Ο καιρος


η ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πρωτοσελιδα εφημεριδων
Who's Online
Έχουμε 6 επισκέπτες συνδεδεμένους
Εργασιακα δικαιωματα Εκπαιδευτικων Π.Ε.
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday280
mod_vvisit_counterYesterday1261
mod_vvisit_counterThis week3566
mod_vvisit_counterLast week6487
mod_vvisit_counterThis month20055
mod_vvisit_counterLast month19481
mod_vvisit_counterAll days973911

Today: Ιαν 27, 2015
Μεταφραστης
Λεξικο νεοελληνικης
Αναζητηση στο google
Εφημερευοντα Φαρμακεια
Εφημερευοντα νοσοκομεια
Θεατρα με εκπτωση
Κρατικο Πιστοποιητικο Γλωσσομαθειας

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θουκυδίδης 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Καμαρινού Κυριακή (2109824968 / 6976404853)

Λώλης Κωνσταντίνος(2109610234 / 6944395369)                                                                                                                   Αρ. Πρωτ :30-12/3/2014

Προς: τους  συναδέλφους

Δ’ Δ/νση Π.Ε Αθηνών

ΔΟΕ

ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΝΙΑΡΧΟΥ

Με έγγραφο της Δ’ Δ/νσης Π.Ε. Αθηνών προς τις Σχολικές Μονάδες οι εκπαιδευτικοί προσκαλούνται σε σεμινάριο Πολιτιστικών Θεμάτων που αφορά το μάθημα της Ιστορίας μέσα από πολιτιστικά προγράμματα.

Η Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων επιλέγει τη διοργάνωση ενός σεμιναρίου μόνο για 25 άτομα, σε μια ευαίσθητη κοινωνικά και πολιτικά θεματική, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Η ιδιωτική πρωτοβουλία (εφοπλιστική, βιομηχανική, τραπεζική μεγαλοεπιχειρηματική κλπ.), οι Μ.Κ.Ο. και όποιες άλλες «καλοπροαίρετες» συνδρομές στις κατεξοχήν αρμοδιότητες της πολιτείας, όχι μόνο μας γεμίζουν καχυποψία, αλλά μας ενισχύουν την πεποίθηση ότι όλα πλέον παραδίδονται στην αδηφάγα διάθεση των οικονομικά δυνατών που θέλουν με κάθε τρόπο να τροφοδοτούν με τις δικές τους επιλογές κουλτούρας και συμπεριφοράς, να διαμορφώνουν και να ελέγχουν κοινωνικές αντιλήψεις και ανακλαστικά με σαφή και σταθερό στόχο ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ .

Ως εκπαιδευτικούς, ο πολιτιστικός τους μανδύας δε μας πείθει. Γνωρίζουμε καλά ότι στα σχέδια της Ε.Ε και των ντόπιων οικονομικών υπηρετών τους μετά την ενέργεια, το νερό, τα λιμάνια, τους σιδηρόδρομους, τις ακτογραμμές, τη γη μας γενικότερα απλώνουν τα πλοκάμια τους στην υγεία και την εκπαίδευση. Σκόπιμα η παρέμβαση ξεκινάει από την ΙΣΤΟΡΙΑ- επιδιώκουν το «ξαναγράψιμό» της !!! Στοχεύουν στην απαλοιφή της μνήμης, στη σταθερή αλλοτρίωση των συνειδήσεων - την ΥΠΟΤΑΓΗ

 

 • Ø Ως Δ.Σ. θεωρούμε απαράδεκτο το σύνολο μιας τέτοιας διοργάνωσης και καλούμε τους συναδέλφους να μη συμμετάσχουν σε αυτό.
 • Ø Καλούμε τη Δ΄Δ/ση να αποσύρει την άδεια για τη διενέργειά της.

ds_2014

 


 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Καμαρινού Κυριακή (2109824968 / 6976404853)

Λώλης Κωνσταντίνος(2109610234 / 6944395369)

Αρ. Πρωτ :29-12/3/2014

 

Προς: τους  συναδέλφους

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΜΑΡΤΗ 2.30 μμ ΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Με τις συλλογικές αποφάσεις της Γ.Σ μας ,τις συσκέψεις με φορείς και γονείς, τις υπογραφές, την ακύρωση των σεμιναρίων, τις συνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων στις οποίες δηλώνεται η άρνηση συμμετοχής μας στις ομάδες εργασίας,  κάνουμε πράξη την απόφασή μας να μπλοκάρουμε την αξιολόγηση και το νέο σχολείο.

Ο Σύλλογός μας στο πλαίσιοτων παραπάνω αποφάσεων καλεί τα μέλη του σε συγκέντρωση μπλοκαρίσματος των σεμιναρίων των στελεχών εκπαίδευσης που ανακοινώθηκαν για τα επόμενα Σαββατοκύριακα, αρχής γενομένης από   το Σάββατο 15 του Μάρτη .

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση που έχουν εξαγγείλει ΔΟΕ ,ΟΛΜΕ,  Σύλλογοι Π.Ε. και ΕΛΜΕ το Σάββατο 15 του Μάρτη στις 2.30 μ.μ. στο Υπουργείο Παιδείας για να μπλοκάρουμε και αυτό το σεμινάριο.

Έτσι απαντάμε με τον καλύτερο τρόπο στην κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, που με αλλεπάλληλες εγκυκλίους (όπως αυτή της 10.12.2013 αλλά και την τελευταία 6.3.2014 που λέει τα ίδια με την προηγούμενη) μας ζητά να γίνουμε συνένοχοι και συμμέτοχοι στο έγκλημα των ΕΕ-κεφαλαίου-κυβερνήσεων ενάντια στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και τα εργασιακά των εκπαιδευτικών.

Με μαζικούς αγώνες απαντάμε σ’ όλους αυτούς που προωθούν την κατάργηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων , σ’ όλους αυτούς που προσπαθούν να καταργήσουν και να απαγορεύσουν  το πιο βασικό όπλο των εργαζομένων, την ΑΠΕΡΓΙΑ.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΒΑΣΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΗΜΙΜΑΘΕΙΑΣ

ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΟΥ ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ,  ΕΝΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ,

ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΑΠΟΛΥΣΗ

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΜΑΡΤΗ  ΣΤΙΣ 2.00μμ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

ΜΕ ΤΗ  48ωρη ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ  19 και 20 Μάρτη.

ds_2014

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Καμαρινού Κυριακή (2109824968 / 6976404853)

Λώλης Κωνσταντίνος(2109610234 / 6944395369)

Αρ. Πρωτ :28 10/3/2014

 

Προς: τους  συναδέλφους

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΑΓΩΝΑ

Το νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση για την αξιολόγηση, τις καταργήσεις οργανισμών και τις απολύσεις στο Δημόσιο ανοίγει τις “πύλες της κολάσεως” για τους δημόσιους υπαλλήλους. Τριάντα έξι χιλιάδες (36.000) συνάδελφοι ΙΔΑΧ μαζί με τους σχολικούς φύλακες, τους εκπαιδευτικούς, τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών και άλλους εργαζόμενους που είναι σε διαθεσιμότητα θα αποτελέσουν τη μεγάλη δεξαμενή των 15.000 απολύσεων για το 2014.

Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο η κυβέρνηση καταργεί – ιδιωτικοποιεί – οργανισμούς, απολύει εξειδικευμένο προσωπικό και ξεπουλάει την περιουσία τους.

Φέρνουν και νέα μέτρα. Είτε τα πουν μνημόνια, είτε αναδιαρθρώσεις, είτε αλλιώς, έρχονται νέα μέτρα! Ετοιμάζουν νέες μειώσεις στους μισθούς, νέα χαράτσια και φοροληστεία, νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα τσακίζει κι άλλο τις συντάξεις, την ασφάλιση, τις παροχές υγείας, θα καταργεί ουσιαστικά το ΕΦΑΠΑΞ και άλλα.

Συνάδελφε, Η βελτίωση της ζωής σου είναι στα χέρια σου!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

 • Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση, τις απολύσεις και την κατάργηση των οργανισμών. ΟΧΙ στον αντιδραστικό κρατικό έλεγχο, τη λεγόμενη αξιολόγηση.
 • Καμιά απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα, επαναφορά όλων των διαθέσιμων στις δουλειές τους. Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους. Πλήρη μισθολογικά, ασφαλιστικά, κοινωνικά δικαιώματα στους συναδέλφους που εργάζονται στο Δημόσιο σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, μέσω ΟΑΕΔ και ΕΣΠΑ.
 • Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία, υγεία - πρόνοια για όλους.  
 • Όχι στο νέο σχολείο ΑΕ, των χορηγών, της ημιμάθειας και της επιχειρηματικότητας.
 • Να μην εφαρμοστεί το νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια Υγεία, όχι στο κλείσιμο των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της υγείας. Αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας - πρόνοιας για όλους. Ενιαίος κρατικός φορέας παραγωγής, έρευνας και διάθεσης φαρμάκου. Δωρεάν Φάρμακα για όλους. Να καταργηθούν οι συμμετοχές στα φάρμακα.  
 • Όχι στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση τον αφανισμό των ταμείων, τη νέα ληστεία των συντάξεων και οικογενειών. Να φορολογηθεί στο 45% το μεγάλο κεφάλαιο.

 

1. Όλοι στην 24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία την Τετάρτη 12 του Μάρτη 2014.

2. Όλοι στην 48ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 του  Μάρτη.

 

ds_2014

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Καμαρινού Κυριακή (2109824068 / 6976404853)

Λώλης Κωνσταντίνος(2109610234 / 6944395369)                        
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Αρ. Πρωτ :21  16/2/2014

 

Προς: τους  συναδέλφους

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Για το επόμενο διάστημα προγραμματίζουμε τις εκδηλώσεις:

1. ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

«Η Λιχουδοχώρα»,

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ, 9 ΜΑΡΤΗ, ΣΤΙΣ 11.30 π.μ,

στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού (Βοσπόρου 17-ξεκινά από τα είδη κήπου του Praktiker )

2. Ο ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΟΣ «ΧΟΡΟΣ» ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ, ΣΤΙΣ 15 ΜΑΡΤΗ,

στο κέντρο «Ιερά οδός» (Ιερά οδός 18-20),  

με ΞΑΡΧΑΚΟ-ΒΙΤΑΛΗ-ΣΑΪΑ και με οικεία και αθάνατα ακούσματα του Τσιτσάνη –«Νυν και αεί». !!!!

ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΘΕΣΕΙΣ ΕΓΚΑΙΡΑ-ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ….ΕΠΕΤΗΡΙΔΑ ΚΑΙ…ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΘΕΙ!!!

ds_2014

 

lixoudoxora

Την Κυριακή 9 Μάρτη 2014, στις 11,30 π.μ. 

Στο 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ  

«Η ΛIΧΟΥΔΟΧΩΡΑ»

 

ΤΗΣ ΤΑΜΑΡΑΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΟΥ

 

Σε ένα μακρινό πλανήτη ζουν οι εργατικοί Λιχούδηδες, οι αχόρταγοι κοιλαράδες και οι παιχνιδιάρηδες φρουτόδρακοι... Οι Λιχούδηδες δουλεύουν για τους κοιλαράδες: Φτιάχνουν γλυκά και μαζεύουν φρούτα. Κρυφό τους όνειρο είναι να φάνε τούρτα. Οι κοιλαράδες κάνουν τα πάντα για να μεγαλώνει η κοιλιά τους. Οι μέρες κυλάνε μονότονα, ώσπου οι προετοιμασίες για τα γενέθλια της χαζοβιόλας πριγκίπισσας οδηγούν σε μια μεγάλη μάχη!  Ποιος νίκησε; Και γιατί εξαφανίστηκαν τα λαχανικά; Γιατί ο κοιλαράς Τερηδόνας δε θέλει να πλένει τα δόντια του; Και πως ένα ατύχημα έκανε άνω κάτω μια ολόκληρη χώρα, τη Λιχουδοχώρα; Όλα αυτά και άλλα θα δουν τα παιδιά στη σκηνή.

Θα συνεχίσουμε με γλυκά και χορό.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Καμαρινού Κυριακή (2109824068 / 6976404853)

Λώλης Κωνσταντίνος(2109610234 / 6944395369)                        
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Αρ. Πρωτ :20   16/2/2014

 

Προς: τους  συναδέλφους

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΧΙ στο ΚΛΕΙΣΙΜΟ των μονάδων του ΕΟΠΥΥ

 

Συνάδελφοι, ισσες

Ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, εφαρμόζοντας το νέο νόμο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, που ψηφίστηκε στις 11/2, έστειλε έγγραφη εντολή προς όλες τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ να αρχίσουν τη διαδικασία παραλαβής και παράδοσης των δομών στις Υγειονομικές Περιφέρειες. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέχρι τη Δευτέρα! 

Το ξεγύμνωμα των μονάδων του ΕΟΠΥΥ ξεκίνησε με τη διαθεσιμότητα και κινητικότητα 8.000 γιατρών. Στον ΕΟΠΥΥ θα παραμείνουν 1.400 διοικητικοί υπάλληλοι, οι οποίοι κατανέμονται σε 57 περιφερειακές διευθύνσεις - εκ των οποίων οι εφτά βρίσκονται στην Αττική. Η διαδικασία, δε, της διαθεσιμότητας - κινητικότητας, σύμφωνα με το νόμο θα διαρκέσει ένα μήνα.

Μέσα σε όλες τις μονάδες που κλείνουν είναι και κέντρα όπως το Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής (ΚΠΥ), το μοναδικό δημόσιο στη χώρα, που λειτουργεί από το 1966 και δέχεται 5.500 παιδιά και εφήβους των λαϊκών οικογενειών έχοντας ελάχιστο προσωπικό.

Η διαδικασία αυτή θέτει σε κίνδυνο την περιουσία ανεκτίμητης αξίας που χτίστηκε, μεταπολεμικά, πρωτίστως απ' τον ιδρώτα των ασφαλισμένων. Αφού, για ένα - τουλάχιστον - μήνα, όλες αυτές οι υποδομές και το υλικό – περιουσία αρκετών δις ευρώ(ακίνητα, πανάκριβα μηχανήματα και αναλώσιμο υλικό)- θα βρίσκονται υπό την εποπτεία 57 ανθρώπων.

Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ που απειλείται από την δίψα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στο χώρο της υγείας για κέρδος. Το σχέδιο κλιμακώνεται καιρό τώρα με :

 • Τη δραστική  υποχρηματοδότηση  των  Κρατικών  Νοσοκομείων,  των Κέντρων  Υγείας,  του  ΕΟΠΥΥ  και  των  ασφαλιστικών  ταμείων.  ( Για το 2014 προβλέπεται μείωση της κρατικής χρηματοδότησης  των δημοσίων νοσοκομείων  κατά  32%,  του  ΕΟΠΥΥ  κατά  30% και  της  φαρμακευτικής  δαπάνης  κατά  15%)
 • Τη μετατροπή του ΕΟΠΥΥ σε αγοραστή υπηρεσιών υγείας, δηλαδή την μετατροπή του από κοινωνική υπηρεσία σε «μαγαζί».
 • Τις συγχωνεύσεις και την κατάργηση νοσοκομείων, κλινικών και κλινών.
 • Την παράλληλη αύξηση  της  συμμετοχής  των ασφαλισμένων  στις  δαπάνες  για  φαρμακευτική  περίθαλψη  (μέσα στην  τελευταία τριετία αυξήθηκε από  το  9%   στο  27%) .
 • Τη διαγραφή σκευασμάτων και εργαστηριακών εξετάσεων από το «βασικό πακέτο παροχών».
 • Την υπολειτουργία των δημόσιων Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας που στερούνται  τα αναγκαία  μέσα,  σε υποδομές,  προσωπικό,  εξοπλισμό,  υγειονομικό  υλικό  κ.ά.

Ο νόμος για την Π.Φ.Υ., που ψηφίστηκε στην Βουλή, έρχεται να διαλύσει ότι είχε απομείνει από το δημόσιο σύστημα υγείας.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΧΡΟΝΟ! Τώρα όλοι μαζί να βάλουμε εμπόδια στα σχέδιά τους.

Ζητάμε :

ü Να  αποσυρθεί  ο νόμος  για  τη  Πρωτοβάθμια  Φροντίδα  Υγείας  (ΠΦΥ).

ü Να μην κλείσει καμία μονάδα ΕΟΠΥΥ, να παρθούν πίσω οι διαθεσιμότητες.

ü Ούτε ένα ευρώ από τους ασφαλισμένους ή τους άνεργους για εξετάσεις, φάρμακα και θεραπείες,  να  καταργηθούν  όλα  τα  γκισέ  πληρωμών σε Κέντρα Υγείας και Νοσοκομεία. Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας - Πρόνοιας και των ασφαλιστικών  ταμείων  από  τον  κρατικό  προϋπολογισμό.

ü Να πάψουν  τα  νοσοκομεία  να  είναι  επιχειρήσεις. Ενιαίο,  αποκλειστικά δημόσιο και απολύτως δωρεάν σύστημα ΠΦΥ για όλο το λαό.

ü Να  σφραγιστούν  ΤΩΡΑ  τα  βιβλιάρια.

ü Μαζικές  προσλήψεις  μόνιμου  και  αποκλειστικής  απασχόλησης  επιστημονικού  και υγειονομικού προσωπικού. Μονιμοποίηση  όλων των συμβασιούχων.

 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΕΝΕΡΓΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ και τα ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ , όπως στο σημερινό στις 6.00 μ.μ. στην ΟΜΟΝΟΙΑ 

ds_2014

 


Τελευταία Ενημέρωση (Παρασκευή, 14 Μάρτιος 2014 15:53)

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Καμαρινού Κυριακή (2109824068 / 6976404853)

Λώλης Κωνσταντίνος(2109610234 / 6944395369)                        
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Αργυρούπολη, 14- 02 - 2014
Αρ. Πρωτ.: 17

Προς:    ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ενώσεις Γονέων-Σύλλογοι Γονέων

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: “ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ (TEACHERS 4 EUROPE).

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα (Commission) με την υποστήριξη του Γραφείου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα (και στο σχετικό πρόγραμμα επιμόρφωσης) με τίτλο “Teachers4Europe” («Δάσκαλοι για την Ευρώπη»).

Οι επιδιώξεις του προγράμματος αναφέρονται μέσα στην ίδια την πρόσκληση: ......Τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών είναι: Να διαχειριστούν αποτελεσματικά τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος προκειμένου να γίνουν οι ίδιοι κοινωνοί της ευρωπαϊκής ιδέας. Να εμπλουτίζουν τις γνώσεις και εμπειρίες των μαθητών της Δ', Ε' και ΣΤ' τάξης Δημοτικού σχετικά με το νέο περιβάλλον, τις ευκαιρίες που παρουσιάζει σε ευρωπαϊκό επίπεδο.....Να αποτελέσουν μέλη μιας πανευρωπαϊκής κοινότητας που θα προωθεί και θα ενθαρρύνει πρωτοβουλίες σχετικές με την αξιοποίηση της Ενιαίας Αγοράς και τη βελτίωση των συνθηκών ζωής τους....... ”.

Οι εμπνευστές του προγράμματος ενδιαφέρονται επίσης οι εκπαιδευτικοί που θα συμμετάσχουν να είναι... γνήσιοι εκφραστές των αντιλήψεων που θα κληθούν να... μεταλαμπαδεύσουν. Έτσι, ανάμεσα στα κριτήρια για την επιλογή όσων θα συμμετάσχουν στη δράση συμπεριλαμβάνεται ο «Ευρωπαϊκός Προσανατολισμός» του ίδιου του εκπαιδευτικού.

Αποτελεί πρόκληση για τους δασκάλους, τους μαθητές και τις οικογένειές τους αυτή η προσπάθεια εξωραϊσμού της Ε.Ε. Tην ώρα που τα ταμεία των σχολείων είναι άδεια, που πολλοί μαθητές μας δεν έχουν καν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την ίδια ώρα να δαπανούνται τεράστια ποσά για την υλοποίηση προγραμμάτων που σκοπεύουν να εξωραΐσουν την Ε.Ε. στα μάτια των μαθητών ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥΣ.

Αλήθεια, μέσα από το εν λόγω πρόγραμμα θα μάθουν τα παιδιά ότι:

 • Στην Ε.Ε. υπάρχουν αυτή τη στιγμή 27 εκατομμύρια άνεργοι ΚΑΙ ΣΤΗΝΧΩΡΑ ΜΑΣ 1,5 εκατομμύριο;
 • Ότι η Ε.Ε., από κοινού με το ΔΝΤ και την κυβέρνηση(που έχει την περίοδο αυτή την Προεδρία!) τσακίζουν τη ζωή και το μέλλον χιλιάδων παιδιών στην Ελλάδα, για να στηρίξουν τα κέρδη των τραπεζιτών, των εφοπλιστών και των βιομηχάνων;
 • Θα διδαχθούν οι μαθητές ότι, την ώρα που υπάρχουν πεινασμένοι συμμαθητές τους στο σχολείο, η Ε.Ε. και η ελληνική κυβέρνηση δαπανούν 3,5 εκ. ευρώ για να προωθήσουν μέσω της αξιολόγησης το «νέο σχολείο» της ημιμάθειας και των χορηγών; Ότι η Ε.Ε. ζητά να γίνουν απολύσεις εκπαιδευτικών;
 • Ότι απαιτεί να μειωθούν οι δαπάνες για την εκπαίδευση και την υγεία, με αποτέλεσμα πολλά σχολεία να μην μπορούν να αγοράσουν ούτε πετρέλαιο;
 • Ότι θέλει οι εργαζόμενοι να δουλεύουν χωρίς δικαιώματα, χωρίς ασφάλιση, κυριολεκτικά για ένα κομμάτι ψωμί;
 • Θα ενημερώσουν άραγε τους μαθητές ότι η Ε.Ε. έχει ενεργή συμμετοχή σε πολέμους, όπως κατά  της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, της Λιβύης κ.α;

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας  καλεί τους συναδέλφους να μην συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Να γυρίσουν την πλάτη τους τόσο σε αυτό το πρόγραμμα, όσο και στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά προγράμματα, που, κατακλύζουν το «νέο σχολείο». Κανείς να μη δεχτεί να παίξει το παιχνίδι τους. Να μη δεχτούν οι δάσκαλοι να γίνουν  «παπαγαλάκια» της ΕΕ. Έχουμε υποχρέωση να διδάξουμε την αλήθεια, να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους για τα «έργα και τις ημέρες» της Ε.Ε.

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Ε. Ε. ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ  ΒΑΣ. ΣΟΦΙΑΣ ΣΤΙΣ 2:00 Μ. Μ.

 

 
ankara escort ankara escort bayan escort ankara escort bayan ankara ankara escort escort ankara