμιας ήταν ένα μικρό θετικό βήμα στην κατεύθυνση άρσης της κατάφωρης αδικίας που υπέστησαν, δεν έλυσαν όμως το πρόβλημα.

Το υπουργείο Παιδείας, όμως, δεν έκανε τίποτε για τη σύσταση των οργανικών θέσεων των μη κοινών ειδικοτήτων -περίπου 3300 συναδέλφων- που δεν δημιουργούν κανένα απολύτως "πρόβλημα" και των οποίων οι οργανικές θέσεις και οι τοποθετήσεις έπρεπε να έχουν γίνει από την πρώτη στιγμή. Και σαν να μην έφτανε αυτό με εγκύκλιο που απέστειλε πέρυσι "απαγόρευσε" στα ΠΥΣΠΕ να τοποθετήσουν οργανικά τους συναδέλφους των ειδικοτήτων στα οργανικά κενά που υπήρχαν, με αποτέλεσμα να βρίσκονται όλοι στον αέρα!

Το ΔΣ του συλλόγου μας         , ενόψει και των μεταθέσεων του 2016, ζητά από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει άμεσα στη σύσταση των οργανικών θέσεων κοινών και μη κοινών ειδικοτήτων που απαιτούνται στην Πρωτοβάθμια -οι οποίες σύμφωνα με τα περσινά στοιχεία της Διεύθυνσης σπουδών ξεπερνούν τις 7500- έτσι ώστε να τοποθετηθούν σε αυτές οι συνάδελφοι και να λυθεί οριστικά το πρόβλημα.

Είναι αυτονόητο ότι οι θέσεις αυτές πρέπει να συσταθούν πριν την εξέταση των αιτήσεων μετάθεσης του 2016, έτσι ώστε να δοθούν ως οργανικά κενά για να ικανοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες αιτήσεις μετάθεσης των συναδέλφων ειδικοτήτων.

Οι ανάγκες στην εκπαίδευση είναι τόσες πολλές που μπορούν να ικανοποιηθούν τόσο οι μεταταγμένοι συνάδελφοι με οργανικές θέσεις ,όσο και οι συνάδελφοι της πρωτοβάθμιας ,που χρόνια τώρα προσπαθούν να μεταταθούν.

ΤΟ ΔΣ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Αγγελονίδη Χριστίνα (2109922610/6945385686

Λώλης Κωνσταντίνος

(2109610234 / 6944395369)                         
email:
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 10 - 2- 2016
Αρ. Πρωτ.: 9

Προς τα Μέλη του Συλλόγου

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Το Δ.Σ του συλλόγου μας,  στέλνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό στα μπλόκα της αγωνιζόμενης αγροτιάς όλης της χώρας. Δηλώνουμε ότι στηρίζουμε τον αγώνα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων, μελισσοκόμων και αλιέων γιατί είναι δίκαιος. Είναι αγώνας για την επιβίωσή τους, για να μην πεταχτούν έξω από τα χωράφια τους και την παραγωγή τους. Για να μπορέσουν να ζήσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους. Είναι αγώνας ενάντια στις αιτίες που επιδεινώνουν και την δική μας ζωή.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι παλεύουν ενάντια στις συνέπειες από την πολιτική της ΚΑΠ της Ε.Ε., που όλα αυτά τα χρόνια οδήγησε στην συγκέντρωση της παραγωγής σε λιγότερα χέρια. Ταυτόχρονα είχε ως αποτέλεσμα το 20% των μεγάλων αγροτών να εισπράττουν το 80% των επιδοτήσεων. Με την νέα Κοινή Αγροτική Παραγωγή (Κ.Α.Π.) 2015-2020 της Ε.Ε., περιορίζονται περαιτέρω οι επιδοτήσεις, αλλά μπαίνουν και νέα εμπόδια στον χαρακτηρισμό κάποιου αγρότη ως δικαιούχου αποζημίωσης.

Η αγωνιζόμενη μικρομεσαία αγροτιά, παλεύει ενάντια και στις συνέπειες από  την πολιτική της  συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που με όπλο τα μέτρα του τρίτου μνημονίου, τους οδηγούν στο ξεκλήρισμα σε όφελος των μεγαλοαγροτών αλλά και των μεγαλοεπιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα, επιβάλλοντας αβάσταχτη φορολογία στο εισόδημα και στην ασφάλιση. Τέτοια μέτρα είναι η αύξηση της φορολόγησης του εισοδήματος στο 26% από 13% που είναι σήμερα με προκαταβολή φόρου στο 100% για την επόμενη χρονιά. Η αύξηση του συντελεστή σύνταξης στο 27,5% επί του εισοδήματος.

Ταυτόχρονα η πολιτική της συγκυβέρνησης έχει επιφέρει αύξηση στο κόστος παραγωγής μέσα από την αύξηση του ΦΠΑ στο 23% από 13% στα αγροτικά μέσα και εφόδια. Αύξηση που μετακυλίεται από τους μεγαλέμπορους, στους λαϊκούς καταναλωτές της πόλης οδηγώντας  στη συρρίκνωση του περιορισμένου εισοδήματός τους.

Με τα νέα μέτρα του τρίτου μνημονίου, τα χρήματα που η κυβέρνηση ζητάει να πληρώνει κάθε χρόνο, μετά το 2019, ένα μικρομεσαίο αγροτικό νοικοκυριό  στην Εφορία για τους φόρους,  και τον ΟΓΑ για την ασφάλισή του, φτάνουν στο 83% του συνολικού ετήσιου καθαρού εισοδήματος. Είναι σίγουρο πως κανένας μικρομεσαίος αγρότης δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί σε αυτές τις υποχρεώσεις. Σήμερα το 50% των αγροτών αδυνατεί να ανταποκριθεί στις ασφαλιστικές του εισφορές. Δηλαδή παραμένουν ανασφάλιστοι. Αντιλαμβάνεται κανείς τι θα συμβεί με τα νέα μέτρα.

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις της φτωχής αγροτιάς και τις μορφές αγώνα που αυτή θα επιλέξει, καλώντας και τα υπόλοιπα σωματεία του νομού μας να εκδηλώσουν  με κάθε μέσο την αλληλεγγύη τους. Δύναμη και προοπτική στον αγώνα τους θα αποτελέσει η κοινή πάλη μας ενάντια στον κοινό μας αντίπαλο. Τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Να αποσύρει η κυβέρνηση τώρα, το νομοσχέδιο-έκτρωμα που διαλύσει την κοινωνική ασφάλιση!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ  ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ.

ΝΑ  ΟΡΘΩΣΟΥΜΕ  ΚΟΙΝΟ   «ΜΠΛΟΚΟ» ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ   ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 13/2 ,ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗΣ,ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ  ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ .

ΤΟ ΔΣ

 Last Updated (Tuesday, 09 February 2016 10:23)

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΩΝ ΠΕ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»

Αρ.πρ.7

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ

Πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο! Κοινωνική Ασφάλιση για Όλους!

Αποκλειστικά Δημόσια και Υποχρεωτική! Να πληρώσει η πλουτοκρατία!

Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας!  ώρα απόφασης για ανυποχώρητο αγώνα!

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ αφού και επέκτεινε τους νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων έρχεται να δώσει το τελικό χτύπημα διαλύοντας   ό,τι  έχει απομείνει από την κοινωνική ασφάλιση! Να απαλλαγεί κράτος και εργοδοσία από την υποχρέωσή να πληρώνουν γι’ αυτήν .

Τώρα απεργιακός ξεσηκωμός! Οργανώνουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα με στόχο:

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ !

Να μην φτάσει καν στη Βουλή! Από τη συμμετοχή μας στην απεργία, στη διαδήλωση, στον οργανωμένο αγώνα, θα κριθεί το αποτέλεσμα!

Μπορούμε να τους σταματήσουμε! Ήρθε η ώρα να δείξουμε τη δύναμη μας!

Η κοινωνική ασφάλιση για την μεγαλοεργοδοσία και την κυβέρνηση είναι κόστος! Για εμάς είναι αναφαίρετο δικαίωμα, είναι η ζωή μας και η προστασία των οικογενειών μας!

Δε θα παραδώσουμε την ασφάλιση μας στις  ασφαλιστικές εταιρείες και στους μεγαλέμπορους της υγείας!

Το κυβερνητικό σχέδιο δε διορθώνεται! Μόνο ανατρέπεται!

ΤΟ ΔΣ

 

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΩΝ ΠΕ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»

21/1/2016         αρ.πρ.  6

OΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-Γ.ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 26/1, ΣΤΙΣ  6.30 ΜΜ,ΣΤΟ 5 ΔΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΣ 5.

1.  ΟΜΙΛΗΤΡΙΑ:  ΔΡΙΜΑΛΑ ΘΕΟΔΩΡΑ (Μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ εκπ/ων και μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ)

.ΟΜΙΛΗΤΗΣ:    ΜΑΡΤΑΛΗΣ  ΣΩΤΗΡΗΣ (Εκπ/ος)

4 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΛΕΘΡΟ.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ , ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ,ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ.

Συνάδελφοι ,ισσες

Η φροντίδα για την Υγεία, την Πρόνοια, τις συντάξεις είναι δικαίωμα του λαού, βασικό συστατικό της ανάπτυξης και της κοινωνικής προόδου Η κλιμάκωση της δράσης για την ανατροπή των βάρβαρων μέτρων ,που προωθεί και η νέα συγκυβέρνηση, απαιτεί τη συμμετοχή μας στους αγώνες, την οργάνωσή μας στα σωματεία, στους συλλόγους. Να ακουστεί δυνατά η φωνή μας. Ο λαϊκός ξεσηκωμός είναι το μόνο όπλο που μπορεί να φέρει αποτελέσματα. ¨Ολοι στον αγώνα.  Οι πόλεις,  τα σχολεία, όλοι οι χώροι δουλειάς.

Ετοιμάζονται να φέρουν γρήγορο θάνατο για το Ασφαλιστικό. . Κανένας δε μένει αλώβητος! Πρέπει να τους σταματήσουμε, είναι στο χέρι μας.

Η σφοδρότητα της επίθεσης που ενάντια στην Κοινωνική Ασφάλιση μας φέρνει αντιμέτωπους με καταστάσεις του 19ου αιώνα. Η επίθεση που δεχόμαστε δεν φέρνει απλώς κάποια νέα αντιασφαλιστικά μέτρα, αλλά συνολικά την ταφόπλακα των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, τη διάλυση του όποιου κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης είχε απομείνει.

Κυβέρνηση, ΕΕ, επιχειρηματικοί όμιλοι μας θέλουν με το κεφάλι σκυμμένο να παραμιλάμε και να ψιθυρίζουμε πως "υπάρχουν και χειρότερα"! Γι’ αυτό μαζί  πολλαπλασιάζουν τους εκβιασμούς, τις απειλές, τις ψεύτικες υποσχέσεις, επαναφέρουν και δημιουργούν νέα διλήμματα, επεξεργάζονται σχέδια για να μας ξεγελάσουν, να μας βάλουν στη γωνιά!

Το Ασφαλιστικό για τα αφεντικά είναι κόστος. Για εμάς είναι η ζωή μας!

Δεν είναι μόνο η σύνταξη, όπως πολλοί θεωρούν. Αυτή είναι η μια πλευρά προστασίας και αξιοπρεπούς ζωής, μετά τον εργάσιμο βίο.  Είναι η ασφάλιση του μικρού παιδιού, τα εμβόλιά του. Είναι το φάρμακό μας όταν αρρωστήσουμε. Είναι το επίδομα ασθένειας, οι ιατρικές εξετάσεις, οι παροχές Υγείας και Πρόνοιας συνολικά. Είναι η προστασία της μητρότητας, με τα επιδόματα κυοφορίας και λοχείας.

Δεν θα παραιτηθούμε από τη ζωή μας.

Μας λένε να ξεχάσουμε πως θα υπάρχει ένα δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης που θα καλύπτει τον εργαζόμενο και την οικογένειά του, αλλά η Ασφάλιση να γίνει προσωπική υπόθεση ανάλογα με τις εισφορές και παροχές στον καθένα αναλόγως την τσέπη του.

Στην αρχή προσπαθούσαν να κερδίσουν χρόνο προτείνοντας τάχα "ισοδύναμα" μέτρα. Τώρα κάθε μέρα λένε κάτι διαφορετικό με στόχο να σκορπίσουν σύγχυση, να δυναμώσουν τη λογική "διαίρει και βασίλευε", να αποκρύψουν τη διάλυση του Ασφαλιστικού, με νέες μειώσεις στις συντάξεις, αύξηση των ορίων ηλικίας μέχρι τα βαθιά γεράματα, με μείωση των κοινωνικών παροχών στην Υγεία και την Πρόνοια!

Δεν θα παραδώσουμε την Ασφάλισή μας στα νύχια των ασφαλιστικών, που τρίβουν τα χέρια τους..

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, πιστή στο άρμα της ΕΕ, ακολουθεί κατά γράμμα μία - μία τις απαιτήσεις του κεφαλαίου. Έρχεται να κάνει τη βρώμικη δουλειά που δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις με τις  εγκληματικές πολιτικές τους σε εργασιακά, ασφαλιστικά, μισθολογικά, αποθεματικά ταμείων  κλπ !

Όσον αφορά τα ταμεία ,από τη δεκαετία του ’50 καταληστεύονται  από το κράτος, υπέρ  βιομηχάνων, στο χρηματιστηριακό τζόγο μετά,  με το PSI κατόπιν(-13 δις),για να φτάσουμε στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου της σημερινής κυβέρνησης που υποχρέωσε τα ταμεία-και όχι μόνο-να καταθέσουν τα αποθεματικά τους στην τράπεζα της Ελλάδος, υπέρ τραπεζιτών και δανειστών αυτή τη φορά!

Συνάδελφοι,ισσες

Το κύμα των αντιλαϊκών μέτρων δεν λέει να κοπάσει. Το νέο έτος πρέπει να μας βρει ετοιμοπόλεμους. Οι  απεργιακές μάχες Νοέμβρη- Δεκέμβρη έδειξαν ότι η ελπίδα βρίσκεται στους αγώνες μας, στην οργάνωσή μας. Με ισχυρό ταξικό μέτωπο μπορούμε να καθυστερούμε, να ματαιώνουμε σχεδιασμούς και μέτρα, να βάλουμε μπρος για να πάρουμε πίσω αυτά που χάσαμε, για νέες κατακτήσεις.

Για να κερδίσουν οι εργαζόμενοι, θα πρέπει να χάσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Σήμερα δεν αρκεί οργή, η αγανάκτηση από τη διάψευση των όποιων ελπίδων! Απαιτούνται αγώνες , σκληρές αναμετρήσεις που θα στρέφονται ενάντια στα συμφέροντα του κεφαλαίου. Αγώνες με σταθερό το μέτωπο σε κυβέρνηση - ΕΕ - κεφάλαιο και στο νέο και παλιό κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που προσπαθεί να ξεγελάσει τους εργαζόμενους προσπαθώντας να συμβιβάσει τα αντίθετα, τα συμφέροντα του εργοδότη με τον εργαζόμενο, να συμφιλιώσει τις ανάγκες μας με τα κέρδη της εργοδοσίας.

.  Η ανακοίνωση των νέων μέτρων από την κυβέρνηση να απαντηθεί αγωνιστικά, στις 4 Φλεβάρη .

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤON AΓΩΝΑ ΜΑΣ, ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΠΑΛΗΣ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ

ΤΟ ΔΣ

Last Updated (Tuesday, 26 January 2016 18:13)

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΩΝ ΠΕ « Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»

19/1/2016

αρ.πρ 5

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ  ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Συγκέντρωση Εκπαιδευτικών

(Σύλλογοι, ΕΛΜΕ, ΔΟΕ, ΟΛΜΕ...)

στο Υπουργείο Εργασίας

την Πέμπτη 21/1/2016 και ώρα 13:00

(με κήρυξη δίωρης διευκολυντικής στάσης εργασίας 12:00 – 14:00

ή 14:00 – 16:00 για την απογευματινή βάρδια

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ –Γ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΤΡΙΤΗ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016 ώρα 6.30 ΜΜ

5Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΓ/ΛΗΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΣ 5

Την Παρασκευή 29 του Γενάρη πραγματοποιείται Ολομέλεια των Προέδρων των Συλλόγων Εκπ/κών Π.Ε. Προκειμένου να πάει ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου με απόφαση,

Σας καλούμε  όλους να συμμετέχετε μαζικά στην Ενημέρωση-Γ.Συνέλευση

Του Συλλόγου μας.

Η κοινωνική ασφάλιση μας αφορά όλους!

Να μην παραιτηθούμε από τη ζωή μας!

Η φροντίδα για την Υγεία, την Πρόνοια, τις συντάξεις είναι δικαίωμα του λαού.

Το Δ.Σ.

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Αγγελονίδη Χριστίνα (2109922610/6945385686

Λώλης Κωνσταντίνος

(2109610234 / 6944395369)                         
email:
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 17 - 1- 2016
Αρ. Πρωτ.: 4

Προς τα Μέλη του Συλλόγου

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ,ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ,ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ,ΟΡΙΣΜΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, το Δ.Σ. του Συλλόγου στην Τακτική Συνεδρίασή του στις 12/1/2016 συζήτησε και πήρε αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα:

1. Προετοιμαζόμαστε για την Πανελλαδική-Πανεργατική Απεργία   στις  4 Φλεβάρη για την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης-κατακτημένης με αγώνες και αίμα με:

· ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ,ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ των μελών μας ,την Τρίτη  26/1/2016 (29/1 θα γίνει ολομέλεια Προέδρων)

· ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΑΝΩ, 1 σε κάθε περιοχή  του Συλλόγου μας. Οι σύλλογοι διδασκόντων μπορούν να φτιάξουν και άλλα πανώ.

· Η ΑΣΦΑΛΙΣΗ ( ΥΓΕΙΑ-ΠΡΟΝΟΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ) ΚΑΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ. ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΜΕ!!!!

2. Συζήτηση στις ΔΕΠ και τις Σχολικές επιτροπές των Δήμων  για τον επανακαθορισμό των ορίων των σχολείων-νηπιαγωγείων σε συνεργασία με τα σχολικά Συμβούλια  του κάθε σχολείου ,και την αναγκαιότητα νέων σχολικών κτιρίων.

3. Επείγει ο ορισμός συνδικαλιστικού εκπροσώπου σε κάθε σχολείο-νηπιαγωγείο, για την καλύτερη σύνδεση και ενημέρωση του σωματείου με τα μέλη του. Τα μέλη του ΔΣ θα διερευνήσουν το θέμα.

4. Για τα πολιτιστικά του Συλλόγου μας ήδη έχει προγραμματιστεί το πρώτο θέατρο (21/1 «Σταματία το γένος Αργυροπούλου», στο Θέατρο του Νέου Κόσμου) Έχει σταλεί ενημερωτικό.

5. Θα πραγματοποιηθεί επίσης το επόμενο διάστημα η καθιερωμένη εκδήλωση για τα παιδιά των συναδέλφων και το Γλέντι του Συλλόγου.

6. Τις επόμενες μέρες θα βγουν ανακοινώσεις σχετικά με το χορευτικό του Συλλόγου και κάποιες ιδέες Συναδέλφων ,που έγιναν στη Γεν. Συνέλευση του Δεκεμβρίου.

7. Ενημερωτικό θα σταλεί επίσης για την  2η για φέτος Εθελοντική Αιμοδοσία – προσφοράς ζωής  των μελών και φίλων του Συλλόγου μας.(24/2)

8. Για την κάθε μια από τις παραπάνω δράσεις, μόλις οριστικοποιηθεί η ημερομηνία, θα πάρετε αντίστοιχο ενημερωτικό.

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ! ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ε.Ε .ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ-ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΩΝ ΤΟΥΣ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ 2016

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΩΝ Π.Ε «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ» αρ.πρ.2 / 15-1-2015

ΠΑΜΕ ΘΕΑΤΡΟ…

ΠΕΜΠΤΗ 21/1/2016 ,   ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

«ΣΤΑΜΑΤΙΑ,ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ» του Κώστα Σωτηρίου. Παίζει η Ελένη Ουζουνίδου

Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος   Σκηνικά-κοστούμια: Μαγδαληνή Αυγερινού , Μουσική επιμέλεια: Νέστορας Κοψίδης

…Γεννημένη στην Αθήνα στα μέσα της δεκαετίας του ’30, η Σταματία , το γένος Αργυροπούλου, είναι κόρη ανώτερου δημοσίου υπαλλήλου, διαπαιδαγωγημένη με τα χρηστά ήθη της εποχής και αρραβωνιασμένη με λοχαγό του Εθνικού Στρατού. Ζει στην αυλή του σπιτιού της, αδυνατώντας να παρακολουθήσει τη ζωή που προχωράει δίπλα της...... Προσκολλημένη σε αυτό που η ίδια θεωρεί εθνικά, ηθικά και θρησκευτικά σωστό, καταλήγει να έρθει σε ρήξη με το περιβάλλον της και μας παρασέρνει στον κόσμο του γλυκόπικρου , μα τόσο λυτρωτικού για την εποχή μας, γέλιου …

ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:9.15 ΜΜ        ΤΙΜΗ: 12 ευρώ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ από Δημαρχείο Αργυρούπολης , με το πούλμαν του Συλλόγου, στις  8.15 μμ

 

Δηλώσεις συμμετοχής, στα μέλη του ΔΣ μέχρι Τρίτη 19/1

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Αγγελονίδη Χριστίνα (2109922610/6945385686

Λώλης Κωνσταντίνος

(2109610234 / 6944395369)                         
email:
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 15 - 1- 2016
Αρ. Πρωτ.: 3

Προς τα Μέλη του Συλλόγου

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

To ΔΣ του συλλόγου μας ,καταγγέλλει την προσπάθεια καταστολής και εκφοβισμού του εργατικού - λαϊκού κινήματος, που επιχειρεί η κυβέρνηση στα χνάρια των προκατόχων της.  

Χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, νεολαίοι και γυναίκες, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων και διαδήλωσαν μαζικά έξω από το Μέγαρο Μαξίμου και στο υπουργείο Εργασίας, ενάντια στα αντιασφαλιστικά σχέδια κυβέρνησης – κεφαλαίου.

Απέναντί τους, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ παρέταξε τις δυνάμεις καταστολής, όπως έκαναν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, για να χτυπήσουν το κίνημα και να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους.

Ωστόσο, παρά την καταστολή και τις απειλές και την προπαγάνδα με την οποία η κυβέρνηση προσπαθεί όλες αυτές τις μέρες να χειραγωγήσει τις λαϊκές αντιδράσεις, το μήνυμα που ακούστηκε από χιλιάδες στόματα ήταν καθαρό: Δεν κάνουμε βήμα πίσω. Να αποσύρει τώρα η συγκυβέρνηση το αντιλαϊκό-αντεργατικό νομοσχέδιο. Να μην τολμήσει να το φέρει καν στη Βουλή.

Καλούμε τους εργαζόμενους να μη σκύψουν το κεφάλι, να μη συμβιβαστούν με τα ελάχιστα, να απαντήσουν αγωνιστικά στα κυβερνητικά ψέματα και στην άθλια προπαγάνδα της κυβέρνησης και των παπαγάλων της. Να δυναμώσουν οι αγώνες σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα.

Απαιτούμε τον εκδημοκρατισμό των σωμάτων ασφαλείας και την κατάργηση των ΜΑΤ.

ΤΟ ΔΣ

 

 

Last Updated (Monday, 18 January 2016 08:38)

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»                                            Αρ. Πρωτ: 1

Α. ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η συγκρότηση του προεδρείου του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου μας ολοκληρώθηκε στην 1η συνεδρίασή του, στις 11-12-2015,  με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων!!!

Για τη θέση του Προέδρου ψηφίστηκε η ΕΑΣ (ΠΑΜΕ) και η σύνθεση του Δ.Σ διαμορφώθηκε ως εξής:

Πρόεδρος

Αγγελονίδη Χριστίνα

210.9922610

6945385686

Αντιπρόεδρος

Νικολοπούλου Ροζίνα

210 9618634

6977770141

Γ. Γραμματέας

Λώλης Κωνσταντίνος

210 9610234

6944395369

Ταμίας

Λαμπροπούλου Σοφία

210 9926389

6977906775

Αντιπρόεδρος Β΄

Ζέλιος Γεώργος

210 9618827

6944553195

Ειδικός Γραμματ.

Μέλη

Παυλόπουλος Κων/νος

Ξιφαρά Βάνια

210 9922212

210 9913100

6947724422

6944334752

Μπελιά Ελένη

210 9813942

6947823441

Μπαγατέλας Δημήτριος

2109920604

6977694573

Β. ΚΑΤΑΜΕΡΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΔΗΜΟΤΙΚΑ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

Αγγελονίδη Χριστίνα

6 Αργ/πολης, Εγκεφαλικής Παράλυσης

1,3 Αργυρ/πολης, 3,4 Αλίμου

Λαμπροπούλου Σοφία

7, 8  Αργ/λης

2,9,10,15  Αργ/λης

Ξιφαρά Βάνια

2- 7, 3, 4 Αλίμου

2, 4, 8 Αλίμου

Νικολοπούλου Ροζίνα

1, 3 Ελληνικού

2,3,6 Ελληνικού

Μπελιά Ελένη

1,5,6 Αλίμου

1,10,11 Αλίμου

Μπαγατέλας Δημήτρης

4  Αργ/λης,  Κωφών Αργυρ. - Περιβαλλοντική ,ΚΕΔΥ,Διεύθυνση

Κωφών Αργ/πολης,13 Αργ.

Ζέλιος Γιώργος

2,4  Ελληνικού, 11 Αργυρούπολης

1,4,5, Ελληνικού

Λώλης Κωνσταντίνος

1, 3 Αργ/πολης, 9 Αλίμου

5, 6 Αργ, 5,7,9 Αλίμου

Παυλόπουλος Κων/νος

2,5 Αργυρ/πολης

4, 7,11 Αργυρ/πολης

Το Δ.Σ. θα συνεδριάζει, στο γραφείο του Συλλόγου, τακτικά κάθε πρώτη Τρίτη του μήνα στις 20.30  και έκτακτα όποτε προκύπτει ανάγκη. Προτεραιότητά μας είναι  ο ορισμός Συνδικαλιστικού αντιπροσώπου σε κάθε σχολείο για την καλύτερη και πιο έγκαιρη ενημέρωση και σύνδεση με το ΔΣ.

ΤΟ ΔΣ

 

 

Last Updated (Thursday, 17 December 2015 12:04)

 
ankara escort ankara escort bayan escort ankara escort bayan ankara ankara escort escort ankara