Ο καιρος
Who's Online
We have 15 guests online
Εργασιακα δικαιωματα Εκπαιδευτικων Π.Ε.
Μεταφραστης
Λεξικο νεοελληνικης
Αναζητηση στο google
Εφημερευοντα Φαρμακεια
Εφημερευοντα νοσοκομεια
Θεατρα με εκπτωση
Κρατικο Πιστοποιητικο Γλωσσομαθειας
Περισσοτερα Αρθρα .....

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θουκυδίδης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΩΝ ΠΕ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»


Αρ.πρ.17


ΨΗΦΙΣΜΑ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

 

Το Δ.Σ. του συλλόγου μας,  καταγγέλλει τα σχέδια ποινικοποίησης και καταστολής των κινητοποιήσεων των φτωχομεσαίων αγροτών .Η παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, προς τους κατά τόπους εισαγγελείς, να προχωρήσουν μαζί με τις αστυνομικές αρχές στην καταστολή των αγροτικών κινητοποιήσεων και στην άσκηση ποινικών διώξεων προετοιμάζει νέο γύρο τρομοκρατίας και καταστολής απέναντι στους λαϊκούς αγώνες.Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για αυτήν την εξέλιξη γιατί διατηρεί το νόμο που θεωρεί αδίκημα τις κινητοποιήσεις στις εθνικές οδούς.  Τη στιγμή που η συγκυβέρνηση προσφέρει συνεχώς νέα προνόμοια σε εφοπλιστές, τραπεζίτες και  βιομήχανους θεωρώντας τους "ευεργέτες" και "στυλοβάτες" της οικονομίας, αντιμετωπίζει  τους φτωχούς αγρότες ως εγκληματίες. Για μας όμως "έγκλημα" είναι το ξεκλήρισμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς, η ανεργία, οι απολύσεις, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, η φοροληστεία  και η διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης με το νόμο - λαιμητόμο, τον οποίο μαζί με τους εργάτες, τους αγρότες και τα άλλα λαϊκά στρώματα απαιτούμε την απόσυρσή του. Συνάδελφοι-συναδέλφισσες.

Όλοι εμείς οι εκπαιδευτικοί που μαζί με τους εργάτες, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες και τη νεολαία, στις 12-13 Φλεβάρη πλημμυρίσαμε την Αθήνα και στείλαμε μήνυμα στην κυβέρνηση να πάρει πίσω το νόμο – λαιμητόμο, να υψώσουμε τώρα τείχος προστασίας και αλληλεγγύης στον αγώνα των αγροτών απέναντι στην κρατική τρομοκρατία και καταστολή.

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ!  Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!


ΤΟ ΔΣ

Last Updated (Thursday, 03 March 2016 16:29)

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΩΝ ΠΕ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»

Αρ.πρ.16Για τη συνάντηση των Δ.Σ. της Δ’ Διεύθυνσης με τον Διευθυντή  εκπαίδευσης.

ΚΑΜΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ,  ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ….Την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Δ.Σ. της Δ’ Διεύθυνση  με το νέο Διευθυντή Εκπαίδευσης  Γ.Κέντρο.  Στη συνάντηση τέθηκαν από τους συλλόγους μια σειρά οξυμένα ζητήματα που αφορούν τα προβλήματα και  τη λειτουργία των σχολείων , που  είναι άρρηκτα δεμένα με τη γενικότερη εκπαιδευτική  αλλά και  οικονομική πολιτική της συγκυβέρνησης και της ΕΕ. αλλά και των κατευθύνσεων του ΟΟΣΑ.

Αναλυτικά αναφέρθηκαν τα ζητήματα των κενών σε εκπαιδευτικούς  όλων των  κλάδων με έμφαση στην παράλληλη Στήριξη ,στην λειτουργία των ολοήμερων,  των  δηλώσεων  του Υπουργού Παιδείας  για την ύπαρξη  πλασματικών  κενών στα σχολεία και πλεοναζουσών ωρών και τις πιθανές μετακινήσεις εκπαιδευτικών , των οξυμμένων προβλημάτων λειτουργίας των Νηπιαγωγείων, τις «αλλαγές» στον τρόπο λειτουργίας των τμημάτων ένταξης, προβλημάτων στις κτιριακές υποδομές, το θέμα των μεταβολών των σχολικών μονάδων και της ανάγκης ίδρυσης νέων σχολείων και νηπιαγωγείων, αλλά και οργανικών θέσεων για τις ειδικότητες, προβλήματα λειτουργίας του  ΠΥΣΠΕ αλλά κυρίως την αναγκαιότητα μόνιμων διορισμών και ικανού αριθμού συναδέλφων για αναπλήρωση  τόσο στα δημοτικά όσο και στα Νηπιαγωγεία.


Ο Διευθυντής  εκπαίδευσης κλήθηκε από το σύλλογό μας ,αλλά και άλλους συλλόγους ,να τοποθετηθεί για τα παραπάνω και να δεσμευτεί ότι δεν θα υλοποιήσει την αντιεκπαιδευτική πολιτική σε βάρος των εκπ/ών -μαθητών-γονιών.


Με βάση τη συζήτηση που έγινε έχουμε τα εξής:


1. Τα κενά που παρουσιάζει η διεύθυνση είναι λιγότερα από τα κενά που έχουν οι σύλλογοι από τα σχολεία (Αυτό παρατηρείται σε πολλούς συλλόγους) και δεν υπήρξε δέσμευση για την κάλυψή τους.


2. Υπάρχουν ολοήμερα που λειτουργούν με μειωμένο ωράριο από την αρχή της χρονιάς και θα συνεχίσουν έτσι.


3. Δεν υπάρχει προσωπικό για αναπληρώσεις, ενώ δημιουργούνται διαρκώς νέα κενά, άσχετα αν αυτά είναι συγκυριακά ή μόνιμα.


4. Από τις 273 εγκεκριμένες παράλληλες στηρίξεις για την Δ’ Διεύθυνση, έχουν έρθει στα σχολεία   140 συνάδελφοι (κάποιοι για περισσότερα του ενός παιδιού ανά σχολείο) και έρχονται με το σταγονόμετρο  ,ενώ υπάρχουν και 58 ιδιωτικές παράλληλες.


5. Οι σχολικοί Σύμβουλοι επιφορτίζονται να κάνουν προτάσεις για αλλαγές ωρολογίων προγραμμάτων των σχολείων-Φλεβάρη μήνα-σε σχέση με το διοικητικό έργο και τις ώρες της ενισχυτικής διδασκαλία -πλεονάζουσες ώρες όπως τις αποκαλεί το υπουργείο-, που ανοίγουν δρόμο αργά ή γρήγορα για μετακινήσεις εκπ/ών. (Τροπολογία που ψηφίστηκε πριν λίγες μέρες). Η πρόθεση του Διευθυντή εκπαίδευσης ήταν να μην  προβεί σε μετακινήσεις μ’αφορμή τις «πλεονάζουσες ώρες»


6.Το γεγονός της κατάργησης στην ουσία του τμήματος ένταξης, δεν σχολιάστηκε, ούτε και οι πιθανές εξελίξεις με βάση αυτό στον τομέα της παράλληλης στήριξης.(μειώσεις κλπ)


7.Σχετικά με τις μεταβολές των σχολικών μονάδων(προαγωγές, άνοιγμα τμημάτων κλπ), ενόψει των εισηγητικών προτάσεων των Διευθυντών Εκπάιδευσης προς τις Περιφερειακές Διευθύνσεις  , οι προτάσεις της Διεύθυνσης έχουν γίνει τον Ιανουάριο.


8.Για θέματα λειτουργίας  των Νηπιαγωγείων τα οποία είναι εξαιρετικά οξυμένα, δεν έγινε συζήτηση.9.Για την  αναγκαιότητα  δημιουργίας οργανικών θέσεων για τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων και τους μετατασσόμενους εκπαιδευτικούς από την Β/μια.


10.Παρατηρήσεις  για τη σωστή-διαφανή λειτουργία του ΠΥΣΠΕ

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης  περιορίστηκε να καταθέσει  την κατανόησή του για την ύπαρξη των προβλημάτων  και την διάθεση  να συμβάλει  στην καλύτερη δυνατή διαχείριση της κατάστασης,  εντός του δεδομένου πλαισίου της συγκεκριμένης ατιεκπαιδευτικής -αντιλαίκής  πολιτικής και τίποτε άλλο.   Δεν δεσμεύτηκε σε τίποτα….


Συνάδελφοι, καθώς εντείνεται η επίθεση σε όποιο κοινωνικό αγαθό έχει απομείνει άρα  και στην εκπαίδευση,  θα πρέπει οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους γονείς και τους μαθητές να πάρουμε θέση  μάχης με επιμονή και υπομονή.

Οι αγώνες του τελευταίου διαστήματος απέδειξαν ότι ο λαός μπορεί να ακυρώσει τους αντιλαΐκούς σχεδιασμούς και να προχωράει μπροστά, να παρεμβαίνει στις εξελίξεις και να παλεύει για τη ζωή που του αξίζει με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας και τις δυνατότητες της εποχής.

 

Από το  Δ.Σ.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΩΝ ΠΕ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»

Αρ πρ.15
Έκκληση για Συγκέντρωση Υλικής Βοήθειας στους Πρόσφυγες

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες του συνεχιζόμενου εγκλήματος των ΝΑΤΟ- ΕΕ στη Μέση Ανατολή. Πόλεμοι, επεμβάσεις, φτώχεια, βομβαρδισμοί οδηγούν χιλιάδες στο ξεριζωμό και την προσφυγιά. Μέσα από φωτιά και σίδερο φτάνουν στο Αιγαίο. Δίνουν μάχη με τα κύματα, ναυαγοί στα νησιά μας, με στόχο να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς άλλες χώρες. Μάνες με μωρά στην αγκαλιά, νέοι και παιδιά συνεχίζουν με τα πόδια το ταξίδι τους προς την επιβίωση.

Την ίδια ώρα όμως η Συνθήκη Σένγκεν, η πολιτική της ΕΕ τους κλείνει την πόρτα και τους στοιβάζει στην Ελλάδα, χωρίς ούτε τα στοιχειώδη. Στο κρύο, στη βροχή ή σε καταυλισμούς που αποτελούν ντροπή για κάθε άνθρωπο. Την ίδια στιγμή ο μόνος καημός της κυβέρνησης είναι να εφαρμοστούν οι αποφάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση οι εργαζόμενοι της Ελλάδας δε μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Δεν θα γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα των ιμπεριαλιστών. Δεν θα αφήσουμε να κυριαρχήσουν οι ρατσιστικές, ξενοφοβικές κραυγές (από τους ίδιους που στηρίζουν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που οδηγούν τους λαούς σε προσφυγιά).

ΤΩΡΑ  κάθε ένας που θέλει να λέγεται άνθρωπος ,κάθε σύλλογος διδασκόντων, κάθε συνάδελφος ,να προσφέρει Υλική Βοήθεια προς τους Πρόσφυγες.

AΜΕΣΑ να συγκεντρωθούν υλικά πρώτης ανάγκης (φαγητό-ξηρά τροφή, νερό, βρεφικά είδη-τροφές, πάνες, απορρυπαντικά-χλωρίνες, χαρτικά, είδη προσωπικής υγιεινής)

Καλούμε όποιον συνάδελφο μπορεί να βοηθήσει με προσωπική συμβολή, να το πράξει.

Επίσης,καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στις αντιρατσιστικές-αντιφασιστικές ,αντιπολεμικές κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται.

Να θυμίσουμε ότι στις 21 Μάρτη είναι η παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού, που δίνει επιπλέον δυνατότητες για δραστηριότητες με τους μαθητές μας.

 

ΤΟ ΔΣ


 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΩΝ ΠΕ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»                                                                                                                                                                                                                

Αρ.πρ.14

«Για το κάλεσμα του Υπουργείου σε συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων στα πλαίσια του  Διαλόγου για την Παιδεία»

Συνάδελφοι-ισσες,

Ο σύλλογός μας αλλά και ο κλάδος συνολικότερα, έχει συγκεκριμένες ,ψηφισμένες θέσεις -αποφάσεις και διεκδικήσεις ,τόσο από τα συνέδρια της ομοσπονδίας όσο και από τις γενικές μας συνελεύσεις ,που παλεύουμε να ικανοποιηθούν .

Οι σημαντικότερες είναι οι εξής:

Κάλυψη όλων των κενών εδώ και τώρα! Μόνιμη και σταθερή δουλειά . Διεκδικούμε μαζικούς μόνιμους διορισμούς, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Ίδρυση νέων οργανικών θέσεων για τις ειδικότητες.  Πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά, μισθολογικά δικαιώματα για τους αναπληρωτές και τους ελαστικά εργαζόμενους εκπαιδευτικούς. Καμιά τάξη πάνω από 20 παιδιά.

ü Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη γονιών και εκπαιδευτικών για λειτουργικά έξοδα του σχολείου, αποκλειστική χρηματοδότηση των σχολείων από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και τις Σχολικές Επιτροπές.

ü Κανένα παιδί έξω από τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση. Δίχρονη Προσχολική Αγωγή, Ενιαίο 12χρονο Σχολείο για όλα τα παιδιά.

ü Να λειτουργήσουν επιτέλους τώρα και πλήρως όλες οι δομές γενικής και ειδικής αγωγής. Να λειτουργήσουν κανονικά τα τμήματα ένταξης και σ ’όλα τα σχολεία.

ü Να ξεκινήσει τώρα η ΠΔΣ για το Λύκειο, ειδικά για τους μαθητές που δίνουν Πανελλήνιες, και η Ενισχυτική στα Γυμνάσια αλλά και να διευρυνθεί στα Δημοτικά, για όλα τα παιδιά που την έχουν ανάγκη.

ü Καμιά σύμπτυξη-συγχώνευση-κατάργηση τμήματος και σχολείου και μετακίνηση εκπαιδευτικών.

ü Απόσυρση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου. Καμιά νέα περικοπή στις συντάξεις, επαναφορά στα επίπεδα του 2009. Να πληρώσουν το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία για τα ελλείμματα στα Ταμεία. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των τριών μνημονίων που μειώνουν συντάξεις και παροχές.  Όρια ηλικίας στα 60 χρόνια για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες, στα 55 και 50 αντίστοιχα για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

ü ΟΧΙ στο νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο. Κάλυψη των απωλειών μας, αυξήσεις στους μισθούς μας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας, κατάργηση της φοροληστείας του ΕΝΦΙΑ κ.τ.λ

Τις θέσεις αυτές γνωρίζει πολύ καλά το υπουργείο παιδείας, με συναντήσεις, κινητοποιήσεις, παραστάσεις που έγιναν από την αρχή και αυτής της χρονιάς,  στο υπουργείο , στις περιφέρειες, στις διευθύνσεις εκπαίδευσης .Κανένα από τα αιτήματά μας δεν έχει ικανοποιηθεί.

Άρα σε ποιο  διάλογο καλούμαστε να συμμετάσχουμε και τι νόημα έχει αυτός;

Κατά τη γνώμη μας ,αυτή η διαδικασία εγκυμονεί τον  κίνδυνο να ληφθεί η όποια συμμετοχή μας σαν άλλοθι και συναίνεση σε ειλημμένες αποφάσεις, που θα πλήξουν περαιτέρω τη δημόσια εκπαίδευση.

Το «έργο» με τους διαλόγους το έχουμε ξαναδεί.  «Ο νοών νοείτω» .

ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ  ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ.

ΤΟ ΔΣ

 

  

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΩΝ  ΠΕ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»

αρ.πρ. 12

ΨΗΦΙΣΜΑ

To ΔΣ του Συλλόγου μας, καλεί όλους του Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου να μην ψηφίσουν το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης που συνεπάγεται την κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης.

Ιδιαίτερα, καλούμε τους εκπαιδευτικούς – δασκάλους βουλευτές, να στηρίξουν στη Βουλή   τις θέσεις του κλάδου – όπως έκαναν τόσα χρόνια ως συνδικαλιστικά στελέχη – και να καταψηφίσουν τις προτάσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Σε περίπτωση που υπερψηφίσουν το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο είναι αυτονόητο ότι θέτουν τον εαυτό τους εκτός κλάδου

ΤΟ ΔΣ

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ Π.Ε. «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»

Αρ.πρ 12

2η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ…..

Πράξη Αγάπης στο συνάθρωπο !!!

Λέμε ναι στη ζωή...!!!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου από τις 10,00 π.μ. έως τις 13.00 μ.μ., στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης (Κυκλάδων 7) ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΙΜΑ !

Ενισχύουμε την Τράπεζα αίματος του Συλλόγου μας που συνεχώς εδώ και δώδεκα χρόνια έχει βοηθήσει πολλούς από εμάς σε μια δύσκολή στιγμή της ζωής τους. Αυτό σας καλούμε να κάνετε και τώρα σε μια υπέρτατη πράξη αλληλεγγύης και συναδελφικότητας !

Σας περιμένουμε…

17/2/2016

το Δ.Σ.

 

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Αγγελονίδη Χριστίνα (2109922610/6945385686

Λώλης Κωνσταντίνος

(2109610234 / 6944395369)                         
email:
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 15 - 2- 2016
Αρ. Πρωτ.:
11

Προς τα Μέλη του Συλλόγου

ΜΕΣΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΑ ΚΕΝΑ!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 13.30!

ü ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

ü ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ!

ü ΟΧΙ ΣΤΗΝ « ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ»THΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΝΤΑΞΗΣ!

Είμαστε στα μέσα Φλεβάρη, δηλαδή στη μέση της σχολικής χρονιάς, και τα κενά στα δημόσια σχολεία ξεπερνούν τα 3000, ενώ χιλιάδες παιδιά φτωχών λαϊκών οικογενειών παραμένουν αβοήθητα, αφού η ενισχυτική διδασκαλία στα Γυμνάσια δεν έχει ξεκινήσει (άγνωστο πότε θα ξεκινήσει!) και η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη (ΠΔΣ) για τα παιδιά του Λυκείου κόβεται και φέτος, με βάση την απάντηση του Υπουργού Παιδείας σε ερώτηση στη βουλή!

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έλεγε "τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα", όταν έταζε ότι η ΠΔΣ θα ξεκινούσε από την αρχή της χρονιάς, όταν υποσχόταν χιλιάδες μόνιμους διορισμούς για να καλυφθούν τα κενά αλλά και οι ανάγκες στην ΠΔΣ!

Παράλληλα, με εγκύκλιο που υπογράφει ο ίδιος ο Υπουργός Παιδείας καλεί τους Διευθυντές Εκπαίδευσης να διαθέτουν τις ώρες που περισσεύουν στους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΕ) στην κάλυψη των κενών κι όχι στην ενισχυτική διδασκαλία, δηλ. κόβεται και η ελάχιστη ενισχυτική που δινόταν στα παιδιά της ΠΕ!

Η κατάσταση στην Ειδική Αγωγή παραμένει άθλια, χιλιάδες παιδιά με ειδικές ανάγκες μένουν αβοήθητα, αφού παραμένουν κλειστά πάρα πολλά τμήματα ένταξης,(στην Προσχολική αγωγή ουσιαστικά δεν υπάρχουν δομές στήριξης), ενώ χιλιάδες αιτήσεις για παράλληλη στήριξη μένουν στα χαρτιά! Με τροπολογία που κατατέθηκε αυτές τις μέρες στη Βουλή το Υπουργείο προχωράει επί της ουσία στην «κατάργηση» του θεσμού των Τμημάτων Ένταξης!!

Μετατρέπει τους εκπαιδευτικούς των τμημάτων Ένταξης σε περιοδεύοντες από τάξη σε τάξη, κάτι αντίστοιχο με αυτό που έγινε φέτος σε πολλά σχολεία (ένας συνάδελφος για πολλούς μαθητές_) με την Παράλληλη Στήριξη, όπου αυτή δόθηκε.  Στην ουσία καλεί τον εκπ/κό σε ρόλο που ενυπάρχει σ’άλλο θεσμό (παράλληλη στήριξη),δημιουργώντας ερωτηματικά για το όλο θέμα προοπτικά.

Φτάνει πια ο εμπαιγμός!

Δεν ανεχόμαστε άλλο αυτήν την κατάσταση,την ώρα που χιλιάδες Δάσκαλοι, Νηπιαγωγοί και καθηγητές όλων των ειδικοτήτων παραμένουν άνεργοι.

Απαιτούμε:

· Να λειτουργήσουν επιτέλους τώρα και πλήρως όλες οι δομές γενικής και ειδικής αγωγής, ξεκινώντας από την Προσχολική αγωγή.

· Να καλυφθούν όλα τα κενά στα σχολεία!

· Να αποσυρθεί η  τροπολογία που «αλλάζει» την μέχρι τώρα λειτουργία των τμημάτων ένταξης. Να δημιουργηθούν τόσα Τμήματα Ένταξης όσα χρειάζονται και σε όλα τα σχολεία και ν’ αναβαθμιστεί  η λειτουργία τους.

· Να  ενισχυθεί η παράλληλη στήριξη καλύπτοντας όλες τις ανάγκες με μόνιμο προσωπικό.

· Να ξεκινήσει τώρα η ΠΔΣ για το Λύκειο, ειδικά για τους μαθητές που δίνουν Πανελλήνιες, και η Ενισχυτική στα Γυμνάσια αλλά και να διευρυνθεί στα Δημοτικά, για όλα τα παιδιά που την έχουν ανάγκη.

· Διεκδικούμε μαζικούς μόνιμους διορισμούς, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για να καλυφθούν όλα τα κενά στα σχολεία.

· Κανένας «εξορθολογισμός» και λογιστική αντίληψη στην εκπαίδευση.

· Η ενταξιακή φιλοσοφία δεν υλοποιείται με την κατάργηση θεσμών, που έχουν προσφέρει και προσφέρουν σημαντικό έργο στα πλαίσια του σχολικού μαθήματος, παρά τις όποιες αδυναμίες τους.

Εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές, δε συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα, δεν υποτασσόμαστε στο δικό τους εφικτό!

Θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους!

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 17/2 ΣΤΙΣ 13.30!

Για να διευκολυνθεί η συμμετοχή των συναδέλφων στη συγκέντρωση το ΔΣ της ΔΟΕ έχει κηρύξει  2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας (12-2 και 2-4 μμ).

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Αγγελονίδη Χριστίνα (2109922610/6945385686

Λώλης Κωνσταντίνος

(2109610234 / 6944395369)                         
email:
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 11 - 2- 2016
Αρ. Πρωτ.: 10

Προς τα Μέλη του Συλλόγου

Άμεση λύση στο θέμα των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων. Να συσταθούν ΤΩΡΑ οργανικές θέσεις!

2ο θέμα διαλόγου:

Έχουν περάσει σχεδόν τρία χρόνια από την ψήφιση και την εφαρμογή του Ν4172/13 (Αύγουστος 2013) με τον οποίο έγιναν σε μια νύχτα με τον γνωστό απαράδεκτο τρόπο, από το γραφείο του τότε Υπουργού Παιδείας Αρβανιτόπουλου, οι υποχρεωτικές μετατάξεις των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων της Δευτεροβάθμιας στην Πρωτοβάθμια και ακόμη δεν έχουν καθορισθεί οι οργανικές θέσεις, ούτε έχουν τοποθετηθεί οργανικά οι συνάδελφοι των ειδικοτήτων (πρωτοβάθμιας και μεταταγμένοι) στα σχολεία!

Οι 1686 οργανικές θέσεις που δόθηκαν πέρυσι για τις μεταθέσεις των ειδικοτήτων της Πρωτοβάθμιας ήταν ένα μικρό θετικό βήμα στην κατεύθυνση άρσης της κατάφωρης αδικίας που υπέστησαν, δεν έλυσαν όμως το πρόβλημα.

Το υπουργείο Παιδείας, όμως, δεν έκανε τίποτε για τη σύσταση των οργανικών θέσεων των μη κοινών ειδικοτήτων -περίπου 3300 συναδέλφων- που δεν δημιουργούν κανένα απολύτως "πρόβλημα" και των οποίων οι οργανικές θέσεις και οι τοποθετήσεις έπρεπε να έχουν γίνει από την πρώτη στιγμή. Και σαν να μην έφτανε αυτό με εγκύκλιο που απέστειλε πέρυσι "απαγόρευσε" στα ΠΥΣΠΕ να τοποθετήσουν οργανικά τους συναδέλφους των ειδικοτήτων στα οργανικά κενά που υπήρχαν, με αποτέλεσμα να βρίσκονται όλοι στον αέρα!

Το ΔΣ του συλλόγου μας         , ενόψει και των μεταθέσεων του 2016, ζητά από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει άμεσα στη σύσταση των οργανικών θέσεων κοινών και μη κοινών ειδικοτήτων που απαιτούνται στην Πρωτοβάθμια -οι οποίες σύμφωνα με τα περσινά στοιχεία της Διεύθυνσης σπουδών ξεπερνούν τις 7500- έτσι ώστε να τοποθετηθούν σε αυτές οι συνάδελφοι και να λυθεί οριστικά το πρόβλημα.

Είναι αυτονόητο ότι οι θέσεις αυτές πρέπει να συσταθούν πριν την εξέταση των αιτήσεων μετάθεσης του 2016, έτσι ώστε να δοθούν ως οργανικά κενά για να ικανοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες αιτήσεις μετάθεσης των συναδέλφων ειδικοτήτων.

Οι ανάγκες στην εκπαίδευση είναι τόσες πολλές που μπορούν να ικανοποιηθούν τόσο οι μεταταγμένοι συνάδελφοι με οργανικές θέσεις ,όσο και οι συνάδελφοι της πρωτοβάθμιας ,που χρόνια τώρα προσπαθούν να μεταταθούν.

ΤΟ ΔΣ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Αγγελονίδη Χριστίνα (2109922610/6945385686

Λώλης Κωνσταντίνος

(2109610234 / 6944395369)                         
email:
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 10 - 2- 2016
Αρ. Πρωτ.: 9

Προς τα Μέλη του Συλλόγου

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Το Δ.Σ του συλλόγου μας,  στέλνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό στα μπλόκα της αγωνιζόμενης αγροτιάς όλης της χώρας. Δηλώνουμε ότι στηρίζουμε τον αγώνα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων, μελισσοκόμων και αλιέων γιατί είναι δίκαιος. Είναι αγώνας για την επιβίωσή τους, για να μην πεταχτούν έξω από τα χωράφια τους και την παραγωγή τους. Για να μπορέσουν να ζήσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους. Είναι αγώνας ενάντια στις αιτίες που επιδεινώνουν και την δική μας ζωή.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι παλεύουν ενάντια στις συνέπειες από την πολιτική της ΚΑΠ της Ε.Ε., που όλα αυτά τα χρόνια οδήγησε στην συγκέντρωση της παραγωγής σε λιγότερα χέρια. Ταυτόχρονα είχε ως αποτέλεσμα το 20% των μεγάλων αγροτών να εισπράττουν το 80% των επιδοτήσεων. Με την νέα Κοινή Αγροτική Παραγωγή (Κ.Α.Π.) 2015-2020 της Ε.Ε., περιορίζονται περαιτέρω οι επιδοτήσεις, αλλά μπαίνουν και νέα εμπόδια στον χαρακτηρισμό κάποιου αγρότη ως δικαιούχου αποζημίωσης.

Η αγωνιζόμενη μικρομεσαία αγροτιά, παλεύει ενάντια και στις συνέπειες από  την πολιτική της  συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που με όπλο τα μέτρα του τρίτου μνημονίου, τους οδηγούν στο ξεκλήρισμα σε όφελος των μεγαλοαγροτών αλλά και των μεγαλοεπιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα, επιβάλλοντας αβάσταχτη φορολογία στο εισόδημα και στην ασφάλιση. Τέτοια μέτρα είναι η αύξηση της φορολόγησης του εισοδήματος στο 26% από 13% που είναι σήμερα με προκαταβολή φόρου στο 100% για την επόμενη χρονιά. Η αύξηση του συντελεστή σύνταξης στο 27,5% επί του εισοδήματος.

Ταυτόχρονα η πολιτική της συγκυβέρνησης έχει επιφέρει αύξηση στο κόστος παραγωγής μέσα από την αύξηση του ΦΠΑ στο 23% από 13% στα αγροτικά μέσα και εφόδια. Αύξηση που μετακυλίεται από τους μεγαλέμπορους, στους λαϊκούς καταναλωτές της πόλης οδηγώντας  στη συρρίκνωση του περιορισμένου εισοδήματός τους.

Με τα νέα μέτρα του τρίτου μνημονίου, τα χρήματα που η κυβέρνηση ζητάει να πληρώνει κάθε χρόνο, μετά το 2019, ένα μικρομεσαίο αγροτικό νοικοκυριό  στην Εφορία για τους φόρους,  και τον ΟΓΑ για την ασφάλισή του, φτάνουν στο 83% του συνολικού ετήσιου καθαρού εισοδήματος. Είναι σίγουρο πως κανένας μικρομεσαίος αγρότης δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί σε αυτές τις υποχρεώσεις. Σήμερα το 50% των αγροτών αδυνατεί να ανταποκριθεί στις ασφαλιστικές του εισφορές. Δηλαδή παραμένουν ανασφάλιστοι. Αντιλαμβάνεται κανείς τι θα συμβεί με τα νέα μέτρα.

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις της φτωχής αγροτιάς και τις μορφές αγώνα που αυτή θα επιλέξει, καλώντας και τα υπόλοιπα σωματεία του νομού μας να εκδηλώσουν  με κάθε μέσο την αλληλεγγύη τους. Δύναμη και προοπτική στον αγώνα τους θα αποτελέσει η κοινή πάλη μας ενάντια στον κοινό μας αντίπαλο. Τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Να αποσύρει η κυβέρνηση τώρα, το νομοσχέδιο-έκτρωμα που διαλύσει την κοινωνική ασφάλιση!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ  ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ.

ΝΑ  ΟΡΘΩΣΟΥΜΕ  ΚΟΙΝΟ   «ΜΠΛΟΚΟ» ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ   ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 13/2 ,ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗΣ,ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ  ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ .

ΤΟ ΔΣ

 
ankara escort ankara escort bayan escort ankara escort bayan ankara ankara escort escort ankara